Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: din ticareti Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2749

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: din ticareti
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 17:53
Lütfen mantık hatası işlemeyelim.
Dini istismar eden, ondan nemalanan sahtekârların çoğalması dinin aleyhinde bir delil teşkil etmez.
Yalan söyleyenler de çoktur, hırsızlık yapanlar da çoktur.
Bu, yalanı ve hırsızlığı normal yapar mı?
Kalp paranın çoğalması, hakiki paraya zarar verir mi?
Hakikat sayıdan bağımsızdır, hakikat sayıdan etkilenmez.
Bir milyon kişi de yalan söylese yalan, yalandır. Bir tek kişi de söylese doğru, doğrudur.
Ha siz dine hiç inanmayabilirsiniz, o ayrı mesele.
Fakat doğru muhakeme ve mantık yürütmelisiniz.
Hava ve hevesi, çıkarları insanları doğruyu görmekten veya doğruya göre yaşamaktan alıkoyuyor.
Nefsinin değil, hakikatin kölesi ol! c.ö.
Cuma ÖZÜSAN

Değerli Hocam, paylaşımınız için teşekkür ederim. Zaman zaman zatı âlinizin adını zikrederek şu sözünüzü beğenirim ve paylaşırım: "Batının dini felsefe, doğunun felsefesi dindir."
Buna benzer başka bir dilemma rahmetli H.Ziya ÜLKEN Hoca'nın şu mealde ayırımını tutarım: Doğu yokluk ve telkin medeniyetidir.. batı ise varlık ve irade medeniyeti.
Fakat İslam dünyasında bu iki yaklaşımın "ortası" olan bir anlayış söz konusu oluyor: Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya yarın ölecekmiş gibi ahirete çalışma. Bu sözün kaynağını bilmiyorum. Hadis olabilir. Fakat İslam kültürümüze uyar.
Kültür deyince sürekli yinelediğim bir fikrimi belirtmeliyim. Kültürün olmazsa olmaz bileşenleri olan dilin ve dinin altı bin senelik YAZILI ve altmış bin senelik SESLİ birlikteliği bulunuyor. Semavi dinler olan yahudiliğin 3000.. hristiyanlığın 2000 ve Müslümanlığın 1400 senelik geçmişini nazara aldığımızda ortada olan SAF DİN değil kültürler karışımı söz konusudur. Demek istediğim Türkiye Müslümanlığı Suudi Arap müslümanlığını benzemez.. İran müslümanlığı hiç birine benzemez. Sonuçta ortada olan dil ya da din değil KÜLTÜR var oluşudur.
Eskiden bende böyle saf bir islam âlem olabileceğini düşünürdüm. Yaş ilerleyip bilgi ve deneyim ve birikim arttıkça yaşanacak bir dini değil kaynağı aranacak bir dil ve din bulunduğunu anladım. Burada bilim ve hukuk ve din ve ahlakın GEÇERLİLİK ve YÜRÜRLÜLÜK kavramları ele alıp konuyu uzatmak istemiyorum.
Sadece münafıkların yararlanması için salık verilen BEYYİNE suresinde üç dinden ya da dinin üç vasfından söz edilir.. ve dinin kökenine ilişkin işaret belirtmek isterim.
Beyyine suresinde dini halise.. dini hanife.. dini kayyime ile şerri beriyye ve hayrı beriyye kavramlarından söz edilir. Bunların toplamından bir bürhana götürecek BEYYİNE çıkıyor.
Birde bu denklemlere göre günde kırk kez istediğim SIRAT-I Müstakimi ortaya koyacak aklı salih ve nakli sahih ile lisani sâlim ve kalbi selimi yani yeni edille-i şeriyyeyi bu vesile ile önermiş olayayım.
Sonuçta Tanrı'ya tapmak ile O'na kulluk yapmak arasında bulunan TANRI TANIKLIK.. artık klasik Tanrı Tanımazlık ve Tanrı Tanırlık çatışması ile sağlanamıyor ve bu çatışmadan nemalanan seks ticaretinden aşağı kalmayan din ticaretinden kaçınılamıyor ve hahamların ve papazların ve hocaların RUHBANLIĞINDAN kurtulanamıyor.. diye düşünüyorum.

Saygılarımla.. sağlıcakla kalınız.

Osmanziya yontembilim.com 03.06.2024

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2749

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 18:09


Rahmetli Necmeddin Erbakan ve Şeyhi Esat COŞAN'nın kırk yıl önceki çalışmalarıyla Askeri teknoloji noktasında bu gün elde ettiğimiz hazırlıklar ve başarılar elbette inkar edilmez. Ve fakat ekonomik ve siyasal islam ile bütün işler çözülmüş sayılmaz. Daha yapılacak çok işler bulunuyor.


Bin yıldır süregelen sünni ve şii çarpışmasına şimdi Kur'ancı ve Hadisci çatışmalar eklendi.. ayrıca Türkiyede reto ve feto denilen gurublar var.. kültürel islam ve siyasal islam.. bunlarda birbiiyle kavgalı.. sonra bu ikisine de düşman askeri islam var.. din adını binlerce birbirini öldüren insanların uygarlığa ne gibi katkısı oldu.. sadece kuvveti yeterse öldürür.. yetmezse kafir diye tekfir ederek kendini temize çıkarır. Aynı şekilde yeni dinler olarak kapitalist masonlarla ve sosyalist marksistlerde kuvveti ele geçirince öyle yaparlar. Din ve yolu birbirinden ayırt edemeyen cahil müslümanlarla bir yere gidilmez. Böylece dil ve din gibi etnik değerleri partilerine paravana edenler.. emek ve özgürlük gibi ekonomik ve politik değerleri ideolojilerine paravana edenler.. azalmadıkça dünyadaki insani ve islami sorunlar çözülmez diye düşünüyorum. osmanziya
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk