Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ses-siz-lik

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2523
Tarih: 28-Ekim-2024 Saat 23:21
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: ses-siz-lik
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: ses-siz-lik
Mesaj Tarihi: 28-Ekim-2024 Saat 18:30
On yıldır kimse yüzüme bakmıyor.. diye yakınıyorum.. bu yüzden kimse yüzüme bakmıyor.. ancak seslenmenin başı varlığını duyurmak içindir.. insanların büyük bir kısmı kendi güzelliğini görmek ve göstermekten başka bir şey düşünmez.. büyük bir kısmı başkalarının kendinden güzelliğine dayanmadığından görmez.. yüzde kırkı böyle olsa.. yüzde ellisi de öyle olsa.. geriye yüzde on kalır ki hem kendi güzelliğinden başkasını arasın hem kendinden güzele dayansın.. Kendini Arayan Yolcu bunu daha iyi bilir.. Kendini aramayan bu yüzde on içinde beni beğenen çıkması için benimde kendimi beğenmeyi bırakmam gerektiğini akıl bana söylüyor.. fakat aklın sözünü tutan kim ki ?

5 temmuz 2024
Hayat ve şuur.. el kullanımı ve gönül çıkarımı.. nereden ne yere...


6 temmuz 2014

Akıl şems gibi bizi aydınlatır ama yol göstermez . Gönülde ne var ise samimiyet ve irade de o tarafa akar. Beğenilmek ve samimi olmak doğru orantılı diye düşünüyorum.

Hava TONBUL kardeşim demiş.

dedim ki:

Çok çok teşekkür ederim değerli Kardeşim.. akıl (bilgi) ve kalb (sevg) ilişkisi TARTIŞMALI bir konu.. daha doğrusu YARIŞMALI bir mevzu.. bazıları idrake önem verirken bazıları iradeyi üsteliyor.. bazıları mantıka değer verirken bazıları meşieti yeğler.. bana kalırsa bilgi sevgiyi denetliyor ancak bunu dengeli ve optimum yapan orta yolda hızla ilerliyor. Sadece bilgi ve sevgi arasında değil dünya ve ahiret arasında denge kurmak gerekiyor.. kadın (karı) ve erkek (koca) arasında.. toplum ve birey arasında.. iktidar ve muhalefet arasında.. sermaye ve emek arasında.. denge ve uyumu kurmak beklenir.. lakin bunların gerçekleştirilemesi de kolayca sağlanamıyor. Saygılarımla sağlıcakla kalınız. osmanziya


akıl ve kalp birbirlerinden bağımsız düşünülemez. Dediğiniz gibi denge önemli. Nihayetinden ruhu barındıran bedene mahkumuz. Paylaşım için teşekkür ederiz.

Havva TONBUL demiş..




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info