mazi muzari ati
Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Yöntem Bilim
Forum Adı: Yöntembilim
Forum Tanımlaması: Yöntembilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2536
Tarih: 07-Kasım-2024 Saat 01:36 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com
Konu: mazi muzari ati
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: mazi muzari ati
Mesaj Tarihi: 06-Kasım-2024 Saat 15:04
Zamanın üç boyutunu geçmiş ve şimdi ve geleceği göstermek için yaptığım bu resmi paylaşırken üç ayrı gücü konuştum ve ve konuşurken verilen bir yanıt üzerine Hakk ve batıla geçtik..
Güç ve para ayrı..
Akıl ve fikir ayrı..
Irade ve teşebbüs ayrı..
Bu üç kalem de birbirinden ayrı
Kitab ise hepsinden ayridir.
Elinde HAKK kitabin bulunmasi yetmez.
Elimizde HAKK kitab bulunuyor ve fakat saydigim üç KALEM olmuyor.
Yahudinin elinde üç kalem oluyor lakin elinde HAKK kitab bulunmuyor.
Ellerinde KAKK kitabla dunyayi kakalamsya çalışiyorlar.
Mustafa BUGUCAM 05.11.2024 izmir ućkuyular 13:19
dedim
Ramazan GÜNDÜZ Hocam dedi:
Kesrette ayrı ayrı görülenler aslında vahdette birliktir. Varlık,hakkın ete-kemiğe bürünmüş hali. Birlikte rahmet,tefrikte azap vardır. Müslüman, tevhit ehli,diğerleri müşrikler. Müslümanlar da gel'gitleri oynuyor. Başta hak olmalı,diğerleri hakka uymalı. Ayıran,sonra da karşı karşıya getiren bizden değildir.
Allah c.c. Din de hulus sahibi olun buyuruyor.
Bundan sonra bir sürü şeyler söyledim.. işte bunları da burada yazıyorum:
Katkıniz için teşekkür ederim. Hakk çok gaybı.. pek mutlak ve olduça yuvarlak bir KAVRAM. Somuta yakın anlami DOLU.. bu durumda batilda BOŞ oluyor. Iki kızcağiz gordum bu gun otobuşde gordum biri birini yolcu ediyordu. Siyahlar giyinmişler. Sac modelleri aynı.. canta ve aksesuarlarinda kuru kafa suretleri bulunuyor ve bize aidiyet ve moda manzarasi veriyor. Buyuk bir olasilikla satanizm akimini temsil ediyorlar. Şimdi kolayca BATIL damgasi vurabiliriz.. şekle bakip.. fakat hakikati nedir ? Bunu sorgulamadan ve araştirmadan bilemeyiz.
Ramazan Gunduz Hocam.. Daha önce bir konuzmamizda demiştim ve sizde begenmiştiniz. " Eger hakika olmasaydı herkes elinde BATILI Hakk zannedecekti" Yani Hakki belirleyen karşimizdakinin bize karşitligi degil ortak olarak katildigimiz düşunceler.. gorüşler.. bilgiler.. degerler ve inançlardir. Bu belli.. açik ve seçik veriler ve gözlemler olmasaydi davamizi isbat edemez ve savimiza kanit getiremez ve sonuçta tezimizi test edemezdik.
Iste bu konuda sıkıntı bulunuyor. Hepimizin ölçutu HAKK dedigimiz kendi savimiz.
Degerli Hocam.. dediklerimle demek istemiyorum ki hiç bir mod ya da moda..olmayacak. Asla çesitlilik degil hep eşitlik olacak. Bir yone ve yana aidiyet bulunmayacak.
Şu gerekceyle begendigimiz HAKM veya bu gercekle begendimiz YANDAŞLIK genellikle gaybi ve uhrevi sonuçlari bulunan "sırat"ımizdir "din"ımiz degil. İnsanlarin problemi içinde bulundugu SORUMLUB din ile yurudugu YÜKÜMLUVyolu birbirinden ayiramamaktir.
Bu fikir yilladir sloganim oldu: Tek bir DIN ve insanlarin sayisinca da YOL olur. Bu durumda 6000 yildan sonra YOL haline gelmiş TARIHSEL hale gelmiş Yahudilik dunyasini.. Hristiyanlik dunyasini.. Islam dunyasini diri bir âlemlik vasfini yitirdiklerinden DIN sayamayiz.
Ancak bu yol ve siratlarda her birimiz kendi ISTIKAMETIMIZI arama teklifini ve bulmak mesuliyetini ve kurtulmak kulfetini taşiyoruz. Fakat bulunduguz kulturu ve dunyayi HAKK sayma olanagi bulamayiz ve kanitini gosteremeyiz. Çunku kanit kurallarini ve sav koşullarini tartişmiyoruz.. surekli savi kanitsama dongusu içinde kaliyoruz. Yolumuzun dışina çikip ortak dini aramiyoruz.
Degerli Hocam.. artik devir sorunda yakinma devri degil. Artik çagimiz sorundan bunalip feryad etmekte degil. Hatta çözümu yuklenmekte degil. Zaten her cemaat.. her parti yukledigi çözumun pesinde milyonlari surukluyor lakin meclisde çözum yerine gunj gecistiriyorlar.. çunku insanligin ortak degerleri olan dil ve din iile emek ve ozgurlugu parava ve paratoner ederek dunya efendilerinin maşası islevinden kurtulamiyorlar.
Öyle ise tek şey kaliyor sorunun bunalimindan kurtulmaya.. çözumun BELITINI bulmak..
Degerli Hocan özetleyeyim:
Sorundan yakinmak
(MES'ELE) ŞEKVA
Çozumu yuklenmek
(HAL) DAVA
Sorunda bunalmak
(BUHRAN) USR
Çözümun belitini bulmak
( BURHAN) YÜSR
Işte benim davam ve savim ve tezim ve projem YBA.. yani çözum icerikte degil bıçimde..
Yanıtinizin IKINCI ve İLİMCİ konusu olan HULUS' a gelince silah ve halis ile salah ve sulh denklemj kurdum. Salah olan NASIL Halas olur. ?
Ahseni amel EDEN ahseni takvim...
Usfu yüsr YAPAN kıst ve adl
Iman ve ameli SALIH eden
Hakki ve sabri MUAVIN yapan..
Ahseni kadasi husni hatimeye goturen..SALAHAT..nedir ?
Degerli Hocam ahlaka ilikin ALTIN KURAL dan söz edilir.. bende dine ilişkin GÜMÜŞ KURAL buldum. Hukukun kurallarida bakirdir. Bilimin kurallari da demirdir.
Demir.. bakir.. gumuş.. altın kurallarin hepzi de ARAÇTIR.. amaç olamazlar. Amaçlar emr ve rizayi i İlahidir.
Degerli Hocam dinin GUMUŞ kurallar :
Şükur ve Sabır
Sadakat ve Emanet
Adalet ve İktisat
Vefa ve Feda
.
Bu kurallarin birincilsri kolay imincileri zordur.
Dinin amaci MEKARIMI AHLAK ile seriatin ve hukukun amaci olan dini.. namusu.. onuru.. cani.. mali KORUMAK bir birinden gumus ve bakir diys bir degerlendirme yaparak ayidik.
Bilimin DEMIR Koşullari.. Yasaları ise TD ve SS manunlar ve bunlar arasnda LM hakikati bu gun vatsap gurubum da yazdim
Insanlarin çoğu.. çoğu zamanda bizzat kendimiz.. bu mazi ve muzari ve ati AYIRIMININ farkinda değiliz.
Hele mazinin başinda dogumun OLUMU ve ölümun DÜGUMUNU
Sagdaki DEMLIK mazi yani geçmis zaman...
Ortadaki BARDAK muzari yani musavi şimdi buradaki zaman..
Sagdaki ÇAYDANLIK ati yani gelecek zaman...
1g
Yanıtla
Düzenlendi
Gönderi Sahibi
Mustafa Buğuçam
Hıç mi hiç düşünmeyiz.. başini düşunenlerse bilimci.. sonununu düşünenletde dinci.. oluyorlar.
Oysa dogru yaklaşım ikisini birden nazara almaktir.
Bunları dün izmir ankara yolculuğum sırada otobüste karaladım.. elbette düzeltmeye muhtaç lakin bunu vaktim bulunmuyordu..
osmanziya 06.11.2024 ankara pursaklar 22:06
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 06-Kasım-2024 Saat 22:26
http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2536&PID=4409#4409
HAKK nedir ?
Tanrı mıdır ?
Mutlak mıdır ?
Hakikat mıdır ?
Hürriyet midir ?
Kat'iyyet midir ?
Eğer böyleyse
izafi batıl mıdır ?
hikaye batıl mıdır ?
hakimiyet batıl mı dır ?
takribiyyet batıl mıdır ?
Hakk dolu mudur ?
Hakk benimki midir ?
Hakk kitab mıdır ?
Hakk kavil midir ?
Eğer böylese
boş batıl mı olacak..
senin ki batıl mı kalacak..
muhatab batıl mı olacak
havl batıl mı kalacak..
Sonunda insanlar sabit ve daim bir noktayı HAKK.. mütehavvil ve muvakkkat çemberi BATIL saymayı sürdürecektir..
Ya da ilk kitap benim ki.. SONRAKİLER siz kafirsiniz.. son kitab benimki.. ÖNCEKİLER siz kafirsiniz savaşını boşu boşuna sürdüreceksiniz..
Dinnur YAŞAR 06.11.2024 ankara 21:36
Çoğu insanın HAKKI aradığı falan bulunmuyor.. sadece kendi bildiğini, düşündüğün ve inandığını HAKK biliyor.. ona uymayan ya da benzemeyeni ve karşı olanı da BATIL sanıyor.
Eğer elimizde bir hakikat bulunmasaydı herkes elindeki batılı HAKK görmeyi sürdürecekti..
Nitekim düşünenler ve arayanlar.. düşüncesinde samimi ve ciddi arayışında safi ve halis olanlar hakikatı buluyor ve onunla hakk geçmeye yol alıyorlar.
şimdi buraya bindirdiğim tabloları incelediğinizde hakk konusunu arayışınızda size yardımcı olabilecek yol işaretleri bulabileceksiniz.
uploads/20241106_222635_HAK.rar - 20241106_222635_HAK.rar
|
Mesaj Tarihi: 06-Kasım-2024 Saat 22:52
Zaman ve namaz ile mizan ve nizam arasında ard zamanlı ve eş zamanlı ÂLEM
beş yıl önce ses getirmemiş.. bakalım bu sefer karşılık bulacak mı ? zamanın POZ tarafında namazın DOZ tarafında nizamın EL tarafında ve mizanın GÖNÜL tarafında bulunduğu bir ÂLEM.. zamanda iken "gar" da ve zamanda iken "gaz"da örülmüş, görülmüş ve kurgulanmış.. ne demek istiyor.. zamandaMAGARA'da namazda MAGAZA'da mı ? Yoksa tersine mi ? tama doğum (olum) ve düğüm (ölüm) arasında bir gözümüz var.. fakat orada bir götümüz (penis-vulva) mız dahi bulunuyor.. hatta bu genital giriş ve çıkışlardan başka şimdi burada bir ağız-anüs olan bir sindirim sistemi kapımız.. da var.. ve bu sayfalar(face) ve düşünmeler ve konuşmalar için önemli ve değerli olan SESLE görmeler ve SÖZLE örmeler de.. her ne ise insanlar.. billelME ve belleMA.. arama ve BULMA..düşünme ve düşünce.. dilleme ve DÜŞÜNMECE üzerinde YBA in yeni dilegetirme ve dillendirmesinden.. düşe götürme ve düşündürmesinden.. henüz haberdar olmadı.. şimdi biz NAMAZ ile magarayı mu giriyoruz.. yoksa magaya mı ? Ya da bunun tersi mi ? Zaman bir AVM ise namaz MVA mı ? meva.. mafiha.. Allahü Ekber deyip yaptığımı bu iftitah tekbiri.. (başlangıç tekbiri) ile neyin TAHRİM'esini yapıyoruz ? ZAMAN'ın.. zamanı rengini ve boyalarını kendimize yasaklamanın ve haram etmenin anlamı nedir ? Tabloya bakınız hangi ışıtmalara gözümüzü kapayıp hangi işitmelere kulağımızı açıyoruz ?
06.11.2019
|
Mesaj Tarihi: 06-Kasım-2024 Saat 22:58
ON yıl önce paylaşmışım..
BEŞ yıl önce paylaşmışım..
ölmezsem.. beş yıl sonra da paylaşabilirim..
Zihin DAR anlamda gerçeği ve doğru ile iyilik ve güzelliği saptadıktan sonra ORTA anlamda hakikat ve hak ile hayr ve hüsnü tespit edebilir.. sonra da GENİŞ anlamda hakikat (gerçek) ve hak (doğru) ile hayr (iyilik) ve güzellik (hüsün) kavramlarını ulaşabilir.
Ancak bu dar ve orta ve geniş anlamdan sonra MUTLAK anlamda bir gerçeklik, doğruluk, iyilik ve güzellik ideasına da ulaşabilir ki bunun tarihte başlatıcısı SOKRAT olmuş talebesi PLATON (Eflatun) da bunları dile getirmiştir.. çünkü Sokrat zekayı ve hafızaya zayıflatıyor diye YAZILI DİLİ kullanmamış.. okuma ve yazma öğrenmişti.. onun diyaloglarını Platon bize aktarmış.
Bizim bu gün kamil manada kullandığımız yazılı dil ile Sokrat'ın KONUŞARAK yani intakı hak kabilinden gerçeği ya da doğruyu veya iyiyi ya da güzeli yani İDEALARI doğurtmak yöntemi arasında bir dildir YBA.
Nutuk.. kıyas.. cümle.. kelime.. harf'den sonra gelen Hatt yani ÇİZGİLERİN DİLİNİ, yöntem bilimsel analiz ile ortaya çıkardık.. ve fakat kimseye de anlatamadık.
Kendi tembelliklerini benim tembelliğimi ya da ukelalığımı bahane ederek.. ortaya çıkanı kapmak noktasında yirmi yıldır bir gayrete de rastlamadık.
Bizde böyle yakınmaya alıştık onu bırakamadık..
Şimdi çalışmada SALT ve MUTLAK ve ABSOLITE yani HAKK konusunu masaya yatırdık.. yani ESMA-İ HUSNA mevzuna bir giriş yaptık.
Dar ve orta ve geniş anlam dediğim kişi ve olay ve olgu katmanı mutlak anlam da da AD tabakası.. bu durumda ilk üçü de AR katmanı haline geliyor.. sizlerde bir AT olarak bu ar nesne yükünü ve kimse yolcusunu taşıyan ARABALAR oluyorsunuz.
Arabalarınızın trafiği de böyle zaman zaman 5 KASIM seçimlerine rastlıyor.. hadi hayırlı olsun bize ve size.. TRUMP....
Saygılarımla
Sağlıcakla kalınız
Osmanziya 06.11.2024 pursaklar ankara 21:50
|
|