Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ilimler

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Yöntem Bilim
Forum Adı: Yöntembilim
Forum Tanımlaması: Yöntembilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2669
Tarih: 05-Mart-2025 Saat 01:22
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: ilimler
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: ilimler
Mesaj Tarihi: 04-Mart-2025 Saat 10:40
Uygarlığın yolculuğu.. bilimler yoluyladir.. gelecekte insan ve evren ilimleri daha dengeli.. etkinlikler daha uyumlu.. eylemler daha yararlı.. ameller daha sağlam.. emeller daha saglikli olacaktır.. İnşaallah.

Matematik temelli FKB evren ilimleri
Mantık temelli PSL insan ilimleri
Uygarlığımız Mantık temelli Günlük dilin üstünde olan Matematik temelli Bilimsel dili ortaya çıkarmıştır. Bilimsel dil Aristo’nun ORGANON’u ile ikibin beş yüz yıl önce ortaya çıkmıştır. Bu eserle hem evren ilimleri hem insan ilimleri fünün ile hukuk ortaya çıkmıştır. Günlük dilin ve bilimsel bilginin üstündeki çok yönlü ve yanlı felsefi bilgi ve dini dil içinde YBA dediğim yeni bir dil.. yeni bir anlam sürücü ve yeni bir anlatım aygıtı Metodik temelli bir maan ve beyan olacaktır.
Kaan-ı mantukun delaleti ile beyan-ı nutukun ifade ve ibaresini birleştirecek MEŞİET bulunmadığından güfteyi şimdilik kuramadık ve besteyi henüz kılamadık. Ancak bu güfteyi şu beste ile icra edecek Sazendeler ve hanendeler daha yoktur. Ancak zamanı gelince bu ANLATIMIN lafız metni olan İŞARET.. bu ANLAMIN mana ve maksadı olan DELALET ortaya çıkacaktır.
Etkinlikler ve faaliyetler;
Fünun ve fıkıh ile hikmet ve san’at..
Eylemler ve fiiller;
İştah ve iştiyak ile merak ve aşk.
Mal’lar ve ameller..
Hayrat ve hasenet.. kemalat ve fazilet.
Mel’ler ve emeller;
Kazınmak ve korumak, artırmak ve arıtmak, kurtulmak ve kurtarmak..
Saadet ve Kudsiyet.. Başarı ve Ahlak..

04.03.2018 osmanziya

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 04-Mart-2025 Saat 19:48
Tabloda GUN'un ilerleyişi aktuel ve canli olarak izlenebiliyor.. bu arada TABLO'nu değişmez DVD'lerinde gosterilen LATIFELER (nefis ve akil ile kalb ve ruh) son yargilariyla gostergeleniyor. osmanziya 04.03.2025 üçyol izmir 10:15

Letaif yani latifeler yani ince yapılar olan nefis ve akıl ile kalb ve ruh dörtlusu..

İmamı NURSÎ nin Risalei Nur Kulliyatinda 31nci SÖZ Mi'rac bahsini çaliştik.. 4.Esas olan 5 Mirac Meyvesinden dordunu okuduk

1. İlahi Ayine ilim ve iman
2.ni'met-i islamiyet razi amel
3.Beka hediyesi marzi halas
4. Ruyet-i İlahi mujdesi

Geçici Dunya kalici ahiretin başlangıç koşullarini oluşturuyor. Zaten bizde olmayan sonsuzluk ve bulunmayan özgurlukle bu fani dunyaya beka rengi vererek yaşiyoruz. özgur olmadigimizi ve ölümlu oldugumuzu kabullenmekte zorlaniyoruz.. ana babamiza baş eymek zorumuza gidiyor.. kocamiza ve hocamiza boyun bukmek gucumuze geliyor.. kullanildigimizi hissediyoruz.. alirken iyi de verirken kolay olmuyor. Başkana ihanet patrona kazik.. yanimiza kar kalir saniyoruz.

Sonuçta DUNYA tekerinin dış lastigi seker ve iç lastigi meker arasında EZILDIGIMIZ halde çok geniş ve pek ferah bir alanda oldugumuz zanniyla ezik ruhtan ve kırık kalbten söz ediyoruz.

Bu yuzden bu meyveler ve hediyeler ve mujdelerin.. bu neticeler ve amaclarin farkinda degiliz.. gozumuz sebeblerde ve gönlumuz araçlarda..bu yuzden araçlari mirac ediyor amaçlari ayaklar altina aliyoruz ve bu yuzden düşüyoruz yukseldigimizi sanarak.

Tablo.. yapabildigim en yuksek illüstrasyon..duyanç ve bilincin TANINICI ve YAŞANCI.. sevenç ve istencin inanci ve kivancı.. yaptigimiz calismanin usancinin bir utancidir..eger öyle olmasaydi.. susardim ve sizde duymazdiniz.. biz sevdik siz sevildiniz.. hepimiz SUSMANIN sevincini ve sürurunu yaşayamadik. Saygilarimla 18 : 51 04.03.2025

Anlayış.. mentalite.. zihniyet.. virtuel ve mantiksal bir nesnedir lakin aktuel faaliyetimizi bilinenden daha fazla bir surette etkiler. Bunun içine başta kulturun olmazsa olmazı dil ve din girer. Bu "maneviyat"tan başka tabiat ve tarih denilen "maddiyat"ı da göz ardi edemeyiz. Dediklerim anlaşilmamişsa fizik ve metafizik ile psik ve parapsik diyerek konuyu birz daha yuvarlaklastirayim. Fakat ben en cok matematik tabanli FKB evren ilimleri ile mantik tabanlı PSL insan ilimlerinden söz etmeyi seviyorum. Bu evren ve insan ilimleri.. mantik ve matematik tabanlari da dahil olmak uzere hepsi mental vehimler ve hayallerden ibaret VIRTUAL bir yapilardir. Ancal bunlarin "ust"unde ya da "alt"ında VITAL bir faaliyet ve hayatî bir aktüalite bulunuyor.
İste bu ETKINLIKLERI funun ve fikıh ile san'at ve edebiyat olarak isimlendirebiliz. Fakat buna bu gun daha fiyakali olarak BILIM ve HUKUK ile AHLAK ve HIKMET etkinlikleri diyebiliriz.
İste bu etkinliklerin birisi bulunan BILIM alaninda Nur Vergin Hocanin SIYASETIN SOSYOLOJISI kitabini okuyorum.. bu harika kitabla cahilliğimi gideriyorum. Kendisine rahmetler diliyorum.Saygilarimla 04.03.2025
mustafa bugucam
Matt Ali Bugucam da bildiriyorum..

Mesaj Tarihi: 05-Mart-2025 Saat 00:04
ilimler cehaletimizi giderir..
irfan sahibi olmak ise inkarımız kaldırır..
zalim ve cahil insan ilim ve irfan ile kaba bir odun iken güzel bir TAHTA "at" olabilir.. belki de "tahta" AT olabilir.. osmanziya

ilim ilim bilmektir
ilim kendin bilmektir
sen kendin bilmezsin
bu nice okumaktır

Koca Yunus

ilim ilim bilmektir ile YONTEMBİLİM
ilim kendin bilmektir ile İNSANBİLİM
sen kendin bilmezsin ile İSLAMBİLİM
yaptım.. lakin
bu nice okumaktır tümcesini AÇAMADIM...

osmanziya

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info