Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

guzel turce

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Yöntem Bilim
Forum Adı: Yöntembilim
Forum Tanımlaması: Yöntembilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2490
Tarih: 22-Eylül-2024 Saat 21:17
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: guzel turce
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: guzel turce
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2024 Saat 13:23
Tezhib Minyatür'den.. Kadir Bey kardeşimin San'atı



Dünyadaki tüm alfabeler içinde en kesiksiz.. en sürekli.. en izleyici ALFABE Arap harfleridir.. ve gizemli ve düzenli ve sıralı bir GÖSTERGEDİR.. harf ve remiz ve işaret haline gelen ÇİZGİLERİ kutsal kelamın en sonuncusu olan KUR'AN-I A'İZUMAŞŞANI taşır.

Kur'an TARİHİ bizi bu kutsal kitabın diğer kitaplar gibi geldiğini gösteriyor.. yani KİTAB faks ile gelmemiştir. doğrudan inmemiştir.. 23 senelik Kur'an tarihinde sindire sindire bir süreç ile ortaya çıkmıştır. Hatta Kitab kendisine indirilen Nebi.. bunları bir kitap haline getirin diye bir öneri ve tavsiye de de bulunmamıştır. YAZILI medeniyeti olan ROMA ya da İRAN kültürüne değil ümmi bir kavme değil ÜMMÜ bir nebiye indirilmiştir.

Şimdi biz.. yazıcı ve okuyucu ve gazeteci NURCULARIN ÇİZGİCİ bir devamını çıkarıyor gibi görünüyorsakta böyle değildir.. aynı zamanda bir bilim adamı olan M.Kemal ATATÜRK'ün BİLİM ZİHNİYETİNİ de işin içine katıyoruz. Ne İmamı NURSI Türktür.. ne de ATATÜRK Mustafa Kemal Türktür.. ancak türk milletine bir milyon türkten daha fazla hizmetleri ve katkıları olmuştur.. Yarın Anadolu BİRİLEŞİK CUMHURİYETLERİ.. irandan yunanistana.. iraktan israile kadar bir araya geldiğinde.. bunu herkes daha iyi anlayacaktır. Küresel efendilerin oyununu bozacaktır demiyorum.. çünkü bir süre sonra KÜRESEL EFENDİ kalmayacak HALİFE-İ ARZ olan insan sorunluluğunu ve sorumluluğunu üzerine alacaktır. Ben bir TOHUM'un.. yeni bir TOPLUM olarak doğacağım.. kimmin milleti ise.. o tek başına bir milllettir.. kimin himmeti ümmet ise.. o tek başına bir ümmettir.. kimin himmeti İNSAN ise o tek başına bir insandır. Ortadoğu altı bin yıldır akan KAN ve GÖZYAGI neden kutlu bir yetkinlik ve mutlu bir erdem ile HUZURA ermesin.. bunun illa UHREVİ bir CENNETTE olması mı gerekiyor.. yada DÜNYEVİ bir cennet için.. dünyayı kan ve gözyağına boğmak mi isteniyor.. herkes nasil bir cennette yaşıyacaksa onu hazırlaması gerekmez mi ?

Evet.. kesinlikle ve kökünden biliyorum.. dünyaya asla barış getirmek istemeyecektir.. cinni ve insi şeytanlar.. onlar şuradan kuvvet alıyorlar:

Dünyada ortalama 60 yıllık verimli bir yaşamın 30 yılı eğitim ve otuz yılı da yönetim ile geçiyor.. ya da altmış yıllık ömrün yarısı uykuda yarısı uyanık geçiyor.. 15 YILLIK bir muhlette.. geçici de olsa.. mutlu yaşamak isteyen ona elleme haram.. buna dokunma yasak.. böyle düşünme yanlış.. şunu isteme kötü.. diye engellenen insan için.. bu geçici ömür EBEDİ değerde OLDUĞU için kendini haram ve halelle SINIRLIYAN .. emir ve nehiyle KISITLAYAN
TOTALİTER VE OTORİTER YEŞİLE karşı bütün canıyla karşı çıkacak ve ÖZGÜRLÜĞÜ için savaşacaktır.. Bir de bunun tam karşısında.. bu on beş yıllık geçici yaşamında EBEDİ CEHENNEMİNDEN uzaklaşmak ve CENNETİNE kavuşmak umuduyla yaşamak isteyen adama.. tembellik ve cahilliğinle bizim yaşamımızı zehir ediyorsun deyip kendini telef etmek isteyenlere ÖZGÜRLÜĞÜ için bütün gücüyle savunacak ve savaşacaktır.. geçmişte olduğu gibi yine BU YÜZDEN gelecekte SAVAŞLAR kaçınılmaz olacaktır.

Bu durumda yapabileceğimiz tek çare.. savaşlar arasındaki BARIŞI uzatmaktır.. bunun da çaresi İNSANLARIN ve İSLAMLARIN bir arada bulunabileceği bir dil ve din ve dünya ortaya çıkarmaktır.

İşte YBA bu çağrının bir projemsidir.. bu umudun bir davetidir.. bu olanağın bir gayesidir.

Ne yazık ki bu güne kadar bu gayeye TUTUNAN çıkmadı.. amma bu güne kadar çıkmaması.. bundan sonrada çıkmayacak anlamı çıkmaz. Gerçekleştirmesi zor bir olanaktır ancak muhal değildir. Bence canlı ve makineyi bir ara getirip üçüncü bir tür ortaya çıkarmak yerine beşeriyetin kültür yapısı olan KÜLTÜR'den çıkan sağlam ve sağlık bir MEDENİYET ile erdemli bir gereksinim ve yetkin bir arayış isteyen İNSANLIK ortaya çıkması mümkündür.. Böyle bir insanlık huzurlu bir İSLAMLIĞIN da olanağını sağlayacaktır. Yeter ki kafamızı içine gömdüğümüz ideolojileşmiş dinlerden ve dinleşmiş felsefelerden kafamızı çıkartabilelim..

Y ontem B ilimsel A nalizi YBA i anlamak isteyenler için yeni bir fırsattır bu çalışma.. web sayfama yükledim dosyalar zincirini sırasaylı izleyenler ve inceleyenler KENDİLİĞİNDEN imgelemeleri ve irdelemeleri ile bir süre sonra YBA in tekniğini kavrayacaklar, yöntemini anlayacaklar ve dilini öğreneceklerdir.




GÜZEL TÜRKÇEM
Sağ Duyu
Sol Gorü
Sağlıklı
Sağlam
Ben zer
Sen siz
Boş ve kör
Sanal ve edey
Kalıyor..
Nerede SİN !

Nereden geliyor...
Nereye gidiyor...
Sağdan mı..
Soldan mı..
Veriliyor ?

Osmanziya 21.09.2024 07:31 Üçyol IZMIR

KAVRAMLAR
Saglam gorüş..
saglikli düşunuş..
saglam kuram.
sagliklı varsayim...

selim kalb..
sâlim lisan..
salih akil..
sahih nakil…

ameli salih..
imani kâmil..
nazari salih..
niyeti sahih…

saglam ilim..
saglikli irade..
hakikatli yol..
hakli yan..
istikametli yön…

Daha pek cok KAVRAM ve tanimlar ancak YBA (Yöntem Bilimsel Analiz) ile çozumlenebilir.. degerlendirilebilir ve tartisilabilirim .



KONULAR

Bu kavram.. konu.. alan ve katmanlarin halka donuk gunluk dil ve aydina ve uzmana yonelik mantik ve matematikle yapilmasi insani ortak degetler olan dil ve din ile emek ve ozgurluk ve sonsuzluk ve baris ve insanlik ve islamlik ve laiklik ve demokrasi ve cumhuriyet gibi terimlerin partilere alet ve paratoner ve ideolojilere bayrak yapilmasini sagliyor.

Bu köklu konularda ve temelli kavramlarda aydinlar dusunmryr curet.. konuşmaya cesetet.. tartişmaya tenezzl ve sormaya çekinik kaldikca guc sahibleri ve kuersel efendiler ve politikacilar daha gozukara ve umursamaz ve sorumsuz oluyorlar.

Bu gibi sessizlik kumkumasinda nerede ise bir yila ulasan 7 ekim katliami LIZBON depremi ve tsunamsiden daha agir bir blanco birakti.

Bu artik muslumanlarin ve masonlarin ve marksistlerin ideoloji ve dinlerini revize etmelerini gerektiriyor ve biz bunu sağlayacak YENİ BİR DİL oneriyoruz.


KİŞİLER
Benim güce tapan ve çikara banan aydinla işim yok.. gucten korkan ve çanak yalayan halktanda bir beklentim olamaz.

Ben sadece bu gunu düşünmeyen ve gelecegi bu gunden inşa edileceginin bilincinde olan samimi insan ve ciddi masonlar ariyorum.. samimiyetinde safi ve ciddiyetinde halis muslumanlari bekliyorum.. evrimin mahiyetini ve devrimin hakikatini bilen marksistleri umuyorum.. ataturke hasım olmayan nurculari ve İmami Nursiye muhalif olmayan kemalistlere sesleniyorum.. tum sadiklarimda N A D I R kimselerdir.. biliyodum.. bu yuzden de seslerini duymuyorum.

Ancak zaman HER ZAMAN ALEYHIMIZE geçiyor.. sorunlulugumuz.. sorumlulugumuz.. yukumlulugumuz..
Konumlulugumuz.. Hic gecmiyor ve nizden eylem ve etkinlik bekliyor.

KENDİMİZ
Artik bizi.. kendimde dahil.. boyle caf cafli laflardan ziyade samimi düşünüşe GIRISMEK ve ciddi yürüyüşe BAŞLAMAK için GIDERAYAK bir başari ortaya koymamizi bekliyor. EVRINDEN ince ve spesifik bir SUREC IŞK’ımızı canlandıracak bir ILGI bununla beraber DEVRIMDEN duyarli ve sofistike bir ILEÇ AŞK’ımızı diriltecek bir TUTKU.. harekete gecirilmesi gerekiyor.

Bunun adina HIDAYET denebilir.. inayet denebilir.. uyanis denebilir.. aydinlanma denebilir.. selb denebilir.. icab denebilir... terk denebilir.. talk denebilir.. olum denebilir.. uzerine bir benzin dokup kendini yakamak denebilir.. artik zincirini koparmak icin ne gerekiyorsa onu yapmak luzumu olabilir.

Osmanziya 22.09.2024 13:38





Cevaplar:
Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2024 Saat 13:32
Sağ duyu İRADE sağlıklı bulunmalı
Sol görü İLİM sağlam olmalı

Kuvveler..
guzele ve iyiye ilişkin AŞK
SEHEVIYE ve GADABIYE

Latifeler..
dogru ve gercege ilişkin IŞK
ILIM ve IRADE


Tesaduf ve tevafuk
Mizan ve Nizam
Namaz ve Zaman
Teklik ve Birlik


Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2024 Saat 13:41


HAYATIN Kuvveleri ve ŞUURUN Latifeleri




Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2024 Saat 13:54


https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2490

GERÇEK nedir ?
DOĞRU nedir ?
GÜZEL kimdir ?
İYİ kimdir?

Bizim öncelikle bilgi ve değeri birbirinden ayırt etmemiz gerekiyor.. en azından belge ve buyruğu.. hiç olmazsa ögüt vermekle örnek olmak arasındaki farkı bilmemiz gerekiyor.

Bunu bilmiyorsak herkesin islamı gerçektir.. herkesin yalanı doğrudur.

Sağlam bilgihem gerçek hem doğruolmalı.. sağlıklı buyruk hem güzel hem iyi bulunmali. SALİH bir insanın elinde SAHİH bir belge bulunmalı.

Sözün taşıdğı SAĞLAM bilgi ve SAHİH değere duyarlı değilse konuşmanın günlük dilden ve bilimsel bilgiden fazlabir "değer"i olmaz.

Günlük dilin mantığının üstündeki ve bilimsel bilginin matematiğinin ötesindeki çok yanlı ve yönlü konuların ve alanların GDDY günlük dilin düz yazısı ile yararlı ve verimli bir şekilde çözümlenmesi nerede ise imkansızdır.

Bu bakımdan gurubun adını İSABETLİ bulmuyorum.
Belki SAĞLIKLI iSLAM denilebilir.

Saygılarımla 21.09.2024 08:30 üçyol izmir










Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2024 Saat 14:57

Yirmiden fazla tablonun sonucu olan bu tabloyu anlamak okuma ve yazma öğrenmeden sonra düşünme ve anlamaya öğrenmeye bağlı olabilir mi ?



uploads/20240922_145435_SAG.zip - 20240922_145435_SAG.zip




Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2024 Saat 17:42


Gasıkın izâ ve kab.



Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2024 Saat 19:04

https://www.youtube.com/watch?v=0olq3i-ABYA


Rus 'Zuckerberg' Pavel Durov'un İlginç Hikayesi


Bebar ilim

TELEGRAM hakkında

Özgürlük ve güvenlik.. daha doğrusu bireysel özgürlük ve kamusal güvenlik.. pek çok ÇELİŞKİLER gibi bir sorun.. bir sınav.. hata bir savaş.. bu da yeni bir zihniyeti gerektiriyor

osmanziya 22.09.2024

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2490



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info