yaslı kadin
Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: İnsan Bilim
Forum Adı: İnsan Bilim
Forum Tanımlaması: İnsan Bilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2664
Tarih: 26-Şubat-2025 Saat 17:45 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com
Konu: yaslı kadin
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: yaslı kadin
Mesaj Tarihi: 26-Şubat-2025 Saat 01:24
Eylül Ak yazdı:
Kodese tıkadılar hislerini,
Yaslı, yaşlı kadının.
Eliyle örttü ağzını,
Sanki sırrını yakalayan
Kendi değilmiş gibi.
Gerek var mıydı
Onca reveransa?
Dizleri titredi, eğildi yine,
Kendi gölgesine selam durdu.
İş yazmaya gelince,
Yan çizdi kelimeler.
Kağıda dökülen mürekkep,
Bir ileri bir geri kaçtı, sıvıştı.
Gözdağı verdi aydınlık yüzü,
Gölgesinde saklanan pençe
Enselemek için fırsat kolladı.
Kesik cevaplar, ezik bakışlar,
Her cümlede bir çatlak.
Düz bir yol bulamadı kendine,
Çelişkiye sardı ruhunu,
Düğümlendi kaldı.
Sonra fısıldadı kendi kendine:
"Bitti diye üzülme,
Yaşandığı için sevin."
Ama sesi titredi,
İnandığına, kimse inanmadı…
#EylülAk
dedim ki:
Yaş ve yıl.. kurur ve biter..
ancak ardında yaşanacak yıllar bırakır..
çocuklarına ve torunlarına..
neden ve nasıl ve niçin ?
Hayaller bunu sormaz..
duygular bunu araştırmaz..
sadece düşünmesi için anılar bırakır akla..
anlaması için ibretler bırakır kalbe..
Sevgi ise hepsini kuşatır..
çünkü yaşlı kadının SEVGİSİ
tüm anıları..
bütün düşünmeleri
ve her türlü anlamaları kuşatır.
osmanziya
26.02.2025
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 26-Şubat-2025 Saat 01:43
201d de emekli olduğumda paylaşmışım bu YAŞLI resmimi.. belki bir gün bunun altına duygularımı.. anılarımı.. düşüncelerimi yazarım...
Yakınmayı sevmem..
Yaradan yakınılacak bir yaşam vermedi bana çünkü..
Yakınmaya da fırsat bulamadım AMACIM peşinde koşmaktan.
AMACIM öylesine güzeldi ki onu herkesle paylaşmak istedim.. AMACIM öylesine iyi idi ki ondan başkasıyla ilgilenmedim..
AMACIMI sevdiremedim.. belki kendimi sevdiremediğimden olabilir bu..
Şu da var ki AMACIM güzelliğine ve iyiliğine rağmen elde edilmesi kolay değildi.. önceliği verilecek işlerden görülmeyebilirdi..
Buna rağmen amacımı yine burada ÖNCELİK olarak gösteriyorum:
uploads/20250226_015310_ONCELIK00.zip - 20250226_015310_ONCELIK00.zip
Amaç ve Gaye nedir diye sorarsan google çevirisine sana şu yanıtı verecektir:
Bunu anlamak içinde hem Türkçe'yi hem İngizilizce'yi çok iyi bilmen gerekiyor.. buna rağmen ne kadar çok iyi bilirsen bil GDDY yazısı ile bu çok yönlü ve yanlı konuda bir sonuca ve başarıya ulaşamayacaksın.. cünkü YBA dilinden yararlanamayacaksın.. çünkü onun kullanmasını bilmiyorsun.. çünkü yararlanmak ve kullanmak için onu öğrenmedin.. ya da öğrenilmesine ve kullanılmasına önem ve değer vermedin.. hatta önem ve değerini birbirinden ayıramazsın.. ayırırım ayıramazsın diye sözlü ya da yazılı tartışmaya girsek seninle ne sen ne de ben içinden çıkamayız.. sonuçta bırak dağınık kalsın deyip yerlerimize çekiliriz ve bulunduğumuz yere geliriz. Yine de ben amacın ne olduğu konusuna dönüp yukarıdaki tabloyu işlenmiş haliyle buraya bindiriyorum.
Bu dosyayı elde etmek için yaptığım çalışmaları da buraya yüklüyorum:
uploads/20250226_085538_ONCELIK01.zip - 20250226_085538_ONCELIK01.zip
|
Mesaj Tarihi: 26-Şubat-2025 Saat 09:10
beş yıl önce bugün
YAŞAM amaç DEĞİLDİR
diye
26.02.2020 de paylaşmışım..
biz buna tevafuk diyoruz:
Tablo diyor ki AMACIN, anlamak ise anlatımdan anlama geçmeye çalışacaksın.. sağda AÇ yazıyor solda ise AĞ.. yani ağaç bir tohumun açılmasıyla ortaya çıkıyor demek istiyor.. bunu GDDY söyleyince elbette anladım.. ancak MEHARET ben söylemeden anlamak için tabloya baktığında onu orada görmeliydin.. amma sen bu anlaşılmaz ÖNYARGISIYLA baktığında velev ki ANLAŞILABİLİR olsa da .. yine anlaşılmaz hale gelecektir.. ancak anlayabilirim ÖNYARGISIYLA baktığında anlaşılmaz olsa bile anladığını eleştirdiğinde ya da anlamadığını sorduğunda konu ikimizce aydınlığa kavuşacak.. ya benim ya da senin anlamadığım ya da yanlış anladığımız kelime, cümle ve konular ortaya çıkacaktır. Tablo diyor ki AÇ primer yani birincil ve aslidir.. AĞ sekonder yani ikincil ve talidir. Aslı ve talı bir SILA teşkil eder.. bir çizgi olarak uzanır.. bir ön yanı bulunur bir art yanı olur. AMAÇ "ANLAMA" ise tablonun altında MASTER(rab, kral) yazar "tanınıç" için.. üstünde SLAVE (kul, köle) yazar. Yani yatay ağ-aç çizgisine karşılık.. dikey ANLAM ve ANLATIM çizgisi bulunur. Anlam kraldır ve anlatım köleleri ona bağlıdır. Bu ikisinin arasında ise ANLAMA bulunur.. yani AMACIN.. anlamak istiyor musun istemiyor musun ? istiyorsan anlarsın.. istemezsen değil anlamaya bakmaya bile girişmez ve bu kelime.. bu cümle, bu parağraf, bu metini ne demek istiyor diye anlamaya başlamazsın. Çünkü özgürsün.. kimse.. Tanrı'dan başka.. ne seni ne de beni konuyu anlamaya zorlayamaz. Tablo ANLAM'ın ne olduğunu tanımlıyor: Kimse'nin verdiği AD'dır. Tablo ANLATIM'ın ne olduğunu da açıklıyor: Nesne'in AR'ıdır. Peki açıklamanın tanımlamadan farkı nedir ? Tanımlamadan başka tevil (eviri) ve irca (indirgeme) ve izah (açıklama) da bulunuyor. Açıklamadan başka tercüme (çeviri) ve tasvir (betimleme) ve tefsir (yorumlama) de bulunuyor. Bunları gösteriş olsun diye yazmıyorum.. benim bildiğim ANLATIM türleri bunlar.. elbette bilmediklerimde bulunur. Yanlız burada AÇIKLAMA sözcüğünü iki kez kullandım.. yani bir falso ve hata yaptım.. sen bunu GDDY da yutarsın ancak YBA ile tablo halinde yerleştirdiğimiz iki kez kullanıldığı açık ve seçik görülür.. işte tabloda görüldüğü üzere.. Kimse ve Nesne arasındaki AĞ'a "ÖZNE" adını veriyorum.. Ar (HARF) ve Ad (İSİM) arasındaki aç'a AT adını veriyorum.. YARATAN onu YARAK ve YARIK birleşimini ÇİCEK haline getirdikten sonra oradan bir ÇOCUK at'ıyor.. işte onun için Güzel TÜRKÇE'miz ona YAR-ATAN diyor.. yani ATAN'ın yari diyor.. İşte SEN ar yükünü ve ad yolcusunu taşıyan bir AT'sın.. özne bir at'tır. Taşıdığı yükün ve yolcunun pek farkında değil. Farkında olduğunda YAR-ATAN, YAR-ADAN haline geliyor.. Yar'ine adanıyorsun. Tapılası karı ve kulluk edilesi koca bileşenleriyle inşa edilen AİLE'de de atasına.. anasına.. babasına.. kocasına.. karısına.. çoçuklarına ADANAN insanlar çıkıyor. Fakat maalesef böyle aileler çok değil.. cematine ve partisine.. adanmaktan.. hocasına ve şeyhine.. tapmaktan.. çoluk çoçuğunu ya da ana babasını unutmuş insanlar çıkıyorlar.. ne yazık ki bende bunlardan biriyim.. Rabbimiz bizim ve sizin akibetinizi ve ahiretimizi güzel ve iyi etsin. Amin.
osmanziya 26.02.2024 üçyol izmir 09:56
|
Mesaj Tarihi: 26-Şubat-2025 Saat 14:43
face SEVGİ VE PSİKOLOJİ FARKINDALIK gurubunda Yıkılan Hayaller paylaştı:
Bak Yavrum; Dizini döv,Başını döv
Ama senden güçsüz olanı sakın dövme...!!
Pot kır, Bardak kır, Kafanı kır
Ama hiçkimsenin kalbini kırma...!!
Şarkı söyle, Ninni söyle
Ama sakın yalan söyleme...!!
Doğru konuş, Sert konuş
Ama sakın boşboş konuşma...!!
Gönül al, Rıza al
Ama sakın ah alma...!!
Ot ye, Çöpten ye
Ama sakın kul hakkı yeme....
(Alıntı)
Dine mit dediler.. dile mit diyorlar.. aileye mit demeye başladılar.. hakikata erişemeyen bütün bildiklerine vehim, hayal, ve uydurma diyecektir. Zaten hakikata erişemeyen Hakk'a ulaşamayacaktır.
osmanziya 26.02.2025 14:47
|
Mesaj Tarihi: 26-Şubat-2025 Saat 14:57
KURAN İSLAM BİLİM FACE gurubunuda
Hülya Kalkar Kaya
"Efendiler! Bir hükumet, ancak adalete istinat edebilir. İstiklal, istikbal, hürriyet; her şey adaletle kaimdir." / Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Ramazan Hüseyin Avcı
Hanım efendi bu sayfa Allah 'a inananların sayfası ve onun için burada Allah 'in ayetleri , hadisleri paylaşılır , burada kemalist dinin sözleri paylaşılmaz
dedi
Bu iki paylaşım üzerine dedim ki:
Sıradan insanlar KİŞİLERLE ilgilenir ve onları değerlendirir.. orta yükseklikte insanlar OLAYLARLA ilgilenir ve ona göre karı ve zararı saptar.. yüksek insanlar olayların içinde yer aldığı OLGULARI ve fikirleri değerlendirir ve ona göre hakikata ve hakka ulaşır ve onları konuşur ve paylaşır.
osmanziya 26.02.2025
|
Mesaj Tarihi: 26-Şubat-2025 Saat 15:08
1926 da almanlar Mercedes'i 1930 da japonlar Toyotayı kurarken.. Türkiye şapka takmayanları asmakla meşguldü.. diye Şikayet etmek kolay.. yakınılan olayın arka planını analiz etmek kolay değil. Uygarlık maalesef her yerde birden gelmiyor... dünyayı dolaşıyor.. ibni sina marifete iltifata bağlı der.. demek biz marifete iltifat etmemişiz o da başka yerlere gitmiş... osmanziya
|
Mesaj Tarihi: 26-Şubat-2025 Saat 15:21
|