Mi'rac ve namaz hakkında tablomuzu bir numaralı versiyondan 16 numaralı versiyona kadar 18 tablo ile teker teker ilerleterek bu tabloyu elde ettik. Siz de yalından karmaşığa kadar birer birer inceleseniz ve izleseniz anlamamız mümkün değil. çünkü ilginiz olmuyor ve alakanız bulunmuyor.. eğer ALAKA bulunsaydı ve bu tabloları izlemeye vakit ve incelemeye çaba harcasaydınız.. inceleme ve izleme için vakit ayırır ve çaba sarf ederdiniz. Ancak harcama zaman ve sarf etmeye emek bulamıyorsanız bu gerçekte bu imkan ve fırsatın bulunmadığından değil bu inceleme ve izlemeye ÖNCELİK vermediğinizden kaynaklanıyor. Bu da gayet doğal ve normal bir durumdur. Bu nedenle aslı sizi kınamıyorum. Çünkü BİR İŞE öncelik vermek ve onu başka işlere tercih edip zaman ayırmak ona önem ve değer vermekle mümkündür.
Öncelik vermekte bir SEÇİM konusudur ki biz bu işe İTİBAR adını veririz. İtibar saygı gösterme ve hürmet etme anlamındadır. Seçimin İHTİYARI ve itibarın HURMETİ.. bu iki sesin köklerine dikkat ediniz.. HRR.. yani hayr ve harm.. hayır ve haram.. HYR ve HRM.. burada pozitif HAYIR ile negatif HARAM bir arada hareket ve iş ve eylemlerini bir yöne döndürür.. bir yerden bir yere çevirir.. biz de o yöne ilerleriz.
Yani seçim ya alıştığımız ya da kolayımıza gelen bir işe doğru olur..
Ya da yaptığımız öncelik acil bir gereksinime veya zorunlu bir göreve ilişkin olur..
Alışmadığımız işler bize zor gelir..
Bir yararını bilmediğimiz ya da çıkarını görmediğimiz işler zor gelir..
Ya da kolay gele gele yaptığımız ve bu yüzden sıkıldığımız işler de biz zor gelmeye başlayabilir.
Yeni bir yolu ve işi TERCİH ederiz.
Hasılı biz işleri kimliğimize ve kişiliğmize.. yaşımıza ve deneyimimize.. işimize ve görevimize.. kültürümüze ve dinimize.. göre öncelik verip seçerek KOLAY (itibarı) olanı OLAY (ihdas) ederiz.
Bu yüzde bana kolay olan sana zordur.. sana zor olan bana kolay olur.
Ben makinanın başında saatler harcamayı HOŞ görürüm.. sen ise on beş dakka çalışmayı HOR bulursun.
Çünkü bir güzel, güzelliğini sevdiğini açar.
Ben YBA ışkına ve meşkine aşık’ım.. ŞK.. Şek.. Şekk.
İnsan ne ve kime şak şak eder alkışlar.
Tercih ettiği şıkka.. tergib ettiği alternatife.. itibar ettiği seçeneğe.. hürmet gösterdiği HAYRA ki bizde buna İHTİYAR diyoruz.. insanlar ihtiyarlarını ve seçimlerini İHTİYARLAR ve HAYIRLAR üzerine değil GENÇLER ve tazeler ve yeniler üzerine kullanırlar.
Bense
yaşlandıkça güzelleşen YÖNTEM..
eskidikçe tazelenen.. BİLİM..
ZAMANLA NAMAZLAŞAN.. “ana-liz”
Bu yüzden namazın DİKEY ve YATAY’larını çok açık ve seçik anlıyorum.. çünkü ona YAKIN’ım..
Hasılı YBA anlamıyorsunuz.. çünkü ona yaklaşmıyor ve ondan uzaklaşıyorsunuz. Çünkü dünya çıkarı ve ahiret yararı gözünüzü doldurmuş hakikatteki hakkı.. hürriyetteki kuvveti.. göremiyorsunuz. Kuvvetin esiri ve hakikatın mahkumu oluyormsunuz.. çünkü İMKANI tanıyorsunuz.
MİRAC veNAMAZ hakkında yazıma.. tek bir ses..
İMKAN ve ZAMAN hakkında yazıma.. tek bir nefes..
Gelmedi.. yanaşmadı.. yaklaşmadı
bu yüzden ANLAMIYORSUNUZ.
ANLAMADIĞINIZ için yaklaşmıyorsunuz.
Engin NOYAN.. derdi
SORMAZ ki bilsin.. bilse sorar..
Bilmez Kİ sorsun.. sorsa bilir..
Dediğimiz başka bir şekilde söylemiş
Bu yüzden bizim sloganımız ise şudur.
Düşünenleri arıyorum ÇÜNKÜ arayanları düşünüyorum.
Canlı öğrenmeye ve diri düşünmeye ÇAĞIRMAMIn ardında yatan:
Yaptığınız AR’I.. taptığınız AD’I ve saptığınız AT’ı arıyorsanız.
YBA hızlı anlam sürücüsünü ögrenerek ve kolay anlatım aygıtını kullanarak düşüneceksiniz.
Ne arıyor ne düşünüyorsanız..
Yatacak ve sıçacak pardon sıcacık EVİNİZDE
Yiyecek ve içecek mâ AŞINIZDA
Giyecek ve süslenecek tâ AVINIZDA
Sokacak ve saklayacak kê EŞİNİZDE
Kaybolup gideceksiniz.
Çünkü gereksinim ve HACAT’ten başka bir şey düşünmüyor
ve bir arayışta yani HRR ve taharri ve HARRAT da bulun mu yorsunuz.
Siz bilirsiniz.
Sağlıcakla kalınız.
Saygılarımla
Osmanzmiya 09.02.2024 Üçyol – İzmir 10:48
Belki aramaya ve düşünmeye karar verir 18 dosyayı versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru inceler.. izler.. imgeler ve irdelersiniz diye buraya bindirdim.
uploads/20240209_105542_MIRAC.zip - 20240209_105542_MIRAC.zip
|