Faruk ZEYLAN Ağabeyin paylaşımı:
eskilerin aile terbiyesi dedikleri:
dedim ki:
bilgi ve deger..
korku ve öfke
sevgi ve saygı..
övgü ve ödgü..
yakarı ve yalvarı..
çekim ve çelim
önem ve deger..
çıkar ve yarar..
gibi IŞLEVLER
merak IŞK meram..
iştah AŞK iştiyak..
güdü ŞEVK dürtü
erek SEVK eğilim
ışk MEŞK aşk
sevk CEYŞ şevk
gibi YAPILAR
Aile ve sokak ve okul üçlüsunün birlikteligini gerektirirler. Ailden alinan CEVHER subyan mektebinde olgunlaştirılir.. rüştuyede tamamlanir idadiyede bitirilirdi.. gerekirse medreseye gonderilirdi ve insan yavrusu TERBIYE edilirdi.
Sonra ilk ve orta ve lise ile MEKTEB çiktı.. Üniversiyeye gonderdik..değişen bir şey olmadi.. bilmedigin boku git mektebinde oku..diyerek EDEBIMIZI bozduk.
Butun bunlarin temelinde bulunan A ile B.. yani ana ve baba ile olan AILE yeniden yapılanması gerekiyor.
Bunun içinde tartısilmasi gerekiyor.
Bunun içinde eleştirilmesi gerekiyor.
Bunun içinde duzeltilmesi gerekiyor.
Bunun içinde degiştirilmesi gerekiyor.
Bunun içinde bozulmasi gerekiyor.
BOZULDU..
Bundan dolayidir ki
Muslumanlar
Masonlar
Marksistler
boşa kürek salliyorlar
osmanziya 15.01.2025
dedim. dediki:
Mustafa Bey o dediğiniz mektepler tarih oldu, şimdiki çocuklar ilkokullu doğuyor, televizyonla ortaokullu, el telefonuyla da liseli, üniversitede yalnızca branş eğitimi... faruk Zeylan
dedim ki:
Biliyorum.. alakanıza teşekkür ederim. Paylaşımımla işin başından beri olanı anlatayım dedim.. 2000 li yani yüzyılların ilkine yani yirmi birinci yüzyıla girdik. 1900 lü yani yirminci yüzyılda eğitim bu şekilde idi.. bu yüzyılın ilk çeyreğinden sonra ilk ve orta ve yüksek YENİ öğrenim denemesine giriştikten sonra bu yirmi birinci yüzyılın başında bu yeni öğrenimin de eskidiğine tanık oluyoruz. Bunun yerine DAHA YENİSİ'nin nasıl kurulacağından önce AİLE'nin nasıl kurulacağı sorunun ortaya çıktığına işaret ettim. Saygılarımla
|