Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

zerdüştlik ve mecusilik

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Diğer
Forum Adı: Din
Forum Tanımlaması: Diğer Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2931
Tarih: 17-Aralık-2025 Saat 22:36
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: zerdüştlik ve mecusilik
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: zerdüştlik ve mecusilik
Mesaj Tarihi: 14-Aralık-2025 Saat 22:40

Mustafa ÖZTÜRK Hoca zerdüştlik ve mecusilik farkını anlatıyor. Zerdüştlik tek tanrılı bir dinmiş.. Sasaniler zamanında iki tanrılı dine.. Hürmüz ve Ehrimen olarak dönüşmüş.

https://www.youtube.com/watch?v=OvAl1vJnBds

Zerdüştilik ve İslam’da İyilik ve Kötülük

Hocama yazdım:

Teşekkür ederim Değerli Hocam.. kuşkusuz insanlar bilgilendiklerinde.. sizin gibi konuya muttali olduklarında bu durumu göreceklerdir. Bu konuda bilgim olmadığı için sizin anlattıklarınızla durumu öğrendim. Ancak dinler tarihi boyuncu ortaya çıkan bu dalgalanmalar.. monoteist ve diateist gelgitler.. durum bizim kuşkulu soru soran felsefe ile kesin yanıt veren dine olan ihtiyacımızı gösteriyor. Bu yüzden bu gibi içeriklerlerle ilgilenmiyor ve konuyu rahat analiz edebilecekleri YBA öneriyorum.

osmanziya 14.12.2025

-------------
usul esasa mukaddemdir

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 14-Aralık-2025 Saat 22:43

Nesnelerin AR yüku ve kimselerin AD yolcusu taşidiğini ve bununda nesne ve kimse bileşeni.. ne ise ne ve kin ise kim öznekim yani AT oldugunu varsayiyor isek..
AT'ın
varlıginin ve birliginiin
AD'ından daha önemli ve degerli oldugunu söyleyebilir mi yiz ?

Gözü kör eden bir noktanın ve inciyi inciten iki noktanin hesani sorulacaksa onun sadece bir ses ve süs oldugunu unutacak mi yiz ?

Bu resimdeki renk ve çizgilerin yapay oldugunu ve gerçek bulunmadigini.. her iki halde de zihnin zanni.. mentalin virtuali ve tanincin sanali.. sonuçta kendimizi yalani oldugunu bildikten sonra
yeşil dindarligin
ve mason maviligin
ve kızıl marksizmim bir ANLAMI kalir mi ?

Şimdi sıkı durun !

Nesnelerin AR yani harf.. sophos

Kiimselerin AD yani isim.. nomos

öznekimlerin AT yani
kalıci bulunmayan
gelip gecici
taşıyici
logos

oldugunu bilyorsak
TANRI'nın
bir arı.. adı.. atı olabilir mi ?

Olursa

Damdan düşmüs bir kurbaga bunu gören 2 asker aldilar goturduler 1 mezara gomduler.. mezarinin taşina şu SÖZ'u yazdilar:

Damdan düşmüs bir kurnaga bunu goren 2 asker aldilar goturduler 1 mezara gomduler.. mezarinin tasinda
şu SOZ'u okudular:

OLMAZ MI ?

TOZ
TÖZ
KOZ
KÖZ
DOZ
POZ

TEN ve TIN ile BEN ve SEN
taşıyan CAN

OZO
osmanziyaoğlu

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 15-Aralık-2025 Saat 00:04

Fizikçi değilim.. lise düzeyinde gelen yüzeysel aritmetiğim.. geometrim ve matematiğim bulunuyor. . Ancak Mantıklı konuşmak için mantık tahsili yapmak gerekmediği gibi GEOMETRİĞİ kullanmak için ileri bir geometri tahsili ya da Mühendislik gerekmez. Bu yüzden analitik düzlemin aritmetik denklemi geometrik çizgiye çeviren MATEMATİKSEL matriks kullanımını bilmeden de horizontal ve vertikak ile ortogonal ve diyaoganal eksenler.. ne olduğunu henüz bilmediğimiz beynimizdeki perspektif "yapı" ve optik ve akustik "görünüm" nedeniyle herkes kullanılabilir.

Sonuçta yaptığım bu tablo ZİHİNSEL bir OYUN.. ancak bize gerçeklik hakkında bir harita veriyor.. determine MAKRO (kebir, büyük) uzayın radyasyon ve çekimini.. istatistik MİKRO (sagir, küçük) dünyanın atom altı bilgilerimizle.. Einstein ve Planck'in enerji denklemleriyle açıklamaya çalışıyoruz.. lakin ikisini birleştiremiyoruz.. bunun için uzan zamandır SİCİM kuramıyla uğraşıyorlar ancak bunun da deneysel doğrulanması yani grivitasyon parçasının bulunması bu günkü teknolojimizle kanıtlıyamıyoruz. Bilim olarakta fizikte totoloji ve sonsuzluktan kurtulamıyoruz.

BARYONLAR, üç kuarktan meydana gelen bileşik parçacıklardır. Birer kuark ile antikuarktan oluşan bozonlar gibi baryonlar da, yalnızca kuark veya antikuarkların oluşturduğu parçacıkların yer aldığı hadronlar grubuna dahildir. Kuarklardan meydana geldiği için baryonlarda güçlü etkileşim görülür.
diyor GOOGLE 'da.. benim tablo bu ayrıntıya girmiyor bu nedenle HADRONLARI ve BARYONLARI.. gösteremiyor.. fakat ayrıntıya girsek bile sonuçta MADDE ve MANA hakkında kendi söylediklerim de benim gerçeğim.. fizikçe konuşsak kütle ve enerji astronomi ile konuşsak grivitasyon ve radyasyon.. yüz yıl öncek Buchner MADDE ve KUVVETİ ile konuşsak Aristo'nun DÖRT SEBEB ilkesinin DUALİTESİNDEN kurtulamaz ve dialektik bir TOTOLOJİ'in içinde çıkamayız.. sonuçta gevezeliğimiz ile kalırız.

Bununla beraber fizik ve teknoloji BU OYUNLARLA BU GÜNE GELDİ.. demek bunlar da boşuna değil.. belki bunun bir ANLAMI bulunuyor lakin biz bunu bilmiyoruz. Benim ulaştığım netice; nebiler ve veliler ile dahiler ve deliler.. birbirlerini reddettikleri sürece.. bu sürece bir son uca ulaşamayacak. İnsanlar dil ve bilim adına.. din ve hukuk hesabına.. birbirlerini telef etmeyi sürdürecekler.. hatta bunu kutsallaştıracaklar.. idealleştirecekler.. hatta sorunlu değil zorunlu görecekler.

Her ne kadar savaş ve barışın temelindeki sınav ve yarışı reddetmesem de savaşların daha insancıl ve barışların daha yarışcıl yapılabileceğini düşünüyorum. Zaten enbiya 35 hayrın ve şerrin yani savaş ve barışın anlamını bize dönünce öğreneceksiniz diyor. Saygılarımla

osmanziya 10.11.2025 üçyol izmir01:28

Brian clegg 'in karanılkı madda ve karanlık enerji kitabından alınan tablo..

Burada anti madde gösterilmemiş:

Şimdi tüm madde böyle gösteriliyor..

kötülük kırmızı..
iyilik mavi..
her ikisi yeşil yani KAMİL

-------------
usul esasa mukaddemdir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info