dokuz yıl önce şöyle yazmışım:
ALKALİ BESLENME Dr Ayşegul ÇORUHLU
Çoğalma.. beslenme.. seslenme.. sevinme.. insanın var saydığım dört programı.. Sayın Dr. Ayşegul ÇORUHLU beslenme üzerine öyle yararlı bir kitap yazmış ki herkese önerebilirim.. ancak malum ögütler uyulunca yararlı oluyor..05.06.2015
İnsülin dirence
İnsülin direnci ve bel kalınlığı
Ayşegül ÇORUHLU
İnsülin direncinin varlığı öğle yemeğinden sonra uyku hali ve tatlı krizinden anlayabileceğimiz gibi bel çevremizi ölçmekle bilebileriz. Belki tartıda kilomuz fazla değil ama yine de belirli fazlalıklar ve simitleşme durum olabiliyor. İnsilun direncini karşıdan bakan biri bile bel kalınlığından anlayabilir!
Bu arada bir uyarı: Her insülin dediğimde glikoz gelmesin aklınıza. Unutumayalım ki et yesek bile bel kalınlaşabilir. Aslında insülin direnci yerine hücre zarı direnci demeliyim. Çünkü hücrede insülin dahil her şeye direnç var demektir bu.
Hücre zarı direnci olduğunda bel kalınlığı oluşmasının en büyük nedeni ise akşam yemeğidir.
İşte modern hayatın sorunu bu.
EN BÜYÜK SAĞLIK SORUNUMUZ AKŞAM YEMEĞİDİR!
AKŞAM YEMEĞİ YEDİĞİMİZ İÇİN ŞİŞMANLIYORUZ.
Akşam yemeği yediğimiz için hastalanıyoruz.
Akşam yemeği yediğimiz için göbeğimiz var, belimiz kalın.
Akşam yemeği yediğimiz için yaşlanıyoruz.
Şimdi size çok şaşıracağınız bir şeyi söyleyeceğim:
Canlı olarak “insan türü”nün akşam yemeği yememesi ve 16 saat aç kalması gerekir aslında.
“8 saat yemek ye, 16 saat aç kal!”
İdeali budur.
Sosyoekonamik sebeblerin iz düşümü olan modern hayat sabah 9 akşam 18 çalışma modeli bunu imkansız kılıyor. Akşam yemeğini ihtiyaçtan çok sosyal bir olay haline dönüşmüş durumda. Bir ödül gibi. Oysa akşam yemeği denen şeyi tamamen ortadan kaldırabilirsek, herkes bunu yapsa kimsenin bir daha doktor yüzü görmesine gerek kalmazdı..
8 saatte 2-3 öğün ye, 16 saat sistemi dinlendir.
Aslında çok kolay değil mi ?
|