Face sanırım bizim gibi yaşlılara kaldı.. baktım kırkında olanlar artık fazla face kullanmıyorlar.. onlar daha çok instagramdalar..
Her yaşlının vereceği ve her gencin alacağı ŞEY'ler vardır.. bizde bilgi ve birikim onlarda güç ve atılım bulunuyor.. bir toplulukta.. örneğin bir ailede.. yaşlı ve gençler ellerinde olanı paylaştıklarında güzel işler çıkartırlar. Böylece aile, cemaat, şirket, parti başarılı olur diye düşünüyorum.
Bana gelince biz bu işte kör kaldım.. amacıma odaklanmadan kaynaklanan başka bir şey görmemezlik.. bağlantı ve ilişkilerimde yeterli etkileşim ve iletişime yol açmadı.. buna sızlanmaktan da başka bir iş yapamıyor görünüyorum.
Fakat buna rağmen amacımın ve bildiklerimin önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum ve YBA tablo ve reklamları dışında böyle https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2157
yazılar da yazıyorum. okunuyor mu ? web sayfamın yalancısıyım.. her yazdığım elliye kadar tıklama alıyor. Bunu yapay mi yapıyor yoksa face de haberi olan benim gibi sanal böcekler mi ediyor.. bilemiyorum. Çünkü webimde ve face sayfalarımda bazı BEĞENİLER dışında geri dönüş olmuyor.. işte bunu yakınma saymayın.. bilgilenme ve bilgilendirme kabul edin.
Demek ki böyle MUHATABI olmayan kelamlarda oluyor.. Bir kelamın muhatabı olsa ayrı bir dert.. olmazsa böyle ayrı bir dert.. ancak gelecekte müstemi'leri ve dinleyicileri olabilir.. fakat kimse olmasa bile kendinin bilmesi Kendini Arayan Yolcu yu geliştirebilir.. Ancak önemli olan YAKIN TANIKLARIN olan muhatablar daha önceliklidir.. yani insanın eşi.. anne ve babası.. çocukları.. kardeşleri.. akrabaları.. dost ve arkadaşları.. ile iyi ve güzel münasebetler kurabilmesi ve ilişkiler sürdürebilmesidir.
Saygılarımla.
Mustafa BUĞUÇAM 25.11.2023 ÜÇYOL İZMİR
HAKIKAT VE HIKAYE
Bilim ve filim
Hadise ve senaryo
Gerçek ve kurgu
Realize ve idealize
Aktualite ve virtualite
Doğal ve sanal
Olay ve yapay
TABIAT ve TARIH
Gerçek ve senaryo arasında fark için GEÇMİŞTEN beri dillendirdiğim bir tümce bulunuyor: "Hakikatı hikaye etmek kolay olmadığı gibi hikayenin hakikatına erişmekte zordur." Yıllardan sonra bu TOP'a eriştikten sonra biraz ayrıntı vermek gerekiyor.
Bizler zamanı geçmişten geleceği.. bilinenlerden bilinmeyene..
düzenden (0) entropiye (1).. sıcaktan soğuğa..
doğru yaptığımız yolculukta..
yolculuğun BİLİNENDEN BİLİNMEYENE olan kısmında kuşkular bulunduğunu.. bilinmeyerden bilinenlere de gidilebilecegini.. hatta bilinenlerden bilinenlere.. bilinmeyenlerden bilinmeyenlere.. de gidilebilecegini ve yaklasima gore yontemlerin degisecegini..
illet olarak geçmişten geleceğe olan kısmıyla beraber akibet olarak gelecekten geçmişe bulunabileceğini.. hatta bu dun ve yarinin bu gunde nirlikte olduğunu..
soğuk ve sıcak arasında ılık.. karanlık ve aydınlık arasındı ışık.. doğru ile eğri arasında değer.. az ile çok arasında denge.. büyük ile küçük arasında orta.. siyah ve beyaz arasında gri.. cennet ve cehennem arasında araf.. gibi pek çok "beynehümaberzah" bulunduğunu saptadıktan sonra eğri oturup doğru konuşmak istersek..
bilgilerimize.. görüşlerimize.. ilkelerimize ve inançlarımıza yeniden bakmak gereğini hissederiz.
Tabloda A ve B bilinleri ile X ve Y bilinmeyenleri gösterildi.. ve bu tablo ile de bir reklam yapıldı.. YBA.. umarım yararı olur.
osmanziya
yontembilim.com
Yontembilim'i Beğenen Arkadaşlar
YONTEMBILIM
Bu bir REKLAMDIR
ZAMAN hakkında..
Özün İfadesi Arkadaş sordu: Sonsuzluk zamanın dahilinde midir? Dedim ki: Sonsuzluk matematiksel olarak çözülmemiş bir problemdir.. ancak yine de bir iki ve üçten sonra gelir. Yani SAYILAR, tek sayılır, çift sayılar ve sonsuz olarak üç guruba ayrılır. Köklü ve uzmanlık gerektiren MATEMATİK bilgim olmadığını belirterek söyleyebilirim ki SAYI önemli bir konudur. Tanrı hakkında BİR'den fazla söz ettiğinde insan dinden çıkar ve ibadetin anlamı kalmaz. Ancak İKİ söylenMediğinde de BİLİM yapamazsın. ÖRNEĞİN sen beni tanıyamazsın ben de seni. Zaten öyle demezsen ne kainat olur ne de insan. Sonuçta geliriz Sokrat'ın agnostizmine; Bildiğim tek şey hiç bir şey bilmediğimdir. Geriye ne kalıyor ? SONSUZ. Öyle ise o konuda kafa yormak ve fazladan konuşmak.. matematik dışında.. doğru olmaz. Saygılarımla. 25.11.2023 Osmanziya
ve orada bir arkadaşa dedim ki: Kardeşim.. eğer size denildiği gibi senin ki sana.. benim ki bana deniliyorsa ortada tartışılacak bir şey kalmıyor demektir. Bilgiler.. görüşler.. ilkeler.. inançlar.. bunlar artıralabilir.. ancak sözün taşıdığı bilgi ve değerlerin sağlam ve sağlıklı olmasına duyarlık göstermek hakikatı arayacının temel hassasiyetidir.
Diğer taraftan optik zaman, fizik zaman, lojik zaman, psik zaman, epistemik zaman, ontolojik zaman gibi çeşitli bakışlarla zaman tanımı yapılabilir. Bu gün için bizim bildiğimiz 11 boyutlu SİCİM kuramlarına göre bizim bildiğimiz dört boyutlu zaman-mekan süreklisi önceki boyutların zarı ya da zarfıdır.
Sonuçta sözün taşıdığı bilgi ve değerler SAĞLAM (salih) ve SAĞLIKLI (sahih) bulunmalıdır. sağlam BİLGİ hem doğru hem gerçek olmalıdır.. sağlıklı DEĞER hem iyi hem güzel bulunmalıdır.. bunları web sitemde tartışıyorum. Bu gereklilikler karşılanmadığında anlatımımız ya edebiyat ya tarih ya sohbet olur. Hatta bazen retorik maksatlar ve diyalektik hedefler için dilin kötü ve kötüye kullanılması bulunur.
Saygılarımla.
Osmanziya
25.11.2023 10:32
|