Saygyde?er Aytu?,
Ylginiz, katkynyz ve yanytynyz için te?ekkür ederim.
Sizde olmasanyz kendi yazar kendi okur, artyk okumuyorum, duruma dü?ece?im.
Okunuluyorsa ya anla?ylyyordur, ya da anla?ylmyyordur.
Anla?ylyyorsa ele?tiri anla?ylmyyorsa sorusu olur.
Bu ikisi yoksa ama okunuluyorsa.. ve okunuluyor.. zira izliyorum sayaçlary.
okunuluyor soru ve elestiri yoksa..
Kendimi be?enmek gibi olmasyn, yazylarym be?eniliyor.
ve açyk seçik oluyor ki.. ke?ke böyle olsa.. soru sorulmuyor.
Her ne ise..
Geometrik dü?ünüyoruz ya.. dini kavramlara da hendesenin çerçevesinden bakyyoruz.
Zaten dü?ünce görsel çerçeveyi, analitik düzlenmi kullanyr, açy der, çap der, eksen der, alan der.
Bu yazydaki göndermelere de?ineyim bu vesile ile..
Namaz kylarken insan dik üçgeni çizer.
Ayak topu?u ile secdedeki ba?ynyn yeri, dik kenaryn birisidir.
Ayak topugu ile kyyamdaki ba?ynyn yeri, dik kenaryn di?eridir.
Kyyamda iken ba?y ile secde yeri uzun kenar yani hipotonüsüdür.
Y?te dünyanyn üç yüzünü bu üçgene uyguluyorum.
Dünyanyn esma-i ilahiye bakan yüzünü kyyamdaki hali gösterir.
Bu ayinedar oldu?u esmanyn mertebesi ve kademesi kadardyr.
Dünyanyn ahirete bakan yüzü secdedeki halindeki kenarydyr.
Dünyanyn gafletle aldatan ve bir oyun oldu?unu unutturan yüzü uzun emel ta?ytan uzun kenarydyr.
Hipotenus fani dünyaya baki gösteren tul-u emel ise
hipotalamus kendinin ölümlü oldu?unu unutturan nefsidir.
Sonuçta zamanda uyuyan insan, e?er ciddi ve reddi bir biçimde kylyyorsa, namazda uyanyr.
Bir de burada dört olum-ölümü anlatacaktym.
Fakat imkanyn kysytly ve elimin syhhatim muhtel oldu?u için yazamyyorum.
Elhamdülillah bugün biraz daha iyiyim.. devam..
Ruhlar aleminde sesizlik hakimdi.. belki ruhlar ilim dairesinde bilgi ve kudret dairesinde belge halinde idilir.. nesneler ve kimseler belli de?ildi.. ?ekiller ve suretler sonsuz olanaklar halinde serpili ve ba?syz olasylyklar halinde serili idi.. yani O'nun dy?ynda her ?ey "ölü" idi...
Bir ses duyuldu: -Ben sizin Rabbiniz de?il miyim ?
Tyss yok.. hiç bir nesne ve hiç bir kimse ses veremedi.. mecali yetmedi.. meal veremedi..
Kimbilir.. bezm-i elestteki halimi hatyrlamyyorum.. üçüncü soruda:
Bir ses.. dedi: - Belâ
Kâlu belâda ilk ses O'nun sesi idi.. ilk dirilen ses O'nun sesi idi..
Sonra derecesine göre butun ruhlar yani melekler, ruhaniler, cinler ve be?eriyet EVET dediler.
ve hilkat, zaman, mekan, alan, kuvvet, madde, enerji ba?lady.. Bilim bunu zamanyn kysa tarihi olarak hikaye ediyor.
ve tüm nesneler olarak bizler 14 milyar ya?ymyz oldu?u söyleniyor.
ölü iken dirildik.. ?imdi ölmemiz yani uyumamyz gerekiyor idi..
Örne?in 1952 yylynda do?dum.. "insanlar uykudadyrlar ölünce uyanyrlar" haberine göre ana karnyndan dünyaya gelmemiz aslynda diri iken ölü hale geçmektir..
Burada öldü?ümüzde BERZAH da uyanyyorsak bu bizim için YKYNCY do?u? demektir.
Birinci SUR'a üflendi?inde kyyamet ile birlikte berzahdaki ve mezardaki ruhlaryn uyanmalary ÜÇÜNCÜ do?u? demektir.
Burada Rabbimiz Soracak.. Ey Nemrudlar, Ey Firavunlar, En Tagutlar NFT sizin fitneniz ne idi.. nerede kaldy malikiyetiniz.. hakimiyetiniz.. rububiyetiniz.. melikiyetiniz.. saltanatynyz ?
Kimsede tyss yok..
Ykinci SUR'a üflendi?inde DÖRDÜNCÜ do?u? ba?layacak..
Ykinci SUR'a üflendi?inde DÖRDÜNCÜ do?u? ba?layacak..
Her do?u? bir önceki ÖLÜMÜ gerektiriyor.
O'nun dy?ynda her ?ey ba?lar ve eskir, bozulur, ölür, BYTER.
Bu yazyyy niçin yazdym, geçen gün TV de Y.N. ÖZTÜRK Hoca, Reankarnasyon konusunda, Süleyman Ate? kadar cesur olamyyorum diye inekçilerin reklamyny yapyyordu..
En evrensel yasa ÖNCE BA?LAT-SONRA BYTYR yasasydyr.. yokluktan varly?a geçen olanaklar yasasy.. varlyktan yoklu?a geçen imkan yasasy.. her ?eyi yenileyen ve yineleyen hudus yasasy.. ve bunlardan do?an firak kanunu.. fena kanunu.. zeval kanunu.. DE?Y?YMYN zati ve zihni yüzünü ayyrt edemeyenlerin tribününe oynanan bu oyun hiç de sevimli de?il… Hadi Yncekçiler dünyasynyn kast yasasy var.. insanlar real sosyal hayatta bi rüst ve rü?t seviyesine geçemiyor ve reankasyon inancy ile ket vurulan yükselme ihtiyacyny kar?ylyyor ve sonsuzluk hissini besliyor.. bizim buna gereksinimiz var my ? Big-Bang ile evrenin hudusu bilimsel olarak kanytlanmy?ken geçmi? dinlere (sonsuzluklara) bel ba?lamak belgeye dayanan bilim adamly?yna yaky?maz.
Dinimizde, Kitabymyzda ve ?eriatta bu kadar ölüm-dirim ayryntyly betimlenmi?ken, bildirilmi?ken ve dünyanyn uzun tarihi anlatylmy?ken cinlerin ve onlaryn kuklalary olan inekçilerin uyduruk öykülerine bir de?er atfetmeyi hocanyn bilimselli?ine yaky?tyramadym.
Hadi ilk nuru yadsymanysyny göz ardy edelim, bunu hasedin bir yansymasy sayalym, fakat bu kadar açyk bir yanly?a dü?mesine, hatta insandan öte ve üstün bir varly?y benimsemesinin de i?aretiyle, 40 bin yyl ba?ynda saryk, syrtynda cübbe ve elinde tesbih maneviyatta yükselerek cinleri geçip meleklere hoca olan AZAZYL'in oyununa gelmesinin kanyty görelim, do?rusu ?a?yry-yorum.
Allah O'na inayet etsin ve hidayet versin ve kalblerimizi kaydyrmasyn.
Sa?lycakla kal.
|