DAVA-YI HAMD
Dava-yı hamd peşinde koşma..
Rıza-ı İlahiye ara..
kendini.. çevreni ve dünyayı kurtarman
İla-yı Kelimetullahdır
ki bu yolda sena istikamet verecek
dua-yı hüdâyı unutma...
Ancak bunun için davayı, rızayı, ilayı, duayı tanımalı ve bilmelisin. Bu ömür bunları aramak ve bulmak için koştum ve sonunda Fatiha-i Şerife ANA HATLARINI buldum.. buna ANAHTAR adını veriyorum.. bu anahtar ile insanın.. evrenin.. kur'anın ve nebinin kilitlerini açtım.. bir ömürde burada tablolar ile yayımladım.. lakin bu güne kadar bir yansıma alamadı.. geri tepki bulamadım.
Fakat bu sürede öğrendim ki bir derece ANLATIMI öğreniyor, kullanıyor ve yararlanıyoruz lakin ANLAM zorlu bir KİLİTTİR.. ANLAMA ise bu kilidin bir anahtarı.
Kitle ve kütle kilitlidir.. kuvvet ise anahtardır. Hareket ya da sailiyet ya da nailiyet şeklinde görünen yönelimin ve yaklaşımın "kapıları ZAHİREN açık görünürken hakikaten kapılıdır".. bunu açmak için vaz'edilen "ENE'nin kendisi de bir tılsım-ı müşkülküşâdır".. diyor İmamı Nursi.. 30 . söz ene ve zerre risalesinde. Ene ve zerre'ye dair bir elif ve bir noktada..
Önce bu ene büyüsünü çözmek sonra zümre gizemini ve sırrını açmak gerekmektedir. Bundan sonra da sıra hücre ve zerreye gelir.. lakin uygarlık bu işe tersinden başladı.. zerre ve hücreyi açtığını.. eneyi ve zümreyi açabileceğini sonuyor.. ne yapalım.. deneme yapılmadan yanlış edemezsin.. yanlış etmeden de doğruyu öğrenemezsin.. ancak yapılan çalışmalarla yanlışımızı değiştirme ve düzeltme imkanı elde edeceğiz.
Dili daha iyi tanıyacağız.. dili tanıdıkça dünyanın zerre ve hücresi.. dinin ene ve zümresi daha iyi açılacak diye düşünüyorum.
Bilgi.. sevgi ve sağlıcakla kalınız.
Osmanziya
|