Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

nefis

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: İnsan Bilim
Forum Adı: İnsan Bilim
Forum Tanımlaması: İnsan Bilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1179
Tarih: 28-Mart-2024 Saat 12:43
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: nefis
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: nefis
Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2017 Saat 13:11
N
NEFIS dizini içindeki dosyalar

uploads/20170914_131035_NEFS.rar - 20170914_131035_NEFS.rar


NEFIS ana dizini içinde BEŞ tane (13, 23, 33, 43, 53 ) numaralı HABLO var her birinin içinde ortamalama onar tane 52 tablo bulunuyor. Bu sıkıştırılmış RAR dosyasını indirerek içindeki yalından karmaşığa doğru bu tabloları versiyon sırasıyla incelemek için indirmelesiniz)



Dün nefsimi gördüm.. nefsimle tanıştım.. bu güne kadar tanıdığım ve sandığım nefsimi değil NEFİS’i de 52 tablo içinde anlattım. Daha önce ene ve nefis terimlerine yüklediğim anlamları tablolaştırmıştım. Daha sonra NEFİS tablosu üzerine yoğunlaştım.

e N e     ve      N e f i s..     yani iki nun (N) bir mim ederse.. bu mimde insan ve Mustafa olursa olacağı bu olur. Ene nesne değildir nefis de kimse değildir. Ancak her ikisi birleşerek kimliği ve kişiliği olan KİMSE olur.


İki nokta bir odak (ozak) ederse bu ocakta kaynayan çorbayı betimleyebiliriz.
Bu çorbanın nasıl karıştırıldığını daha doğrusu nasıl karıştırdığımı 52 tablo içinde bulabilirsiniz. Ben burada bir giriş ve reklam yazısı yapacağım.


Elbette çoğunuz bu giriş yazısını okuyacak.. eşek hoşaftan ne anlar suyunu içer denesini bırakır.. misali siz de bu giriş yazısıyla kalacak 52 dosyaya bakmayacaksınız bile.


İşbu eşŞEK olan TEN-BEL ve TEMBEL ve TAMBİL bulunan nefistir.. zati aliniz değil.


Zatı alinizide hem ene var hem nefis var.. bu ikisinin dokuduğu kimlik ve kişiliğiniz var.. gelişiminiz var.. ilişkileriniz var.. öyle ki böyle bir dünyayı çorap olarak başınıza örmüş ve üzerine de ananızdan getirdiğiniz ana diliniz ile de sepet olarak kafanıza geçirmişsinizdir.. ana babanız nereden bulup almışsa siz de oradan almış oluyorsunuz.


Türk.. kürt.. arap.. fars.. laz.. rum.. ermeni.. bunlar etnik kimlikler bir de etik kimlikleriniz var.. Müslüman.. hristiyan.. Yahudi.. dindar.. laik.. Sünni.. şii.. alevi.. bu dini ve milli kimliklikler.. etnik ve etnik kişilikler ile “kendi”niz aradan çoktan yitmiş ve kaybolmuşsunuzdur ve “ben”iniz derin bir kış uykusuna yatmıştır. Eşiniz, dişiniz.. erkeğiniz.. çocuğunuz.. ana babanız.. ev, akraba ve iş çevrenizle birlikte büyük bir küme olup çoktan güce tapan ya da güçten korkan olarak toplumsal organizasyonda yerinizi almışsınızdır.. bu arada çıkara banmıyorsanız çoktan benim gibi çanak yalıyorsunuzdur.


bunları asla hakaret kabul etmeyin.. çünkü bunlar anomali değildir normal bir durumdur.. aksine buna aykırı davrandığınızda yeriniz ya hapishane ya da tımarhanedir.. ya da benim gibi face de kendinizi tatmin ediyorsunuzdur böyle konuşarak. Hadi gel sen bu adamlara nefisi anlat… buradan bir adım ileri gitmezler.. yanlarında sözlük yoksa üç tablodan sonra nefesleri kesilir.. sözlük olsa bile beş tablodan sonra alışmadıkları sözlüğü bakma işlemine takat getiremezler..


bu arada şu kabloları görebilirlerse ne ala..



İştah ------ iştiyak

YE >----------< EY


Dişil ---NEFİS---- Eril


ÖY >----------< OY

Aşk ------- Merak




Bu YATAY kablo ve durumları dizdik bir de DİKEY kablo ve durumları listeleyelim:




CİSİM

A
-
- cesed


-
Dişil   NEFİS   Eril


-
- ruh
-
V

ZİHİN



Gerek dikey eksen dönüşünde ve gerekse yatay yörüngü dönüşünde Nefis bir hıza düşkünüdür.. öylesine kaypak bir zemin ve öylesini zıypak zaman ki ayb ve zayg kutupları arasında küfür ve kizbden oluşan bir ekvator vardır.. bunlar arasında da layb ve rayb durakları vardır.. yani size öyle bir dünya (gezegen) resmi verdim ki kimse bu gezegene gelip yerleşmemesi gerekirken nerede ise cümle alem gelip başına toplanmış..

Nefis, akıl, kalb, sır ve sair latifeler içinde en hızlısı nefisdir derdi Rahmet Onk. Dr. Haluk Nurbaki bu konuda kendinin müthiş kitaplarını tavsiye ederim.. benden bu kadar sizi nefsinizle baş başa bırakıyorum.

Sağlıcakla kalın

OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim

.

NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok…

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com
www.osmanziya.com
www.mustafabugucam.com.tr



http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info