Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

belev

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1269
Tarih: 28-Mart-2024 Saat 16:32
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: belev
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: belev
Mesaj Tarihi: 11-Mart-2018 Saat 14:50
Rabbülâlemîn.. âlemlerin rabbi.. yani yaratıcısı.. besleyicisi.. eğiticisi ve yöneticisi anlamı külli bir manadır.. nas süresinde ki rububiyet.. malikiyet.. uluhiyet olmak üzere üç mertebedir. YBA ile bunlar anlatılabilir. Ancak her işten önce ÂLEM terimini.. kavramını.. olgusunu.. kavramak, anlamak ve görmek ve sonuçta örmek gerekiyor.


İşte bu işe bu konuya çalışmakla başlayabilirsiniz ?


Bu çalışmada size kırk yılda öğrenebildiğimi kırk dakikada anlatmak olası olmadığı gibi sizinde bunu kırk dakkada almanız olanaklı bulunamaz.


Ancak bu işe bir giriş yaparsanız.. bu başlangıcınızın sizi daha ilerideki aşamalara erişmenizin vasıtası ve ulaşmanızın bir vetiresi olabilir.


Gayret bizden.. tevfik Allah'tan.



Zor okunan ve kolay anlaşılmayan bir yazar olar yine kök söktüren bir konuya el attık.. instinkt ile inisiyatif.. illimünasyon ve inisinasyon konusuna. Bunun bir nizam ve mizan ile zaman ve namaz mevzusu olduğunu söylemeliyim.


Ya kardeşim.. instinkt ve inisiyatif ile illimünasyon ve inisinasyon gavurcası ile nizam ve mizan ile zaman ve namaz arapçasını söylemeden bunun bir türkçesi yok mu ?


diye sorar ya da eleştirirseniz.. derim ki;


Ben size günlük dilin düz yazısı ile terim ve kavran taşıyan bilgi ve buyruk yüklenen SÖZ'lerle anlatım yapmıyorum ki bunun gavurcası ve arapçası olsun..


Ancak bu sözcükleri bilmeseniz bile.. bu sözcüklerin hangi anlama geldiğini SÖZLÜK'e bakarak ve bulamıyorsanız bana sorarak tabloları versiyon sırasıyla izlediğinizde.. imgelediğinizde ve irdelediğinizde bir sürü sonra artık sizin gözünüzden de karşılamalar.. karşılaştırmalar.. cümleler.. kelimeler ve harfler kalkacak sadece dikey ve yatay çizgi kalacaktır.


Böylece âlem'in.. systmem'in belev'in ne kadar dinamik ve yapı olduğunu ve bunu günlük dilin düz yazısıyla gösterilemeyeceğini de anlamış olacaksınız.


İzmir'in Selçuk ilçesinde görev yaptığım sürede orada bir anıt-mezar olan BELEV'iyle tanıştım.. KABE şeklinde taştan bir mezar idi.. bu belevi'ni SYSTEM ve âlem sözcüklerinin karşılığı olarak kullanırım.

ALEM benim için zaman ve namaz yatayı ile mizan ve nizam dikeyi olarak tanımlı bir var oluş biçimidir.. nesneler ve kimseler işler ve eylemler bu alem çerçevesinde dönerler.

Bu 35 tablo onu gösterir;
uploads/temp/20180311_144040_BELEV.rar - 20180311_144040_BELEV.rar

Bu 13.ncü tablo da onu göstergeler:



âlem alamet ve işaret ile ilim ve elm ve bilgi verir.. bir evdir ki BEL-EV adı bu yüzden seçilmiştir. Aslında her zerre ve hücre.. her ene ve zümre bir ev ve beyt ve hane ve bina'dır.

ALEMLERİN RABBİ.. demek bu sayılan dört nesnenin bir merkezi ve mihrakının olması demektir.

Zerrenin bir nüvesi vardır.. hücrenin bir çekirdeği vardır.. enenin bir mihrakı vardır.. zümrenin bir merkezi vardır..

Yazılarımı izleyenler merkez ve mihrak noktasında tartışma yaptığımı bilirler.. mihrak emprik bir odaktır.. lakin merkez ideal bir özektir.. bazen odağa OZAK dediğimde oluyor.


Peki bu dört nesneden yapılan galaksiler.. yıldızlar.. gezeğenler.. bitkiler.. hayvanlar.. insanlar.. âlem değiller mi ?

Elbette onlarda alemlerdir.. yalnız onlar.. birey, kul, kimlik, kişilik.. nelik.. içerik, öğe, üye olan âlemlerdir.. bu saydığın dört nesne, yani zerre ve hücre ile ene ve zümre BİRİM olan âlemlerdir.. genel alemlerdir.. tümel alemlerdir.. özel ve tekil alemler değillerdir.

Alem ve sistem ve belevi deyince bunların her birinin düzeni ve ölçüsü ile ZAMAN ve NAMAZ'ının bulunduğunu görmek, örmek ve kurmakta YBA ile oluyor.


Tabi ben bunları bir dil ve din.. bunların bileşkesi bir kültür ile yapıyorum ki.. sizin bunlardan haberiniz olması için YBA dilini bilmeniz gerekiyor.

merak ederseniz..

etmezseniz gerekmiyor.

Ne güzel değil mi ?

Namaz ve meditasyon.. Kur'an-ı mu'ciz-ül-beyan'da SALAT adı verilen ve çoğulu SALAVAT olan bu seslenme olayı.. halkın hakka yönelerek konuşması ve düşünmesidir.. bu nedenle din, dil ile gerçekleştirilir. Bu durumda müslümanın, hristiyanın, yahudinin.. budistin ve deistin Tanrı'ya yönelmesi ile çağdaş bir MUHAMMEDÎ'nin Allah'a yönelmesi arasında büyük bir fark yoktur.. çünkü bu teslimiyetlerin bulunmasına rağmen dünyada İSLAMİYET bulunmamaktadır. Bu bakımdan insanlık olarak hepimiz aynı derecede sorumluyuz.


Namazın içinde fikir ve zikir vardır.. lafz ve mana vardır.. hareket ve hararet vardır.. en önemlisi kelime-i şehadet vardır.. oruç (savm) vardır.. zekat vardır.. hacc vardır.. yani bu beşinci olan salatta kendinden önceki; şehadet, savm, zekat ve hac bulunmaktadır.


Ancak "namaz" âlemlerin zamanı, nizamı ve mizanı ile birlikte vardır.


işte bu yazı size âlem'i tanıtıyor.






Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info