Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

salavat

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Diğer
Forum Adı: Din
Forum Tanımlaması: Diğer Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1310
Tarih: 28-Mart-2024 Saat 11:39
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: salavat
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: salavat
Mesaj Tarihi: 06-Temmuz-2018 Saat 13:00
Selam ve salat dilemek.. esenlik ve gönenlik dilemektir.. yerin daralmasın geniş olsun demektir. Bu güzel dileği insan sevdiği için daha çok yapmaz mı ? Biz insanlar icinde en çok peygamberimizi seviyoruz.. bu yüzden bu selam isteğini.. bu salat duasını.. bu bereket yalvarisini Allah'ın elçisi ve aynı zaman kulu nebimiz için yapiyoruz.

O bizim öncumuz ve tebliğcimiz bir gözcü oldugu gibi toplu ibadetimiz de bir sözcü ve temsilcimizdir. Ayni zamanda ebedi önderimiz ve başkanımızdir. Allah'ın salat ve selamı onun ve yakınlarinın ve sevdiklerinin üzerine olsun. Amin.

Selam ve salat herkesin ihtiyacı var. herkes birbirine selam ve salat edebilir.. ancak bu dua sadece nebiye has hale getirilmiş.. namazda ETTAHİYYATÜ okurken orada duaların ve manaların bilincinde olunmadığı zaman ve bu nedenle de islamı yüzeysel yaşadığımız için bunun sonuçları olan ezberden zikir ve takliden fikir yapmamız nedeniyle din, ahlak, kuvvet ve dünya konusunda fazla başarılı olamıyoruz.

Bir insan hem mutlu hem kutlu olmak ister.. hem başarılı hem erdemli olmak ister.. ancak bu ikilikler birbirini kuvvet ve hak denkleminde dengeledikleri için çoğumuz çoğu zaman bu dengeyi koruyamıyoruz.. Mutlu olurken kutluluğu.. başarı olurken erdemi.. unutuyoruz.. ya da tersine kutlu olurken mutluluğu.. erdemli olurken başarılı olmayı iskalıyoruz.. bu da bizin esenliğimizi ve gönenliğimizi.. hatta güvenliğimizi ve geleceğimi tehlikeye atıyor.. ve nitekim atacaktır da.. insan şansı olduğu kadar rizikosu olan bir var oluş.. bu noktadan birbirimizin duasına, selamı ve salatına ihtiyacımız var.

Nitekim müslümanın birbirine SELAM vermesi.. bir arabanın diğer arabayla korna çalarak iletişim kurması gibidir. Bir araba sana korma çalar.. kardeşim, ben geliyorum, sana çarpmayayım, kenare çekil, demek ister. Bir müslümün bir müslümana selam verdiği zaman ben seni seviyorum ve sana ZARAR vermek istemiyorum.. demek istiyor.

Hatta mümkünse selamdan sonra SALAT et ki 30 bin sevabın 60 bin olsun.. ben sana zarar vermediğimi gibi yarar de vermek istiyorum.. sana yardım etmek istiyorum.. demektir.. hatta salattan sonra bir de BEREKET duası etki sevabın 60 binden 90 bine çıksın.. yani seni esenli ve gönenli bir durumdan başka sonsuza kadar ve kalıcı olarak Allah'ın sana selam, salat ve bereket etmesini istiyorum demektir.

Allah’ın, selamı, salatı ve bereketi hepiniz üzerine olsun.
Bilgi, sevgi, saygı ile sağlıcakla kalınız.


SALAVAT.. yaşamın temel yasalarının kinci sırada olan SESLENME programını ifade eder. imamı Nursu bu programlara tahiyyat-ı mübareke ve salavat-ı tayyibe adını verir. Bu çoğalma, beslenme, seslenme ve sevinmı programı ve özellikle seslenme ve sevinme yasakı meleklerden keleklere kadar.. melei arzdan melei arşa kadar tüm sakinlerinin uyduğu bir kanundur. Melek olanların çoğalması ve beslenmesi bizim çoğalmamız ve beslenmemiz gibi değildir ancak onlarda çoğalırlar ve beslenirler. Belki kütle ve enerjinin sakınımı gibi onların nicel ve nitel sakınım yasaları vardır. Yani meleklerinin sayıları ve makamları değişmez. Doğrusunu Allah bilir.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 06-Temmuz-2018 Saat 13:04
Salavat arzın sesidir.. uygarlığımızın bilimsel ve teknik kazanımları kadar kültürel kazanımları da vardır.. kültürün iki kanadı olan dil ve din ortaya bir bilim ve hukuk ortaya çıkarmıştır. Ancak ahlak, fazilet, kemalat yolundaki başarıları telif, edebiyat ve san'at uğrundaki çalışmaları vardır. Fakat asıl göklerin ötesine giden ses salavattır. Allahümme salli a'la seyyidina muhammedin ve a'la âli muhammed.




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info