Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

turlu

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1352
Tarih: 28-Mart-2024 Saat 16:30
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: turlu
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: turlu
Mesaj Tarihi: 08-Kasım-2018 Saat 22:49
bu gün yazdığım çeşitli konularda türlü düz yazılar;

Cennet ve cehennem.. dini bir kavramdır.. dini ise sonsuzluk kavramına dayanır.. sonuçta cennet ve cehennem sonsuzdur.. elbette çekirdekleri bizim yapımızda vardır.. sinir ve damar sistemimizin merkezi olan yürek ve beyin kökleri yukarıda iki ağaç gibidir.. tuba ve zakkum ağacının habercisi.. sevgi ve saygı ile kin ve öfke zaten onların habercisi.. çirkinlik ve kötülük ile güzellik ve iyilik onun belirtisi.

Herkes cehennemini burada hazırlar hased ve hırs ile heva ve heves.. ile cennetini burada hazırlar hibe ve hilm ile haya ve hikmet ile.. iştah ve iştiyak ayakları ile oraya yürüyen.. merak ve aşk kanatları ile oraya uçan.. tavuklar ya da kartallar gibi.

Size burada sayfalarca buradan oraya gider demiryolu gibi hatlar döşerim.. yeter ki siz bunlardan birini seçin ve oraya yolculuğa başlayan zaman treni ile.. bu trenin vagonları ise nakit ve vakit ile sıhhat ve salahdır.. nakit önemli salah değerli iki yükünüz.. artık kendiniz bilirsiniz. Allah bizim sizin ahiretinizi ve akibetimizi iyi ve güzel etsin. Amin.


DEMİŞLER Kİ
Üç semavi dine göre Hz. Adem 7000 yıl önce yaşamış, Göbeklitepe de 12 bin yıl öncesine ait kent, çıktı, ne olacak şimdi…



6000 yıllık YAZILI dil ve din birlikteliğinden önce 60 bin yıllık SESLİ dil ve din birlikteliği olması gerekiyor. Kitaba ve ayete göre yedi bin yıl değil insanların bilgilerine göre yedi bin yıl.. insanların bilgileri ise deneme ve yanılmayla yürür, araştırma ve geliştirime ile ilerler ve değiştirme ve geliştirme ile yükselir.. hayalci simyada kimyaya vehimci astrolojiden astronomiye uydurma ustureden hakiki tarihe geçtik.. bu dilin ve dinin birlikteliğinden ibaret bulunan KÜLTÜRÜN evrimi burada bir kaç kez anlattım. Keza eskiden insanlar dünyanın düz olduğunuda sanıyorlar ve bunu dine mal ediyorlardı. Dünyanın merkezi yer ya da güneş kavgası yaptılar.. daha sonra ne oldu.. güneşimizin de bir yıldız olduğu ortaya çıktı.. bu tür kültürel ve düşünsel çatışmalar bilimin ve dinin gelişmesi içindir. Ancak bu kavgalardan kişisel çıkar ve tatmin elde etmek isteyenler bu gibi işlerle boşu boşuna uğraşır, körü körüne kavga ederler.

Yaratılışa körü körüne inanlar.. evrimi boşu boşuna seyredenler.. bu ikisinin birlikteliğini anlayacak zihin ve düşünce ve inanç genişliğine ve derinliğine sahip değiller desem, kendimi övmüş ve size sövmüş olurum. Lakin bunu hakkediyorsunuz.. çünkü bu dinsizce görüşünüzü bilim diye satmaktan vazgeçmiyorsunuz. Çünkü görüşümü eleştirek bir karşı kanıt sunamıyorsunuz. Sizin hakikatı aramak gibi bir amacınız yok.. inancınızın propagandasını yapmakta fazla kazancınızda bulunmuyor. Ancak kendiniz gibi olanlar arasında kapanıp kalıyorsunuz. Haberiniz yok.. akıllı insanlar böyle Tanrı tanırlık ve tanımazlıkla uğraşmaya bırakıp üretime geçiyorlar.. kendilerine ve başkalarını yararlı dönüşüm yolunu seçiyorlar. Yazık vaktinize..

Aritmeti ve hesab.. geometri ve hendese.. matematik ve riyaziye.. insan boş vakitlerinde kullandiğı vehim ve hayallerinden ortaya çıkmış yani evrilmiş.. disipline hale gelmiş.. vaz' ve teşri edilmiş.. dil ve bilgileriden ibarettir. Ancak bu terakum ve telahuktan başka bu meksubatin Yaratiliştan gelen kök ve temelleri de vardır. Bilim tarihi objektif bir şekilde ortaya çıkartıldiginda bu anlaşilacaktir. Ancak bunun için öncelikli olarak matematigin içinden çiktıgi duşunce.. dil ve mantik geçmişi ortaya konulmalidir.

Kanseri tedavisinde yeni bir yöntem bulun tabib öldürülmüş Amerikada.. Sorun bilim ve hukuku alt eden ticaret ve siyaset.. ticarette reklami.. siyasette propagandayı.. meşru ve makul kullanmayan.. iktisatta israfa yol açan halkın.. adalette zulumden çekinmeyen nasın.. parça parça amelleri kendilerine böyle zillet ve meskenet olarak dönüyor.


Insanlar ve özellikle kadınlar anlaşılmazdır. Çözen.. hem kendini.. hem kadınını kurtarmanın yolunu bulur.. lakin bunu sağlamanın.. sağlıklı yapılması.. sağlam yuruyuşe bağlidir.. ancak bunun gerçekleştirilmesi sağcilik ya da solculukla degil.. sag duyu ve sol gorunun birlike kullanilmasindan dogan yeteri kadar dişillik ve gereği kadar erillik içeren inegin sağilarak sütunun güneşte pişirilmesi gerekir   şimdi nerde böyle ağılda ve ailede beslenen ve yetıştirilen inekler.. herkes kedi.. kopek.. fare.. kurt oldu çıktı.. meydanda aslanlara kaldı..


herkes her şeyi görmez.. her birimiz bir köşeyi görür sonlar bunları birleştirir ve birleştiklerimizi biriktirir sonra yenisiyle değiştiririz.. en başat program çoğalma.. en büyük yasa cinselliktir.. kompleksleri hariç mazbut insan olan Freud önemli bir noktaya parmak basmıştır.. insan 23 parmaklıdır.. daha 22 parmak daha var nasıl diye sordular dedim ki XY koromozom çifti.. cinsiyet kromozomları.. yani 23.cü çift.. diğer 22 çift daha var Halil Bey.. bir de el ve ayak parmaklarını say.. bulursun

SAG aslinda bir yan ve taraf ve side dır.. lakin sağ duyu'yu sık sık kullana kullana sol göruye kör bir sağ duyuş haline getirilir. Bu yarı saglam olan sağ duyuş.. köru korune yararlanıla yararlanıla sağ duyunun cılkı çıkarılır.. sağ yan olmaktan çıkar yön haline gelir.. bu yonde boşu boşu yuruyenlerin bir süre sonra Tanrınin kutsallığı ve ahiretin sonsuzlugu gözleriyle birlikte us ve uz birlikteligi olan gönüllerini karartır.. din ve din beraberliği bulunan kulturlerini de kapatır.. böylece sagcılığin başına hirsizlar geçer.. bunların tabileri onları aklar.. baştakileri de onlari paklar.. bombok geçinip giderler ve bunu gormez münafiklar.. çünkü kimse suçunu gormek istemez.. oysa toplumsal sonuçlarda hepimiz kusurumuz oranda suçluyuz.. bir yani yargilamak kendi yaninizi yön ya da yol yapmak anlamina gelir.. solun başina dinsizlerin nasil gectigini de başkaları anlatsin ya da bu yazdıklarima bakarak herkes anlasin.

Insanlar ve özellikle kadınlar anlaşılmazdır. Çözen.. hem kendini.. hem kadınını kurtarmanın yolunu bulur.. lakin bunu sağlamanın.. sağlıklı yapılması.. sağlam yuruyuşe bağlidir.. ancak bunun gerçekleştirilmesi sağcilik ya da solculukla degil.. sag duyu ve sol gorunun birlike kullanilmasindan dogan yeteri kadar dişillik ve gereği kadar erillik içeren inegin sağilarak sütunun güneşte pişirilmesi gerekir ;) şimdi nerde böyle ağılda ve ailede beslenen ve yetıştirilen inekler.. herkes kedi.. kopek.. fare.. kurt oldu çıktı.. meydanda aslanlara kaldı...

Söz konusunda azınlıklarda sözü geçen.. TTT tanrı tanırlık ve tanımazlık .. SSS söhret, servet ve saltanat demektir.. ilki kültürün dil ve din bağlamında.. ikincisi ticaret ve siyasetin dünya ağında.. sağlam ve sağlıklı bir yol aramak peşinde kendini unutuyor.. izleyicilerde onlara bakıp izlemekten öte derde dava bir çare ve çözüm koymuyor.. hazır sonuç ve meyvlerle yetiniyor.. ancak en büyük yarar olan sonsuzluk ile en büyük çıkar olan özgürlükten gözünü ve gönlünü kaldırıp derda deva bir çareye koşmak.. işe çaresizlerin işi.. demek herkesin keyfi fikirsiz ve zikirsiz tıkır...


Osmanziya

08.11.2017

bu acib bir dosyadır..

bu da garib bir dosyadır..

Hepsi paraleller ile doludur..

Cennet ve cehennem bir birine iki büyük paraleldir.


kevn ü vucud
ya da VAR oluş gibi
razi ya da marzi YAR oluşta vardır..
YOK ölüşte vardır..



Yakarı ve yalvarı arasında ilerleyen yalan ve yanlış.. yarım ve yanlı.. yan ve yön.. yol ve yüz.. X ve Y ve Z ile sonsuza yolculukta.. özgür ve etkin ve içten Tanrı Tanırlıktan Tanrı Tanıklığa gider.. fakat bize düşen, sözümüzü sağlam ve sağlıklı.. etmek.. işimizi yararlı ve verimli.. yapmaktır

Namaz ve zaman yatayını.. mizan ve nizam dikeyini.. âlemimizde sürekli yürütmek.. yaratılışı ve buyruluşu ahsen-i takvimden ahsen-i takvime ilerletmek.. dayatımı ve deneyimi Esma-i Hüsna'dan İsm-i A'zama yükseltmek.. evrimi ve devrim emanetle sağlamak ile dürülüş ve dirilişi selametle gerçekleştirmektir.
Sevdiğiniz erkek ya da kadın İnsaniyetten anlamıyorsa sizde insaniyetten anlamayan bir kadın ya da erkeksiniz demektir.. müslümanlık tükendi .. onun yerine geçen masonluk ve marksistlik bitti.. zaman insan olma zamanıdır.. biz eğer insan olursak.. belki insaniyet-i kübra olan islamiyeti de yakalama şansımız olur.



Marksa bakıyorum yüzünde meymenet yok meşemet var.. oysa gelecekte sağcılık ve soluculuktan ziyada sağın cılkı ve solun culkunu çıkarmamış sağ duyu ve sol göre sahiplerine gerek var.. geleceğe talipseniz bu gerekçeyi nazara almalısınız.
Gerçek.. ne kadar çekersen çek.. ne kadar gerersen sen.. senin ördüğün kadardır.. gördüğün kadar değil.. çünkü çok gördüklerin var.. gözünün eriştiklerine elin erişmez.. olsa gönlünde hepsinin ötesine bir yol var.. gözünden ve elinden ziyade gönlünü izle.. o seni şaşırtmaz.

Bu yazıların çoğu YBA biçimi ile alakası olmayan İÇERİKLİ yazılar.. bunlara İDEOLOJİK muhteva denilir. Bunların peşinde değilim.. bunlara insanlara öğreterek hocalık ve yazarlık yapma emelim yok. Ancak bu yazılar yaşama ve yaşatmaya önem ve değer verdiğim.. bilgiler, düşünceler ve görüşlerimdir.





Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info