Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

LOGOS

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Diğer
Forum Adı: Din
Forum Tanımlaması: Diğer Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1406
Tarih: 28-Mart-2024 Saat 17:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: LOGOS
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: LOGOS
Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2019 Saat 21:34
LOGOS

Sanırım Horoz demektir.. çünkü bir LOGOS markası olan uluslararası nakliye şirketinin adı logos simgesi de horoz idi.. google bir soralım;

http://www.felsefe.gen.tr/felsefe_sozlugu/l/logos_nedir_ne_demektir.asp

bu linkte şu açıklama var:

Ussal yasa anlamına gelen bir ifadedir logos.

Logos sözcüğü Yunancada usla kavrama anlamındadır ve duyguyla kavrama anlamındaki ‘pathos’ sözcüğü karşılığında kullanılır. Yunanca ‘kavrama’ ve ‘seçme’ anlamlarını veren ‘leg’ kökünden türemiştir. Kök anlamıyla ilgili olarak us ve bu usa dayanan söz, yasa, düzen, bilgi, bilim anlamlarını da dile getirir. Yunanca legein sözcüğü ‘söylemek’ anlamındadır, bu yüzden Hıristiyan ve İslam tanrıbilimcileri ‘logos’ deyimini ‘tanrısal söz’ anlamında kullanmışlardır.

Logos deyimini terimleştiren Antik Çağ Yunanlılarının en seçkin düşünürü Herakleitos’tur. Herakleitos’un dilinde, logos, ‘doğa yasası’dır‘; evrendeki düzenliliği, yasalılığı, uyumu o sağlar. Bundan da öte o, Herakleitos’un açıklıkla belirttiği gibi bir ‘değişme yasası’dır. Herakleitos onu evrensel değişmenin, sürekli oluşun yasası olarak ileri sürüyor ve bir anlamda tanrısal değişmezliğe karşı çıkıyor. Herakleitos’un verdiği anlam, Anaksagoras’ın başkavramı olan ‘nous’ anlak, zekâ’dan farlıdır. Nous bir düzenleyici olarak evrenden önce de vardır ve evrene dışarıdan gelir. Logos’sa evrenle birliktedir ve bizzat evrensel oluşun içindedir.

Şu "Leg" sözcüğü LEGAL yani YASAL anlamındaki seste de bulunuyor. Demek şu LOGOS her işi yarıyor.. öyle ise ne olduğunu anlamak için bizde onun tablomuzun tam ORTASINA yerleştiriyoruz.






Bu logos hakkında 24 tablo içeren LOGOS dizinini de buraya bindiriyoruz

uploads/20190411_211457_LOGOS.rar - 20190411_211457_LOGOS.rar


Şimdi vaktiniz olduğu bir zamanda.. moralinizin düzgün olduğu bir vakitte versiyon sırasıyla bu tabloları ince ince eleyebilirsiniz. Yani tabloları tek tek İMGE-leyerek ve birer birer İRDE-leyerek LOGOS'un etrafındaki OS'ları uslamlamaya ve usa vurmaya başlarsınız.


Yemek için iştah.. eylmeke için iştiyak gerekir.. İŞTAH bulunuyorsa yemek yiyesiniz gelir.. İŞTİYAK varsa eylemek isteyesiniz gerekir.. yemek yemeyi ve eylem yapması sevmeniz gerekir. Severseniz istersiniz.. isterseniz eylersiniz.. eylerseniz yaparsınız.

bir duygu simgesi koydum
bir duygu simgesi daha yerleştirdim
bir duygu simgesini de oturttum.


menu da otuza yakın duygu var.. fakat bu yazıda duyguları değil düşünceleri çalıştırmanız gerekiyor. burada da en az otuz tane düşünce var.. şimdi DUYUMLARDAN başka duygular ve düşünceler var.
Bu üçünden başka bir de İSTEKLER yer alıyor


Duyumların.. duyguların.. düşüncelerin.. isteklerin
her birlikte ahenkli ve harmonik bir şekilde düzenli çalışması ve ölçülü işlemesi için beşinci bir "D"ye gereksinimi var mı ?


elbette işte bu "D" DENİZLİ'nin HOROZ'udur..
yani SES..

Beslenmeden sonra gelen SESLENMEMİZ..
işte D'leri çalıştrıyor ve işletiyor.
Salat ve Selam ediyor
Salah ve Salih olana..


Allah'ın salat ve selamı üzerinize olsun.
Amin.

Osmanziya




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info