Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

AILE

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1420
Tarih: 29-Mart-2024 Saat 07:56
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: AILE
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: AILE
Mesaj Tarihi: 27-Mayıs-2019 Saat 20:33

uploads/20190527_200302_NESIL.rar - 20190527_200302_NESIL.rar

Aile hakkında yüzden fazla dosya bulanan AİLE dizininde A ile B nin mecarasını anlattık.. A kadın B erkek.. ancak onlar önce eril ve dişil idiler.. sonra kadın ve erkek olunca karı ve koca oldular.. sonra ana ve baba oldular böylece AİLE oldular.. aile eşlilik değil sadece.. aynı zamanda bir evde sürekli ikamet eden evlilikler haline geliyor.. işin işinde bir hane, bir beyt, bir ev, bir yuva, bir ocak var.. biz bu ocağa aynı zamanda mihrak anlamında odak dahi diyoruz.. hani tek noktalı "özek" olduğu gibi iki noktalı "ozak".. bu ağır kazanı kadın ve erkek beraber tutarak kaldırabiliyorlar.

şimdi şu tabloya bakın:


Ben bu tabloları değerli bir arkadaşım ile çalışacaktım.. fakat kısmet olmadı.. yine tek başına yürüttüm.. ancak onunla kısa çalışmamızda bile ailenin beş tane "S" sinin altıncısı saptadık.. güven namı diğer emniyet yada en iyisi hem sadakat (bağlılık) hem emniyet (güven) kapsayan SELAMET bulduk

Selamet aslında dinin dilinde VARLIK demektir.. vucud demektir.. çünkü "Allahümme entesselam ve min kesselam" diye namazı bitirir İMAM.. müezzinde ona karşılık TEBAREKTE YA ZEL CELALİ VE EL İKRAM diye karşılık verir.. yani Ey Allah'ımız sen varsın ve varlığımız sendendir.. denildikten sonra El celal ve ikram sahibi sen Mübareksin.. yani "Ey güzellik ve iyiliğin KÖKENİ senin bolluğun ve kutsallığın SONSUZDUR." der..

Böylece cemal ve celal sahibi KAMİL bir YARATAN, varlığı çeşitlilikle artırarak çoğaltmış ve yineleyerek yenileyen yani değişimin moturu EŞEYLİ ÜREMENİN makenizması olan çiftleşme ve birleşme ve eşleme ve evlenmenin sarayı olan AİLE'Yİ yani toplumun birimi olan HANE'yi insanın bilimi yaparak ondan ben'leri biz haline getiren bir kurum çıkarmıştır.

Cinsellikten çıkan nüvelerin kesretini hüveler haline getirmek için ZÜRRİYYET ve TENASÜL.. kanununu oluşturmuş. bu zürriyet kurumu; mülkiyet, amiriyet ve akliyet ile uygarlığın dört köşe taşını oluştururlar.

Toplumun birimi ve insanın bilimi olan aile aynı zamanda beşeriyetin yapısından çıkan medeniyetin inşa ettiği İNSANİYETİ; yarı karı ve kocadan.. ana ve babadan.. kız ve oğlandan.. sağlam ve sağlıklı erkek ve kadınlar ortaya çıkarmayı hedefleyen KÜLTÜR mayasının atıldığı bir süttür.. anne sütü..

Kültür dil ve din odağıyla yinelenir ve yenilenir. Dil ve din ile beslenen toplumun ortaya çıkaracağı bilim ve hukuk, ticaret ve siyaset, millet ve medeniyet ve sonunda DEVLET.. bu muazzam hükmü sahsiyet.. bu muhteşem tüzel kişilik.. nasıl bir var oluştur..

İşte bu tamamen çekirdek olan AİLE'ye bağlıdır.
Aileyi çekirdek haline getiren ve çekirdeğin etrafındaki etleri ve kabukları soyarak onu korumamız hale getiren de yine devlettir.


İnsan bir meyvedir.. kainat ağacının bir meyvesidir.. tabiatın bir tohumudur.. tarihin bir çekirdeğidir.. insanı ortaya çıkaran makenizmanın ne olduğunu hatta insanın ne olduğunu oturur tartışırız.. ancak önce senin aileye karşı tutumuna bir bakarım.. aileye karşı tavrın nedir.. kadın ve erkek meşru evliliğine makul eşliliğine karış tutumun nedir ?


İşte bu seni ele verir..
(Ey okuyucu bu sen.. sen değilsin ben'im)
Kendini tanıyıp tanımadığını ele verir..
Erkeği ve kadını bilip bilmediğini ele verir..
İnsanı çıkartan kaynağı sevip sevmediğini ele verir..
İslamlığa giden yolu isteyip istemediğini ele verir.

Aileye karşı isen; bu senin ben'e geri dönüp oraya yitmek istediğini gösterir.. biz'e geçmenin zorluğun dayanmadan ve insan olmaya adanmadan akılsız ve kalbsiz bir hayvan olduğunu hatta hayvan bile olamadığını gösterir.
(Ey okuyucu.. sen de ben'im gibi henüz "biz" olamadın.. ancak hepimizin içinde BİZ olmak hülyâsı.. NÂ demek ütopyası vardır. Böyle olmasa idi zaten toplum ve cemiyet olmazdı.. cemiyet, cimadan çıkar.. cima ise birleşme demektir. . bu biz uğruna katlanılan bir iş.. bir tuzak.. sekiz dakkalık bir zevkle sen yıllık hayatın temelini atar. Bu da biz olma isteği ile olur.. ancak çoğu biz'i dili ile söyler lakin gerçekleştiremezse bile bu ideali dillendirerek kurtulabilir)

Ha yapamıyorsan.. yapamıyorum de.. karşı çıkma.. reddetme.. hatta evliliği boşanma ile bozarken bile bunu istemiye istemiye yapıyorsan.. bu bile seni kurtarır.. çünkü BOŞANMA en kötü helaldır.. Allah mecbur etmesin..

İnsan denilen varlığın otuzuna kadar evladı terbiye ile otuzundan sonra ana babayı idareten ibaret olduğunu görmüyorsan.. sen zaten insan bile olamamışsın demektir.. aklının çalışmadığını ve kalbinin işlemediğini gösteriyorsun demektir.

Yoksa kendini karşı cephede bulursun: LBGT

Benden bu günlük bu kadar..

Eğer devamı istiyorsan.. versiyon sırasıyla tabloları incele davamı ve delillerini kendi gözlerinle gör..

Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız

Osmanziya 27.05.2019 Üçyol..



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info