Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

dilin beş işlevi

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Yöntem Bilim
Forum Adı: Yöntembilim
Forum Tanımlaması: Yöntembilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1440
Tarih: 18-Nisan-2024 Saat 12:19
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: dilin beş işlevi
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: dilin beş işlevi
Mesaj Tarihi: 11-Ağustos-2019 Saat 00:35
Dilin beş işlevi vardır; iki tanesi aslidir; bilgi konusu ve buyruk komutunu taşımasıdır.. bir tanesi selamlama ve hidaye.. bir tanesi tahiyye ve hidaye.. üçüncü gurub ise bilgi ve buyruğu kaydetme ve saklama.. hidaye ve hediyeyi koruma ve kazanmadır.. bunlar ilk ikisi bilim ve hukuka ilişkin işlerler.. diğerleri ahlaka ve dine dair derinliklerdir.



bilgi belirtmek
buyruk yaptırmak
hidaye ve hediye
kaydetme ve kazanma


uploads/20190811_005310_SUI.rar - 20190811_005310_SUI.rar

Bu sui.rar dosyası içinde yaklaşık kırk tablo var.. bu tabloların içine bulunduğu dizinler versiyon sırasıyla artar hepsi birlikte bir HABLO teşkil ederler ve böyle yaklaşık 2000 tane hablo vardır. Bunlardan birini ya da bir kaçını versiyon sırasıyla inceleyerek ufkunun açıldığın gören ve bu ufukla bir kaç yüz hablodan sonra YBA önemini ve değeri anlayan bir kaç kişinin kendisini arama ve anlama yolculuğunu başlatacak KÜRESEL bir harekete ulaşacağını düşünüyorum. Şimdilik bu sayının 50 olduğu saptanmış.. şimdi bu sayı 5 bile değil iken benim elli bini hayallememin ve dillendirmenin oldukça uçukluk olduğunu düşüneceksiniz.. haklısınız.. ancak zamanda beni haklı çıkaracak İnşaallah.

Beyin garib bir alet.. kendisi atomlar ve hücrelerden müteşekkil "madde" dediğimiz ancak tanıyamadığımız ve hala da tanımlamaya çalıştığımız ENERJİ PAKETLERİNDEN oluşan bir NAR.. buna e-Nar-ji diyorum.

Biz bu narın yapısının bu durumdaki işlevini SYR.. görevini NUR ödevini SIRR olarak adlandırıyoruz. Biz adlandırmaları zerre, hücre, ene ve zümre olarak ta yapabilirdik.. ancak bunlar şimdilik EDEBİYAT olarak kabul edilir.. zaten nefis, akıl, kalb, ruh gibi isimlendirmeler de bir EDEBİYATTIR.

Ancak gelecekte YBA in da aday olduğu, günlük dilin ve bilimsel bilginin üstündeki felsefe, hikmet ve din katmanlarına ilişkin ortak dil oluşturulduktan sonra daha ciddi araştırma ve keşiflerde başlayacak.

Böylece beyin ve beden ilişkileri biraz daha tanınır ve bilinir hale geldiğinde akıl, mantık, zihin, şuur ve ruh gibi adlandırmalar da açık ve seçik hale gelecek. Şimdilik ortada ruhu kabul ya da reddetmek.. evrim ve yaratılış tartışmasında bulunmak.. tanrı tanırlık yada tanrı tanımazlık çekişmesi sürüp gidiyor.

Böylece sanal, artırılmış ya da karma gerçeklikle yapılmış illüstrosyonların ve hikayelerin.. sözüm ona bilimsel raporların ve kararların daha sağlam ve sağlıklısı ortaya çıkacaktır. Sorunlar biraz daha kolay, hızlı ve masrafsız çözülecek.. belki de bu rahatlığa rağmen hala küfran ve isyanda bulunanların kafasına patlayacak kıyamet.. Ne diyor bizim Eczacı Şemsettin BAYKUL bey, "Gücün ve varlığın dahi bir son kullanma tarihi vardır." Ne kadar BİLİMSEL bir söz...

Bilgi, sevgi ve saygı ile sağlıcakla kalınız.
Bayramınızı tebrik eder nice bayramlara erişmenizi dilerim.
11.08.2019 10.12.1440
Osmanziya



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info