Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

insanın şehadeti..

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: İnsan Bilim
Forum Adı: İnsan Bilim
Forum Tanımlaması: İnsan Bilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1601
Tarih: 28-Mart-2024 Saat 17:44
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: insanın şehadeti..
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: insanın şehadeti..
Mesaj Tarihi: 23-Aralık-2020 Saat 22:36

ŞEHADET

Tanırlık ve Tanıklık..

İnsanlar birbirlerini hem tanır hem tanık olurlar.
ŞEHADET görme, işitme, duyumsama, ayırt etme, değer verme gibi pek çok etkileşim ve iletişimi gerektiren bir bilişim ve bildirimdir ki kısaca ona tanıklık adı verilir.

Bir zamanlar YEHOVA ŞAHİDLERİ vardı..
Bu Yehova dedikleri tanrının tanıkları.. hem incili hem ondan önceki tevratı bir araya getirerek bir KİTAB-I MUKADDES oluşturmuşlardı.. aslında Kur'an'dan önceki İncili ve ondan önceki Tevratı bir araya getirerek bir MUKADDES KİTAP oluşturulabilir.. diyeceksiniz ki ondan önceki Tevrat ve İncil MUHARREF.. bende derim ki ben de onu biliyorum.. ancak sizin elinizdeki tahrif olunmamış KUR'AN ile bin yıldır ne yaptınız.. niçin bu gün bu halde elimizde tahrip ve tahrif olunmamış bir kitap olduğu halde KEPAZE durumdayız...

Biz bu gün sadece ekonomik ve politik çıkarlarımızı korumak ve bunun için insanları bir araya getirmek için dili ve dini alet ederek partiler kuruyoruz.. zaten kendi içimizde birbirimizi şii ve sünni.. tarikatçı ve siyasetçi.. partici ve cemaatci.. Kur'ancı ve Hadisci diye birbirimizin kuyusunu kazıyoruz.. dincilik ve bilimcilik yaparak dini ve bilimi yükseltmeye çalışıyoruz.. sonuç sıfır.

Öyle ise işe sıfırdan başlayacağız ve insanı tanımaya çalışacağız. Burada yapılan da bu...





insanın ŞEHADET’i

İslam şehidi var, eminim Yahudi ve Hristiyanların da şehide benzer şehidleri vardır hatta Marksistelrin devrim şehidi bile oluyordu.. Masonlar zaten toplumların üzerinde tanıklık yaparken yöneticilikte yapıyorlar.. ancak acaba insanın hiç şehidi olur olmuyor mu ?


işte dizin içindeki tablolar insanı anlatıyor.. bunu anlarsanız insanında hem şehid hem şahid hem müşahid olduğunu anlarsınız…

uploads/20201223_223452_METAHAN00.rar - 20201223_223452_METAHAN00.rar


Vatan uğruna ölüyoruz.. din uğruna ölüyoruz.. namus uğruna ölüyoruz.. onurumuz uğruna ölüyoruz.. uğruna ölünecek bir hayat yoksa o yaşamın da bir değeri yoktur. Dil ve dinin birlikteliğinden oluşan KÜLTÜR her millette bu değerleri vicdanımızda ortaya çıkarıyor. Ancak çağımızda bu durum artık biraz daha kompleks hale geldi.. hatta dünyayı milletlerin oluşturduğu devletlerin değil de uluslararası şirketlerin yönettiği bir dünyada ŞEHADET sorgulanır hale geliyor.

Bu durumda bunun sorumlusu dili ve dini partilerine paravana edenler.. emeği ve özgürlüğü ideolojilerine paratoner edenler.. solun başına gelen dinsizlar.. sağın başına geçen hırsızlar. Bunların uluslar arası efendilerin piyonları olmaktan kurtulmalarını beklemekte nerede ise olanaksız olduğu bir durumda çözüm olasılığı da kalmıyor.. gibi…

İşte bu durumda bize öğrenme ve düşünmenin üstünde yeni kapılar açılmasını bekleyebiliriz.. çağdaş olanakların kolaylaştırdığı etkileşim ve iletişimden yararlanarak arama ve bulma.. anlama ve olma.. önümüzü açabilir. Yeter ki yüklem ve yargılarımızda samimi.. istek ve istemlerimizde ciddi olalım.

GOOOL
Tıpkı bir kasırganın merkezindeki sakin bölge gibi durgun ve bomboştum, çevremdeki karmaşanın içinde yuvarlanıp gidiyordum. Aynur DAĞ

İşte istikamet arayışı bu.. merkezdeki sakin noktada; hidayeti bulduktan sonraki ikinci arayış istikamettir.. istikamet ise bize gereksinimi karşılarken ve arayışı başarırken yol gösteren bilgilere, düşüncelere, ögütlere ve örneklere rastlamaktır. Bunun en güzeli Fatiha-i Şerifeden sonraki zammı surede sorumuzun yanıtını ve sorunumuzun çözümünü bulmaktır. Azize Kardeşim, Futbolda olduğu gibi siz topu bana ortaladınız, ben gel topu ağlarla buluşturdum. Teşekkür ederim, bu gölü beraber ettik.

Hadi bakalım sırda geldi bu tabloları versiyon sırasıyla izlemeye, imgelemeye, irdelemey ve inceleyeme…

Osmanziya 23.12.2020 Üçyol-İZMİR






Tesadüfen yaptığımız YEMEKLER da de öyle.. yemekler, insanlar ve fotoğraflar neden böyle LEZZETLİ, İYİ ve GÜZEL oluyor.. en genel yasalar istatistik yasalarda onun için.. ister özgürlük deyin.. ister istatistik deyin.. ister kuantum deyin.. bizleri kuşatan muhit ilim ve sonsuz güç ve nihayetsiz irade'ye KADER adını verirler.. "Men amene bil kaderi emine minel keder." Kadere iman eden kederden emin olur.. işte bu kader ve kudret ve rahmet kitabeti ve kıraatı ve hitabeti bizi kendini bu İŞARETLER ile çağırıyor... ve bu gibi işaretlerle madem biz RAHMETLE bildiğini bildiriyor.. bizde O'na HURMETLE bildiğimizi göstermeliyiz.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info