aliyor.. tasiyor.. vuruyor...
Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2703
Tarih: 16-Nisan-2025 Saat 01:30 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com
Konu: aliyor.. tasiyor.. vuruyor...
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: aliyor.. tasiyor.. vuruyor...
Mesaj Tarihi: 15-Nisan-2025 Saat 14:26
Aliyev SATIYOR.. ErdoğanTAŞIYOR.. NETENYAHU vuruyor.. Tamam Kardaşım da.. bu bir düzen.. amma dünyanın düzeni içinde bir düzen.. şimdi biz düzeni bozalım dünyanın düzeni bizi mi vursun ? Zaten Amaç filistin değil.. ortadoğuyu savaşa sürekleyip İKİ MİLYAR yahudiyi tele ettikleri gibi İKİ MİLYAR müslümanı telef etmek.. gereki kalan İKİ MİLYAR hristiyan da nasıl olsa bir şekilde kendini telef edecek.. diye düşünüyorum.. aklımla.. sen kalbinle düşündüğün için bunları görmezsin.. zaten inananlar başkasını düşünmez.. düşünenler de kendine inanmaz.. inansa kendi götünü kurtarmaya bakar.. Tanrı'ya inancın mutlak çıkarı ve ahirete inancın sonsuz çıkarı din ve idelogların közünü kör eder.. dünyanın ve kendinin sonsuz ve salt çıkarının da Tanrı'dan ve ahirette geri kalmaz.. çünkü adam bir kere dünyaya gelmiş bir daha gelmeyecek.. onu da kendi ve çocuklarının geleceği için feda etmekten çekinmez.. yani iş derin.. öyle ÖRGÜTLENME ile işler çözülmüyor.. müslamanlar ve masonlar ve marksistler ÖRGÜTLENDİLER bozgunculuk çıkarmadan başka bir şey yapmadılar.. çöllerden yeşilliklere gitmek için cihad savaşları ya da ipek yolunu ele geçirmek için haçlı savaşları yaptılar.. dili ve dini perde ettiler kuvvet sahibleri ve halkları etrafında toplamanın başka bir yolu da bulunmuyordu zaten.. sonuçta yeni bir çözüm bulunmadan ehli dünya olan KÜRESEL EFENDİLERLE savaşılmaz.. yani işimiz zor.. amma imkansız değil.. Altan'ın dediği gibi enseyi karartmadan konuşarak ve birbirimizi kabul ederek.. yeşilimize ve mavimize ve kızılımıza bakmadan birbirimizle konuşabilmemiz gerekiyor. Saygılarımla. osmanziya yontembilim.com
Bak burası Yunanistan'ın SKOPELOS ada.. bu ada gib TÜRKİYE neler var.. işte dünyanın efendileri dertler içinde yüzen Irak'tan Yunanistan'a.. irak'tan İsrail'e kadar halkların AKAN kanlarına ve göz BOŞALAN yaşlarına bakmadan.. ELEGEÇİRMEK ve dünyanın nüfüsunu 500 bini indirmek için 16 insan de 15 telef ederek daha HUZURLU tehdistsiz bir DÜNYA CENNETİ kurmak istiyorlar.. o zaman bize düşen ANADOL etrafından irandman yunanistanı ıraktan isralie kadar İNSANLARIN BİRLEŞECEKLERİ bir dünya inşa etmektir.. UÇUK görünüyor değil mi.. zaten ANADOLU BİRLEŞİK İNSANLARI birleşene kadar kafalarımız da uçacak zaten..
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15-Nisan-2025 Saat 14:38
Venüsyen ART dedi ki:
Terminatör filmini izlediğimden beri bizi bekleyen geleceği biliyor gibiyim ve burada hassas nokta insanın düşünme tembelliğidir! Bu tembellik ve güç hırsı insanlık adına en büyük tehlike. Çok eski zamanlarda bu durum Atlantis kıtasında yaşandı! Teknoloji koskoca bir kıtayı batırdı, medeniyeti yok etti, sizce neden? Madem teknoloji zirve yapmış neden kendini okyanusa gömdü? Kendini gömdü ama bu teknoloji aracılığı ile olsa da varlığın negatif kutbu tarafından kullanıldı. Neyse ki pozitif varlık grubu durumun farkındaydı. Sevgi/ışık rakipsizdir ❤
bende dedim:
Teşekkür ederim paylaşım için.. Atlantis ve Mu kıtası kanıtlanmış mı ? Nato'dan sonra Pasifik Paktı mı oluşacak.. Yaşam 3.0 ın girişindeki senaryodan farklı mı ?
osmanziya
Venüsyn Art dedi:
Yanıt için teşekkür ederim.. benim görüşümde böyle: https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2703
Erdal TURAN dedi:
Yapay zeka denilen sey bir sistemin yeni yüzü. Bu sistemi bir birey olarak da kabul etmek mümkün. Hani Turing testini bilgisayarlar gecemez iddaasi vardi. Eger bu testlere AI'ler tabii tutulursa o testleri büyük bir ihtimalle gececekler. Bu nedenle onlari herhangi bir birey olarak görmek ve onlarla normal iliski kurmak cok yerinde bir davranis olacaktir. Ama Ilhan Bey kendi ruhunu bir bireye kaptirmaktan korkmuyor, bir bilgisayara kaptirmaktan korkuyor. Bu da sonrunlu bir tutum. Bilgisayardan bir bireyden ögrenecegimiz seyler gibi faydalanmakta zarar olmaz. Asil kormamiz gereken sey karsimizda kimin olduguna göre tavir almak degil (yapay zeka veya birey) hep tetikte olmaktir. Devlet de bizim adimiza "hizmet" altinda büyük kolayliklar sagliyor. Yapay zekayi sorguladigimiz kadar bunlari da sorgulamak gerekir.
dedi.. ve ekledi:
Görüyorum ki, yapay zeka Ilhan Bey'in duymak istedigi seyleri duymak istedigi gibi söylüyor. Ilhan Beye asla itiraz etme gibi bir derdi yok, tepki uyarmak istemiyor ve bu da Ilhan Bey' sisteme dahil ediyor.
bende dedim ki:
Harikan Turan Beyim.
Söz konusu video şu:
https://www.youtube.com/watch?v=Rx5G2vMXRS0
ilhan YILMAM
BU VİDEO ŞOK ETTİ: Yapay Zekâdan İnanılmaz Açıklamalar!
|
Mesaj Tarihi: 15-Nisan-2025 Saat 14:50
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2703 sorunlardan yakınanlar yanında çözümü yüklenenlerde olur.. azınlıkta da olsa.. sorun artınsa bunalım başlar insanlar bağırmaya başlarlar.. yakınmalar bağırmaya giderken çözümler de BELİT'e gider.. ünlü bir kitab duydum.. adını ve yazarını hatırlamıyorum.. hızlı ve yavaş düşünme.. hızlı düşünenler DUYGUSAL yavaş düşünenler RASYONEL davranırlar bağlantısını kuruyor.. siz sorunu DÜŞÜNME (düşünme'nin değerliliği kadar aslında DÜŞÜNCE de önemli) TEMBELLİĞİ'nde buluyorsunuz.. şimdi her iki görüşünde gerçeklik payı bulunuyor.. ancak düşünme tembeli bulunumayan ve düşünce yoksunu olmayan bizler.. örneğin ben.. sen.. turan.. hiç bir araya gelip.. buradaki birkaç yazışma dışında.. düşünce teatisinde yani da beyin fırtınasında bulunduk mu ? eskiler "tesadümü efkardan barika-i hakikat" kuruyorlarlarmış biz de aralarımızda BARİKAT'lar kuruyoruz.. bu arada yeni çevrilmiş BARAKA filmi geldi aklıma.. hiç seyrettinizmi.. saygılarımla. Osmanziya
15.04.2025 üçyol izmir 14:50
|
Mesaj Tarihi: 15-Nisan-2025 Saat 15:04
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2703
Yılbaşından beri 103 yazım olmuş.. 90+15= 105.. çok şükür.. günde ortalama bir yazı yazabiliyorum..
Konuşmanın yani söyleme ve dinlemenin iki türü bulunur..
Sesli ve Yazılı
Benim KONUŞMAM ki YAZILI ancak bu GDDY (Günlük Dilin Düz Yazısı) ndan başka ANALİTİK DÜZLEMİN metodik konuşturulması.. buna YBA (Yöntem Bilimsel Analiz) adını veriyorum.
Yazılı konuşmaları dinleyen ya da dinler gibi görününler çok olur.. ancak yazılı konuşmada bu iş rahat.. kimse dinletmek zorunda kalmazsın.. okuyan okur.. okumayan okumaz.. okuyanların bazıları BEĞENİ ile geçiştirir okudğuunu ya da beğendiğini göstermek için.. fakat bu yazılı paylaşımın KONUŞMA olması için karış tarafın anladığında ELEŞTİRME ve anlamadığında SORMASI gerekir ki bu yapılmaz.. çünkü Venüsyenn ART'ın dediği çoğumuz DÜŞÜNME TEMBELİYİZ.. peki niçin düşünme TEMBELİYİZ..
Çünkü her ne kadar bazılarımı KOLAY geliyorsa bu gerçekten oldukça zor bir iştir.. YBA ise bu işi biraz da kolaylaştırıyor.. hızlı anlam sürücüsü ve kolay anlatım aygıtı ile..
Ancak her yeni iş gibi bu iş başlangıçta biraz zor ve yavaş yürüyor.
Saygılarımla
Osmanziya 15.04.2025 15:05
|
Mesaj Tarihi: 15-Nisan-2025 Saat 19:13
Bu evrim MASALI oyle garib bir düsunceki..
Tabiatta DOGAL secilim yapılıyor..
İnsanlarca YAPAY seçilim yapiliyor..
bi TANRISAL seçilimi olmuyor ?
Akılsız doğa döneyi oluşturuyor..
Kalbsiz beşer toplumu oluşturuyor..
bi Yaratan, kader ve kazasıyla.. ata ve cezasıyla insana yön vermiyor..
Dunyanin GERÇEKTEN batıdan doguya donerken guneşi GORUNUR doguda batiya dönmesinin ÇIZGISI fotografla saptadim.
Yani GERÇEK hareketi tersine bir de GÖRÜNÜR hareket ortaya çikiyor..
Kıssadan hisse:
Sadece EVRİMİ görenler yaratılışı görmüyor.. sadece YARATILIŞI görenler evrimi görmüyor.
Biraz daha düşünürseniz evrim gibi devrimin.. yaratılış gibi buyruluşun.. deneyim gibi dayatımın.. dürülüş gibi dirilişinde olduğunu anlarsınız.. anlarsanız daha sağlam ve sağlıklı bilir ve inanırsınız...
Osmanziya yontembilim.com 15.04.2025 ÜÇYOL 19:11
|
Mesaj Tarihi: 15-Nisan-2025 Saat 19:14
Atalarımız ne zorluklarla kültürleri oluşturdular ve uygarlıkları geliştirdiler.. insaniyeti ortaya çıkardılar ve islamiyetin temelini attılar.. Her bir çalışma ve uğraşma deneme ve yanılma ne zarar ve ziyanlara mal oldu.. hazır olanlarla yetinmeyip daha iyisini ortaya getirdiler.. her bir anlaşmazlıklar kan ve göz yaşı ile karşılandı ve bu güne geldik. Ancak eskilerin yanlışlarından ders almak yerine aynı yanlışları yaparak zarar ediyoruz. Ancak şunu unutmamak gerekir ki Yaratan iyiliklerden kötülükler ve kötülüklerden iyilikler çıkarır ve Enbiya 35 şu öğüdü veriyor, Külli nefsin zaikatulmevt. Ve nebliküm bişşerri velhayrı fitne. Ve ileyna türceun. yani Her canlı ölümü tadacaktır. Sizi kötülük ve iyilile sınayarak yarıştırırız. Dönüşünüz bizedir. diyor. Bu durumda biraz kafayı çalıştırıp.. öğrenerek..düşünerek.. anlayarak.. inanarak.. dünyanın mahiyetini anlamak ve ona göre hareket etmek mücibine yaşantı kurmak ve gereğince yaşantı kılmak gerekiyor. osmanziya yontembilim.com
|
Mesaj Tarihi: 16-Nisan-2025 Saat 00:53
İsmet AKDAG paylaştı:
Şeref Malkoç:"Nisan 1998'de Erbakan hoca telefonda bana 'Ankara emniyetinden polisler beni almaya geldiler' dedi. 'Hocam nasıl olur, siz başbakansınız, evinizde 10 koruma var. Size bunu nasıl yaparlar?' deyince 'Hemen gel' dedi. Balgat'taki konutuna gittim. Elleri silahlı polisler evi kuşatmışlardı. Amirleri ile görüştüm, 'emir var' dediler. Hemen Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gittim. Emniyet Müdürü Cevdet Saral'a 'Bunu nasıl yaparsın? Sen Erbakan hocayı, bir başbakanı nasıl polise aldırırsın?' diye sorunca kendisi bana bunun savcı Nuh Mete Yüksel'in talimatı olduğunu söyledi. Emniyet ve hükümetle görüşüp polisleri konuttan geri çektirdik."
"28 Şubat'ta olan bir olayı anlatacağım. Bunu bir Hasan Gül bir de ben bilirim.
İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir, Tansu Çiller, Süleyman Demirel ve Erbakan Hoca bir toplantıya girdi.
28 Şubat postmodern darbesi öncesi Milli Güvenlik Genel Sekreterliği'nde son toplantıydı.
Saat 10'da toplantı başladı. Saat, 13.00'a kadar sürdü. Öğle ezanı okundu.
Çiller'e yanındakiler kuşburnunu hazırlıyor. Demirel'e yanındakiler ilacını hazırladı. Onlar tedbirli gelmişti. Bizde ne çanta ne de başka bir şey var.
Hasan Gül bana "İbrahim, Hoca kesin abdest almaya çıkacak" dedi.
Havlu, terlik hiçbir şey yok. Mola verdiler. Hoca, kan ter içinde kalmış.
Erbakan Hoca, Hasan abiye "Hasan bana bir abdest aldırın" dedi. Koca Başbakanı aldık, asker tuvaletine götürdük.
Ben, rahmetlinin ceketini aldım. Havlu kağıtlarını hazırladım. Merhumun biraz kilosu vardı. Askeriyenin lavaboları yüksekti. Bacağını zor kaldırıyordu.
Hasan müdür, Erbakan Hocanın koluna girdi, tam sağ ayağından abdest alırken, içeriye Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı girdi.
İsmail Hakkı Karadayı, alaycı bir tavırla ve uygun olmayan bir görüntü ile "Hoca, abdest mi alıyorsun?" dedi.
Erbakan Hoca da ayağını indirdi ve "Evet, abdest alıyorum" dedi.
Başbakan Erbakan'ın karşısında pisuara gülerek aşağılayıcı bir şekilde küçük abdestini yaptı. Çok çirkin bir görüntü yaşandı.
Ülkenin genelkurmay başkanının Başbakana yaptığı saygısızlığı asla unutmadım.
Erbakan Hoca abdestini yeni baştan almaya başladı.
Abdest tazeledi, Hoca ayakkabısının arkasına bastı. "Nerede namaz kılacağız" dedi.
Bu ülkenin Başbakan'a askeriyede namaz kılacak yer arıyoruz. Bu duruma bakar mısınız?
Bir Astsubay Erbakan Hocanın namaz talebini duyunca "Aman Çevik Bir görmesin" dedi. Astsubay, "Benim odamda seccade var. Orada gizlice kılabilirsiniz" dedi.
Erbakan Hocayı namaz kılarken kimse görmesin diye adeta her şeyi yaptık.
Erbakan Hoca, öğle ile ikindiyi cem etti."
dedim ki:
Aliimiran 26 ve 27 nci ayetlerde MÜLK ita ve nez' edilerek insanların aziz ve zelil olduğunu ve nedenini buyuruyor. EŞYA olunca MALİK'in sahibiyeti EŞHAS olunca da MELİK'in hakimiyeti söz konusu olur. Mülkün meleketu olduğu gibi derinde yüzeyinde de KUVVETİ bulunur. Kuvvet ise memur kalemini dirayeti ve asker kılıncının cesareti ile REİS'e riayetinden çıkar. Bu günün tabiriyle ekonomik ve POLİTİK ve askeri güç üçlüsünün sahibi olmak ise SOSYO-KÜLTÜREL bir alt yapıyı gerektirir.. bin yıldır düşünme (TEFEKKÜR) ve hikmeti durduran ve son üç yüz yıldır bilim ve hukuk yani DÜŞÜNCE (fikir) yi donduran bir kültürün kuvvet elde tutup HAKK ile dengelemesi ve DÜNYAYI elde etmesi.. Fetihler sultanı MEHMED dizisiyle ilmen ve fikren ve emelen virtuel olarak mümkün ancak aktüel olarak yeniden elde etmek kader ve kazanın nasip ve imkanıyla ortaya çıkabilecek bir neticedir. Umulur ki elde ettiğimiz AYASOFYA elde tutar ve üçüncü fetih olan KUDUS'ü alır ve ADALETİ sağlarız. Bu eşyanın adaletli çalıştırılması ve eşyanın iktisatlı kullanılması olan SALAH'ın kuvvet ve Hakk dengesini sağlayacak bir düzeye gelmesi.. Adalet ve Kalkınma (İktisad) Partisi programında bulunan bir ülkü ve idealdir. Bu Mefkure ve UMDE daha DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR sloganı ile ilan ve ilam edilmiştir. İnşaallah sağlanır. Bu ülkünün sağlanması ile dini ve milli ANGAJE ya da ideolojik ve siyasi bir HEDEF.. olarak değilde İNSANI bir proje olarak alındığında gerçekleşme şansı bulunduğunu inanıyorum. Çünkü artık yahudiler ve hritsiyanlar ve müslümanlar devri bitti HALİFE-İ ARZ devri başladı. Bitirilmek insaniyet ayakta tutumazsak islami dönüş rüyamız gerçekleşebileceğini düşünmüyorum. Osmanziya yontembilim.com
Burada BOYUTULARA dikkat çektim.. noktamız olmadan kübü çizemeyiz:
Dikkat ederseniz kendi tablomda DÖRD'üncü boyut olan ZAMANI gösterebildim.
|
|