uyandırıcılır
Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2878
Tarih: 14-Ekim-2025 Saat 01:10 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com
Konu: uyandırıcılır
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: uyandırıcılır
Mesaj Tarihi: 01-Ekim-2025 Saat 02:10
uç tane UYANDIRICI
üç tane dedim iki tane SESLİ uyandiriciyi yukarida paylaştim.. burada da ücüncüyü YAZILI vakit kareleri paylaşıyorum...
Daha önceki paylaşımımda dedim: Kaliteli adamlar takipçi aramaz.. işini yapar.. KALITELI mal ve hizmet sunuyorsa face GEVEZELIGINE de vakti bulunmaz. KARAKTERLI fazilet ve kemalatıni seride lafızla ve feyisle olmaz.
Peki neden 16 yıldir face den çikamiyorsun derseniz.. gelecege gidecek metin ve tablolarim.. bilgisayarimda degil siber uzayda kalsin diyedir.
Simdi bu tablo bize 4 konu çikardi,
ÇIKAR
YARAR
ÖNEM
DEGER
yani
MENFEAT.. kendinin nefsin işe yarar olan..
FAYDA.. başkasinin gayrin işine yarar olan.
EHEMMIYET.. kadim ve öncelikli olan..
KIYMET.. kadim ve dayanak olan
olan.. olan.. olan.. olan..
nakid.. vakit..sıhhat.. salah..
çikarlı..yararlı.. önemli.. degerli..
Olan şeyler neler olabilir ?
Bize verilen imkanlar ve fırsatlar ve ömürler içinde;
Nesneler..
Kimseler..
Varliklar ve olaylar..
Yapılar ve işlevler.
DUNYA dedigimizde içinde bulunan heŕ şey her birimiz için çikar ve/veya yarar verebildigi için önemi ve degeri olan ortamlar ve koşullar.. olmadiginde engeller ve kısitlardir. Bundan dolayidir ki biz bunlar muhtaciz ve bu yuzden bizim bu mal ze me lere gereksinimimiz bulunuyor.
İşte bunlar ne kadar imkan ve fırsat varsa bunlar iki senede GAZZE de yerle bir ediliyor.
Yerle bir edilen ne zenginin mali ne başkanin makamidir.. ayak altina alinan senin ve benim INSANLIK haysiyetin onurumdur.
Biz bunun farkinda oluruz ya da olmayiz..bunun çeşitli nedenleri olabilir.. bir butun olumsuzlari başkasina.. Tanrı'ya.. kadere.. tarihe.. medeniyete.. devlete.. millete.. ana babaya.. kiza oğlana fatura edebiliriz. Ben bu işi GDD ve GDDY na yükluyorum.
Fakat her birimizin beşerin medeniyetini ortaya çikardigi INSANIYETTEKI bu SOYKIRIM gibi olumsuzluklarda payimizca sorumlulugumuz bulunur ve KALB ve CİGER nakli başarilarda ürunumuz kadar onurumuz olur.
Senin yetişdirdigin çocuk bir ünlü cerrah olabildigi gibi benim yetiştirdigim çoçuk GAZZE kasabi Bünyamin olabilir.
Bunun için nakdini hâsib ve vaktini takib edebilecek kadar çikar ve yararini dengeleyebilen birisinin.. sihhatini tâbib ve salahını râkib olmanin önem ve degerini anlayabilmesi.. AILE yuvasinda tapilasi kadin ve kulluk edilesi kocanin ocağinda aşk ve ışk odunlariyla meşk edilmiş insanlik çorbasinin içilmesi gerekiyor.
Bundan dolayidir ki insani bilecek yöntembilim yapiyor.. islami yazacak insanbilim okuyorum.
Fakat siz şunun bunun peşide.. kendinizi unutmuşsunuz.
osmanziya
yontembilim.com
01.10.2025 ucyol izmir 01:57
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 02-Ekim-2025 Saat 00:30
SUMUD FİLOSU
Askeri ve siyasi ve ekonomik ve sosyal ve kültürel OLAYLAR bir zincirdir.. zincirin başında bulunan KÜLTÜREL olayın içinde dil ve din bulunur.. kültürden sonra gelen SOSYAL olayın içinde aile ve kadın ve erkek olur.. bunlarda da gençlerin eğitimi ve yaşlıların yönetimi söz konusudur. Sosyal olaydan sonra gelen EKONOMİK olayda üretim ve tüketim ilişkilerini bulunur ki üretimin zirvesinde patron ve tüketimin zeminin de işçi yer alır. Ekonomik olaydan sonra gelen SİYASİ hadisede iki uç bulunur; iktidarın kararı ve muhalefetin eleştirisi.. bunlar dertlerini ve sorularını ve yanıtlarını mecliste alıp verirler.
Bütün bu kültürel ve sosyal ve ekonomik ve politik olayların ana şeması; bir tarafta kavi bulunur.. bir tarafta zayıf bulunur.. bunlar arasındaki ilişkilerde bulunan sorunları çözümde başvurulan merci HUKUK'tur. Bunlar arasında ilişkilerde hukuka aykırı olarak yapılan durumların çözüme ve işin hakka iadesi Yargı Kararıyla olur ki işte burada KUVVET devreye girer. Bu iş ülke böyle olduğu gibi dünyada böyle olur ve nitekim dünya hukukunda Gazze Kasabı Netenyahu suçlu bulundu.. ve fakat ortalıkta dolaşabiliyor.. neden ?
Çünkü hukuk yasası sadece kuraldan ibaret değildir.. KURALA "Kanuna" uyulmadığında ona uygulAmaya sağlayacak bir YAPTIRIMIN yani "Kuvvetin" bulunması gerekir. Nitekim geçmişti Birleşmiş milletler İsrail aleyhine bir kaç karar ve kural ve kanun çıkardığı halde bu devlet buna uyumadı. İsrailin bu gücü nereden aldığını biliyorsanız sorunu çözersiniz.. Dünyada Fransayı ve Amerikayı ve Türkiyeyi ve İsraili kuran gücü biliyorsanız anlarsınız. Bunu çoğunuz bilirsiniz lakin söylemezsiniz. Çünkü GİZLİ DÜNYA DEVLET'inden korkarsınız. Olabilir.. gayet doğal ve normaldır.
İnsan kendi Devletinden bile çekinir. Neden dünyanın daha KAVİ bir yerden korkmasın.. ancak devletten ve GDD den daha kavi bir güç bulunuyor:VİCDAN... nitekim katilamın başladığı günlerde bir amerikan askeri üzerine benzin dökük yaktı.. vicdanındandır.. nitekim son olarak 50 ülkede yaklaşık 500 kişi SUMUD filosunu ortaya çıkardı. çünkü vicdanları öyle buyurdu. Vicdan.. içimizdeki VUCUD'dur.
Bu vucudan dışarı taşıp nice devletleri ve nice milletleri yola getirmese bile ortadan kaldırdığını tarih okuyanlar bilir. Çünkü vicdan ve vucud.. vucub ve vecibeden kaynaklanır. İşte burada HAREKET başladığından kendini KAVİ sanan bütün yeteneklerin.. olanakların.. olasılıkların.. imkanların.. fırsatların.. mirasların.. kültürlerin.. milletlerin.. devletlerin.. medeniyetlerin yer ile yeksan olduğunu meydanda ne Mısır medeniyet ne de Yunan medeniyet ne Roma medeniyeti kalmadığını.. ortada ne Emevi ne Selçuklu ne Osmanlı medeniyeti kalmadığını hepiniz biliyorsunuz. Bundan sonra bir medeniyete belde bir Alman kültürür.. bir Fransız Kültürünün.. Bir İngiliz kültürünün de bulunmayacağını anlarsınız.. hiç sizinle Hititçe konuşan birine rastladınız mı ? Hepsi yaptıklarının hesabını vermek üzere Arz Gemisine bindirilip Mahşer meydanına doğru götürülüyor.
Orada osmanziya bize demedi demeyin. Bütün bu hukuka aykırılık belaların başında DİLİN kötü ve kötüye kullanılarak dinin ve dünyanın bozulması gelir.. bozuk dil dünya ve din ile birlikte insan dahi bozar. İşte bunun için GDD ortaya çıkaran bu dilin kötü ve kötüye kullanılmasını kolaylaştıran GDDY. Günlük dilin düz yazısı halkı kandırmaya ve aldatmayı çok iyi becerir.. Sokrat bile onu kullanarak YANİ UYGUN SORULAR SORARAK kendi istediği hak ve hakikatı.. hayr ve hüsnü.. karşısındaki insana söyletmiştir. Neyse ki talebesinin talebesi Aristo mantık ilmini kurdu da 250 düşüncemizden ancak 25 tanesinin geçerli ve doğru olduğunu öğrendik.
Öyle ise gelin günlük dilin ve bilimsel bilginin üstünde çok yönlü ve yanlı konular ve alanlar bulunan Felsefi bilgi ve dini dil alanında ortak bir platform olarak önerilen YBA çağrıma önem ve değer vererek dikkate alın. Sözün taşıdığı bilgi ve değerin sağlam ve sağlıklı olmasına duyarlık göstererek YBA öğrenme ve kullanma ve yararlanma çağrımı destek olun.
osmanziya yontembilim.com

|
Mesaj Tarihi: 02-Ekim-2025 Saat 01:51
Mesaj Tarihi: 02-Ekim-2025 Saat 14:13
Değerli Müsteşarım Emre KONGAR Hoca dedi:
Kıssadan hisse:
Gazze Barış Planı öyküsünden öyle anlaşılıyor ki Trump’ın Erdoğan’a vermek istediği “Meşruiyet”, Türkiye’nin “ABDİsrail Barış Planı”nın uygulamasında HAMAS’ı (belki Abbas’ı ve tüm Filistinlileri de) ikna etme görevi yüklenmesi anlamına gelmektedir.
Şimdi de “meşruiyet” kaynağı olarak seçim:
Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart 2019’da kazandığı seçimin iptal edilmesi üzerine, 9 Nisan 2019’da “İKTİDAR MEŞRUİYETİNİN ALTINI OYUYOR” başlıklı bir yazı yazmıştım.
Bugün o yazıyı da anımsatarak “Meşruiyet Kaynağı olarak Seçim” konusuna bir bakalım:
İktidar hakkında herkesin bildiği ve tarihin kaydettiği şu üç siyasal gerçek var:
Emre KONGAR
Dedim ki :
Müslümanların.. masonların ve marksistlerin işi bitti.. tarihin tozlu sayfalarına atılacaklar.. uzun lafın kısası geçmişin mitolojileri ve teolojileri ve ideolojilerinden sonra geleceğin kültürün ve uygarlığın ve insanlığın ışığı ve aydınlığı ve parlaklığı sökün ediyor.. lakin körler ve uyuyanlar ve dikkatsizler görmezler. osmanziya yontembilim.com
|
Mesaj Tarihi: 02-Ekim-2025 Saat 14:16
Müjdat Gezen 70. yılında sahnelere veda etti: ‘Artık dinlenme zamanı’
Müjdat Gezen’in 70'inci sanat yılı çok sayıda davetlinin katıldığı törenle kutlandı. Sahnelere veda ettiğini açıklayan Gezen konuşmasında, “Bu zor bir meslek, çileli bir meslek. Çilesini de çektik, sefasını da sürdük. Şimdi artık dinlenme zamanı” dedi.
Bembeyaz
İlkelerin olacak.
Seni satın alamayacaklar.
Aptalların uydurduğu Atasözlerine inanmayacaksın:
'Paranın satın alamayacağı şey yoktur.'
'Herkesin fiyatı vardır.' gibi sözlere kanmayacaksın.
Onurunla, kimliğinle ve beyninle akıllı yaşayacaksın. Üreteceksin, seveceksin, sevileceksin, inançlarının arkasında duracaksın.
Sevgilerin karşılıksız, yardımların gizli olacak.
Seni attan, ottan ayıran özelliğin farkına varacaksın.
Çünkü sen insansın.
Ve bunu yakaladığın gün, bembeyaz yaşayacaksın.
~Müjdat GEZEN~..
DEDİM Kİ:
insan olmak içten ve etkin olmayi gerektirir ve ari ve duru olmayı ister.. bu yeter mi ?
Yetkin olmakla yetersiz olmak arasimda ne FARK var ?
Etkinsin fakat yapip ettiklerin yeterli gelmiyor..
kurup kılıyorsu ancak tek başına eksik kalıyorsun...
Koşullar icindesin fakat yasalarıni öğrenmiyorsun..
Kurallarla çevrilisin ancak yasaklarini bilmiyorsun..
Evrene bağımli ve topluma bağlisin ve onlarla bitici ve gidisin.. neden bitici ve neye gidisin.. geçicisin..
bu belli
belli olmayan nereden geliyor.. ne yapıyor.. nereye gidiyorsun ?
Tanrı"dan geliyor ve O'na dönüyoruz.
Bundan dolayidir ki;
sâdık ve emin bulunacaksin
şakir ve sâbir olacaksm
adalet ve iktisadı arayacaksın
vefa ve fedayı dalauacaksın
bunu yapmak için bunlarin olumsuxlarini sollsyacsksin ve böylece kendini gercekleştireceksin bununls da TANRI olmadiğini göstereceksin.. fakat bazi ZALIM kimsrler ve CAHIL kişiler bunlarin tam tersini yapiyorlar ki bu da dunya da mucahedeyi ve mücadeyi gerektiriyor.. kavga ve dövüşü istiyor...
Şimdi bu savaş ve bsrış ićindeki sınav ve yariş böyle lafla yapıla bilir mi ?
Uapilmax..kalkacak dehidyirerek duzeltetecekzim
Yapılımaz.. kalkacak değiştirecek ve düzelteceksin.
osmanziya
yontembilim.com
02.10.2025 izmir 13:32
|
Mesaj Tarihi: 02-Ekim-2025 Saat 23:25
DİL-BİLGİ Ana-Kara'sında ilk çıkan KITA günlük dil oldu.. günlük dilden bilimsel bilgi çıktı.. sıra günlük dilin mantığı ve bilimsel dilin matematiğinden sonra felsefenin "matematik"i ve dinin "mantık"ı.. aslında bunların hepsi ANA-KARA'da bulunuyordu.. lakin fark edilmesi de bir zaman süreci istiyor. Ya da bazıları bunu görüyor.. lakin başkalarının fark etmesi.. kadr etmesi.. fark ettirilmesi.. kadr ettirilmesi bir rızık ve nasib istiyor. Sonuçta tabloda görüldüğü gibi BİLGİ dil içinde yer alıyor.. tanıma ve açıklama arasında bir boşluk bulunuyor.. inanma ve düşünme arasında boşluk ANLAMA ile doldurulmuş.. tanıma ve açıklama arasında boşlukta SAPTAMA yer alıyor.. ben bunu hemen gördüm fakat bu tablonun bir parçasını "anlama"n bir süreç ister.. önce YBA e önem ve değer vererek onu öğrenmeye girişmen.. sonra bu öğrendiklerinle onu kullanmaya başlaman.. sonra onu kullandıkça faydalarını ve yararlarını artırmak için öğrenmenin ve kullanmanı çoğaltman.. bu ise sürekli ihtiyaçları peşinde koşanların yapabilecekleri bir iş değil.. gereksimin ve hedefler ötesinde kendinde bir ARAYIŞ hissetmen.. ya da içinde bir boşluk hissetmen.. ya da içindeki YAYIN.. sürekli gerilerek seni seni huzursuz etmesi.. gibi çeşitli vasıtalar ve vesileler.. nasipler ve kısmetler ile bu dünyaya yemek ve içmek için değil bir şeyler ÖĞRENMEK için gönderildiğimizi fark etmek.. öyle olmasaydı bu kadar keşifler ve buluşlar.. icadlar ve bulgular olur mu idi.. evet en güzel keşif kişinin insanı keşfetmesi.. en güzel icad kişinin kendini icad etmesi.. ve Koca Yunus'un dediği gibi; ilim ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendin bilmezsin bu nice okumaktır.
Osmanziya Osmanziyaoğlu https://www.yontembilim.com/forum/Forum.asp
|
|