Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: FIZIK Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2899

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: FIZIK
    Gönderim Zamanı: 29-Ağustos-2016 Saat 00:09
FİZİK
FIZIK dizini içindeki dosyalar


20160828_233505_FIZIK.rar

Lisede matematiğim pek iyi olmasa bile fizik kimya ve biolojik çok sevdiğim derslerdi.. bir de matematiğim olsaydı kesin bu gün bir bilim insanı olabilirdim.. nasip değilmiş insan bilimleri ve hukuk okudum.. profesyonel bir hukukçus olamasam da amatör bir bilimci oldum.

Yöntembilimsel analizle zaman zaman fizik bilimlerine ve evren ilimlerine de bakarım.. bu gün fiziğe baktım link deki düz yazı ve tabloları oluşturdum...

Bu tabloların yalın halini de aşağıya yapıştırdım.. eskiden fiziğe HİKMET adı verilirmiş.. hatta bilim ile birlikte felsefede aynı başlık altında imiş.. zamanla felsefe (hikmet) ve bilimden (funun) ayrılmış.. Bilim fününü müsbete altında yeni bir katman oluşmuş.. Gerçekten bilimsel bilgi denilen sağlam ve sağlık bir disiplinler arası mentalite var. artık masa başında düşünerek fizik ve bilim yapılmaz olmuş..bu gün bir ülkenin imkanları biri fizik yapmaya yetmiyor.. müşterek CERN inşa ediyorlar.


Bilim ve funun ve fizik için bu böyle.. fakat felsefe ve hikmet için LABARATUVAR aklımızdır.. Yöntembilimsel analiz dili ile de dileyen akıllının felsefe ve hikmet yapma olanağı sonuna kadar açılıyor.. en iyi matematik bilen akıllı en iyi bilim ve funun adamı olabilir.. enistein ve plank gibi kainat tasvirleri ortaya koyabilirler lakin hikmet için riyazi hendese ve hesabların ötesine geçebilmek gerekiyor. Afakta daralan tefekkür enfüste açmak gerekiyor.. yoksa vahdeti bulamadan kesrette dağılıp gidiyor insan.


Hele bir ilmin.. bir fennin uzmanı olmak ise ayrı bir konu.. bir konuda uzman olmak her konuya da bilmek anlamına gelmiyor. Hele bir de evren ilimleri yanında İNSAN İLİMLERİ'nin kapısı açıldı ki nice akıllı ve funun sahibi kimselerin bu yolda sapır sapır döküldüğünü görüyoruz.


Nereden mi biliyorum.. asrımızdaki İNSAN HAKLARI uygulamalarından.. bir taraftan evreni bilip insanı bilmeyenlerin.. bir taraftan insanı bilip evreni bilmeyenlerin.. öyle bir çatışması var ki bunu İNSANLIKLA açıklamak mümkün değil.. çünkü biri KİTABIN her şeyi çözeceğini sayan.. biri BİLİMİN çözemeyeceği bir şey olmadığını sanan.. bu nedenle de sakat düşünenlerin . her ikisi de yanılıyor.

İnsanı ve kainatı okumadan Kur'anı okumanın dünyada fazla bir yararı olmuyor ve ahirette de fazla olacağını sanmıyorum.. insanı ve kainatı okuyupta bunu Kur'anla birleştirmeyenlerin geleceklerinin olmayacağını olaylar gösteriyor.. çünkü öyle olduk ki bırakın islamiyeti İNSANİYET tehlike içinde ve aydınlık bir gelecekte görünmüyor.. insanların giderek hayvanlaştıkları ve makinelerin giderek insanlaştıkları gelecekte galibiyetin makinalarda kalacağı anlaşılıyor...

Bu durumda TANRI'nın vadi boşlukta mı kalacak ?


Tanrı'ya inananlar için hayır!


Çünkü günlük bilim (lisan) ve bilimsel bilgi (funun) katmanından sonra çok yönlü ve yanlı insan.. hikmet.. felsefe.. din konularında yeni bir DİL ortaya çıkacak.. günlük dilin mantığı ve bilimsel dilin matematiği ile halka ve aydına hitap eden felsefi edebiyat ve dini vaaz ile uygarlık yolculuğu buraya kadardı..

Bundan sonra yeni bir dil ve yeni bir yolculuk başlayacak desem.. biliyorum kıkır kıkır fıkırdayacaklar.. bende onlara açıktan takır takır sayıyorum.. sizler günlük dili ve matematiksel bilgiyi kötü ve kötüye kullana kullana dil ve din ile emek ve özgürlüğü nalet bir hale getirdiniz.. artık kimse sizin partilerinize ve ideolojilerine inanmıyor.. sadece çıkar ve istikrar adına onların bağlılıklarından yararlanıyorunuz.. ama nereye kadar ?


Evren ilimlerini öğrendiniz EVRENİ BOZDUNUZ.. insan ilimlerini öğrendiniz İNSANI BOZDUNUZ.. siz kimsiniz.. insan mı ? Yoksa insan ve evren bozuntusu musunuz ?

Hayır! sen de bende.. biz de siz de.. bizler insan kopyesiyiz.. Ademin kopyelerinden bile değil.. o beşerin atası.. Cinlerin kopyeleri bile insan değil.. İNSAN.. İN.s.AN'dir.. in.S.an bir hakikat-ı Sin'dir.. sinüzodial bir dalgadır..


Ne dediğimi ilimde derinleşenler anlayacaklar.. hele siz bu iletinin tablolarına ve düz yazılarına bir bakın. Gerisi kolay.

Sağlıcakla kalın

Osmanziya.


Bir ÇİZİK atalım fiziğe; önce bir liste yapalım.. madde.. kuvvet.. dalga.. uzay.. ışık, elektrik..atom.. hareket.. ısı.. sayalım fizik dokuz nesneden ibaret imiş.. fizik bu gün bütün bunları ENERJİ adı altında topluyor ve iki denklem de de kutupluyor.. Einsten ve Planck denklemleri halinde.. yani izafiyete ve kuantum kuramları olarak.. öyle ise fiziğin iki TANRI'sı var.. birisi determine BİRLİK diğeri istatistikTEKLİK.. fakat bilim adamlarının öyle TANRI ile işi olmaz.. ancak Tanrı'yı kabul etmeyipte fizikten Tanrı çıkarmak isteyenler.. bilimi din haline getirmek isteyenler böyle yapıyorlar.. Yöntembilimsel analiz ise ne bilimcilerin ne de dincilerin bilgi ya da inanç yoluyla gerçeği arama ve ona yönelme işini insanlara özgürlüklerine bırakarak onları gereği görmeye değil örmeye çağırır.. günlük dil bu işi mantık ile yapıyor.. bilimse bilgi biraz daha disiplin bir şekilde mantığa matematiği ekliyor..fakat günlük bilim ve bilimsel dil çok yönlü ve yanlı konularda yetersiz kaldığından düşünce dünyamız da "düşünme"lerimizi özgürce kılacağımız ve serbestçe paylaşabileceğimiz.. yeni bir dili.. yeni bir anlam sürücü ve anlatım aygıtına ve yeni bir dünyayı arıyor... kim bilir bu belki dilin ve düşün yen bir birleşmesi olacak ve yeni bir çocuk doğacaktır.


yukarıdaki fizik tanımın yöntembilimsel analizle genişleterek aşağıdaki tablo ile yeniden tanımladım.. enerje aslında e nar ji.. bir taraftan uzay bir taraftan atom olarak anlamaya çalıştığımız evren.. narın seyrine ENERJİ diyoruz.. bunu bir taraftan aklın NUR'ile yapıyoruz.. bir taraftan da DENEYİM'in sırrı ile.. BİLİM dediğimiziz disipliner çalışmalarla.. bilimler BİRİM'leriyle ve sonuçlarıyla birbirlerine yardım ederek acaib bir uygarlık kurduk.. garaib bir yere gidiyoruz.. hayretleri unuttuk.. mahviyetleri bitirdik.. muhabbetler kalmadı.. kuru kuru marifetlerle.. bakalım fizik tanımımı tartışacak bir bilim sever var mı ? GURUR değil mi ? Bildiklerimiz ve yaptıklarımızla gururlanıyoruz.. HAMD'ı kötü ve kötüye kullanıyoruz.. hamd gözü kör oluncu dua gönlü de boş oluyor.. ancak bu gurur'u fiziki tanrı haline getirenleri kavurmak için savuruyorum.. ta ki bana bilimlerini vurarak.. kendilerini kurtarsınlar.. diye...



Sağlıcakla kalın.


Osmanziya








OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim

.

NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok…

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com
www.osmanziya.com
www.mustafabugucam.com.tr



http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim





Düzenleyen osmanziya - 29-Ağustos-2016 Saat 00:14
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk