Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: mirac Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3411

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: mirac
    Gönderim Zamanı: 10-Mart-2021 Saat 22:51

Esselamü Aleynâ

Ayet iki kez üst üstüe “ inne mea el-usre yüsra” dedi ZORLUKTA KOLAYLIK olduğunu söyledi.. nasıl ki gökler bir süreç .. yer bir sonuç.. ise, YAR-ATAN bir süreç zorluğu, YAR-ADAN ise bir sonuç kolaylığıdır.. İşte bu TANRISAL gün o süreç ve sonucun buluştuğu MİR’AC günüdür.

Bir ömür basamak basamak uruç ediyor.. manadan gayeye geçiyor.. HARİCE çıkmağa çalışıyoruz. Bu gün tabanı yer tavanı gökler olan bu hapishaneden KURTULMA günüdür. Feyizli ve bereketli olsun. Amin. (aslında biz bunu her namaz yaşarız, yaşanmalıdır, yaşanabilir, yaşamalıyız) 10.03.2021 Üçkuyular-İZMİR Osmanziya

(Kur’an Peygamberimizin RİSALETİ’dir.. Hakk’tan halka gelişidir.. MİR’AC ise VELAYETİ’idir.. halktan Hakk’a gidişidir. İmamı Nursî.. 31.Söz )
Evet Zât–ı Ahmediye, bütün velayetlerin üstünde bir külliyet ve ulviyetle
tezahür eden velayetinin bir neticesi olarak
İlâhî kemal mertebelerinde seyr ü sülûk olan Mi’rac ile
huzur–u kibriyaya uzanan yolu açmıştır.
Kapıyı da açık bırakmıştır ki,
arkasındaki evliyayı ümmet,
ruh ve kalp ile o nuranî caddede,
Mi’râc–ı Nebevî’nin gölgesinde seyr ü sülûk edip
istidatlarına göre yüce makamlara çıkıyorlar.
Mi’rac'ta farz kılınan beş vakit namaz, mü’minin mi’racıdır;
ve Mi’rac–ı Ekber'in cilvesine mazhar olan bir mi’rac–ı asgar.
Her mü’min, namazın fiil ve rükünlerine fikrini bindirip,
bir nevi mi’rac ile kâinatı arkasına atıp huzura kadar gider.
Mübarek kudsi gecelerinizi … ve leylei miracınızı … ruh u canımızla tebrik ederiz.
İmamı Nursi 31.Söz

Fi amedim mümeddede

Mirac amed ve yatay bir geliş gidiş mi ? Yoksa dikey amedi bir iniş çıkış mı ? HAYAT bizi bunu soruyor ve ŞUUR bunu bizden yanıtlamamızı istiyor ? Ben soruyor ve istiyorsam nâmerdim.. bizzat hayat istiyor ve doğrudan doğruya şuur soruyor…

Eğer bunu yapmıyorsak.. aksi halde.. birbirimizle TEBRİKLEŞME elbette hiç yoktan iyidir.. ancak hep var olanlar; zorlukları kolaylaştırma.. sorunları çözme.. soruları yanıtlama.. bilinenlerden bilinmeyenlere geçme ile vucuddan imkana.. imkadan vucuba doğru ilerliyor.. bu ilerleyişi bigane kalmadan ilgilenmek, aramak, sormak öğrenmek ve düşünmek gerekiyor.

Biz bu surece ahseni takvimden ahsene amele gitme.. velayetten risalete yürüme.. rububiyeti ubudiyete çevirme.. ibadetten istianeye dönüştürme.. teslimiyetin İslamiyet yapma.. hayrda atalete düşmeme.. şerre inhiraf etmeme.. böylece doğrultu ve istikameti tutturma.. .. hep iki adım öne gitme.. esmadan hüsna çıkma.. esma-i hüsna'dan İsm-i A'zama geçme diyoruz.

Bunu da HÜR-RUH projesi olarak adlandırıyoruz.
Bu tefekkür ve tezekkür yolunda YBA i önemsiyor ve önceliyoruz.

Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız.
Dinnur YAŞAR
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3411

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2021 Saat 23:05
Bu yazıda miracı bir SÜREÇ-SONUÇ olarak tanımladım.. mirac aslında MERDİVEN demektir.. adım adım uruç edilerek yukarı çıkılır.. eskiden BASAMAKLI YAPILAR olan merdivenler vardı.. bu gün ise daha hızlı ve kolay olan ASANSÖRLER var.. hatte nerede ise yollardaki METROLAR bile bu ADIM ADIM yöntemini kaldırarak birden ve aniden hedefe ulaştırıyorlar.

İşte miracın yolu ve yürüyüşünün ilerleyişi iki türlü.. BİRİ adım adım adamı adam ederek yürüyüş ve İLERLEYİŞ hareketidir.. DİĞERİ adamı adaya birden ve aniden İNDİRİŞ ve çıkarış eylemidir.. açıklayayım:

BİRİNCİSİ kurbiyet ve yaklaşım yoluna VELAYET diyoruz ki bu HALK'tan HAKK'a gidişdir..

İKİNCİSİ yanaşma ve yaklaşmanın RİSALET tarzıdır bu HAKK'dan HALKA' iniştir.

Şimdi bu halk ve hakk.. geliş ve gidiş.. iniş ve çıkış.. yakınlık ve dostluk.. terimlerinin hepsini birden nazara almak kafayı karıştıracaktır.. eğer hepsini birden almaya.. anlamaya çalışırsan.. ancak buradan öğrendiklerini yetinirsen.. yavaş yavaş hepsini anlayacak ve tanışacaksın. Bunun kısa yolunu size söyleyeyim mi:
İmamı Nursi'in Risaleyi Nur Külliyatından SÖZLER mecmuasının 31.nci sözüdür.. elbette bundan önceki 30.cu söze ene ve zerre bahsini öğrenirsen ve oradan imamı mübin ve kitabı mübini öğrenirsen daha da kolay olacaktır.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide