Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: acinin kurami Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3010

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: acinin kurami
    Gönderim Zamanı: 19-Mayıs-2021 Saat 21:48


ETRAFIMIZDAKİ RAHMET
Kimseler bizim sağımızı ve solumuzu altımızı ve üstümüzü doldurur.. üstümüzde anne ve babamız.. altımızda kızımız ve oğlumuz.. sağ tarafımızda ablamız ve ağabeyimiz.. sol tarafında eşimiz.. ve tabi saydıklarımızın da akrabaları yani eşleri ve çocukalrı anne ve babaları katıldığında KADINLAR erkeklerden bir çerçeve.. ERKEKLER kadınlar bir çerçeve bulurlar kendilerini.. bazılarımızda bunların hepsi yoktur.. ancak bazılarında bazıları ağırlıklıdır.. sonuçta biz ne kadar yakın veya uzak olursa olsun İNSANI tanıyoruz ve KENDİMİZİ biliyoruz. Tanıma ve bilmemiz.. sevmemiz ve saymamız.. aslında BENLİĞİMİZİN derinliği ve genişliği kadar.. benliğimizin.. kendiliğimizin.. insanlığımızın.. islamlığımızın mesafesi ve çapı ne kadarsa o kadar uzanıyor emellerimiz ve elemlerimiz.. ve mallarımızdan arta kalan amellerimiz.. eğer biz zamanında onların ruhlarını HOŞNUD etmişsek.. rahmetli olduktan sonra hoş ve nud olan şad olacaktır.. ancak böylelikle güzelliğin ve iyiliğin açtığı sevgi ve saygıdan.. sevgi ve saygının açtığı ayrılık ve firaktan kurtulur ve gönlümüzü onların gittiği yere yani ahirete bağlarız.. zaten bu güzellikler ve sevgiler iyilikler ve saygılar.. hasretler ve özlemler de onun için verilmişti.. bütün bu ni'melerden geldiği yere.. kökenine.. dönmek ve O'na yönelmek için

ÜMMETİ MUHAMMED ASM.

Ummeti Muhammed yerleşmiş bir dini ve islami bir sözcuk.. umumi ve hususı.. aam ve has.. amme hukuki ve hususı hukuk.. küll-cüz' ile cem'-baz'.. ummeti davet ( yahudi ve hristyanlar) ve ümmeti icabet ( muslumanligi kabul eden arap.. fars.. türk.. ve sair milletler.. sonuçta kainat agacini çekirdeği olan Nuru Muhammed.. kevn (kosmos) ve cins ( homos) olarak HAKIKATI INSANIYETI ortaya çıkardı.. böylece ZATI MUHAMMEDI âlemlere rahmet oldugu da belli oldu.

Cinsiyetten çıkan cinn ve ins medeniyetleri.. sadece yer yuzunde olmayabilir başka dış gezegenlerde.. başka galaksilerde.. başka evrenlerde.. bulunabilir.
Sahih hadislerde.. başka dunyalar var.. oralarda sizin ademiniz gibi adem.. sizin musaniz gibi musa.. sizin isaniz gibi bir isa bulunuyor.. hatta senetunnur.. ışık yılı.. tabiri var. Adem aleyhisselamın kopyeleri başka yerlere implant edilmiş olabilir. Dinnur YAŞAR
Özetle başka yerlerde cinsiyet sahibi cin ve beşer turlerinin medeniyetleri.. INSANIYETLER inşa etmeye ve hur-ruh projesi çercevesinde emaneten verilen mülkleri işletem memliklerdir.
Bu bu dunyalardaki memleketleri ve ülkelerin milletleri; termodinamik koşullarin orta koydugu genetik kod ve programlar.. semiosibernetik kurallarin yapilandirdigi kulturel mod ve protoller.. ile cogalma.. beslenme.. seslenme.. sevinme.. sureçlerini etkinlikleriyle işletiyorlar. Doğrusunu Allah bilir.


GENEL ve ÖZEL DÜNYA
Adamın birisi, filozoflardan birisine zamanın bozukluğundan şikayette bulundu. O da: “Zaman sensin. Sen düzgün olursan, o da düzgün olur; sen bozuk olursan o da bozuk olur.” dedi.

Kim demişse isabetli söylemiş.. bir kere umumi dünyanın içinde her birimizin hususi bir dünyası bulunuyor.. asıl olan ve kendine kalacak olan özel dünyasının sağlım ve sağlıklı olması asıldır. İkincisi bu özel dünya genel dünyanın bir örneklemidir. Örneklemde evreni gösterir.


DÖRT DÖRTLÜK İBADET

İnanç ve kulluk baska bir kanat.. YARDIMLAŞMA ve erdem başka bir kanat.. bu iki kanat varsa daha iyi uçulur.. Kanatlarla birlik enerji alan iştah ve enerj harcayan iştiyak ayaklarimizda bulunuyor bizim.. yani herşey yardimlaşmadan ibaret degil ve bu cami ya da cemevindeki ibadet ve kullugumuzu gereksiz kılamaz.

İnanç ve kulluk ile yardımlaşma erdemi ve dayanışma yetkinliğinden hepsini içeren dört dörtlük etkinliği herkes ya da her birimiz yapamaz.. kimi inanç konusunda.. kimi kulluk konusunda.. kimi erdem konusunda.. kimi yardımlaşma konusunda daha yararlı ve başarılı olur. Diğer tarafları noksan bırakabilir. Ancak eskilerin insan-ı kamil dedikleri yetkin insanların bu konuda payları biraz daha yüksektir.

Müslüman insan ise bu işleri Allah rızası için samimiyet ve içtenlikle yapabilirse o da insanlığımı İslamlığa yükseltmiş olur.. diye düşünüyorum.

ALINTI
YÜKSEK TİTREŞİMLİ BİR İNSAN OLMANIN
9 YOLU
Yüksek titreşim yayan her şey yüksek enerjileri kendine çağırır. Yüksek titreşimli insanlar şanslılardır. Bazı insanlar otobüsü hiç bir zaman kaçırmazlar. Her işleri yolunda gider. Düşündükleri şeyler gerçekleşir. Buna ruhsal açıdan bakarsak o insanların enerji seviyeleri ve yaydıkları enerjileri yüksektir. Pek çok ünlü kişinin bu kadar ünlü olmasının bir nedeni de yüksek titreşim yaymalarıdır.
1- Kendini sevmek ve harika bir insan olduğunu kabul etmen gerekir.
Bunu kabul etmek zor mu? Kendini sevmek... Önemsemen gereken ilk şey sensin ve sen harika bir insansın. Bunu düşünmeye başladığında titreşimin yükselecektir.
2- Kendini eşsiz olarak kabul etmen ve kendini yüceltmen gerekir.
Eşsizsin. Çünkü hepimiz tamamen birbirinden farklı yönleri olan insanlarız. Buna inanmak için parmak izine veya göz retinasına dikkatlice bak. 7 milyar insan yaşıyor ve senin parmak izin hepsinden farklı...
3- Şansına ve kaderine güvenmen gerekir.
Titreşimini yükseltmek için her gün şu olumlamayı yapmalısın. Şans yıldızım her gün yükseliyor. Kaderime güveniyorum.
4- Gülümsemen ve insanlara içindeki güzelliği hissettirmen gerekir.
Gülümsemek harikadır. Sen gülümsediğinde iç dünyan dahil tüm evren gülümser. Titreşimini arttıracak harika bir güçtür.
5- Kendine inanman ve hayallerini takip etmen gerekir.
Kendine inan ve güven... Hayallerinin peşinden koş... Çünkü o hayalleri boşuna kurmadın onlar sana verilmiş harika yol haritalarıdır.
6- Hayata aşık olman gerekir.
Hayat bir şiir ise sen onun şairisin. Onu sev ve ona tutkuyla sarıl. Hayatı sevdiğinde onu güzelleştirmek için tüm bilincin ve bilinçaltın çalışmaya başlayacaktır.
7- Evrenin enerjisine uyum sağlaman gerekir.
Evren bir rezonans ile titreşim yayar. Evrenin enerjisine odaklanmak için onu dinlemen gerekir. O tüm çevrendeki titreşimi değiştirecek harika bir güçtür. Onu dinlemek için sessizleşmeli ve 10 dakikanı kendine ayırmalısın.
8- Güzelliklere ve pozitife odaklanman gerekir.
Yüksek enerji ve titreşim pozitif enerjiden oluşur. Negatif enerji düşük bir titreşim yayar ve seni enerjisiz bırakır. Depresyondayken titreşimin çok düşüktür. Pozitif iken ise tüm dünya ile dans edersin.
9- Muhteşem bir geleceğin olduğuna inanman gerekir.
Hayatının harika olacağına dair inancını kaybettiğin gün negatif enerjiye kapılırsın. Enerjin düşer.
Bunu yaptığında ise titreşimini en alt seviyeye indirirsin. Geleceğine ve güzel şeylerin geleceğine dair olan inancını yükselt. Enerjin ve titreşimin yükselsin.

İSMAİL SUSMUŞ

Demesi kolay yapılması zor olan bu işleri başarmaninda bir yolu var mı ?
Mustafa BUĞUÇAM

ACININ KURAMI

Azab dan Azad olmak;
karanliktan aydınlıga..
ateşten ışığa..
darliktan genişlige.
kapaliliktan açıkliga..
esaretten hurriyete
gayriyetten ayniyete
Bağimlı kral
ve bağlı köle
olmak yerine
Tanrı ya kul olmak mı dir ?
Eğer böyle ise
Bu da aramak ve bulmaktadir.
Amma ve lâkin bir mubareğin dedigine gore "Aramakla bulunmaz fakat bulanlar ancak arayanlardır."
Öyle ise insanlar 5'e ayrılır:
1.Aramayanlar.
2.Arayanlar.
3.Asla bulamayacaklar.
4.Bulanlar.
5.Bulduklarını olanlar.
İşte "acı" dolaylı.. "tatlı" doğrudan.. arayişa bir Mustafa Çağrıcı dır.


Acının açılımı.. kaçtığimiz açlik.. koştugumuz hoşluk..
Kaç ve aç ile hoş ve koş arasinda.. dilsel bir korelayson ve kafiyeden fazla bir olgu ya da gerçek buluniyor mu.. açları doyurmak ve ağrilari gidermek öyle kolay mı ?
Filistini dunya hazmebilir mi ?
Her ramazan bunu bize yapan israili musluman unutabilir mi ?
Gozunun biri tanrinin kutsalligi ve digeri ahiretin sonsuzlugu ile kapanmis ve DÜŞÜNMEYI birakmıs musluman unutabilir.. lakin insan unutmaz...
Akşam tanrı ile yatan sabah elçisi ile kalkan.. tapilasi karisini.. kulluk edilesi kocasini unutan muselamon unutabilir.. lakin samimi ve ciddi insanlar unutmaz.. hakiki muslumanlar hiç unutmaz.. geçmişte bir milyar oldurulen yahudinin şimdiki çocuklari unutmadigi gibi..
Peki bu kan davası.. bin yıllardir kudus için akitilan kan ve göz yaşlari nereye kadar
Başinizda bulunan başımdaki aklıma derim ki bu yeri üç dinin ortak başkenti yapın.. sonra insan olmaya çalışalım.. belki zamanla samimi ve ciddi islam da olabiliriz.
Eger olamiyorsak.. ne musevi olabilirsiniz.. ne isevi olabilirsiniz ve muhammedi olabilirsiniz.. olsaniz olsaniz yahudi.. hristiyan ve musluman olabilirsiniz zaten öyleyz ve bir adim ileri istikamete gidemeyiz...
İşte bu yuzden Ali Imran suresinin dorduncu ayetinde belirtilen şıddetli aciyi ve azabi çekiyoruz...

AHLAK

Ahlak.. yolculukta son kapidan bir önceki kapı.. eger bu vakitten sonra halkın Halıkını ve hakikatın Hakkını aramiyorsaniz orada kalirsiniz..



Yavuz TellioğluArkeoloji • Mitoloji • Art History
12s •
Ahlak okumaları için
1- Platon- Politeia, Kriton ve Phaidon
2- Nikomakhos'a Etik- Aristoteles
3- Kendime Düşünceler- Marcus Aurelius
4- El Medinetil Fazıla- Farabi
5- Ahlak-ı Nasıri- Nasıreddin Tusî.
6- Tezhibu'l Ahlak- İbn-i Miskeveyh
- (5 ve 6'yı almasanız da olur, tek derste geçeceğim, detaylı bir okumasını yapmayacağım)
7- Ethica- Spinoza
8- Pratik Aklın Kritiği- Kant
9- Ahlak Metafiğinin Temellendirilmesi- Kant
10- Acem Mektupları- Montesquieu
11- Eşitsizliğin Kaynağı- Rousseau
12- Emilie- Rousseau
13- Ahlak Üzerine Mektuplar- Descartes
14- Hukuk, Ahlak ve Siyaset Üzerine- Schopenauer
15- Din Felsefesi Dersleri- Hegel
16- Ahlak ve Yasama İlkeleri- Jeremy Bentham
17- Özgürlük Üzerine- John Stuart Mill
18- Ahlakın ve Dinin İki Kaynağı- Henri Be…
Ahlak okumaları için https://disk.yandex.ru/d/VzUx319ZV-__tQ

19 MAYIS 2021
http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1673&PID=2612#2612


Bayrak.. vatan yani ulus ve ülke ve Mustafa Kemal Atatürk.. bizi birleştiren 4 (dört) ortak deger.. dillerimiz farklı olabilir.. dinlerimiz farklı olabilir.. ideolojilerimiz farkli olabilir.. din olmaktan çikartilip ideoloji haline getiren MUSLUMANLIK olabilir.. idealist olmaktan çikartilip din haline haline getirilen MASONLUK olabilir.. Avrupada sanayi toplumundan çikartilan yerel çozum olmaktan çikartilip kuresel bir ideal ve iman ve din haline getirilen MARKSIZM olabilir.. işte bu TANIMLANAN degerler bu beş ortak degeri aşmamiş ve eline de BIZ'e karşı SILAH almamışsa.. BAYRAGI taşımakta samimidir.

Bu dördünu tamamlayan BEŞINCI FAKTOR olan siyasal iktidar bize yeni bir din.. ideoloji.. ideal.. dayatiyorsa bilsin ki kuresel efendilerin uşaklıgindan başka bir işlevi yoktur. Çunku resmi silahi kullanma yetkisini ona verdik. Filistin zulmune ses çikarabilen Başkanımizin boyle bir işlevinin olacagina da ihtimal vermiyorum.






ATALETiN BU MU DUNYA!

Kurtuluşu başkasindan beklemek..
Goruşu yazardan..
Bilgiyi hocadan..
Ekmegi kocadan..
Hizmeti karıdan..
Öncülugu bilgeden..
Önderligi başından..
BEKLEMEK...
Kendisi hiç bir iş yapmadan
üstelik buna ALIŞMAK..

Bu belki bizim Dogumuza.. ORTADOGUMUZA..Türkiyemize.. sağ ya da sol has bir beklenti ve alıskanlik mi bilmiyorum.. ancak önemli bir saptamaki yazarinin resmiyle paylaşmışlar.

Ancak liderlik.. onemlidir.. mehdilik.. degerlidir.. imamlik.. gereklidir.. başkalik.. olaydır.. başatlik.. sureçtir.. başkanlik bir olgudur.

Fakat bu kadar da koyunluk olmamalı..
Para.. oy.. diploma.. atama.. 4 önemli kağıt.
Hepsine kendin yön vereceksin..
Kazandigin;
Gücune ve kudretine..
Istencine ve iradene..
Bilgine ve ilmine..
Yetine ve becerine ve yetkine...

Eger sen İŞ'ine sahip çıkmazsan..
yaptığin ASSOLIST'ligi adi ve siradan bir işçilik gibi kullanirlar sosyalistligin bile işe yaramaz.


TAKTİK

Olumsuz kişilerin reklami ve olumsuzluklarin yakinilması yerine olumlu işlerin taninmasinda ve tanimlanmasinda yarar bulunur.. vakit ve emek yitirilmez. Kaldiki olumlu olmak kolay olmadigi gibi yapici kalmak zordur.
Basaramayan ve ayrilanlari birak. Samimi ve ciddi olamayanları terk et. Kendi başarilani kücult.. başkalarin başarisizliklarini buyutme.. ya öncü ve önder ol.. ya hizmet yarışina öncelik taşi ve öne çık.

kendime söyledim.. akilcı.. gerçekçi.. olmaya çalıştım.. ahlaki soz konusu etmedigimden rahmanilik ve şeytanilik söz konusu olmamasi lazım...



IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk