Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: ahsen-i takvim Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3352

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ahsen-i takvim
    Gönderim Zamanı: 02-Ağustos-2023 Saat 06:38
Essalümü aleynâ ve a'la ibadillahissalihîn.


Tanrı tanırlıktan Tanrı tanıklığa giden yol, Ahseni Takvim'den "Ahseni Amele" giden yürüyüşün ta kendisi..
Esma-i Hüsna'dan İsm-i A'azam'a gidişte bu süreçtir.
İlkini YATAY okla.. ikincisini dikey okla gösterdim.

33.tablodan ibaret bu çalışmanın son tablosunu da buraya bindirdim. Hepsini de daha sonra yüklerim İnşaallah.

Bu çalışma aynı zamanda Zammı Sure Kilid'ini açacak Fatiha-i Şerife Anahtarı'nın bir müjdecisi.. İnşaallah gelecekte bu çalışmalara katılacak arkadaşlarla yapacağız.







BURAYA YÜKLENEN s=ahsenitakvim 31 numaralı dosyadan önceki 32 dosya aşagıdaki RAR dosyasında mevcuttur. Bilgisayarınıza indirip yalından karmaşığıa doğru versiyon numarası sırasıyla inceleyebilirsiniz.

20230802_120348_AHSENITAKVIM.rar



ISLAMBİLİM   Dinnur YAŞAR

Din-i Mübin-i İslam bize sadece İBADET olarak gösterildi.. oysa ibadetin kökü olan İTİKAD dahi bulunuyordu. Şanlı İslam Şeriatı bize sadece AHKAM olarak bildirildi.. oysa ondan daha köklü AHLAK olarak söz konusu idi de Nebiyy-i Zîşan "Ben mekarim-i ahlakı tamamlamak üzere gönderildim" demişti. Sonuçta "itikad ve ibadet ile ahkam ve ahlak"tan ibaret din bütünlüğü anlaşılmadı.

Kimi sadece itikad, kimi sadece ibadet, kimi sadece ahkam, kimi sadece ahlak, olarak bildi ve tanıdı.. anladı ve yaşadı.. Belki bu olay sadece bin dört yüz yıllık İslam tarihinde değil iki bin yıllık Hristiyan ve üç bin yıllık Yahudi tarihinde dahi yaşandı.

Bu konuda on yıldır onlarca yazımı yanıt verilmediği için ayrıntıları yazmıyorum. Bildiği halde konuşmaya ve eleştirmeye çekinenleri.. anlamadığı halde düşünmeye ve sormaya sıkılanları.. kendi korkularıyla baş başa bırakıp geleceğe intikal etmek üzere siber uzaya yüklediğim bu yazı ve tabloları kendimin gösterisi sananlara da derim ki.. olabilir. Fakat sizi bu gösteriden yararlanmaya.. kullanmaya ve öğrenmeye engelleyen nedir ?

Kafanızı konulan dil sepetinin örtüsü.. başınıza konulan düş çorabının örgüsü.. Çorabı sökmek ve sepeti kaldırmak içinde karanlıkta kaldığınızın farkında olmanız gerekiyor.. lakin kendinizi her şeyi bilir bildikçe.. kirlenmiş pantolonunuzu ve lekelenmiş eteğinizi temizlemeyi asla düşünmeyeceksiniz.. öğrenme engellerinizi ve düşünme sakatlıklarınızı kaldırmayacaksınız. Canlı öğrenmeye ve diri düşünmeye olan çağrımı almayacak ve anlamayacaksınız.

Hepiniz HAZIR açık   ANLAŞILIR seçik SEHİL günlük dilin düz yazısına alışmışsınız.. bir de bunun üstüne bilgi ve fikir adı altında FİLM tadında veren YOUTUBER'ların TELL STORY'lerine alışınca kimsenin DÜŞÜNMEYE mecali kalmıyor. Oysa bunların birer algı operasyonları ve uyutma makenizmaları olduğunu anlayıncaya kadar iş, içten geçmiş olacaktır.

Osmanziya Osmanziyaoğlu adıyla YONTEMBİLİM
Mustafa BUĞUÇAM adıyla İNSANBİLİM
Dinnur Yaşar adıyla İSLAMBİLİM

Yapmaya çalışarak kendi insanbilimimi ve islambilimimi ortaya koymaya uğraşıyorum. Bununla SOYUT olan YBA (Yöntem Bilim Analiz) in içeriksiz biçimsel çalışmasını İnsanbilim ve İslambilim çalışmalarıyla SOMUTLAŞTIRMIŞ oluyorum.

Ancak PROJE'mizde ekip kurma ve finans bulma konusunda olan yetersizlik ve aksaklıklarımızdan dolayı pazarımıza ulaşamıyoruz. Demek ki adam olmamışız da adam bulamıyoruz diyorum. Hangi KİTAB muhatabsız çıktı ki bizim belirsin. Mütekellim muhatabını bulamazsa maksadı da anlaşılmaz ve makamı da olmaz. Bunun idraki içinde bir ömür YBA öğrenecek.. kullanacak.. yararlanacak dört beş kişi aradım.. bir kişi bile çıkmadı.. ne derler ? Vermezse Ma'bud neylesin Mahmud... Hamd olsun.. hamdımızı sürdüroyoruz.

Saygılarımla.. sağlıcakla kalınız.

Osmanziya 02.08.2023 Üçyol-İzmir





YÖNTEMBİLİM.. Osmanziya Osmanziyaoğlu     

web sayfamızı şimdilik bütün dosyaları yükleyemedik.. sadece son dosyayı bindirdim.
Takvim.. hem "kıvam" hem "kavim" sesleriyle bizi "kum biiznililah" kerametine götürür.. bu olay gerçekleşmiş midir ? Bilinmez. Ancak bize kainatın yaratılışı ve "kıyamet" gibi bir olayı hatırlatarak İSTİKAMETİMİZİ sordurur.

Nerede İKAMET edersek edelim.. hepimiz hilkatten KIYAMETE .. meşherden mahşera yani güzelim yaşadığımız kent ve şehirlerimizden toplanma alanlarına gidiyoruz.

Müslüman olarak ta giderken günde beş vakit namazda kırk kez

"ihdinassıratalMÜSTAKİM"


dusı ediyoruz. Bu gidiş TİN suresinden MÜLK suresine kadar anlatılıyor. Eğer Kur'anı okursanız.. bu yolculuğu bütün detaylarıyla anlarmsınız. Biraz daha detay kazanmak isterseniz NEBE suresini okumalısınız. Biz bu gidişi Zammı Sure Kilidini açacak Fatiha-i Şerife Anahtarı ile nokta nokta.. çizgi çizgi.. tablo tablo bir ömür çizdik büyük resimlerimizle.. gelin resminizi resimlerimizle tartışalım.. elbette RESMİ olarak değil SİVİL olarak..

Eğer CANLI öğrenme ve DİRİ düşünme yolculuğunuz varsa.. okumakla kalmaz.. YBA çalışmalarıma da katılırsınız.

Saygılarımla, sağlıcakla kalınız.

Osmanziya 02.08.2023 Üçyol-İzmir





INSANBİLİM Mustafa BUĞUÇAM

Kendimizi göstermek eğer kendimizi görmeksizin oluyorsa.. gayet çirkin bir iş olmalı.

Gerçekten güzel ve iyi değilsek.. ya da yaptığımız hizmet güzel ve iyi de kendimizi öyle olmadığımızdan.. malımızı ve hizmetimizi sunamıyorsak.. bunun köklerine inmeli değil miyiz ?

"Her kemal ve cemal sahibi kendini görmek ve göstermek" ister sırrınca tüm dünyanın bu esas üzerine çalıştığını söyleyebiliriz.. KALİTE mal ve hizmet sunumlarından tutunda KARAKTERİ erdem ve yetkinlik serimlerine kadar bütün sorunluluğumuz ve sorumluluğumuz bu prensiple çalışırlar. Ancak sunum ve serimin meşru olması gerekli ve makul olmazı şart ve makbul bulunması lazımdır.

Burada yasallığı.. olanaklılığı ve kabul edilebilirliği kılcallarıyla tartışacak değilim.. iyinin ve güzelin yasallığı.. doğrunun ve gerçeğin olanaklılığı ve sözün, işin ve eylemin kabul edilebilirliği konusunda bir endişemiz   bulunmuyorsa kimsenin tartışmasına gerek yoktur. İş olacağını varır ve herkes karşılığını alır.

Eğer sözün taşıdığı bilgi ve değerin sağlam ve sağlıklı bulunması konusunda bir duyarlığımız bulunuyorsa oturur bunu konuşuruz.

Şayet işin yararlı ve verimli olması konusunda bir kaygımız varsa bunu enine boyuna tartışırız.

Şu da var ki ortak eylemin ve müşterek projenin getirisinin ve götürüsünün ne olacağını bilmiyorsak.. bir şirket ya da parti kuramayız.. ya da kurulmuş ekonomik ve politik oluşumu sürdüremeyiz. Kuramıyorsak ve sürdüremiyorsak demek ki kendimizi ve işimizi iyi ve güzel öremiyor, göremiyor ve gösteremiyoruz demektir.

Buradaki yakınmalarımın ardında başarısızlığımdan bunu anladım.. bununla beraber YÜKSELEN DEĞER denilen işin zamanının "gelmesi" denilen sürecinde farkındayım. Bundan yüz sene önce ifonu satabilir mi idiniz ? Peki bundan elli sene sonra oluşacak bir hizmeti şimdi pazarlayabilir misiniz ? YBA elli sene sonra kapış kapış gidecek bir teknik ve yöntem ve dildir.. biz şimdiden bunun tohumlarını ekmeye çalışıyoruz.

Saygılarımla, sağlıcakla kalınız.

Osmanziya 02.08.2023 Üçyol-İzmir


Düzenleyen osmanziya - 03-Ağustos-2023 Saat 16:43
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk