Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Din | |
YöntemBilim Forumu | Diğer | Din |
Konu: kuantum hakkinda | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3386 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: kuantum hakkinda Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2024 Saat 15:01 |
Kuantumu hakkında Yalkın TUNCAY Kardeşimiz özgün bir kitap çıkarmış.. dedim ki:
Tebrik ederim.. başarılarınızın devamını beklerim ve nice kitaplarınızı beklerim. Hani derler Kuantum'u anlayan kişi anlamamıştır. Bir de benim gibi iyi bir MATEMATİKÇİ ve İSTATİSTİKÇİ değilseniz anlama şansınız da bulunmuyor. Bununla beraber sizin kitabınız ve diğer kitablar gibi yapıtlar gösteriyor ki RASTGELELİĞİN "esası"ın kültürümüz içinde bulunuyor. Zaten GÜNLÜK DİL.. kendisinden sonra çıkan bilimsel bilgi ve felsefi bilginin atası. " bu kitap, bilimin soğuk matematiksel hesaplarıyla, tevhidin sıcak ve derin algılarını bir araya getiriyor." dediğinize göre kitabınız piyasa kitaplarında farklı olduğunu gösteriyor. "Kavun"unuzu yiyince bunu göreceğiz. Ah felek kimini kavun yedirir kimine kelek derler ya.. işte o hesap tadınca göreceğiz. Yeni kitaplarınızda buluşmak duasıyla sağlıcakla kalınız. Osmanziya yontembilim.com 24.09.2024 Kuantum Tevhid, sizi kuantum fiziğinin derinliklerinden, tasavvufun mistik derinliklerine uzanan geniş bir keşfe çıkarıyor. Bu kitap, evrenin en ince detaylarından, insan bilincinin sınırlarına kadar olan yolculuğunuzda, tevhid anlayışını merkezine alarak, varoluşun temel birliğini ve her şeyin Hakk'ın tecellisi olduğunu keşfetmenizi sağlıyor. Kuantum Tevhid’in sayfalarında, Zeno’nun paradokslarından, Penrose-Hameroff'un Orkestrasyonlu Objektif Azalma Teorisi'ne kadar birçok konuyu, aynı zamanda tevhidin mistik boyutlarıyla harmanlanmış bir şekilde bulacaksınız. Süperpozisyonların, dalga-parçacık ikiliklerinin ve varoluşun temel taşlarının peşinde sürükleyici bir araştırmaya çıkarken, bu kitap, bilimin soğuk matematiksel hesaplarıyla, tevhidin sıcak ve derin algılarını bir araya getiriyor. Evrenin bir bütün olarak varoluşunu, hem bilimsel hem de tasavvufi bir bakış açısıyla ele alıyor. Kuantum Tevhid, gerçeklik ve illüzyon arasındaki sınırları sorgularken, kuantum fiziği ve tevhid arasındaki derin bağlantıları aydınlatıyor. Eğer siz de evrenin sırlarını çözmeye ve bilinç ile gerçekliğin derinliklerini tevhid perspektifinden araştırmaya hazırsanız, bu kitap tam da size göre! Yalkin TUNCAY KUANTUM TEVHİD: BİLİNÇ, GERÇEKLİK VE KOZMİK BİLGELİK BÖLÜM 1: KUANTUM FİZİĞİNİN YAPI TAŞLARI Atomun Bileşenleri Atom Altı Parçacıklar Temel Kuvvetler BÖLÜM 2: KUANTUM FİZİĞİ TEMEL TEORİLERİ VE FENOMENLERİ Dalga-Parçacık İkiliği Süperpozisyon Schrödinger Denklemi Belirsizlik İlkesi Kuantum Dolanıklık Kopenhag Yorumu Many Worlds (Çoklu Dünyalar) Yorumu Kuantum Tünelleme Kuantum Alan Teorisi (QFT) Standart Model Sicim Teorisi BÖLÜM 3: KUANTUM FİZİĞİ VE EVRENİN DOĞASI Zaman ve Mekânın Ötesinde Evrendeki Birlik Evrensel Düzen ve Kaos BÖLÜM 4: KUANTUM FİZİĞİ, BİLİNÇ VE VAROLUŞ İnsan İradesi ve Kuantum Olasılıkları Varoluşun Kuantum Doğası: Kuantum Varlık ve Yokluk Dünyayı İnşa Eden Bilinç Bilinç ve Kuantum Süperpozisyon Kuantum Dolanıklık ve Bilinç: Zihinsel Bağlantılar Bilinç, Kuantum Zaman ve Serbest İrade Kuantum Bilinci ve Manevi Aydınlanma BÖLÜM 5: KUANTUM FİZİĞİ VE KOZMİK BİLGELİK Kuantum ve Mistik Belirsizlik Kuantum Dolanıklık ve Evrensel Bağlılık Kuantum Süperpozisyon ve Mistik Çoklu Gerçeklikler Kuantum Zamanı ve Manevi Zaman BÖLÜM 6: KUANTUM FİZİĞİ VE METAFİZİK: Gerçekliğin Doğası Kuantum Mekaniği ve Gerçeklik Anlayışı Çoklu Evrenler ve Paralel Gerçeklikler Kuantum Düşünce Deneyleri ve Metafiziksel Sorular Kuantum Fiziği, Metafizik ve Varoluşun Anlamı Varlık ve Yokluk, Sürekli ve Sonsuz Yaratım BÖLÜM 7: KUANTUM FİZİĞİ VE GÜNLÜK YAŞAM: Bilimsel Devrimin İnsan Davranışlarına Etkileri Karar Alma Süreçleri İnsan Davranışları Dünya Görüşü BÖLÜM 8: ENERJİNİN KORUNUMU VE KUANTUM IŞINLAMA Enerjinin Korunumu ve Kulluk Bilinci Kuantum Işınlama BÖLÜM 9: KUANTUM MEKANİĞİ VE EVRENİN YAPISI: Kozmolojik Perspektifler Kuantum Kozmoloji ve Büyük Patlama Kuantum Çöküşü Karadelikler Hawking Radyasyonu Karanlık Madde Karanlık Enerji Evrenin Temel Bileşenleri Evrenin Bileşenlerinin Oransal Dağılımı BÖLÜM 10: KUANTUM TÜNELLEME VE BİYOLOJİ BÖLÜM 11: KUANTUM MEKANİĞİ VE DİĞER BİLİMSEL TEORİLER: Etkileşimler ve Yorumlar Görelilik Teorileri Termodinamik Standart Model Diğer Bilimsel Alanlar BÖLÜM 12: WARP FAKTÖRÜ- UZAY VE ZAMANIN BÜKÜLMESİ BÖLÜM 13: KUANTUM ZAMAN Wheeler-DeWitt Denklemi Geçmiş ve Geleceğin Sadece Bir Kayıttan Oluşması Zamansızlık ve Mekansızlık İkili Madde Yapısı (Hem-Hem Kuramı) Zamanda Yolculuk Kuantum Mekan ve Zaman Tasavvufta Hakikatin Zaman/An ve Mekan İlişkisi Zamana Dair Ayetlerden BÖLÜM 14: HOLOGRAM VE KUANTUM Etkileşime Giren En Küçük Parça Hologram Esasları Gerçek mi Yanılsama mı? Dönüşüm ve Kuantum Yansımaları BÖLÜM 15: ÇOK KATMANLI YAPI: İNSAN Sonsuz Olasılık ve Evrenler Çok Katmanlı Yapı: İnsan Frekans Çözümleyici Beyin Kuantum Bilinç ve Nöronlararası İletişim Hologram Projeksiyon Frekans, Titreşim, Rezonans, Enterferans BÖLÜM 16: GERÇEKLİK ALGISI VE SELF PROJEKSİYON David Bohm-Objektif Gerçeklik John Archibald Wheeler'in Katılımcı Evren Hipotezi Gözlem ve Çöken Dalgalar Self Projeksiyon (Kendine Yansıtma) Kendini Projekte Eden Beyin ve Evren Kuantum İllüzyon ve Bilinç Yüzen Esma Dalgaları ve Atomik Yapı/Elementler Kuantum Ölçüm ve Gerçeklik BÖLÜM 17: AYNALAMA TEKNİĞİ Ayna Nöronlar Ayna Esmalar Meleke Kazandıran Melekler BÖLÜM 18: KRİTİK ETKİ VE KÜN EMRİ Kritik Etki Yasası Kuantize Sistemler Düşünce etkisi Rastlantılar ve Enerji Kuantları BÖLÜM 19: IŞIK VE NUR Kuantum Mekaniğinde Işık ve Foton Tasavvufta Nur ve Muhyiddin Arabi'nin Varlık Teorisi Kur'an'da Nur ve Kozmik Işık Sufizmde Kalbin Aydınlanması ve Kozmik Nur Zaman, Işık ve İlahi Bilgelik BÖLÜM 20: TASAVVUFİ İDRAK VE MİSTİK DENEYİMLER Kur'AN Zamanı (AN'ı Kuran Rab) ve Yaratım Süreçleri Çoklu Alemler, Doğu ve Batı Belirsizlik ve Tevekkül Gözlem ve Kader Kader ve Özgür İrade Mistik Deneyim ve Bilinç Kuantum Tevhid İsim (Esma) Mertebesi ile Fiil Mertebesi (Dalga-Parçacık İkiliği) Be Sırrı BÖLÜM 21: NEFS MERTEBELERİ: Kuantum Teori Bağlantıları ve Kuantizasyon Mertebeler ve Teoriler Kuantizasyon Tasavvufî Mertebeler ve Elektronların Kesikli Enerji Seviyeleri Vahdet-i Vücut (Birlik Öğretisi) ve Enerji Seviyeleri Manevi Bilinç Seviyeleri Manevi Sıçrayışlar (Sidretü’l-Müntehâ’ya Yolculuk) Allah'ın İradesi ve Belirlenmiş Kadere Uyum BÖLÜM 22: EVLİYALAR VE KUANTUM Hazreti Hızır ve İlyas’ın Görünmezliği Yunus Emre ve Atomaltı Düzen Abdulkadir Geylani'nin Maddeler Üzerindeki Etkisi Hacı Bektaş Veli ve Çoklu Konumlanma/Zaman Fenomeni Nasrettin Hoca'da Kuantum Olasılıklar Kuantum Işınlanma ve Belkıs'ın Tahtı Somuncu Baba ve Süperpozisyon Mevlana Menkıbelerinde Kuantum Kerametler ve Kuantum Bilinç Olağanüstü Olaylar ve Kuantum Fenomenleri Bilinç ve Gözlem Birlik ve Bağlantı BÖLÜM 23: GERÇEKLİK VE KOZMİK BİLGELİK Kuantum Dolanıklık ve Vahdet-i Vücud Kuantum Geçmişi Silme ve Tevbe Ol Emri ve OL'asılıklar Dünyası Varlık Mertebeleri ve Kuantum Sıçrama Kuantumun Gizemleri ve Sınırsız Olasılıklar BÖLÜM 24: KUANTUM FİZİĞİNİN TEMEL KAVRAMLAR SÖZLÜĞÜ BÖLÜM 25: KUANTUM FİZİĞİNE KATKIDA BULUNANLARDAN Not: Yarın itibariyle www.KitapYurdu.com sitesinden satışa sunulacaktır. Bilginize.. |
|
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3386 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2024 Saat 15:22 |
Tablo soyut tumel ile somut tikel arasindaki ARA YÜZÜN tekil oldugunu duşunduruyor.
Ben bu karmaşik tablolari anlayamam ön yargisindan kaçinarak sozcuklerin ma'nasini bilersem bir kismini anlayabilirim varsayimindan hareket edenlerin bu işe girişebilecegini umut ederek duzeltilmis tablolari paylaşmayi surduruyorum. osmanziya Ilim ve Irfan Amel ve Emel AGRI ve ACI Kalem ve Kelam Neffas ve Hannas sayfamın FORUM kısmına ZIYARETINIZI beklerim. Mustafa BUGUÇAM.. bu face sayfalarinda oldugu gibi ŞOV ( reklam ve propaganda) web sayfamda da OSMANZIYA adiyle yöntembilim yapıyorum. Ayrıca Musfafa Bugucam adiyle insanbilim yaziyorum.. Dinnur YAŞAR adiyle islambilim yaziyorum.. Size de seyretmek düşüyor. Saygilarimla Osmanziya 21.09.2024 07:24 Somut VE Soyut somut olan mistiklerin Sanrı'sı.. soyut olan filozofların Sayrı'sı İza VE FÎ... heva ve hased.. arası sıra.. yani hevanın ve hasedin konusu olan NESNELER göründüğü zaman çıkır.. bunun için İZA ara sıra denilir.. oysa hırs ve heves'in konusu olan KİMSELER sürekli bulunur ve bunun icin Fİ yani içinde denilmiş. osmanziya 19.09.2024 Üçyol IZMIR u gün... Geçmişin ruyasi ve mirası... Geleceğin hulyasi ve fırsatı... Var oluşun gerceği ve imkanıdir. Osmanziya 18.09.2024 Üçyol Izmir Bu yazıyı yazdım.. bastım enter'e bir kere bile düzeltmedim.. yanlış yazdığımı bile bile.. çünkü günlük dilin düz yazısından kaçırmaya çalışan onu daha güzel hale getirmek için iyileştirmeye çalışmaz.. oysa tabloda bu yazının on katı bir MA'NA yüklü.. siz onu bulmaya çalışın.. çalışırken bir mum alevi kadar daha olsa anladığınızda eleştirmeye alışın.. anlamadığınızda saçma ve aptalca gelse bile çekinmeden sorun.. ne demişti Engin NOYAN.. bilmez ki sorsun sorsa bilir.. sormaz ki bilsin.. bilse sorar.. bilmiyorsanız sormaktan başka öğrenme ve bilme yolu bulunmaz.. sormuyorsanız öğrenmekten ve bilmekten başka sorma yolu olmaz. Hepsini özetlersek.. bu gün Ahale ile çalışırken öğrendik.. düşünme uykudan uyanmadır.. uyanan aramaya ve bulmaya başlar.. sav ve soru ile yanıt ve kanıt.. aramaya ve bulmaya.. peki nasıl UYANACAK.. alışKANlıklarının canına okuduktan sonra alışKINlıkları acımadan doğrayıp param parça ederek. Damardaki kan ve sinirdeki akışkan.. sizin kimyanız ve elektriğiniz yani.. konfor hapishanenizin en acımasız gardiyanıdır. Onunla nasıl çıkılır bilmiyorum.. ancak öğrendiğimde hemen size haber vereceğimden emin olabilirsiniz. Sağlıcakla kalınız. Osmanziya 17.09.2024 Sorunlar sorulara çevrilebilir o da yanıtları dönüşür.. Konular savlara dönüştürülür ve bunlarda kanıtları ister. Sorunların ve konuların çözülmesi ve açılması.. açıklanması ve anlaşılması ise kapalılarımızı açar.. karanlıklarımızı aydınlatır ve ağırlıklarımızı hafifletir.. ağrı ve acılarımız bu manevi şifalarla bazen madde dertleri ve belaları da ya azaltır ya da kaldırır. Burada dört karanlıktan bahsettim.. kuşku ve keşke ile küskü ve kızgı.. aklın RAYBA kadar ulaşan şüphe ve şek ve tereddüdleri.. kısaca KUŞKULARIMIZ bize şifa verecek marazlarımızdır.. çünkü devası olan dailerimiz ve çığlıklarımızı.. fakat biz bunların çoğunu duymamazlıktan geliriz. KEŞKE lerimizi ise eğer yaşayorsak deneyime girişiriz.. deneme ve yanılma ise çoğu zaman aldatır ve kandırır.. bilme kaçıncı dene ve yanıl sürecenden sonra öğrenir ve işleri düzeltiriz.. yeter ki nedamet ve pişmanlılıklarımızı umudumuzu yitirmesin.. gelelim GASIK KAB'a tasa pınarı ve kaygı gölü içinde düştüğünüzde bizi çepe çevre saran endişeler bu tencere için çorbaların sadece bir çeşididir.. bu çorbalar çeşit çeşit erişte ile yapılır.. ancak bunların en bilindikleri HEVA ile mıknatıs gibi karanlığını içine çekin aydınlıklardır.. çöplükte biten kırmızı gül zehir bir bal gibi sizi zehirlemeye hazırlandığını bile bile gider o gülü koklarsınız.. bu ara sıra dışarda gelen belalardan başka asıl içeride yaşayan dehşetli bir mübtela daha vardır ki bu HASED kıskı'sıdır. İstersiniz ne kadar ni'met varsa hepsi size verilsin.. çünkü başkasına sizden fazla verilen ni'metleri kaldıramazsınız.. kıskanırsınız.. bu yetmez ondan nefret edersiniz.. bu yetmez ona kin besler ve düşman olursunuz.. bu sizde bulunmuyorsa daha doğrusu etkisini göstermiyorsa tam tersini gözünü bürüyen HIRS ne varsa hepsini ele geçirmeye uğraşır ve başkasına bir gram bile bırakmamaya çalışır.. sade kendinizin değil çocuklarınızın da evi olsun istersiniz.. peki ya torunlar.. onlara olmadan olurmu.. ya torunların torunları.. onları ve ana babalarını ihmal mi edeceksiniz. Eğer siz bir kişi değil de bir milletseniz.. başka milletleri ancak HİZMET HAYVANI edebildiğinizde rahat edersiniz.. siz kimsiniz ? İNSAN.. sonuçta ele geçirme ya da elde edememe.. hayatını sürdürme ve çoğalma.. dürtüsü ve güdüsünden öte.. bir artırma ve taşırma ve aşırma ile karşı karşıya kalırız.. ki hükmeden çokluk.. ile buluşuruz. Evet, gerçeğin çölüne hoş geldiniz.. azlık sizin gerçeğiniz iken çokluğun çekimine kapılıp aldandınız.. artık ele geçirecek "el"iniz bile bulunmuyor. Böyle bir YAZARLIK ne emelim ne de amelim.. çünkü emellerimin ve amellerimin ELEMİ bana yetiyor.. insan emelinin yöneldiği ameli elde edemeyince eline elemden başka bir şey geçmiyor.. ne ağır ağrıların. ne acı acıların.. çözülmesi lazım gelen sorunlardan ve açılması icab eden konulardan çıktığından haberimiz olmuyor.. oysa bir dünyaya konuları açmak ve sorunları çözmek için geldik.. sorunları yakınmaktan ve konulardan kaçmaktan değil.. deva imiş bize derdimiz deyince kadar.. dünya bizi tokatlamayı sürdürecek.. böylece onun mahiyetini öğrenip ele geçirmekten vaz geçecek ve onu cüzdanına yani kalbine koymayacaksın.. o dışarıda kalacak ve seni suya batırmayacak.. seni taşıyacak.. İnşaallah. osmanziya 17.09.2024 eril ve dişil kökenle başlayan kızanlık ve kızlık Dört tür EV bulunur; Tuketim evi Uretim evi Eğitim evi Yönetim evi BEYTULLAH yani ALLAHIN EVI olan Mekke deki KABE bunlarin hepaini temsil eden KÜB yapıdır. Her ne kadar koca koca kubbeli tapinaklar ve saraylar yapilmişsada bunlarin masonlari ve mimarlari ve muhendisleri ve ustalari DAIRE ve KARE sekilleri temel ve esas almişlardir. Peki bizim oturdugumuz bu 4 tur evin ve onlarin gostergesi kabenin dışinda başka bir EV bulunmuyor mu ? 12.09.2024 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |