Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: din'in derdini din edenler.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3821

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: din'in derdini din edenler..
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 15:21
Din'in derdini "Din" eden mübarek kardeşlerimiz bulunuyor.. işte bunlardan bir zatı muhterem Kardeşimiz:

dedi ki:

SMetin DURALİ

Allah'ın her şeye gücü yeter sözü Tefsircilerin başına bela açmış. Bunun yansimasida sizlerin zihninde yanlış düşünceler oluşmasına sebep olmuş. Allah'ın tabiiki her şeye gücü yeter ama Allah Kuran'da bir söz vermiş. Benim sünnetimde (sünnetullah) asla değişiklik bulamazsınız.                                              Sanki doğa yasaları, fizik yasaları,kimya yasaları Allah'ın yasalari değilmiş gibi nelerde uydurmuslar.                                       Determinist yasaları alt üst eden tonlarca meal ve tefsir var piyasada.   Urfa'ya gittinizmi balıklı gölün etrafında neler anlatacaklar size. Hz İbrahimi ateşe atmislarda Ateş 🔥 suya,odunlarda balığa dönüşmüş !      Hz Salihin devesi Taşın icinden çıkıp gelmiş. Hz Muhammed'in elinden su akarmista ordunun hepsi içermiş !       Hz Süleyman kuşlarla konuşur,Dini konularda bile konuşan kuşlardan bilgi alırmış !!! Yunusu gerçek bir balık yutmusta sonrada Onu karaya atmış.                      Allah doğaya defalarca müdahale edebilir ama asla koyduğu yasalara müdahale etmez.   Allah'ın her şeye gücü yeter ama verdiği söz var asla YASAlara müdahale etmez.                   Lakin Allah'ın her şeye yeter sözü ile sizleri kandırmayı başardılar.   Aslında orda ne olmuştu. Mucize ne demekti , nasıl gerçekleşmişti ?                      Bütün o anlatılar binlerce yıl evvel olduğu için tıp, teknik olaylar bilinmedigi için hep doğa üstü olaylarla açıklayıp ,kanıtlamak içinde Allah'ın her şeye gücü yeter lafsini kullandilar.                         Zincirleri kirmadiginiz müddetçe,Gerçek mucize KAVRAMINI ogrenmedikce, olayların akışını ogrenmedikce daha asırlarca insanlar Allah'ın her şeye gücü yeter sözü ile kandirilip Mucizeler sanki doğa üstü olaylarmis gibi pazarlanacaktir.               Kuran kıssalarının sistematigi ni okuyun ,Allah'ın MUCİZE kavramını öğrenin ve mucizelerin kainat ayetlerinde karşılığını öğrenin diye naçizane uyarıyorum.   Ahirette gerçekler anlatilinca pişman olmayın.Onunuzde fırsat var. Yapmanız gereken vakit ayırıp okumak.

SMetin DURALİ

dedim ki:

Yahudi ve hristiyan ve islam dunyasindaki ortak kulturel hayatin seyrini izlemek ve gun gelinen noktada nereye evrilecegimizi ya savrulacagimizi çözumlemek ve degerlendirmek gerekiyor.
İlk ÖGRETMEN Aristo dan gelen ve Dekart ve Hume ayrilan Mantik l ve Tecrube bileşenlerinin oluşturdugu Newton çizgisini izlerek AKLIN teorik idrak ve pratik irade yanlarini DIKKATLEME didiik didik ederek Çagdaş BILGI KURAMINI inşa eden KANT.. disiplinli bir priten ve premier bir zihin ve besmeleli bir ÂKİL idi.
Ancak ondan sonra NEWTON fizigi.. makro ve mikro âlemde rölativite ve kuantum kuramlariyle genişleyince lojik ve psik bir revize gerektiriyordu.. bu konuda bugune kadar POPPER yanlişlama ilkesi ciddi bir gelişme saglanmadi.
Genişlemenin saglam yurume ve sağlikli ilerleme ile iyi ve guzel gelişme sağlamasi için lazim gelen koşullarin değişmesi ve kurallarin yenilemsedmesi yolunda bir başarinin gercekleştirilmesi icab ediyordu.. iste bu bu gune kadar ortaya çikmadi..
Ben bunun nedenini kullanilan dilin hantalligina bagliyorum.
Gunluk dilin mantigi ve bilimsel dilim matenatigi ile yapabilecegimiz.. bu kadar. Bundan otesi ortak konulari olan felsefe ve dinin iketişim kurabileceği MÜSTEREK platformu kurmak olacaktir.
ıste YBA bu girişime aday bir çalişmadir.
osmanziya 13.02.2025
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03