Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yöntembilim | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4016 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Dün Saat 02:22 |
Satir aralarini okuyup ANLATIM çikaranlardan.. kelime aralarini okuyup ANLAM çikarmalarini bekliyorum.. osmanziya 05.04.2025
![]() Duzeltmeler yaptim ufak ufak.. bu vesile ile cami ve mekteb ile medrese ve tekke dörtlemesine dikkatinizi çekmek isterim.. bu arada ilgi ve ALAKA altindaki ışk ve bilgi ile ustundeki sevgi aşk aralarinda bulunan angaje ve presbite ile âmâde ve adanmaya aykılı ve dikkatli olmaniz dilerim İsterim ve dilerim derken asil söyledigim husus belki bazı kimselerin ADANMAYI sevdigi kadar bazi kimselerim ABANMAYI.. dayanmayı.. kullanmayi.. yararlanmayı.. sömürmeyi çok sevmesidir. Peki insan kime ADANIR ? Sadece Tanrı'ya mı ? Yani sadece Allah azze ve celleye mi ? hizmet eder.. medyun olur.. mecbur olur.. abd olur.. esir olur.. köle olur.. mahkum olur ? Gordugunuz gibi IRADI abd olmakta HAYRI IRADI mahkum olmaya kadar çeşitlu bağlanma ve dayanma ve inanmalar soz konusu.. işte biz aliskanlik ve alişkanlikla karşi konulmaz korkulub ve dayanilmaz sevgili haline getidigimiz bir takim inputlar ve outputlar kisaca put'lar ve totemler.. tabular ve tapular bulunuyor. Bunlarin hepsine "hiç yok" deyip.. her birinden teker teker vazgeçip "hep var" olana yüzümüzu dönmek.. her birimiz için bir örev ve ödün ile görev ve odev.. tum bu IŞLEV'ler.. yapu ve kapu ve tapu ve sapu binalarınin fonksiyonlari.. evren koşullari YASALAR ve toplum kurallarini YASAKLAR haline getirirken belki Kozmik Evren i arayabilir ve buldugunuzda Kendini Arayan Yolcu da haber verirseniz.. muharebeden vazgeçil muhabete ve muhabere yapmiş olursunuz. Bu gun bir presbiter bir kardeşimle konuştum.. dediki biz hepimiz Âdemin çocuklariyiz.. dedim atamiz ister maymun ister 70 ve işi bitmemis babamiz olsun her birimiz önce Insan Sorgulayan degil INSAN olmak için calişmsliyiz. ![]() Öz töz toz koz köz soz söz poz doz ![]() Yukarida dediklerimi tek tek gosterdim.. substrat kelimesinde.. substance " word " unde.. essance ve existance sözcugunde.. at ve öz gizemi de açildi.. cemad ve hayat vita ve mond AKTUALITESI ile şuur ve iman menta ve mind VIRTUALITESI de açildi 05.04.2025 20:24 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |