Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: din ve şeriat Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4118

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: din ve şeriat
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 14:32
Bir genç çok güzel ifade etti.. dedi ki din Allah katında olan islamdır ve bir tanedir.. fakat musanın.. isanın ve muhammed nebinin şeriatları vardır, din değildir.. gencin anlattığı mantıksal bir oyun. Her yerde ve her zaman geçerli bir şeriat olsaydı 1400 yılın ilk altı yüzünü çıkar.. geriye kalan 800 yüz yıl içinde insanlara barış getirirdi.. haçlı savaşları ve cihad savaşları ile dini ekonomik ve politik çıkarlarına alet eden milletler ve kültürler yer yüzünde kan ve gözyaşı getirmişler. Bizzat islam dünyası osmanlı ve timur savaşmış.. ne hindistana ne orta doğuya ne de anadolu ve ne de avrupaya kan ve göz yaşından kurtulmamıştır. Biz abartmayı ve aşırılığı seviyoruz.. doğru ve orta yoldan ılımlı ve kısa yürüyüşten kaçıyoruz. Ancak bütün bu tarihi deneyimler bize ders oldu.. eşyayı iktisatlı kullanmanın ve eşhası adaletli çalıştırmanan SALAHAT olduğunu öğrendik.. böyle halife-i arz olan İNSANİYET ortaya çıkacak.. bu insaniyette insaniyeti kübra olan İSLAMİYETE yürüyecek.. İnşaallah dedim dedi ki: Tum bu dediklerinizin sebebi kabal küresel şeytani yapıdan kaynaklı dedim ki: guzel.. ancak tumden dogru tumden yanliş.. butunuyle gerçek butunuyle yalan.. bir saptama olasi degil.. tarihi bilgiler yarim.. sosyal gercekler yanlı.. bilimsel ve fizik gerçekleri yanlışlari eleye eleye ortaya çikariyoruz.. şeytanlarda bir birine redd ede ede dindeki YALANLARI ortaya çikarlar.. boylece bilgilerimiz.. duşuncelerimiz ve inanlarimiz daha saglam ve saglikli hale gelirler. Kisaca bir toptan kabul ve redd.. Tanri'ya iman dişinda.. yanliştir.. gercekci degildir. Demek istedigim din itikad ve ibadet ile ahlak ve ahkam (şeriat) dan ibsret bir dortldur. Bunlardan şeriat ( ahkamin) tarihsel olup 600 yil gecerliligi bulunuyor. itikad.. ibadet.. ahlak ise kiyamete kadar gecerli ve evrenseldir. Doğrusunu Allah bilir. 06.05.2025 (not: Artık şurası belli ki insanın ortak değerleri olan dil ve din ile emek ve özgürlüğün ve bunların anası barışın partilerin paravanası ve aleti.. ideolojilerin paratoneri ve bayrağı olan bu gibi fikirlerin daha doğru doğmaların daha doğrusu alışılmış ve sorgulanmayan düşüncelerin.. ülkelerin ekonomik ve politik çıkarları uğruna kullanılarak insanların ülkelerin birbirine düşman edildikleri çok açık.. en son örneği yahudi ŞERİATI uğruna yani onu paratoner eden SİYONİZM adına. 7 ekim 2023 den bire süren KATLİAM.. bundan uyanamayacaksın daha ne iyi yanlışı fark edebiliriz ki.. en yüksek yarar olan Tanrı ve en yüksek çıkar olan ahiret inancı.. bizim gözlerimizi kör ettiğinin anlaşılması için daha ne kadar göz yaşı ve kan dökeceğiz ? osmanziya.
osmanziya

dedim Değerli bir arkadaşım HALİL DALMAN dedi ki.

İbadetiyle ve ahkamıyla dini hükümler kıyamete kadar geçerlidir. Bu gün bazı hükümlere ihtiyaç duyulmaması, yarın duyulmayacağı anlamına gelmez.

DEDİM:

Yazerim, Artık şurası belli ki insanın ortak değerleri olan dil ve din ile emek ve özgürlüğün ve bunların anası barışın partilerin paravanası ve aleti.. ideolojilerin paratoneri ve bayrağı olan bu gibi fikirlerin daha doğru doğmaların daha doğrusu alışılmış ve sorgulanmayan düşüncelerin.. ülkelerin ekonomik ve politik çıkarları uğruna kullanılarak insanların ülkelerin birbirine düşman edildikleri çok açık.. en son örneği yahudi ŞERİATI uğruna yani onu paratoner eden SİYONİZM adına. 7 ekim 2023 den bire süren KATLİAM.. bundan uyanamayacaksın daha ne iyi yanlışı fark edebiliriz ki.. en yüksek yarar olan Tanrı ve en yüksek çıkar olan ahiret inancı.. bizim gözlerimizi kör ettiğinin anlaşılması için daha ne kadar göz yaşı ve kan dökeceğiz ?Özetle.. İtikad ve İbadet ve Ahlak evrensel Ahkam ve Şeriat ve hukuk tarihsel.. bu tarihsel evrim ile evrensel yaratılış kavgası yapılmasına benziyor.. bu da bilim ve dinin çatıştırılmasına yol açıyor.. aynı olan nesneler çatışır.. ayrı olan bilim ve din neden çatışsın kı.. bizim olsun.. küçük olsun.. diye bilimi ya da dini dışlayarak BİRLİK KURMA yanlışından vaz geçilmedikçe karşı tarafı şaşı görmeyi sürdüreceğiz. Din manayı harfiyle bakar.. bilim manayı ismiyle bakar.. her ikisi de ayrı ihtiyacımız karşılar.. Bizim kuşkulu soruya da gereksinimiz bulunur.. kesin yanıtı da ihtiyacımız olur. Hadi bana dört kişinin yakından bildiği bir zinayı gösterebilir misiniz ? Kol kesme uygulansa.. insanların yarısı kolu kesik dolaşmaz mı ? Riba ile faizi birbirinden ayıramayın bir ekonomist var mı ? Paranın fiyatı ile faiz arasında fark nedir ? Yattığı yerden para ile para kazanılabilir mi.. Ricorda Keynes tüm ekonomi babaları ideal ekonomi de paranın fiyatının yani faizin SIFIR olacağını söylemişler.. yani eşyaların iktisatlı kullanıldığı ve eşhasın adaletli çalıştı SALİH bir ekonomidi para para etmeyecektir. Bu lafları söylemek.. mülkiyeti kaldırmak.. ve faiz aslında riba haramdır.. demek lafla peynir gemisi yürütmek mümkün değil.. amma biz yine de söylüyoruz.. samimi ve ciddi iktisatlı ve adaletli olan insandır.. samimiyetinde safi ve ciddiyetinde halis olanda islamdır. Bundan otesi dini siyasete alet ve şeriatı milletine bayrak yapmaktır. Saygılarımla osmanziya.

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 14:40
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 15:01

dedim ki:
Halil DALMAN dedi ki:

Bunlar demagoji. Din adına insanlar savaşmıştır evet ama dini bir sebep olmadan da savaşılmıştır. Şeriat hükümleri ağır görünebilir ama af ve tazminat karşılığı affetme de vardır.
Suriyeli islam alimi Muhammed Şahrur’da benim gibi düşünüyor.
Kurandaki ceza azami haddir, mirastaki oran asgari orandır.
Şeriatın ölüm cezası bile mirasçıların affetmesi veya tazminat alması ile affedilebiliyor.
Kadına miras asgari erkeğin aldığının yarısıdır. Bu orandan aşağısı olmaz. Ama kişi isterse çocuklarına kız erkek ayırmadan eşit olarak miras bırakabilir…
Bilim önemlidir ama kutsallaştırmamak lazımdır.
İnanmayanlar için bir diyeceğim yok ama benim gibi inananlar için, Allah’ın hükümleri bilimle çelişmez. Bilimadamının bildiğini Allah bilmez mi? Çelişiyorsa ya Kuran doğru anlaşılmamıştır, ya bilim gerçeğe ulaşamamıştır. Yanlış hüküm çıkarmıştır.

DEMAGOJİ diyerek toptan REDD ya da TOTOLOJİ toptan kabul işe yaramıyor Değerli Yazerim.. demagoj ise yukarıda "Kurandaki ceza azami haddir, mirastaki oran asgari orandır." diyerek Kur'an bulunmayan azamı ve asgari kriterlere genelleme yapılmış. Bu da bir demagoji o zaman. Ancak benim demagojim biraz daha yalın: dil ve din bilime hukuka İNTİLAK etti.. iktisad ve adaletin ticaret ve siyasete yerleşmesi için en azından yüzde yetmişe çıkabilmesi için bilimin hikmete ve ve hukukun ahlaka İNKİLAB etmesi gerekiyor.

Kaldı ki hukukun ve ahkamın ve şeriatın uygulanması için KUVVET gerekiyor.. oysa müslümanlar en azından üç yüz yıl bilimi ve dünyayı ellerinden kaçırdıkları için kuvvetleri de bulunmuyor.

Kaldıki ben KUR'AN-I MUC'İZ-ÜL-BEYANI reddetmiyorum.. Kur'an adına yapılan geçimiş şeriatların ve hukukların artık geçersizlik olup yürürlükten kalktıklarını söylüyorum.. Kaldı ki Kur'an da itikada ve ibadet ve ahlak yürürlü ve geçerli..ancak insanların AHKAM adına çıkardıkları çağdaş bir çözüm bulunmuyor.. çünkü üç yüz yıldır AHKAM ekonomi ve politika uygulanmıyor. Ancak Müslümanlar ekonomi ve politikaya girerlerse uygulamada yeni hükümler.. yeni hukuk.. yeni şeriat çıkarır.. o ayrı konu.. ama ekonomik ve politik gücü olmayanının suçu gavuruları.. yahudmileri ve hristiyanlara atıp .. masonlara ve marksistleri sövüp ortaya bir çözüm çıkaramayacakları belli.. daha söylencek çok konu var.. bu kadar yeter. Saygılarımla.     
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 16:51
Halil Dalman Yazerim dedi

Bunlar demagoji. Din adına insanlar savaşmıştır evet ama dini bir sebep olmadan da savaşılmıştır. Şeriat hükümleri ağır görünebilir ama af ve tazminat karşılığı affetme de vardır.
Suriyeli islam alimi Muhammed Şahrur’da benim gibi düşünüyor.
Kurandaki ceza azami haddir, mirastaki oran asgari orandır.
Şeriatın ölüm cezası bile mirasçıların affetmesi veya tazminat alması ile affedilebiliyor.

Kadına miras asgari erkeğin aldığının yarısıdır. Bu orandan aşağısı olmaz. Ama kişi isterse çocuklarına kız erkek ayırmadan eşit olarak miras bırakabilir…
Bilim önemlidir ama kutsallaştırmamak lazımdır.

İnanmayanlar için bir diyeceğim yok ama benim gibi inananlar için, Allah’ın hükümleri bilimle çelişmez. Bilimadamının bildiğini Allah bilmez mi? Çelişiyorsa ya Kuran doğru anlaşılmamıştır, ya bilim gerçeğe ulaşamamıştır. Yanlış hüküm çıkarmıştır.

dedim ki

Alimran suresinin ilk sayfasini okursaniz kitabi blok olarak degil muhkem ve mutasabih olarak ikiye boler ve oradaki bilim ve hukuk metodolijisini anlayabilirsiniz.
Lafin hakiki ve mecazi İŞLEMINI.. ma'nanin ismi ve harfi YÖNELIMINI.. fikrin afaki ve enfüsi DONUMUNU.. zikrin cehri ve hafi IŞLETIMINI.. goz onunde bulundurmadan yapilan analiz yeterliolmuyor
Bu ilk ve son kitab.. kitabi parcasi ve butunu gibi avami ve basit retoriklerle sadece avama ve tribunlere seslenirsiniz.
Zihin haritanizda dunyayi ve dili ve dini bir birinden ayırmasin öğrenmedikten sonra kainati ve insani ve Tanri'yi bir birine indirgeyerek ya da bir kumede toplayip rahatinizi surdurecek bir golgelik edinebilirsiniz.
Ben rahatim.. beş vakit musalliyim.. zamandan namaza gectigimde Fatihayi Şerife Anahtariyle derdimi.. davamı.. sorunumu.. sorumu namazda gundeme getirip namazdaki zammi surelerle Rabbimle Kur'an vasitasiyla konusup Tanri tanirliktan Tanri TANIKLIGA gecmisim.. siz bana KURAN-I MU'CIZ-UL-BEYAN'i savunmaya kalkiyorsunuz.
Sonuçta dini ve yolu birbirinden ayirmadan istikameti ve istikrari kurmak ve surdurmek baska insanlarla ve muslumanlarla diyalig kurabilmek olasi görunmuyor vesselam..

Burada dini anlattım.. daha ayrıntı tablolarını burada ulaşabilirsiniz:

20250506_165059_DINSERIAT.zip

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 16:52
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 16:57
Ramazan Gündüz Hocam dedi:

Kanaatımca din daha kapsamlı bir dünya,hayat ve ahiret görüşü. Şeriat ise bu dünya görüşünün hukuku.
Ahlak ile hukukun münasebeti; ahlak daha kapsamlı,hem batıni,hem zahiri konuları mündemiçtir. Ahlakın zahiri kısmı hukuk. Hukukun yaptırımları var,ahlakın ise kınaması. Ahlak,din sabit şeriat değişkendir. Bu bakımdan hukuk içtihatla yürür,ihtiyaçları yeni soru ve sorunları karşılamaya çalışır. Hukuk çağın arkasında kalmamalı,çağla beraber,hatta çağın önünde yürümeli. Böyleyken nas'la bağlılığını devam ettirmeli,irtibatını kesmemeli.

bende dedim ki:

Hocam, teşekkür ederim.. benim de demek istediğim bu.. ancak müslümanların kendilerine yeter bir ekonomi ve politik düzeni kuramamış ki.. ekonomi ve politik sosyo kültürel tabandan kalkar.. bu da üretim tüketimi eğitimden yönetime üretim amaçları ile tüketim amaçları ve eğitim ilkeleri ve yönetim ülkülerinin diri iletişim ve canlı bir etkileşime açık olmasını ister.. bunları biz yapamamışız batı yapmış ve kuvveti ve dünyayı elde etmiş.. ancak HAKKI unutmuş.. bizde KUVVET bırakmış.. sorun bu iki yanlışı bırakabilmekte.. bu kadar kolay bir şekilde olmayacak görünüyor.. ancak Rabbimizin rahmetinden umut kesilmez. osmanziya
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 17:11

kADİR UZUNUKÖK paylaştı dedim:

Açık ve net söylüyorum!
TEKNOFEST'te sergilenen yüksek teknoloji ürünü silah sanayii silahları eğer İsrail'in 19 aydır Gazze'de işlediği insanlık ve savaş suçu barbarlık ile canavarlığa dur demek için kullanılmıyor ise inanın benim için hiçbir Anlamı Yok

bende dedim
Zamana gelince kullanılacak.. ancak o zaman ne ben bilirim ne başımızdaki..

dedi ki.

Bütün çocuklar ölünce mi

DEDİM Kİ:

Saddam taştı.. ırakı bitirdiler.. 11 eyül kuleleri devirdi.. afganistanı bitirdiler.. bu arada arap baharı oldu.. libya ve mısırı bitirdiler.. şimdi sıra türkiye ve iran'a geldi.. bir insanla dövüşürken onun kuvvetli tarafından mı vurursun.. zayıf tarafından mı ? Salak olan kendini göstermek için kuvvetli tarafına vurur.. akıllı olan onu devirmek için zayıf tarafından vurur.. yani askeri savaş yapmaz.. ekonomik ve politik savaş yapar.. bunu devlet ve hükümet yapıyor.. ya da kültürel savaş yapıyor ve onu da akıllı müslümanlar yapıyor.. EN SON ÖRNEK:   hamasın askeri kanadı sivil kanadından habersiz huruç harekatı yaptı 7 ekimde.. iki seneye gelecek nerede ise ne dindarlar ( budist.. yahudi, hristiyan, müslüman) ne masonlar ne marksistler bir şey yapamıyorsa.. düşünmediklerindendir.. duygusal tepkiler vermekte öte bir refleksleri bulunmuyor. Kafası çalışmayan bir ümmette böyle bitirilmeyi hakkediyor.. aslandı Aziz olan Allah iti ite kırdırarak bir şey yapamayan.. bir tek din ve ayrık yollarının farkında olmayan.. din ile yolu karıştıran yahudilerden ve hristiyanlardan ve müslümanlardan İNTİKAMINI alıyor.. onlar insanları suçluyarak.. onlara kafir.. dinsiz.. zalim.. acımasız diye trip atarak avunuyor VESSALAM.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide