Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Yöntembilim | |
YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim |
Konu: 2011( Kapalı Konu) | |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | ||||||||
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3372 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: 2011 Gönderim Zamanı: 01-Ocak-2011 Saat 23:09 |
||||||||
|
|||||||||
Fatma
Üye Kayıt Tarihi: 04-Kasım-2009 Gönderilenler: 60 Hak Puan : 0 Kidem : 5 OrtalamaHak : % 0 Irtibar :0 |
Gönderim Zamanı: 02-Ocak-2011 Saat 15:02 | ||||||||
S.A. Nedendir bilmem ama Yöntembilimin ne oldu?u hakkynda bir firkrim olmady?y günden ?u ana kadar Yöntembilimle ilgili her?ey alemimde farkly bir sevinç ve farkly bir heyecan uyandyryyor. Belkide bu yüzden hep atlama gere?i duydum bu konudaki tekliflere ve severek atladym her seferinde. Ço?u zaman tembellik etsemde içimdeki co?ku hep ayny kalyyor. Y?te bu yazyda içime ayny co?kuyu tekrar verdi! Hayyrly ola, hepimize kolay gele in?aAllah!
|
|||||||||
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3372 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: 03-Ocak-2011 Saat 05:09 | ||||||||
De?erli Karde?im,
Yçten anlatymyn için te?ekkür ederim.
Bende bu i?lere ba?larken ayny haldeydim.. Hilmi Ziya ÜLKEN hocanyn dediklerini anlamyyordum amma kitablaryny i?tiykla okuyordum. Risalelere öyle ba?lamadyk my ?
Tamamen anlayamyyorduk ama anlady?ymyz onu okumamyzy sürdürmemiz için yeterliydi...
Ayny ?ekilde yazgynda var ki köküne vakyf olamady?yn halde bu a?acyn meyvelerini yemek sana gyda veriyor ki bir gün onun çekirde?ini de elde edeceksin..
in?aallah bu yeni durum bu defa yine bir ba?langyç olur.
Zaten yöntembilimsel analiz tamamen formüle edilmemi? bu bir DÜ?ÜNCE.. bizler birlikte bunu formüle ederek DYL haline getirece?iz. Bu çaly?mada ilk karymyz bu dil ile kendi dü?ünmecimize bir DYSYPLYN vermek ve bununla dü?ünülebilir dünyaya sa?lam adymlarla ilerlemek olacaktyr.
Daha sonra bunun ba?kalary tarafyndandan ö?renilebilir, kullanylabilir ve yararlanabilir bir metodoloji haline gelmesi belki bizden sonraki bir a?ama olacak.. belki bunu görece?iz ya da görmeyece?iz.
Umuyorum ki sonunda elde ettiklerinizle pi?man olmayacak aksine bana dua edeceksiniz.
Sa?lycakla kal.
Osmanziya
Düzenleyen osmanziya - 03-Ocak-2011 Saat 05:11 |
|||||||||
osmanziya
Gönderim Zamanı: 04-Ocak-2011 Saat 23:48 | ||||||||
duyurusundan sonra oradaki
Kanuni Sultan Süleyman'yn hayatyndan kesitler sunma iddiasyyla çekilen Muhte?em Yüzyyl, Osmanly Devleti'ni kendi zihinlerinde olu?turduklary 'harem'den ibaret sananlaryn çarpyk tarih anlayy?yny bir kez daha gözler önüne serdi GEREKÇESYYLE
linkine gittim... ?YKAYETYMY dile getirdim..
Resimide görüldü?ü gibi O gününde dünyanyn kraly olan imparatorun DÖRT karysy varmy?.. Bir de önünde ?ehzade.. yanda kolu görülen adamyn kim oldu?unu bilmiyorum.
Enitesi mi, kayyn biraderi mi, büyük o?lu mu her kimse mutlu bir aile tablosu veriyor.
?imdi bizler bir hanymy idare edemezken mübarek dört hanymy yönetmesi bir tarafa, kendini e?itmesi bir tarafa ve de ülkesini idare etmesi bir tarafa dünyayy idare ediyor ve Fransa kralyna diyor ki siz dans denen ne menem bir ?ey ortaya çykarmy? kadyn erkek haram helal demeden birbirinizle GÖBEK toku?turuyormu?sunuz.. ?imdi yanynyza gelir ÖBE?YNYZY da?ytyrym diye esip gürlemi?.. sen misin onu diyen.. ?imdi gücü ele geçiren göbek toku?turanlar onun göbe?ini filimde ortaya çykarmaya çaly?yyorlar.. ayyp ayyp.. ?imdi ölü olan bu adama bu densizlik bu yapylyr my ?
Her ne ise ben yapaca?ymy yaptym.. ele?tirimi yazdym.. gerisini necip milletime aziz devletime byrakyyorum.
Mesleki bir sitemde ?u yazyyy yazmy?tym yazarly?y sevmiyorum.. fakat okunabilir bir ileti yazmak ve anla?ylabilir bir yazy okutmak için yazar olmadan yazarlyk yapmak gerekti?inden bu satyrlary döktürüveriyorum… veriyorum ama yinede gözüm ku?lastik yapmada... Adamyn biri kafasyny ku?lastik yapmaya takmy? ve bununla yetinmeyip mahallede kyrylmadyk cam byrakmazmy?.. mecburen tymarhaneye.. derken bir müddet sonra iyi hali görülmeye ba?lamy? ve dy?ary byrakmaya karar vermi?ler fakat tabib kendisinden emin olmak için sormu?, yavrum demi? dy?ary çykynca ne yapacaksyn.. evleneceem demi?. Tabib sevinmi? hymm iyi yolda diye dü?ünmü?.. peki demi? sonra ne yapacaksyn.. elbette dü?ün olacak demi?, peki sonra, ilk gecemiz olacak.. sonra.. hanymy soyacam demi?.. sonra.. donunun lasti?ini çykaryp ku?lastik yapacam!
Yeni benim yazarly?ymda böyle olacak.. olmayan edebiyatymla muharrirli?e soyundu?umda zihnimin YÖNTEMBYLYM lastiklerini çykaryp sizin ZYHYN AYNALARINIZI kyracam. Zaten önceki yazyda bir camynyzy kyrdym beni ba?y?layyn.. dü?ünmeyi i?emeye benzettim.. aslynda dü?ünmeyi i?ime gibi dü?ürmedim.. i?emeyi dü?ünme gibi büyüttüm.. i?emek i?lerin en ba?ta geleni olan TEMYZLYKTYR.. namaz hadesten ve necasetten teharet olan abdestle ba?lamaz my ? Dü?ünmek zihnin i?emesidir.. yani temizlenmesidir.. do?ru yanly?tan ayyrmaktyr.. do?ru bildi?ini yanly?lary görmek ve yanly? bildi?in do?rulary görmekter.. her ikiside bir TEMYZLYKTYR. Dü?ünmek, zorun ortaya çykardy?y sorunun üzerine soru ve yanytla gidip bundan çözümü üretmektir ve zorluktan kurtulmaktyr.. bu düzenleme de bir TEMYZLYKTYR. http://www.noterforumu.net/forum/showpost.php?p=89415&postcount=2 DÜ?ÜNMEYE ÇA?RI… yukaryda linkini verdi?im yazyda, ?ayet yazyma eri?me imkanynyz olmu?sa, tek ba?yna bir dünya olan insanyn bu dünyasyny sa?lam ve sa?lykly bir ?ekilde kurmasynyn ilk yolu SALYH bir NÜHA (akil) ve SAHYH bir kitaba (nakil) kavu?maktyr. Sahih kitab belli en son ça?ry olan KUR’AN-y mu’iz-ül Beyan ve onun pek surelerin ba?larynda ve sonlarynda ö?ütlenen DÜ?ÜNME.. tefekkür.. tezekkür.. tedebbür.. tedekkür.. tederrük.. tederrüb.. fehim.. fykyh.. tüm renkleriyle bütün fikir dünyasy, bütün yanlaryyla tüm zikir dünyasy türlü türlü çe?it çe?it dü?ünmeye ça?yryyor. Yine burada bir ?iir iktibas edilmi?: NE YÇYNDEYYM ZAMANIN te?ekkür ederim.. DEDYM ve ilave ettim ki; zamanyn tersi namaz, trk'ün tersi krt.. derisi öykü gerisi gerçek.. gelde i?-in iç-inden çi? pardon çik... hayyr çyk. Cyk cyk.. biz zamana kafamyzy takty?ymyzdan ba?ymyzdaki dü? perdesiyle örtülmü? dil sepetinin gözeneklerinde çi?imizi pardon dü?üncemizi edemedi?imizden acilen bir DYYALYZ makinesine ihtiyacymyz var... i? nedir iç nedir.. i? dü?ünme iç de zaman... MEKAN / syra ve ZAMAN / süre kadrolaryndan çykmayan.. MANA /anlam ve GAYE / amaç da?laryny a?mayan gördü?ü gölge ve ördü?ü perdeden ba?ka bir ?ey de?il... DEMY?YM. Eh.. bu günlük bu kadar yeter.. bir koca adam ve onun dört karysyndan ba?ladyk ve yapty?ymyz ku? lastiklede baya?y camlar kyrdyk.. Eh.. bu kadar lafa kar?y sizde laflarsynyz.. Ama önemli olan yöntembilimsel ÇÖZÜMLEME ile analitik düzlemin mantyksal YSTYHDAM VE YSTYMALYNY ö?renmek, kullanmak ve yararlanmak.. benim için gerisi laf u güzaf. Bunun için elinizi biraz LUGAT'lara el atmaya aly?tyracaksynyz.. zaten sözlü?e EL gidiyorsa zihin dü?ünmeye giriyor demektir.. yoksa günlük konu?manyn i?inde dola?mak ve düz yazynyn içinde dolanmak ve dolmalary lüp lüp yutmak ZYHNY tokluk verirse sonunda alaca?ymyz dü?ünme bollu?u de?il b.lu?udur. ?imdi bu yazyda hasyl olan kelime=terim/kavram'lary DÜ?ÜNMECE'mizin diyagram bo?luklaryna yerle?tiriyorum: X ZAMAN
Y LÜGA-t
Y' NÜHA
X' MANA
?imdi bu yazyyy yeni ba?tan okuyarak X ve Y'leri bulmaya çaly?ynyz...
Görü?mek üzere sa?lycakla kalyn. . OSMANZYYA Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim için düz yazydan özür dilerim http://sites.google.com/site/yontembilim/ http://sites.google.com/site/insanilim http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/ http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/ http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/ http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/ Düzenleyen osmanziya - 05-Ocak-2011 Saat 00:49 |
|||||||||
osmanziya
Gönderim Zamanı: 05-Ocak-2011 Saat 23:39 | ||||||||
Düzenleyen osmanziya - 06-Ocak-2011 Saat 00:40 |
|||||||||
osmanziya
Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2011 Saat 00:17 | ||||||||
Düzenleyen osmanziya - 07-Ocak-2011 Saat 00:24 |
|||||||||
osmanziya
Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2011 Saat 00:01 | ||||||||
Düzenleyen osmanziya - 09-Ocak-2011 Saat 02:27 |
|||||||||
osmanziya
Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2011 Saat 22:48 | ||||||||
Selamün Aleyküm, Açyk, sade ve anla?ylabilir yazy yazalym dedim ama bu sefer de kuru bir yazy oldu.. zaman kuru mekan sary.. mana bo?, gaye lo?.. luga ve nüha'ya, nakil ve akyl desende.. beden ve vicdana lisan ve kalb adyny versende ilginin çekicini gönüle vurmayynca a?k ve meraky kanatlandyramazsyn. Ykamet ve istikamet.. ekamessalat.. inhiraf etmeden istikrarly bir ?ekilde ilerlemek en önemli mesale.. çok bilirsin bu az bilmekten daha de?erlidir fakat istikrary tutturamadykdoan sonra hiiiç önemli de?il... böyle tüm iii'elerin noktalaryny yere döküverirsin. ?ecaat arz ederken kipti sirkatin söyler, denilmi? biz de yazy yazarken böyle tüm günahlaryn kökü olan istikametini bozmayy söz konusu ediverdik.. Yazy yazarken sadece tümcelere sözcükler dizilir ve bununla konu belirten bilgi ve komut yaptyran buyruklar dile getirilir ve bundan ba?ka olan duyumlar ve duygular dillendirilemez. Bunun için yazynyn içine duygu ve emasyon belirten YUVARLAKLAR icad etmi?ler ki bir tanesini yukaryya yapy?tyrdym.. güleriz a?lanacak halimize.. Herkesin hayran oldu?u bir kahramany vardyr.. benim kahramanym yok.. neden bende herkes gibi de?ilim ?ecaat ve kahramanlyk.. ?ehvette ve ?efkatta ba?ka.. cesaset ve cesaretten ayry.. "?e" ve "ce" ile ba?layan i?tah ve i?tiyak ile a?k ve merakyn bu nefis ve ruh duygularyny a?latmak, akyl ve kalb hissiyatyny güldürmek elemi ve emeliyle yanan gönüllere fikir ve zikir elimizle su dökerek söndürmek mümkün mü ? ?ehvet YN?A cesaret istikamet <<<< olanak = YMKAN = possible >>>> ikamet ?efkat YZYN cesaset Lügaty elinize almayy my denediniz ? CESASET'e bakmak için.. belki bulamazsynyz ben söylüyeyim böylece sizi yormamy? olurum.. casusluk kelimesinin CSS kökünden çykan bir kelime ve cesaretle güzel bir kafiye oldu.. Cessas böyle teksas tommiks gibi kahraman de?il ama Yslam Tarihinin tanynmy? bir alimidir. Cessaslyk syvacylyk demektir.. günümüzün tabiriyle amelelik.. gündüz amelelik yapar gece okurmu?.. aklylly adam. Çünkü kitap kadir gecesinde indi.. kadir’i bilmeyebiliriz ama geceyi biliriz. Deliye hergün bayram. akyllyya her gece kadir. Cessaslyk duvary syvamaksa casusluk syvanyn altyndakini bulmaktyr. E?er gündüz gece ile kara bir örtü ile syvanyyorsa ya da kara gece beyaz bir gündüz ile syvanyyorsa bunlaryn altyny kaldyryp bakmayanlar ikisinin e?itli?ini anlamazlar. Siyah ile beyaz arasyndaki farky ma?rib ile me?rik kadar birbirinden uzak sanyrlar. Fakat dünün do?umu ile yarynyn dü?ümü arasynda bu gününü dü?ün yapanlaryn asyl bulu?anlary ve sevi?enleri günah ve sevabyn e?itsizli?ini anlayanlardyr. ?ehveti kötü, ?efkati iyi bilirsin amma ikisi de e?ittir; ?efkatin orta ve haram olmayan yolunu bulamazsan a?yrysy kötü olaca?y gibi ?ehvetin orta ve helal yolundan gidirsen ylymlysy iyidir. Cesareti iyi, cesasati kötü bilirsin amma ikiside e?ittir; cesareti a?yry kullanyp kendine ve ba?kasyna zarar verdin mi kötülü?ün kayna?y oldu?u gibi cesaseti ylymly yürütüp ki?ilerin gizli hallerini de?il de kendi gizli hallerini ara?tyrdyn ve soru?turdun mu iyili?in aleti olur. Bütün bunlar ne ile yapylyr ? Ystikametle! Bütün bunlar; olanaklaryn ve yeteneklerin açylmasy, olasylyklaryn ve becerilerin saçylmasydyr. Varlyk ve yoklu?un e?itli?ine YMKAN adyny vermi? ustad.. imkandan vucuba nasyl çykarsyn ? Bu e?itli?i bozarak... ikametinden çykty?ynda yürüdü?ün hedef istikamet de?il YSE istikrardan inhiraf etmi?sin demektir. Ynhiraf etmemi?sen YSTYKAMETTESYN. Y?te demesi çok kolay olmasa da, imkansyz olmayan bu i?in icrasy oldukça zordur. Ystikamet öylesine zordur ki birisi kanady olmadan havada dursa ve oradan buraya uçup dola?sa.. bu i? kolaydyr da istikamet zordur. E?er her gün namaz kylaBYLYYORsan, fenayy bekaya çevirmekte, sen istikamettesin demektir. E?er her gün ?u günahtan kaçtym diyeBYLYRsen, çevreden merkeze gitmekte, istikamettesin demektir. E?er her gün dünkü i?ten daha büyük bir i? yapaBYLYRsen, gerisin geriye gitmemekte, istikamettesin demektir. E?er sen listesini tuttu?un yanly?laryndan birini daha kaldyraBYLMY?sen, kemal ve fazilet merdivenlerinde yukary çakmakta, istikamettesin demektir. Dil neden BYLYR'i olanak olarak tanymlady.. neden makul olan ayny zamanda mümkündür ? Hiç dü?ündünüz mü ? Hiç sordunuz mu ? Dü?ünmek neden sormaktyr hiç yordunuz mu ? ZOR oldu?u için! Arkada? yorulacaksyn.. ne kadar ekmek o kadar köfte! Ne kadar emek o kadar yemek! Sizi dü?ündüren yazylarym zor geliyorsa, bundandyr. Zor yazmak kolay de?il. Kolay yazmak zor dur. Hangisi dyr, hangsi de?il ? Öyle ise sor-mak, YAZI’yy yanyta zor-lamak'dyr! Sa?lycakla kalynyz. (Cess: arapça isim.. elle yoklama, ara?tyrma ve soru?turma anlamyna geliyor. LUGATA baktym, burada s, sin ile yazylyyor. cessas, çok merakly demek.. cessâse, kruvazör, harp gemisi demek.. syvamak mala ile yapylyr ama el ile de yapylabilir. Zaten tüm aletler, elden çykmy?tyr ve elin i?ini kolayla?tyryr. Bir i?e geriden bakmayyp üzerine aya?ynla gider ve elin ile yoklarsan syvasyny kaldyryp altyndakini görebilirsin. Biz de dü?ünmeyi öyle geriden ve soyut olarak de?il somut olarak ka?yt ve kalemi alyp i?i yazy ve çiziye dökerek yaparken syvasyny kazdy?ymyz ?eylerin altyndan kat kat sözleri, bilgileri ve gerçekleri bulaca?yz.)
Düzenleyen osmanziya - 10-Ocak-2011 Saat 00:43 |
|||||||||
osmanziya
Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2011 Saat 01:01 | ||||||||
|
|||||||||
kutlu aytug
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2010 Gönderilenler: 170 Hak Puan : 0 Kidem : 5 OrtalamaHak : % 0 Irtibar :0 |
Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2011 Saat 06:36 | ||||||||
Slm. De?erli karde?im Senin yöntem bilim sevdan, hayatyna öylesine i?lemi? ki; bu konuda o kadar mesafe almy?syn ki, sana göre biz yani bu konuyu anlamaya, ö?renmeye, kavramaya, i?in prati?ini yapmaya çaly?anlar olarak çok gerideyiz. Zannediyorum bu çok geride olmaktan yani mesafe uzakly?yndan olsa gerek senin ça?ryny anlamakta zorluk çekmekteyiz… Bir di?er ifade ile sen merdivenin en üstünden a?a?ydakine “elimi tut” ufkun geni?lesin, ilmin artsyn diyorsun. Ancak sen ne kadar döktürürsen döktür. Ne kadar çok kelime kullanyrsan kullan; yapty?yn bu ça?rynyn kolay anla?ylmaya, ö?renilmeye, kavranylmaya yönelik cezp edici bir tarafy yoksa, iltifat ya olmaz yada çok az olur. Her zaman belirtti?im üzere; yöntem bilim konusunda gelmi? oldu?un mesafe, senin için elbette ola?an üstü bir seviye… Bu konuda az çok yazan çizen biri olarak seni takdir ediyor ve çaly?malarynyn devamyny diliyorum. Ne yapylabilir? Sorusuna da diyece?im; elbette sorularyn alynarak, ilgiye kar?ylyk do?ru cevaplarda bulunulmasy, çaly?manyn seyri ve selameti açysyndan önemlidir. Ancak anla?ylma, ö?renme, kavranma sayysal manada yeterli olmadykça konuyla ilgili sorular biraz gecikecektir, sanyrym. Kaldy ki, seninde kendini, seyirciler arasyna koyup zihin açycy sorular sorman faydaly olur, herhalde Sevgi ve saygylarymla Kutlu AYTUG Düzenleyen kutlu aytug - 12-Ocak-2011 Saat 06:39 |
|||||||||
ahmet
|
|||||||||
Sayfa 3 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |