Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: kom?u duasy(Kapalı Konu Kapalı Konu) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3735

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

bullet Konu: kom?u duasy
    Gönderim Zamanı: 13-Mart-2011 Saat 11:26

Kom?u duasy

Vaktiyle bir ate?perest, o?lunu evlendirmektedir. Dü?ün günü çok koyun ve inek kesilir. Et kokulary mahalleyi sarar. Ancak evin biti?i?inde, Müslüman, dul bir kadyn, dört yetimiyle ya?amaktadyr. Hepsi de günlerdir açtyrlar. Kadynca?yz, dü?ün evinin kapysyny çalyp, 'ate?' ister. Ancak maksady ba?kadyr.
“Belki yemek verirler” diye gitmi?tir. Adam, kadynyn niyetini anlasa da, bir ?ey vermez. Kadynca?yz, bir daha gidip 'ate?' ister. Yine eli bo? döner.
Üçüncüde yine öyle. Ama ne olur bilinmez, bu defa acyr kadyna. Hallerini anlamak için dehlize iner ve dayar kula?yny biti?ik evin duvaryna ve dinler.

Yetimcik, annesine yalvaryyor:
— Anneci?im, ne olur bir daha git. Belki bu sefer bir ?ey verirler.

Kadyn a?lamaklydyr:
- Üç defa gittim yavrum! Artyk utanyyorum.

Adam bunu duyar. Kalbi syzlar. güzel bir 'Sofra' hazyrlatyp, gönderir evlerine. Ve dehlize inip, dinler yine. Yetimlerin en küçü?ü dua ediyor:
- Ya Rabbi! O nasyl bize ikram ettiyse, sen de ona ikram et! Onu imanla ?ereflendir!

Ardyndan;
- Âmiiiin! sesleri yükselir.

O anda, kalbi döner ate?perestin. Ve '?ehâdet'i getirip imanla ?ereflenir. Nitekim Sadaka, belâyy önler. Ama dua, kaderi de?i?tirir! Buyurmu?tur büyüklerimiz

Dua almaya bakyn.
Sevgili Allahym,

?u an bu mesajy okuyan ki?i,bana göre iyi biri
Ona yardym et hayatyny hayyrly bir ?ekilde ya?asyn.
Her zaman onu koru, sana ihtiyacy oldu?u zaman ona yardym et ve ona bildir ki onunla oldu?un zaman kendisi güvendedir.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide