|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| İnsan Bilim | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 5305 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: insan yapilanmasiGönderim Zamanı: 11-Temmuz-2026 Saat 15:01 |
|
Ürünün yapılanması farikasının yapılanması belirler. Şeker fabrikası ile Çimento fabrikası bir olur mu ? Elma ağacı ile üzüm ağacı birbirine benzer mi ? İnsanın binası ailenin inşasından başlar. Aile eril ve birey ile dişil ve toplumdan ibarettir. AİLE bu dört köşesi olan İNSANI ortaya çıkartırken nasıl bir yapılanma ortaya koyuyor, bunu anlatmaya çalışacağız.
Belli bir zihin düzeyine erişen kimse insanı dilediği şekilde yapılandırabilir. Entelektüel seviyenin gücün ve zihniyetinin tipine göre bu YAPILAR birbirinden farklıdır. Örneğin FRANSIZ kültüründe Descartes (1596-1650)'in çizdiği yazı ile Pascal (1623-1662)'in çizdiği yapı birbirine benzemediği gibi Bergson (1859-1941)'un ve Foucault(1926-1974) yaptığı resimlerde birbirine benzemeZ. Henri Poincare (1854-1912) zaten bu işlerler hiç uğraşmamış bir ünlü matematikçidir. Aralarında 3 ya da 4 yüzyıl bulunan bu düşünürler başkaları gibi birbirlerinden de etkilenmişler başımıza deist ve ateist ve feminist ve komünist bir çok yarım akıllı (çünkü kalblerini kullanmazlar) İST'leri bela etmişlerdir ki bunların adlarını saymıyorum. İst olmak ayıp bir şey değil ancak insana ve dine ve dindara düşman olmak durduk yerde çıkmıyor. Elbette DİNDAR dediklerimiz özellikle yobaz ve softa olanları.. de ak sütten çıkmış ak kaşşık ve akparti :) değiller. Bununla beraber kosmos dediğinin kaos ve homos dediğinin patos olduğunu bilidiğiniz de bu işler olağan ve normal olduğunu da anlarsınız. Bununla beraber alman ve ingiliz ve fransız kültürleri ile mısır ve yunan ve roma medeniyetlerindeki taakkül düzeyi yüksek kimselerin yaptığı insan tanı ve tanımları da dahil olmak üzere ORTAK bir İNSAN meydana getirebilir miyiz ? Aristo'dan başlayalım o insanı natık demiş amma çağımızda memeli ve kıllı ve omurgalı hayvan deniliyor.. Hatta Bediuzzaman ona ELBİSELİ giyenen hayvan diyor. Bunun da uygarlığın efendisi olduğunun işaretleri diyor...
Düzenleyen osmanziya - 13-Temmuz-2026 Saat 20:44 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 5305 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2026 Saat 08:55 |
Barış ÖZCAN diyor ki bu kutunun içini göremezsiniz.. oysa biz ŞUUR'u açtık ve içini gördük ve göstermeye çalıştık. 20260713_090138_KUTU.zip inanmıyorsanazı bu KUTU'yu açıp bakabilirsiniz.
Telkin TAKLID Ezber Kopye.. Benzetim.. Andirma Temel Yeteneklerimizdendir. Kötüyede kullanilabilir iyiyede Şeytanida modelleyebilirsiniz Peygamberide örnekleyebilirsiniz.. Zaten çoçuklar ana ve babanin genetik kodlarini ve kulturel modlarini miras aldiklarindan onlari vasiflarini taşirlar ve bu yüzden ister istemez onlarin maddi ve manevi uzantilari olurlar ve çogu zaman da bunun farkinda olmazlar. Bazen bazi ana babalar hepimizde bulunan KENDINE BENZETMEK başat genine uyarak bunu zorla yapmaya çalişirlar lakin ben bunda kaçinmaya çaliştim. Ancak YARATILIŞ misyonun olan YBA projesi nedeniyle ailemi degilde.. toplumumu degilde.. ulusumu degilde.. ummetimi degilde.. dunyayi kuresel olarak kendime benzetmeye.. kendimi gostermeye.. benimi gerçekleştirmeye çalişiyorum ve bunuda evladligima.. babaligima.. kocaligima zarar vermeden yapiyorum. Bu tabloda davam YBA.. adim 0Z0.. projem FŞA ve hedefim OZK bulunuyor. Dava partner Adim menecer Projem projektor Hedefim.. destek Kısaca YNA yani SYNA yani AYNA ister.. lakin ben kendi karanliğimdan başkasini göremedigimden size de bunlari gosteremiyorum. Musanin yoldaşlari..İsanin havarileri ve Muhammedin sahabeleri olmasaydi sizde onlarin sesini bu gun duyamazdiniz. Muhammede sahib çıkip sohbetine katildilar.. Isayi adam yerine koyup onunla muhavere ettiler.. Musayi saraya koyup general yaptilar. Sonuçta her tohum ve çekirdek filizlenecek yer ve ağaçlanacak bahçe ister.. bulamadiğinda sebebiyle başbaşa kalir neden ve netice bir halt edemez.Anam gelmiş 100 e.. ben gelmişim 80 e.. siz gelişsiniz 50 e. Yani bir asir.. yarim asir.. bu saatten sonra ne köý olur kasaba.. rahmetli babam sikinin etini ye minnet etme kasaba.. demişti. Bende öyle yapiyorum. D A V A L A R Usr HAMD Ysr H A S S A S I Y E T Kuvvet UZMA Kavl DNY HLK - ila - DYL - rıza + HKK DYN Havl ULYA Kıym H I S S I Y A T Ysr HÜDA Usr D U A L A R Fatihayi Şerife Anahtar FŞA ŞFAŞerefli Fatihanin Anahatlari 0Z0 yontembilim.com 13.07.2026 ücyol izmir 07:41 Bu FŞA dir. Tanri tanirliginizi Tanri TANIKLIGA çevirir. Siz bir ömürv onun bunun bilgilerini ve fikirlerini ve zikirlerini okuyup ezberleyerek kendinizi gostereceginizi ve beninizi gerçekleştireceginizi saniyorsunuz lakin en yakin Tanri TANIKLARINIZI tanimadikca KENDINIZI asla taniyamazsiniz. Kendinizi tanimadikca asla Tanri TANIĞI olamazsiniz vesselam. 0Z0
![]() Düzenleyen osmanziya - 13-Temmuz-2026 Saat 09:03 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2026 Saat 09:18 |
|
Nefsini tanıyan rabbini tanır.. rabbini tanıyan nefsini tanır..
diye kelam-i kibar denilen ünlü bir söz bulunur. Ayet değil hadis değil fakat önemli bir bilgi veriyor. Bunun benzeri Anaksagoras'ın ünlü İNSAN HER ŞEYİN ÖLÇÜÜDÜR sözüdür.. Bu sözü Lisede felsefe dersinde okuduğumda bana hiç anlamlı gelmiyordu.. fakat yetmişim de oldukça manidar. Şu koşulla ki insan her şey değildir, kainat her şey değildir, tanrı her şey değildir.. çünkü ŞEY'in ne olduğunu bilmiyoruz bir kere.. bilmediğimiz bir "şey'i" başkasına nasıl benzetebiliriz. Bilinenlerden bilinmeyenlere giden yolculuğumuzda bilinen kanıttan bilinmeyen sava gitme olan BENZETME en temel bilme aletimizdir. Burada ŞEY' bilenen değil ki bilinmeyen Tanrı'yı, kainatı ve insanı onunla anlayalım ve açıklayalım. Bu durumda çeşitli seçenekler ortaya çıkıyor: Ya hiç bir "şey" bilinemeyeceğine ikna olur AGNOSTİK bir septik olursun. Bu eskilerin sofestai dedikleri yoldur. Aslında isbat edilemeyen bir şey'e ikna olunur.. fakat kuşkucular isbat ve iknaya karşı oldukları için nasıl ikna olabiliyorlar bu da kuşkulu... Ya da iyi bildiğin bir kainat ve insan bulunur ve Tanrıyı ona benzetirsin ki bu durumda panteist ve panenteist olursun. Ya da iyi bildiğin bir Tanrı olur.. o zaman da susarsın. İşte Zurna'nın zırt dediği nokta burası: Biz susamıyoruz. Noktadan hatta.. hattan satha.. satıhdan hayza.. hacimden zamana.. zamandan şuura.. şuurdan imana.. imandan marifete.. marifetten muhabbete.. muhabbetten hayrete.. hayretten mahviyete giden yolu arşınlamaya çalışıyoruz.. lakin Şeyh Galibin dediği gibi bu yollar öyle çeşitleniyor ve renkleniyor ki bir yerden sonra onun işaret ettiği "şey'i" görüyoruz.. yani örüyor örüyor örtüyoruz.. ateşten denizde mumdan gemiler... 13.07.2026 üçyol izmir Saygılarımla Sağlıcakla kalınız. 0Z0 https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3046 Düzenleyen osmanziya - 13-Temmuz-2026 Saat 09:23 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2026 Saat 20:35 |
|
20260713_203405_YUMURTA.zip daha önceki paylaşımda KUTU zip dosyasını buraya bindirmiştik.. şimdi YUMURTA dizini içindeki dosyaları buraya bindiriyoruz.
|
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: 14-Temmuz-2026 Saat 10:54 |
|
Bu tablo YUSUF KISSASI'nin anlatımı.. üç sezonluk 45 cd'lik Yusuf Filmini seyrediyoruz. Tabloyu yaparken de YBA çalışması İnsanBilim ve İslamBilim modellerinden yararlandım. Cubbeden (kuyudan) saraya.. zindandan kubbeye (saltanata) giden yolu anlatıyor. Ahseni Takvimden Ahseni amele giden yolu anlatıyor Ahseni Kasasdan hüsnü hatimeye giden yatayı anlatıyor. Hüsnadan Esmaya giden yolu anlatıyor. İsmi hususdan ism-i A'zama giden dikeyi anlatıyor. 41 kere Maşaallah 43 tane dosyada yukarıdaki yolculuklar açıklanmış. Saygılarımla 0Z0 14.07.2026 ![]() Düzenleyen osmanziya - 14-Temmuz-2026 Saat 10:57 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: 14-Temmuz-2026 Saat 15:23 |
|
Kultur ve uygarligimiza emegi gecen ŞIMDI ölmuş 100 bilim adami ve 100 devlet adami YAŞAYAN 100 ulusal partilerin başkani 100 uluslar arasi dev şirketleri patronu Dâhiler ve deliler NE için çalişiyordu ve bunlar KIM in işine yariyor du ? Keza dünyada ismi en sık geçen üç nebi İbrahim ve musa ve isa aleyhisselam ve dördüncü son nebi Muhammed aleyhisselatüvessalam AMACI ne idi ve bu nebilerin velileri ne yapıyorlardı ? Nebiler ve Veliler İle Dahiler ve delilerin YAŞAYANLARI neden bir araya gelmiyorlar ? ya da gelemiyorlar ? isterseniz soruya bir başka şekilde sorabiliriz: İsrail askerleri çocukları toplamak için köpekleri devreye soktu. Dağlarda gizlenmeye calışan Filistinli çocukların üzerlerine köpekleri salarak yakalayıp meçhule götürmeye devam ediyor.Birlesmis Milletler uyarıları dahil hiç bir yasaya uymayan İsrail,Çocuklar hakkında istenilen raporlara dahi asla cevap vermiyor. DEDİM Kİ Dünya da bir vahşet bulunuyor ve bunun çözümünün ne olduğunu da bilmiyoruz.. KİMİ KİME ŞİKAYET EDİYORSUNUZ.. biz çözümlerimiz için organize örgütler teşkilatlandırdık.. aileden mahalleye.. bireyden toplumu.. dükkandan şirkete.. cemaatten partiye.. bu ÖRGÜTLER şimdi ulusal ve uluslararası ÖRGÜTLER ile başımızda BELA oldu.. bana kalırsa önce İNSANIN yapılandığını öğrenelim.. sonra bunun çaresine bakalım.. osmanziya
Tevfik Fikretin oğlunun hazin durum Mehmet Akif oğlunun hazin durumundan farklı değildir.. son ideologlar Nazım Hikmet ve Necip Fazılın oğullarının durumdan haberim bulunmuyor.. ancak bu millete yarı aydın haline getirilmesine etkilerinin büyük olduğu kuşku götürmez.. mum dibine ışık vermez gerçeği bize gösterir ki başkasının ışığı ve başkasının mumu ile yanan mumlar.. kendini aydınlatmadıkça milleti de aydınlatamazlar ki bunu hepimiz yarı aydın durumumuzla gösteriyoruz. Kırk senedir kendi halimle de biliyorum.. kurumuş ve çürümüş bu ülke.. porsumuş ve buruşmuş bu dünya.. bir Filistin KATLİAMI üçüncü yılını tamamlamak üzere ise.. gelecekten pekte umutlu olmamak gerekiyor.. lakin umut kesmek haramdır.. akıllıca bir seçim değildir.. kötümser olmanın bir yararı bulunmaz.. bunun için yine insanları düşünmeye çağırıyorum.. düşündükleri kadar da inanmaya çağırımım.. kuru kuru Tanrı TANIRLIĞIN sağcı dincilikten.. kuru kuruya Tanı TANIMAZLIĞIN solcu bilimcilikten başka meyve veremeyeceği de ortada.. saygılarımla 0Z0 yontembilim.com İbretlik vakıa. Tevfik Fikret, Osmanlı’nın son dönemindeki çöküşü, cehaleti ve yozlaşmayı derinden hisseden, batılılaşmaya inanan aydın bir şairdi. 1895 yılında oğlu Haluk dünyaya geldiğinde, Fikret ona sadece bir evlat gözüyle bakmadı. Haluk, onun gözünde "gelecekteki aydınlık, çağdaş ve bilim dolu Türkiye’nin" prototipiydi. Fikret, oğluna ve onun nezdinde tüm Osmanlı gençliğine seslendiği ünlü şiirlerini yazdı. "Haluk’un Defteri", "Haluk’un Vedası" gibi eserlerde, oğlundan tek bir şey istiyordu: Batı'nın bilimini, tekniğini almak ve ülkeyi karanlıktan kurtarmak. 2. İskoçya Yolculuğu ve Kopuşun Başlangıcı Tevfik Fikret, oğlunun modern bir eğitim alması için onu 1909 yılında, henüz 14 yaşındayken elektrik mühendisliği okumak üzere İskoçya’nın Glasgow kentine gönderdi. Fikret’in hayali, oğlunun oradan bir "irfan meşalesi" olarak dönmesi, ülkenin karanlık sokaklarını aydınlatmasıydı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Haluk, İngiltere’ye gittiğinde bambaşka bir dünyayla karşılaştı. Ailesinden ve ülkesinden uzakta, içine girdiği bu yeni kültürde yavaş yavaş kendi kimliğini aramaya başladı. Bu arayış, Tevfik Fikret’in kurguladığı "Haluk" profilinden çok uzaktı. Haluk, İskoçya'da kaldığı aileden ve çevreden etkilenerek Hristiyanlığı seçti. 3. Robert College ve Büyük Yıkım Tevfik Fikret bu durumdan haberdar olduğunda büyük bir sarsıntı geçirdi. Bir dinsiz ya da din düşmanı değildi ancak oğlunun kendi kültürüne sırt çevirmesi, onun toplumsal ideallerine vurulmuş en ağır darbeydi. Üstelik dönemin gerici çevreleri, Fikret’e saldırmak için bu durumu kaçırılmaz bir fırsat bildiler. Fikret, "Oğlunu Hristiyan yapan zihniyet" diye acımasızca eleştirildi. Fikret, Aşiyan’daki evine kapandı. Maddi ve manevi olarak çökmüştü. Haluk ise eğitimini tamamladıktan sonra bir daha asla Türkiye’ye dönmedi. Amerika’ya yerleşti. Tevfik Fikret, 1915 yılında, henüz 47 yaşındayken, şeker hastalığı ve derin bir hüsran içinde hayata gözlerini yumdu. Ölürken yanında, uğruna şiirler yazdığı, geleceği emanet ettiği oğlu Haluk yoktu. 4. Hikayenin Sonu: Park Avenue Presbiteryen Kilisesi Rahibi Peki, Tevfik Fikret’in ülkeyi kurtaracak o "ideal gençlik" simgesi oğlu Haluk’a ne oldu? Haluk Fikret, Amerika’da tamamen Amerikan vatandaşı oldu ve ismini değiştirdi. Mühendislik yapmak yerine teoloji (din bilimi) eğitimi aldı. Park Avenue Presbiteryen Kilisesi’nde rahip oldu. Yaşamının son yıllarında kendisiyle röportaj yapmaya gelen Türk gazetecilere, babasını çok sevdiğini ancak Türkiye ile hiçbir bağının kalmadığını söyledi. 1965 yılında Orlando'da bir rahip olarak öldü. Tarihin İronisi: Tevfik Fikret, oğlunu Batı’nın "fennini" (bilimini) alsın diye göndermişti; oğlu ise Batı’nın "dinini" alıp bir kilisede rahip olarak ölmeyi seçti. Fikret’in Türk gençliğine miras bıraktığı "Haluk’un Nesli" ideali hep yaşadı ve daha sonra Mustafa Kemal Atatürk tarafından "Bütün ümidim gençliktedir" sözüyle cumhuriyet ideali haline getirildi. Ancak Fikret'in bizzat kendi oğlu, o defteri bir daha hiç açmamak üzere kapatmıştı... İnsanı yaratan Allah cc, insanın fıtratında Hak'kı, Rabbini aramayı ve ona İman etmeyi yerleştirmiş.. Hak dini bulamayan, buldukları nı "Hak" zannederek sarılıyor.. Tevfik Fikret Haluk'u İslâm dan, Kur'an dan uzak tutuyor.. öğretmiyor.. böylece çağdaş, ilerici, " bilim" insanı olmasını istiyor.. Sanki Hak din İslâm bilime karşı.. Mü'min bilim insanı olamaz mış gibi.. Haluk da fıtratta olan boşluğu Hıristiyanlık ile doldurmuş.. Bir insanın ateist, Marksist olmasından Hıristiyan olması yeğdir.. Yaşar Nuri Öztürk ve Bilim ışığı ![]() Düzenleyen osmanziya - 14-Temmuz-2026 Saat 23:37 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|