Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: kesret dünyası Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2715

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: kesret dünyası
    Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2016 Saat 11:12


Dünyanın nasıl olduğuna dair bir resminiz var mı ?

Peki evrenin nasıl olduğuna dair bir fotografınız bulunuyor mu ?

Belki yer küresinin uzaydan çekilmiş bir fotoğrafını bulup gösterebilirsiniz.. ya d gök bilim uzmanlarının size gösterdiği bir evren resmi vardır...

Örneğin yer küremizin samanyolu gök adamızın içinde bulunduğu mahalli galaksi kümesinin içinde YER aldığı super küme olan virgo kümesinin içinde bulunuyoruz ki bu dahi görebildiğimiz yüzde dört (%4) lük bölümü içindedir. Bu bölüm ise 15 milyar yaşında ve yüz milyar ışık yılı çapındadır gibi KAVRAMSAL bir resim sunulur.

Burada ise benim mantığımın ve bilgi çapımın çizdiği bir evren ve dünya ve zihin resmim çizilmiştir.

Bu tablo benim değiştirmemle   ya da başkasının eleştirisiyle DÜZELTMEDİĞİM en son tablomdur.

Bu tablo bir kavramsal tasarım olup benim zihin tasarrufumdur. YBA de her bir kavram bir NOKTA olup bir yere oturtulmuştur. Ancak oturduğu yer onun mülkü değildir.. onu oradan kaldırır başka bir yere yerleştirebilirim. Ya da tamamen kaldırıp silebilirim. Yerine başka bir kavram konuşlandırabilirim.

Böylece geometrik noktaların ve bunların oluşturduğu çizgilerin ve KABLO'ların oluşturduğu bir TABLO kurarım ve bu tabloları da ard arda değiştirerek dinamik bir HABLO ortaya çıkartabilirim.

Yazılarıma ekli dosyalar içinde bu tabloların versiyon sırasıyla değişimini izleyenler şu bahsettiğim habloları görebilirler. Ancak değil habloları, tabloları bile izleyen ve hakkında konuşan ve eleştiren çıkmadı.. yalnız genel bir eleştiri var; ANLAMIYORUZ.


Hangi dili anlayabilirsiniz ki şifresini ve kodlarını bilmeden ve isimlerin ve harflerini okumasını öğrenmeden. Aynı şekilde yöntembilimsel analiz dilini öğrenmeden tablolarımı okuyamazsınız.


Kimseler orada kullanılan sözcükleri okuyarak düz yazı gibi tabloyu okuyacaklarını ve anlayacaklarını sanıyorlar.. aksiliğe bakın ki ben de aynı şekilde anlayabileceklerini sanıyorum.. bu yüzden onlar YBA dilini öğrenmiyorlar.. bende öğretmiyorum. Bu anlayabileceğine ve anlatabileceğine dair iki sanı birleşince de ortaya hiç bir anı çıkmıyor.. oysa oradaki iki sözcüğü birleştirseler ortak bir anlam çıkaracaklar. Başka bir iki sözcüğü birleştirseler orada da başka bir anlam çıkacak. Sonra bu anlamı birleştirseler ortaya resmen bir anlatım çıkacak.. fakat bunu dillendiren bir arkadaş çıkmadı.. lakin bir gün çıkacak.

Her ne ise çok şükür bu gün işi düzelttik.. Rabbim beni korudu.. bir anlam ve anlatım musibeti çıkmadı.. nesneleri ve kimseleri Yaratan ve çalıştıran.. makineleri ve yakineleri Yöneten ve kullanan yaratan Rabbimizin lütfu sayesinde çokluk konusunda yeni bir resim yaptım.. kesret ve çokluk dünyası bizim zihnimizin afakını ve zahirini ve haricini temsil eder..

Bakalım nasıl bulacaksınız kesret dünyamı.. bu zihin sarayında gezerken elbette sizler bunun daha iyisini yapabilecek ve kurgulayabileceksiniz ve bende daha gelişmişini kuracağım ve öreceğim.


Sağlıcakla kalın.


Osmanziya

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk