Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: yeni dusunceler Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2724

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: yeni dusunceler
    Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2017 Saat 16:24
BİLGİSAYAR GÖZÜYLE



DONANIM.. aygıt ve sürücü.. YAZILIM kod ve mod.. olmadan çalışmaz.. her ikisi de dil ve düşünce gibi birbirine bağlıdır ve birbiriyle İNTERAKTİF ilişki içindedir.. bunu söyleyen kaba bir benzetme yapmışa benziyor.. beyin ne sadece donanım ve akıl ise ne sadece yazılımdır. Dil ve sözlük olmadan çalışmazlar.

Kainatın küçültülmüş örneği insanın donanımı Kur'anın aydınlık bir özeti olan fatiha yazılımı bir araya geldiğinde.. dayatılan yazgı ve deneyimlenen yargı işletilmeye başlandığında.. dünyanın yaratılış ekranında bilim ve hukukun iktisad ve adaleti aydınlanacaktır.

Ki bu birliktelik ve beraberlik hürriyet (laikliğin) ve meşveretin (demokrasinin) hızlı ulaşım ve etkileşim araçlarıyla içten ve etkin bir şekilde uygulanmasıyla sağlanacaktır. Bilgi toplumu ve hukuk devleti; ulusal, yerel ve küresel çapta gerçekleşecektir.

Yeter ki işletim sistemi paket programlarıyla çalışmaya başlasın. Ancak biz bu sistemi yaratan ve paketleri yapan kuran Programlama diline aşina olalım.


BEKLENEN MÜSLÜMANLAR
Kıssa-i Musa.. geçmişin gelecege örnek gösterilmesi ve sizde böyle yahudileşmeyin demektir. Yoksa düşman her zaman nefis ve dünya ve tagut ile enaniyet ve dil ve şeytandır.. ve dine karşı din.. bunlarla örülür.
Insaniyet asıl.. islamiyet hasıl.. dil vasıta.. din vesiledir. Ahir zamanda ise insanlar arasında ortak dil ve din bulunarak insanlar sayısinca yol olacak ve ilahi.. semavi ve kitabi dinler birleşecektir.. İnşaallah.

Bekleyen müselmanlar ile beklenen müslümanlar arasındaki fark böylece ortaya çıkıyor. Öyle bize eklenme ile eklemleme arasindaki farkı bulmak kalıyor. Bu fark fiziksel karışım ile kimyasal bileşim arasındaki farka benzemesin ?




     
SIRAT

SIRAT hem HZB hem ZHB köküne can verir.. hem hizb hem mezheb vardır.. hizbin fıkrası ve zümresi.. mezhebin meslek ve meşrebi bulunur.. insanlar şube şube.. ayrılmıştır birbirlerini tanısınlar ve yardımlaşsınlar diye.. bugün bu oluşumlar kötüye kullanılıyor diye.. dili kötü ve kötüye kullanılıyor diye.. dil ve din ile emek ve hürriyet alet ediliyor diye.. bunları yok sayacak değiliz.. diye düşünüyorum. Dikkat (aykı) ederseniz "ihdiNAssırat" derken orada kocaman bir BİZ var.. işte bu biz, o biz. En büyük biz İNSANİYET'dir.. onun büyüğüne de İSLAMİYET adını vermiş İmamı Nursi.
Itikad.. ibadet.. ile ahkam ve ahlak her dinin köşe başları.. her mezbeb bunları temamiyle ve kemaliyle ihzar edemedigi gibi her hizib dahi icra edemez. Çünkü bilginin evrimini ve buyruğun devrimini gerektiren evrensel değişim ve toplumsal dönüşum vardır.


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk