Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: yazi 27 01 2021 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2724

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: yazi 27 01 2021
    Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2021 Saat 09:28

YAZARLIK.. yapamadığım bir iş.. ancak yazılarım bulunuyor ve bunları böyle zaman zaman yayımlıyordum.. bu günlerde biraz tembelliğimden olacak sık sık yayimlamaya başladım.. fakat bizim asıl işimiz TABLO.. yazılarla birlikte tabloları da yayımlıyorum ki YBa dilinin reklamı olsun.. bu çeşitli konularda yazılarımla birlikte RIZA başlıklı bu tabloyu da yayımladım.. oturup BURADA PAYLAŞTIĞIM tablo üzerine BİR KİTAB yazsam anlamayacak tek bir kişi bile kalmaz.. ancak bu hazır açık ve seçik anlaşılır yazı ya da kitab ile insanları düşündürmeyenler kervanına yani öğretmenler ve hocalar ve yazarlar katılmış olurum..

Rıza..
Senin arzun olur benim talebim olur..
Senin anlamın olur benim amacım olur..
Tüm bu duyum, duygu ve düşüncelerin ve sonuça dileklerin ve yalvarıların toplandığı yer İSTEK dağıdır.. ÖZLEM zirvesidir..
işte tüm bunlar RIZA, razi ve marzi odağında toplanırlar.


Biz de YBA öğrenmeye ve öğretmeye kasd ü azm ü cezm ettik.. fakat öğrenmeyi sürdürdük te öğretmeyi beceremedik.. olsun beceremedik diye başaramayı bıracak değiliz ya..


Tanrı nebiden razı.. nebi ümmetten razı.. ümmet hocadan razı.. koca karıdan razı.. karı kocadan razi.. ebeveyn evladeynden razı yani ROSE olur da güler mi ?


Tapılası karılar ve kulluk edilesi kocalar...


Güllere destek verelim.. çünkü güzellikler ve iyilikler gülünce gelecek...


MUSTAFA KEMAL

Cumhuriyet.. kolay kurulmadı.. totaliter ve otoriter kızıl ve yeşil IDEOLOJI.. yine butuncul ve birliktelikçi MAVI İdeoloji tarafından önlendi ve önlemlendi.. bunun nedenini anlamak için idea (fikir) ve ilim (logos) üzerine kulturel ve sosyal YBA yapmak gerekir ki bunu gunluk dilin duz yazısiyla kızıla adanmış.. yeşile âmâde olmuş.. maviye angaje olmuşlara anlatmak mumkun degildir.


M. K. ATATURK mavi bir mason degildi.. ancak kullanmak için onun etrafinda kenetlendiler.. eger anlasalardı.. mavi ve yeşil ve kızil ve kırmızılarda bilgi toplumu ve hukuk devleti vaad eden SARI çevresini sararlardı.. ancak kim bilir Yaratan bu rengi anlayacak, partiye paravana ve kamuflaj, ideolojiye paratoner ve bayrak olmayacak yepyeni bir bir dili olan yepyeni bir din getirecektir.. oda doğunun ve batının kesiştiği.. geçmiş ve geleceğin kavşaklaştığı bu ulustan çıkacaktır. Bu yol da bu çağın sanrıları olan tanrılarını insan olmaya çağıracaktır. Bunun çekirdeği de YBA olacaktır. diye düşünüyorum. Doğrusunu Allah bilir.


DİL
Kelimeler.. harfler ve cumleler arasinda KELAM edebilen ve manası olan lafızlar.. bunlara isim denilir.
İsim ise bize ilim veren işarettir.

Ilim ise bir karanligi aydinlatan ışık.. bir kapıyı açan anahtar.. bir kodu saklayan mod.. bir haddi taşiyan haddir. Hepsine birden biz LISAN diyoruz.

Örneğin: matematik bir dildir.
Misal; bilgisayar kullanmak programala dili ve işletim sistemiyle YAZILIM denen bir dili kullanmayı gerektirir.
For example; İngilizce bir dildir.
Bir mesleği öğrenmek için onun fakültesini bitirmen bir dildir.
Örneğin; araba kullanmak bir dildir.
Örneğin; Kur’an öğrenmek için Arapça harflerini öğrenmek bir dildir, onu anlamak için Arapça öğrenmen bir dildir, Peygamberini tanımak için Hadis okuman bir dildir. Yaratan’ını tanımak için RNK okuman bir dildir. Kültürünü anlamak için dilini ve dinini öğrenmek bir dildir. Bütün bu diller arasında KAYBOLMUŞ kendini aramanda da bir dildir.


Elbette bu dilleri öğrenmek ve konuşman hemen olmaz.. bir ömür alır. Otuz yıl önce derdim; “Araba kullanmayan topal, İngilizce bilmeyen sağır ve bilgisayar kullanmayan kördür.” Yirmi yıl önce ise “Araba kullanmak Formula yarışlarını gireBİLmektir.. İngilizce bilmek İngilizce düşünBİLmektir. Bilgisayar kullanmak virüs yazaBİLmektir. Sonra öğrendim ki BİLMEK, düşünmeyi BİLMEKTİR.


Işık nesneleri görmenin bir koşulu ( diğer üç koşulu da cisim, göz ve beyindir) olduğu gibi aynı zamanda görmenin bir engelidir. çünkü cisim, göz ve beyin olduğu halde ışığa olmayan pek çok cismi görmezsin. Çünkü gecedir. Bunun gibi öğrendiğin tüm diller de senin kendini görmene engeldir. Olduğun halde dillerin ve dinlerin karanlığı içinde kendi görmezsin.. çünkü aramaz ve bulmazsın.


Her ne ise BİLDİK ki ne yaparsan yap bir nesnenin dilini ÖĞRENMEZSEN onu   KULLANAMAZSIN.. onu kullanamıyorsan ondan YARARLANAMAZSIN.


Sen sana yararı olacak çok okuma ve yazmalar öğrendin.. ancak diğer dilleri öğrenmek için sana önce okuma ve yazma öğrettiler.. mektep üstene mektebe gönderdiler.. ömrünün yarısı bu ilk, orta ve yüksek mektepleri okumakla geçti.. sonunda eline bir DİPLOMA verdiler.. onun ile seni bir işe ATADILAR.. öğrendiğin ve ihtisasla uzmanı olduğun dilde yaptırdıkları mal ve hizmet sunumları için sana PARA verdiler.. ve sana geleceğin inşa edecek yolları seçmeye yarayan OY hakkı verdiler. İşte senin hayatını belirleyen dört KAĞIT ve bunların hepsi de bir KAYIT.. bağ.. zincir.. dil…


Şimdi PARA tehlikeye girdi.. çünkü yeni bir dönemeçte.. eskiden altına ve dövize bağlı olan para şimdi tamamen KAYIT’a bağlı.. yani işimiz daha da KOLAY ya da ZOR olacak..


Her ne ise.. bir dili öğrenmek için en az İKİ SENE gerekiyor. Ana dilini öğrenmek için beşinci ve altıncı yılların olmak üzere iki yılını verdin.. bir yazarı anlamak için en az iki yıl onu okumalısın. Başka bir yabancı dili öğrenmek için en az iki yılını vermelisin. Hayatta ve mmuriyette ve masonlukta GELİŞİM kademelerinde ilerlemek en az iki yılını vermelisin. Fakat tüm bunları öğrenmekte senin bir yararın oluyor.. yararın olmazsa kullanmazsın.. kullanmayacağın içinde öğrenmezsin.

Bütün bunların sana ve bana bir yararı oluyor ki ben ve sen bu dört kağıdı; diplomayı, atamayı, parayı ve oyu elimize aldık.. artık bundan sonra ELİMİZE alamayacağız.. hatta dilleri THE matrix filminde olduğu gibi beynine yükleyeycekler.. sana ve bana olanlardan sonra ben ve sen KENDİMİZE nasıl erişeceğiz ? Hiç düşündün mü ? YBA çok yönlü ve yanlı olan kendimize erişmek AMACIYLA bir kapı, bir lamba ve bir dildir.. kendini tanımak ve insanı bilmek İÇİN.. niçin dersen.. çünkü iŞ’in iŞ’inde bir İŞ var. Çünkü seçmek.. sıçmak.. iki büyük iştir.. sıçmak, seçmekten büyük bir iştir.. çünkü sıçamazsan seçemezsin.. haram yersen haram sıçarsın.. helal yersen helal sıçarsın.. haram seçersen haram yersin.. helal seçersen helal yersin.. şimdi bizi helal ve haramın ne olduğunu değil protenin, karbonhidratın ve lipitin ne olduğunu öğretiyorlar.


Özetle hal ve kal dili ile lisan ne kadar çok kelime biliyorsan..dinin en az yarisi kadar aydinlatir. Hatta dili anlamamışsan dinini de anlatamazsin.

Öyle ise aklın varsa ilmini.. isimler ve kelimelerle artir.. Rabbi zidnî ilma de…


YAŞ TEBRİĞİ

Değerli Kardeşim, ömrünüz bol, sonunun güzel ve geleceğiniz iyi olsun.. ta ki güzelliğiniz sabrınız ile artsın ve iyiliğiniz gayretiniz ile çoğalsın. Amin
.
KADINLAR VE ERKEKLER

Neden kotu rol erkeklere.. posediona.. perseusa düşer. Bu antik yunanadan beri gorundugunun aksine uygalikta egemen unsurun kadin oldugunu gosteriyor. Bu örnekte oldugu gibi kadinin kadına ettiğini erkek etmiyor.. sanırim onumuzde yüz yillarda feminizm bitecek maskulinizm başlayacak..


Sonuçta öyküler gerçek değil.. filmlerde hakikat.. filim ve öykülerde iyiler kazanır.. gerçekte kötüler.. ancak geçici bir kazanç.. sanırım iyiler akıllı olup kalıcı olanı seçiyorlar.

BAŞARI

Savaş ve barışın bir sınav ve yarış olduğu anlaşılıyor.
Elde edilen BAŞARI ise ekiplerin amaç, güven ve zaafiyeti paylaşmaları ile ortaya çıkar.

TORBA

Laf olsun.. torba dolsun.. konu da kargo pardon karga olsun dediiim.. A sultan ve han B sultan da torba doldurmaya katıldılar.. neyse ki uygarlik gunluk dilin bu edebiyatindan bilimi ortaya çikardı.. daha önce de dinden de hukuku çıkarmıştı..
işte biz bu fehmin yaptigı FÜNUN ile fıkhin yaptigi HUKUK başliklarini ULUM (Bilim) olarak adlandiriyoruz.
Fehm ve Fıkh fikrin iki türudur. Bu iki tür tefekkur sonucu ortaya çikan fikirleri sağlam olmasi yolunda bir duyarlik kazandirmaya çalişıyorum ve bunuda YBA davasi ile duyuruyor ve çağiriyorum.
LISAN DORT KATMANDIR
Günluk dil.. ( NÜGA )
Bilimsel bilgi.. (NÜHA)
Felsefi dil.. (LÜBA)
Dini bilgi.. (LUGA)
Dil ve bilgi.. lisan ve ilim.. lisan ve nakil.. lisani hal.. lisani kal.. ve sonucta hepsi AKIL KÖPRUSUNDEN geçer.
Akli ve fikri ve hatta ZIKRI çalıştiralim ki gurur ve riya ve kibrimize GRK olmayalim ve küfr ve kizb de batmayalim ve boylece donduk GARGA ve KARGO ya.

ÖNEMLİ OLAN

Kim demiş.. kime söylemiş.. önemli olan budur.
Burada söz uçmuş yazı kalmış.. bu hiç yoktan iyidir..
Zaten bunun için eleştirilerim hak etti bunun için daha açık yazdım:
"Yaşam ölümün kontrolündeki pahalı bir seçim.
Kim demiş.. kime söylemiş.. önemli olan budur.
Burada söz uçmuş yazı kalmış.. bu hiç yoktan iyidir..
Zaten bunun için eleştirilerim hak etti bunun için daha açık yazdım:
"Yaşam ölümün kontrolündeki pahalı bir seçim.
Yalnızlık kalabalıkların ömür tükettiği kayıplarda eşsiz bir olasılık.
Aşk, mutsuzluğun anayasasındaki en büyük açık..
Sadece göze almak, gözle görmek, akılla özümsemek,
yaşamla harmanlayabilmek bizi doğruya götüren.
Kalan her şey zamanla bizi öldüren, yok yere"
Umutsuzluk kokuyor.. bazıların çok şeyi gitmiştirde elinde sadece umudu kalmıştır onu da almayalım.. umut de gerçek değildir umuzsuzlukta.. gerçek ikisinin arasıdır.. eğer onu arıyorsak. Sağlık ve afiyet içinde bilgi, sevgi, saygı ve umutla kalın.



Osmanziya 27.01.2021 Üçyol-


İZMİR

Düzenleyen osmanziya - 27-Ocak-2021 Saat 12:42
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk