Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
fazilet
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Nisan-2010 Konum: Yzmir Gönderilenler: 88 ![]() Hak Puan : 0 Kidem : 5 OrtalamaHak : % 0 Irtibar :0 |
![]() Gönderim Zamanı: 27-Temmuz-2010 Saat 15:23 |
Kördü?üm... Hz. Ai?e, Peygamberimizle (aleyhisselatü vesselam) yeni evlenmi?ti. E?inin kendisini sevip... sevmedigini merak etmekteydi ya da kendisini ne kadar ve nasyl sevdi?ini… Hz. Ai?e bu dü?üncesini Peygamber Efendimizle konu?madan edemedi. “Ey Allah’yn Resulü, beni seviyor musun?” “Evet,Ya Ai?e tabi seviyorum!” Ai?e dahasyny da merak ediyordu, acaba nasyl seviyordu? Hemen sordu: “Beni nasyl seviyorsun?” Peygamberimiz sevgi ?eklini tanymlady e?ine; “Kördü?üm gibi.” bu cevap Hz. Ai?e’yi cok sevindirdi,çünkü kördügüm açylamazdy. Açylmayan, bitmeyen syrly bir sevgi demekti. Alaca?y cevap onu çok mutlu ettigi için Hz. Ai?e syk syk sorardy: “Ey Allah’in Resulü, kördü?üm ne alemde?” Peygamberimiz, Hz. Ai?e’yi memnun eden cevaby verirdi her defasynda: “ilk günkü gibi" |
|
fazilet
|
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4026 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() |
Saygyde?er Karde?im,
Yletin için te?ekkür ederim.
Acaba kördü?üm olan sevgi ile sevgi mi ? Yoksa sevgili ile sevgili mi ? Yoksa eril güç di?il güzellik mi ? Yoksa e?lerin kar?ylykly sevgi ve saygysy my ? Karar veremedim.. belkide hepsi.
Evlilik birlikteli?inin mutlu ve e?lilik beraberli?inin kutlu olmasy, taraflaryn üzerinde emek, sabyr ve içtenlik harcady?y yyllar gerektirir. E?er Allah'yn Sevgilisinin sünneti esas alynyrsa bu yol kysalyr.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |