Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: takvim Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2728

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: takvim
    Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2023 Saat 17:15


https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2002

TAKVİM 00
Ahseni takvimden ahseni amele giden program ve proje.. şakır şükür çalisıyor.. zikir fikir işliyor.. sabır rabas işliyor.. bizim haberimiz yok...

Önce başlat sonra bitir yasası..
kabl-i ibtida ba'd-i intiha kanunu
fenomen adı verilen FENA vakıasıdır.

Ahseni takvimden ahseni amele gidir.
Ahsen-i kasas'ın gayesi hüsn-ü hatimedir.

Ancak bu çok yanlı ve yönlü olguyu günlük dilin düz yazısı ile konuşmak yetersiz kalmaktadır.. bir yanı söylemezsen kabul etmiş gibi kalıyorsun.. bir cümleyi söylemediğin halde söylemiş gibi oluyorsun. Lafz maksadı aşıyor.. söz makamı taşıyamıyor ya da elinde olmadan yarım kalıyor.. dilinde olmadan sınırı şaşyor.

Düşünmeyen topluluğu çoğalıyor.. düşünenler azalıyor. Bu arada arayanlar iki arada bir derecede sıkışıp kalıyor. Sonuçta temelde bu esbab-ı mucibe olmak üzere böyle başka gerekçeler ile insanlarda samimiyet ve ciddiyet azalıyor.. samimiyeti ve ciddiyeti olmayan insanların islamiyette olan safiyet ve halisiyeti kalmıyor.

Namaz kılıp orup tutmakla kendimizi İSLAM sanıyoruz.. namazda başka bir hakikatı tanımayan gözü kör ve gönlü sağır bir kültür haline geliyoruz.
Uydurulmuş din ve indirilmiş din UYDURMASI ile en büyük sahtekarlığı yaptığımızın farkında olmadık.. bir tane din ve insanlar sayısınca yol bulunduğunun ayırdında olmayanların kendi yollarını başkalarına din diye dayatmasına.. daha ne kadar katlanacağız.. sanırım onun dininin kendi yolu olduğunu kanıtlayancıya kadar. Bu da tamamiyle ve kemaliyle mümkün olmayacaktır.

Hem İmamı Azamın bir sözü biliyorum: “Bir delille kırk alimi yendim.. kırk delille bir cahili yenemedim” hakikati cereyan edecek.. samimi ve ciddi olan insanlarla.. safi ve halis olan islamlar Allah azze ve celle'nin indinde birbirinden ayrılacak.
Bu filitre bir imtihan sırrı ve fitnesi.. bu süzgeç musabaka gizemi ve belasıdır.

Dil bilime ve din hukuka intikal etti.. bizi düşen dilin kökünü aramak ve dinin temelini bulmaktır. Bilimin gereği olan iktisad ile dinin isteği olun adalet ticaret ve siyasette henüz sağlanamıyorsa bunun nedeni bilimin hikmete ve hukukun ahlaka henüz inkilab edememesidir.

Dilin ve bilimin evrimi HİKMETE.. dinin ve hukukun evrimi ADALETE varamıyorsa bunun nedenlerini bulup onları gerçekleştirecek DEVRİM'lerde elbette olacaktır. Ancak bunu yapacak bireysel cesaret ve kişisel gayret henüz oluşamadı.. oluşturacak ve geliştirecek süreçlerde elbette senin ve benin çalışmasıyla olacaktır.. ben buradayım.. sen neredesin ?

Rabbena lâ tuzig kulubene ba'da iz hedeytana
ve heblena min ledünke rahme. İnneke entel vehhab.

Rabbena inneke camiunnasi liyevmin la raybe fih.
İnnallahe la yuhlifülmiad.

Sağlıcakla kalınız. Osmanziya 13.04.2023



Düzenleyen osmanziya - 13-Nisan-2023 Saat 22:56
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2728

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2023 Saat 17:16


TAKVİM 01

Konuşmak.. eleştirmek.. pohpohlamakla bir yere varılmıyor.. kendi içinde dolanıp duruyorsun.. söylediklerimizin boğazımızdan aşağıya.. dediklerimizin dilimizden gönlümüze.. inmesi bir samimiyet ve ciddiyet sorunudur.. samimi ve ciddi olamamak AHLAKİ bir sorun değil İNSANI bir mes'eledir. Fakat ne yazık ki bu güne kadar dini ve ahlaki ve hukuki bir sorun sanılmış.

Keza dinin temeli olan iktisad ve adaletin unutulup kemal ve faziletin dini ve ahlaki bir problem görülmesi başka bir konudur. Dinin sadece ibadete ve ahirete hasredilip dünyaya ve bilime.. kuvvete ve hukuka.. hakikata ve hürriyete.. ait yönlerinin ve yanlarının durdurulması ve dondurulması gibi.

Yahudilğin 400.. hristiyanlığın 200.. müslümanlığın 100 mezhebi olması hiç bir sorun değil.. çünkü bunlar din değil dinin bir yorumu ve yaşamanın bir yolu.. yapılacak iş çok basit.. ve bu basit yolları 12 yıldır anlattığım halde korkak düşünen kendini beğenmişler ve yüreksiz arayıp benin gibi bir boka yaramayanlar.. yıllardır laf söylemek yerine laf sıçmaktadırlar. Zaten cehennem böyle oluşuyor.
Zaten onlar hasları hak deliğini ile bok deliğini birbirinden ayırmayacak kadar delirdikleri halde beni deli sanıyorlar ve hatta sayıyorlar.. aklım gayet yerinde.. gereksinim çıkarlarının gereği olan hedeflerden başka olan ciddi bir gaye ile samimi bir işe girişemeyen insanlarla başarılı bir iş yapamazsınız.

Bu damardan bende de olduğundan dolayı bu güne kadar bir BAŞARI sağlayamadım.. yapabildiğim böyle konuşmak.. eleştirmek.. ancak bunlarda olmazsa değiştirmek ve düzeletmek.. geliştirmek ve iyileştirmek gerçekleşemez.. taki semavi bir tokatla yıkılana kadar.

Sonuçta 3000 yıllık Musevi.. 2000 yıllık İsevi ve 1500 yıllık Muhammedi tarihinden sonra İLAHİ KİTAPLARDA VERİLEN MESAJA gayet açık; tevhid, iktisad, adalet,hakk, hürriyet, meşveret. Bunların unutulup ilk kitap benden son kitap bende.. gereksiz tartışmanın hiç bir sonucu ve yararı bulunmuyor.. daha 1500 yıl daha mı senin dinin BATIL .. benim dinim HAKK mücadelesi yapalım ve milyarlarca insanı öldürelim.

2 milyar müslüman.. burada.. 2 milyar hristiyan burada.. peki nerede şu 2 milyar YAHUDİ.. eğer gözümüzü açmazsak önce iki milyar müslümana sonra iki milyar hristiyanı bitirecekler..

Öyle ise tek çare oradan buradan.. MEHDİ beklemek DECCAL suçlamak.. yerine tüm semavi kitapları TEK KİTAPTA toplayalım.. halkın eline verelim.. sakın ha! hahamları.. papazlar ve hocaları SİYASETE VE TİCARETE karıştırmayın.. adamlara siyasete ve ticarete karışma yasağı getirin.. karışırlarsa gözlerinin yaşına bakmadan cezasını uygulayın.. sizde ticarette hürriyeti.. bilimde iktisadı ve siyasette meşvereti hukukta adaleti uygulamayan uygulamayanların mal ve hizmetlerine değer vermeyin.. dili ve dini paravana eden partileri kapatın.. emeği ve özgürlüğü paratoner eden ideolojilerin örgütlere prim vermeyin.. çünkü dil ve din ile emek ve özgürlük İNSANın değeridir.

Şu veya bu insanların benim dilimi ve dinimi.. emeğimi ve özgürlüğümü PARAVANA ve PARATONER edip PARA kazanmasına izin vermem. Çünkü o para ile eninde sonunda beni kendine köle edecek.. dünyanın kanunu budur.. güç kimse ise kral odur.. vicdanı yoksa kanun da odur.. din de odur.. bilimde odur. Dediğim dedik ossurduğun düdük diyende gayet haklıdır.. çün laf söylememekte laf sıçmaktadır.. biz uzaylılar da hep ossururuz zaten.

Belki bir gün köklerimizin göklerde olduğunu öğrendiğimiz de fazla sorun kalmayacaktır.. diye düşünüyorum. SAYGILARIMLA.. beni bağışlayınız..

Sağlıcakla kalınız. Osmanziya 13.04.2023


Düzenleyen osmanziya - 13-Nisan-2023 Saat 22:57
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk