Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: kulturel ve sosyal hedefler Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2743

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: kulturel ve sosyal hedefler
    Gönderim Zamanı: 27-Nisan-2023 Saat 08:24


İNSANBİLİM yapan Mustafa BUĞUÇAM sayfamda beş tane yazı yazdım.. bunu de WEB sayfamda paylaşıyorum..

Bunu neden yapıyorum.. niye çok vaktim mi var emekliyim diye mi .. hayır WEB sayfama davet için vesile ve ileç olsunlar diye..

En altta da YEDİ SENE önce yazdığım YÖNTEMBİLİM yapan Osmanziya sayfamda bu güne rast geldi..
RAST gelme şimdi buradaki zamanda olan bir DURUM
Bu durumda bir VASAT içinde bulunur.
Vasat adı üstünde bir ortam vasıtasıdır.
Bu gün varsın.. dünde vardın, fakat yarın kesin ve garanti değil.
Bu gün ilgin bir gündür..
Bir taraftan geçmişten geleceğe İLLETLER akar..
Bir taraftanda gelecekten geçmişe AKİBETLER akar..
İkisi bu günde ÇAKIŞIRLAR.

Bunun için derler ki dün bir rüyadır.. yarın ise hülya.. rüyanı mutlu ve hülyanı umutlu etmek istiyorsan bu güne dikkat et.. malum mutlu ve umutludan başka bir de KUTLU bulunuyor. O zaman bu ut ve mut ve kut’lar hangi unutulanlar ve anılanlar ve ünlenenler hangi AT’ın içinde bulunuyor ?

Nesne ve kimsenin yer aldığı ÖZNE’n içinde.. Pek “öz” ne dir ?
Kimse bilmiyor ki öz-ne deyip SORUYORLAR.

Kimsenin bilemediğini ben nasıl bilebilirim ki ?
Peki siz bilebilir misiniz ?

Öyle bilip tanı’yıp tanıtlayamadığız.. tanımlayıp kanıtlayamadığımız..
ÖZ’ün var olup olmadığı konusunda tartışmaya girmemeliyiz..

Bunlar beraber O’nun etrafında pek sözler söylüyoruz:
TOZ
TÖZ
KOZ
KÖZ
SÖZ
SOZ
DOZ
POZ
UZ
ÜZ
Tüm bunlar GÖNLÜMÜZDEKİ çıkarımlar ile   DİLİMİZDE dillendirilenler..

Bize düşen de dilimizi kötü ve kötüye kullanmamak.

Sağlıcakla kalınız.



Aslında belgesayarlar olan bilgisayarda yaptığımız işlerin esası PAYLAŞMA adı altında KOPYALA ve YAPIŞTIR.. için iki TUŞ'a dokunmak.. tabi bundan önce SEÇMEK ve EKTKİNLEŞTİRMEK işlemi bulunur ve bizi bunun da ayırtında değiliz.

Seçmek
etkinleştirmek
kopyalamak
yapıştırmak
PAYLAŞMAK..

Aslında tüm bu değişimlerin temelindeki yinelemeler ve yenilemeler; işlemler ve işletimlerimizdeki.. eylemler ve etkinliklerimizde BENZER işlere dikkat çekerler.

Nedir bu teşbih ve temsil..
Bilinenlerden bilinmeyenlerede gidenler yolculuğumuzun benzeyenlerden benzemeyenleri yürüyüşümüz olduğudur.
ve bunun ALETİ'de "kalem"dir.

İşte bu gün webimdeki paylaşımda bu kalemin "tarihini" listeledim.. Umarım bakar, anladıklarınızı eleştirir ve anlamadıklarınızı sorarak zihnimize hep birlikte açarız.

Rahmetli Feyme Annem'in duasıyla kalınız.."Rabbimiz zihin açıklığı versin". Amin.



İSİMLER ve HARFLER
Kuramî ve Kur'anî
Bindirilen ve Indirilen
Yorumlanan EŞYA ve yololan EŞHAS
Mecazî ve Hakikı
Harfî ve Ismî
ANLAŞILAN ile ANLAŞILMAYAN


Kulturel ve sosyal hedefler

Kainatın kaosu ile milletin patosunu bir adama yukleyerek konuşani temize çikaran konuşma.. dili kotu ve kotuye kullanma örnegidir.. diye duşunuyorum. Eleştiri sevilmez.. eleştirene de saygi duyulmaz.. buna rağmen bazı ssaydigim ve sevdiğim arkadaşlarıma eleştiri yapıyorum. Siyasal iktidara ilişkin gorüslerimde önceki günlerde sayfamda yaptım. Anlayanlardan eleştiri ve anlamayanlardan sorularını bekliyorum.

14 mayista saygideger sandik ve özgur seçim yaklaşıyor.. hepimiz sorumlulugumuz geregi istencimizle gelecek öykumuzu belirleyecek oyumuzu kullanacagiz.

Ancak saglam ve sağlikli bilgi ve degerlere duyarligi önceleyen YBA çagrim ANADOLU yerelinde bunalima belit olarak kuresel soruna bireysel çözum sunulmuştur. Bu elli yil içindeki kulturel ve sosyal hedef.. elbette beş yil icindeki ekonomik ve politik gelecekten elbette yüksektir. Sizleride YBA ogrenmeye ve kullanmaya ve yararlanmaya davet ediyorum. Saygilarimla.

Osmanziya 27.04.2027

YARIŞ VE SINAV FARKI
Bir kardeşim dediği ben senden daha zengin olsaydım.. senden daha başarılı olabilirdim dedi.. bende dedim ki Değerli Kardeşim kimse başkasının gibi olamaz.. herkes kendi kendinin rakibidir. İyiyi gider yine kendisine göre gider.. kötüye giderse yine kendisine göre gider. Çünkü her bir insan tek başına bir âlemdir.
Bununla beraber kültürel ve sosyal dünyada.. ekonomik ve politik alemde.. bir yarışta söz konusdur. Kimi kiminden daha servetli.. kimi kiminden daha şöhretli.. olabilir. Bu toplumsal yaşamda kaliteli mal ve hizmet sunumuyla ilgili bir YARIŞTAN kaynaklanır.
Ancak bizim karaktereli bir fazilet ve kemalat serimiyle ilgili bir SINAVIMIZ bulunur ki bunun başkaları ile karşılaştırmakla fazla bir yararı bulunmaz. Çünkü bu sınavı kimin geçip kazandığını bilemeyiz. Hani derler para ile imanın kimde olduğu bilinmez.
Kısaca GEREKSİNİMDEN doğan YARIŞ.. ile ARAYIŞTAN çıkan SINAV.. birbirinden farklıdır. Yarış başkalarıyla olan envanter karşılaştırmasıdır.. sınav ise YARATANIN sana verdikleri ile ortaya neler koyduğunla alakaladır. Birisi Yaratanın verdiği bin nimete bir kere bile şükür edememiş iken.. birisi yaratanın verdiği bir nimete bin kere şükür etmiş olabilir.
İşte bunu bilemiyoruz ve bende bunu size yazdığım bu yazı vesilesi ile biraz daha açık ve seçik anla


N isa N

Muhammed A.S. ın adını duyunca kırmızi görmüş boga gibi olanlar oldugu gibi Musa A.S ve İsa A.S. ın adini duyunca haç ve siyon yildızı gormus gibi bulunur. Bunlar dillerinden ve dinlerinden haberi olmayan hristiyanlar ve yahudiler ve muslumanladir.

Biz Muhammedîer ve İsevîler ve Musevîler.. dilimizi ve dinimizi.. kültüre ve medeniyete paravana ve alet etmekten.. dunyaya ve siyasete paratoner ve bayrak yapmaktan uzagiz.

Osmanziya
27. NisaN .2023 Üçyol İzmir.





26 Nisan 2016 de yazmışım..
Nereye baksam hep tayyip çıkıyor.. ayb'mı.. lyb'mi.. ryb'mı.. gyb' mı ?
Kaos.. bir pato mu yoksa semptom mu ? Crea ya da Rea CEREYAN olan ve MEREYAN eden bir hilkat ve hakikat gerçeği mi ? Rea Crea ile mi yoka Crona ile mi evli ? Olayları ya da kavramları kimseleştirmek.. çocukların animasyon filimlerini izlemek gibidir.. hayal için keyifli bir seyir olur.. yöntembilimsel analiz bir tür kavramsal tasarım olduğundan yapılan kurgusal tablolarda bir tür yapay imaj sayılır.. fakat ne olursa olsun.. düz yazının muğlak anlatımından ve büyülü çağrışımından daha sağlam ve sağlıklıdır.. bu yüzden felsefe bizi hep fenomenlerden numene çağırır.. nesneler ve kişiler görüntü ve gösterisinden.. göstergelerin işaretine ve görüngülerin delaletine davet eder.. elbette işaret ve delalet dahi bir dolayım ve kolayımdır.. ancak şimdilik HAKİKATI HİKAYE ETMEDE metafor ve analojiden başka bir tutulacak seçeneğimiz yok..27.04.2016




Düzenleyen osmanziya - 27-Nisan-2023 Saat 08:56
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk