Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: DUSUNENLERE Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2751

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: DUSUNENLERE
    Gönderim Zamanı: 23-Kasım-2023 Saat 14:13



Beklemek ve bakmak..
Geçmişe bakmak ve geleceği beklemek
Bu ikisi arasında geçmişteki olaylardan ders ve ibret alarak
bu günü değerlendirmek.. asıl olan bu.
Bunu yaparken
düşünme
anlama
inanma
süreçlerinin gerektirdiklerini
özenli ve itinali bir şekilde canlı kurmak..
aykılı ve dikkatli bir surette diri kılmak..
işte bu demesi kolay ve yapması olay bir iştir.

KALİTELİ mal ve hizmet ARZI
KARAKTERLİ fazilet ve kemalat TEŞHİRİ
GEREKSİNİMLERİN gerektirdiği sorunluluk ve geçimi
ARAYIŞIMIZIN istediği sorumluluku ve seçimi
gönül rahatlılığı ile yapmak ağır bir ZORUNLULUK'tur.

işte bunun için İNSANLIK zordur..
İşte bunun için İSLAMLIK kolay değildir.
Bununla birlikte ayet innemeal USRUYÜSRA diyor.
Zorlukta kolaylık var diyerek bizi SABRI ve SALATA çağırıyor.

Saygılarıml.. sağlıcakla kalınız.

Osmanziya 23.11.2023


DÜŞÜNENLERE

insan olmadan islam olmaz..
islam olmadan insan kurtulmaz..
denilmiş..
insan insan olmazsa.. ne olur ?
islam islam olmazsa.. ne olur ?
Burada ne insan tanımlanmış ne de islam..
sadece salahın halas olacağı gösterilmiş..

DÜŞÜNENLERE


Pil

Dediler ki piller, cive, kurşun, mangan, nikel, lityum, kobalt, kadmiyom gibi ağır kimyasallar içerir. Küçük bir kalem pil dört metrekare toprağım ürütim yapılmayacak kadar kirletir. Kimyasallar toprağa, suya, topraktaki yeşillikle beslenen hayvanlara geçer. Bu da beyin, akciğer, böbrek hastalıklarına ve kansere neden olur.

Dedim, Pillerden kurtulmanin bir yolu.. guneş enerjisini kullaman cihazlar olmalı..bu arada kendi neden ve beynimiz dahil enerji kullanan her sistem atık uretir.

Ham madde girdiler işlenik çiktilara donusurken artik ve atik maddelerle kirlenir ve kirletir ve bu arada yaşlanir ve eskir.

Sonuçta aşalim ve özumleme ve kirlenme ve temizlenme aşamalarinda ibaret BESLENME sureci işletiyoruz. Bu beslenme proseslerine paralel çoğalma ve seslenme ve sevinme vetirelerinin ve vesilelerinin de farkinda olmak gerekiyor.

Biz bu gibi merakli ve gizemli paylaşımlarla YBA reklami yapmaktan bu icerikleri anlamaya ve açıklamaya firsat bulamadik.
Ancak arife tarif yeter derler. Bu siber uzay vasitasiyla gelecege gonderdigimiz paylaşımlar sanirim kafi olacaktir.

Saygilarimla

osmanziya

Not: insan BEDEN pili bitince bizde topraga gomuyorlar.. nasil muhteşem bir olaysa.. tüm canlilarin olumunu duşunun.. topraği kirletmedigi gibi yararli gubreye donusuyor.

Şeytan
"İnsanoğlu garip bir varlık, hidayete ermesi için 124 bin nebi yetmedi ama yolunu kaybetmesi için bir şeytan yetti" tümceniz diyalektik bir karşıtlık sadece.

Karşıtligin kendini göstermesi KUVVETLI gerçek (zanni gaib) olarak gorülebilir... akıl bazen böyle veriye dayanmadan bağlamlar ve bağıntılar ve kurgular yapabilir.. sakınmak lazım. Sağlam nedensellik dışında itibar etmemek gerekiyor.

Öyküler bir çok yapay ve pek çok sanal bağlantılar kurabilir.. Rakamlar bizi yanıltmasın.. 124 bin nebi hepsi tarihte.. amma bir şeytan onunla birlikte yaşıyor.. ve o bir insanda bir kişiyi tanımak yerine ömrü boyunca yüzlerce kişiyi tanıyor.. ve her bir kişi, kendi kendine DEĞİL başkasına odaklanıyor.. yakınları, dostları, arkadaşları gibi çemberler içinde kendini yitiyoruz.

Artık bu gün akıllandım da sayfamda ARKADAŞLARIMI ciddiyete çağırıyorum.. şimdi baktım tanıdıklarım yatmamış gecenin bu saatinde (Saat 04:00) uyku yerine başkalarını laf yetiştirmekle ya da laflarına yetişmekle uğraşıyor.. bana gelince genelde 02:00 de yatarım.. bu da elbette çok geç bir vakit.. ancak biz saat on yatağa kon yaşantısını yakalamadıkça sıhhatimizi kaçıracağımız kesin.. lakin ALIŞKANLIKLAR bırakamıyoruz.

Yani sizin anlayacağınız.. şeytan 1 kişi değil.. Mustafa ismimde 2900.. osmanziya ismimde 919 dinnur ismimde 613 kişi toplam 4432 şeytan gecenin bu saatinde yatak yerine 14 yıldır ekran başında tutuyor.. yani 1 (şeytan) ise o da insanın kendisi.. oluyor. ve bizler dil HANNAS'ının ürettiği şeytanlardan da bir tanesi oluyoruz.

Bildiğimi iblis ve azazil ve lusifer ve mefisto olarak bilineni ise bizden önce cin uygarlığının Hz. Muhammedi.. bizim ki kurtuldu.. o kurtulamadı.. acısını şimdi Hz. Muhammedin ümmetinden çıkarmaya çalışıyor. Tanrı'mız rabbinnas.. melikinnas.. ilahinnas.. üç kademe ile bizden yardım istememizi buyuruyor.

Demekki HAN-NAS çok güçlü.. vesevesinin o kadar çok çeşiti var ki.. seslenmenin yüzde doksanı belki ona aid.. Yöntembilimi beğenen arkadaşlar gurubumda o sesi bulmaya çalışacağım.. İnşaallah.

Saygılarımla sağlıcakla kalınız.

Osmanziya

Var oluş

Senin için.. bu gün "Güneş yarınlar benim için doğmayacak" cümlesini kuran bir ZİHİN var.. bu tümceyi kurabilecek DİL var.. ve ben dahil bunu duyacak BAŞKA zihinler ve diller var.. şimdi var dediklerimi de "var say".. yokta sanabilirdin.. dışarıda varlıklardan ve yokluklardan yararlanıp olaylar ve ölaylar ortaya çıkaranları parantez dışına atarak.. var saydıkların ve yok sandıklarının üzerinde bir düşünmeye yoğunlaş.. göreceksin ki VAR OLUŞ.. muazzam bir zenginliktir. işte bu var sayma ve yok sanmaların gölgesinden çıkıp VAR oluş ile karşı karşıya geldiğimizde.. "benim" dediğin şeylerin ne kadar boş olduğunu anlaycaksın.. bu yüzden olanları da fazla kafana takmayacaksın. Saygılarımla.. sağlıcakla kal Değerli Kardeşim.

BEKLEYENLER


Kızılderililer 3700 yıldır Kalki'yi bekliyor.
Budistler 2600 yıldır Maitreya'yı bekliyor.
Yahudiler 2500 yıldır Mesih'i bekliyor.
Hristiyanlar 2000 yıldır İsa'yı bekliyor.
Sünniler 1400 yıldır Mehdi'yi bekliyor.
Şiiler 1300 yıldır kaybolan 12. İmamı bekliyor."
Daha çok beklerler.. beklenen insanlar ve Müslümanlar olmadıktan sonra.



Düzenleyen osmanziya - 23-Kasım-2023 Saat 15:00
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2751

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Kasım-2023 Saat 18:22

https://www.youtube.com/watch?v=7DFs2WifolI

Barış ÖZCAN

Yeni stüdyom bir uzay gemisi ve zaman makinesi: TARDIS


Tebrik ederim.. hayırlı olsun.. bende bu 23 kasım değerli paylaşımlar yaptım.. https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2155 zaman-mekan süreklisinin 11 boyutlu sicim kuramı evrenini göre bir ZAR olduğunu göre rahatlar bir ZARF olarak ta görebilir arştan kalbe .. kalbten arşa.. gidip gelebiliriz.


23 Kasım 1963 de başlamış TARDIS zaman gezginliğini anlatır.

The MATRIX ise SİMİLASYON KURAM'ın anlatır.


Çeşitli ütopyalar ve distopyalarla GELECEK işlenmiştir.. işleniyor ve işlenecektir..

İLK eden edinebileceğiniz bilgi linkleri


https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Matrix_(film)

Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson (Keanu Reeves), gecelerini "Neo" adı altında program kırarak ve Matrix'i araştırarak geçirir. Esrarengiz şekilde Trinity ve Morpheus ile tanışan Neo, yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir simülasyondan ibaret olduğunu öğrenir ve kendini bu durumdan kurtarmak için Morpheus'un önderliğindeki ekibe katılır. Neo gerçek dünyada ilk nefesini aldıktan sonra simülasyona tekrar girerek Matrix'in ne olduğunu kavrayacak ve kurtarılma nedenini öğrenerek gelişen olaylar çerçevesinde yeni kimliğini tanımaya çalışacaktır.
Filmdeki olaylar çok ileri bir tarihte teknolojinin son derece gelişmiş olduğu, yapay zekaya sahip makinelerin yaratılmış olduğu bir dünyada geçmektedir. Bu dünyada makineler ve insanlar arasında ortaya çıkmış, savaş sonucunda insan ırkı makineleri yenebilmek için onların enerji kaynağı olan güneş ışınlarının dünyaya inmesini engellemek adına, gökyüzünü kimyasal silahlarla siyah bulutlar oluşturmak suretiyle kapatmıştır. Bunun sonucunda enerji ihtiyacını karşılayamayan makineler yeni enerji kaynakları bulmaya yönelir ve insan vücudunun çok iyi bir enerji motoru olduğunu fark ederler. Böylece insanları köle olarak enerji üretimi için kullanmaya başlarlar ve herhangi bir isyan durumundan kaçınmak için insanların zihinlerini meşgul edecek bir program tasarlarlar. Bunun sonucunda köle insanlar aslında bilinçsiz bir şekilde uyurken zihinleri makinelere bağlı bir şekilde Matrix programının içerisinde her şeyden habersiz sanal bir dünyada yaşamaya devam ederler. Filmin başkahramanı Neo bu insan tarlalarında uyanır ve gerçek dünyada insanların yaşadığı tek yer altı şehri olan Zion'a götürülür ve gerçek dünyaya alıştıktan sonra Morpheus'un ekibiyle beraber makinelere karşı savaşmaya başlar..





https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Distopik_filmler_listesi


https://tr.m.wikipedia.org/wiki/%C3%9Ctopya





GELECEK nasıl gelecekten ANLAMLI VE AMAÇLI olabilmesi için yaşamın ziyade nereden gelmiş nereye gidiyoruz bütünlüğünü bakmak gerekiyor.


İnsanın mahiyeti ve geleceği konusunda Kur'an-ı MU'CİZ-ÜL-BEYAN sureleri vereyim.

DEHR
TİN
HÜMEZE
TEBBET

SURELERİ incelerseniz.. hem ütopik hem distopik olan cennet ve cehennemi birlikte içeren bir gelecek veremiyor ve bu da.. Eğer kuluma indirdiğim kitaptan bir kuşkunuz varsa onun bir benzerini getirin.. ayetinin çağrısını akla getiriyor.

Sonuçta konuyu anlamak ve kavramak için yukarıda sıraladığım sureler okuyunuz, düşününüz ve anlayınız.. belki inanabilirsiniz geleceğinize.. size tahsis edilen istidatlarınızla geleğinizin ve istikbalinizin konağına kavuşabilir ve bir zaman gezgini olabilirsiniz...

osmanziya 23.11.2023 22:01








Düzenleyen osmanziya - 23-Kasım-2023 Saat 22:03
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk