|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Din | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 5305 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: 003 esrarı şeriatGönderim Zamanı: 12-Temmuz-2026 Saat 20:00 |
|
Bu fani diyarda yaşanti ve davranişlarimizin yapip etmeleriyle.. kaç çoçuk edinip kaç mulke elde etmelerle kendimizi gosteririz. Kimi bir çocukla kimi üç çocukla.. kimi bir evle kimi bir yat ve kat ile.. Keza ölümun ani oldugu darda görüş ve tutumlarinin kurup kilmalariya her bir kişi benini gerçekleştirmeye çalişir ki bunun soyut haline kimlik ve kişilik ve bireysellik adi verilir. Bunun metafizik haline AMEL DEFTERI adi verilmiş ve parapsik bir SOZ (kalem) yazilan BELGEDIR. Biz YBA ile imam ve kitabi mubini ANLAYARAK bunu bu tabloda gostermeye çaliştim. Belki bu tabloyu GDDY çevirerek bunu size ve başkalarinsma da gosterebilirim. Fakat benim yolum böyle bilgi ziyafeti çekmek degil AD mutfagina girip beraber çalişip yemegi beraber pişirmektir. Işte akilli insanlar böyle amel defteri gosterme çalişmasi yerine bir kitab yazip ortaya koyarak hem kendini gostermis hem benini gercekleştirmiş oluyorlar. Saygilarimla
Morfoloji Sentaks EK AR SES gurultu SÜS görüntü Semantik KÖK AD Etimoloji Kelimelerle mi inşa edilir dil yoksa cümleler ile bina yapilir düş.. dunyadan ve dilden haberi olmayan düşünenler ile dilden ve dinden haberi bulunmayan inananlar degil bu sorulari yanitlamalari ilgilenmeyecek.. saymacak.. saymayacaklar hatta sevmeyecekler bile.. Boş inanlari ve kör düşunceleri zihinden temizlemek ön yargilar ve saplantilar tesfiye etmek gibi zordur. Hurafe ve imani.. efsane ve gerçeği bir birinden ayirabilmek bir tahsil duzeyi ve kaliteli yaşantiyi ve karakterli davranişi istiyor. Yemek yapar gibi goruş ve spor eder gibi tutum oluşturulamiyor. En başat bilgi aletimiz teşbih ve temsil.. aykili kullanilmak istiyor.. en tabaş deger aygitimuz iman ve usul.. ozenli işletilmek diliyor.. en elzem yapilandirmalarimiz kimlik.. kişilik vs bireysellik uyanik ve ayik çaliştirilmalari gerekiyor. Düşunen bildigimizin boş ve dayanaksiz inanlari.. inanan bildigimiz kor ve saçma düşunceleri kendilerinin haberleri bile olmadan kafasin sepetini ve başinin çorabini daha kalin ve karanlik dokuyor.. orüyor ve örtuyor.. GDDY ile.. GDD nin israf ve zulmunu göstermiyor. 0Z0
Boyut.. katman.. sayi.. sıra.. Nicelik ve nitelik ve özellik farki.. Derece ve içerik ile biçim ve nelik farki.. Insanla bu durumu çeşitli şekilde ifade ederler. Bunun en bilineni kutsal olan ve olmayandir.. yani tanrisal olan ve olmayandir. Hindistanda inege tapan iki kimse kabeye tapan muslumani ölduresiye dövmuş inege saygisizlik ettigi için.. şimdi musluman her ne kadar taşin onunde egilsemde ben ona tapmiyorum.. hindu arkadaşta diyecek ki ben hayvana saygi duysamda ona tapmiyorum.. gunese saygi gosterende.. inege saygi gosterende.. beyte ve haneye ve binaya SAYGI gosterende ona tapmaz.. kadin kari olarak ve erkek koca olarak neden birbirine.. bir binadan ve inekten ve guneşten daha fazla saygi göstermiyor ? Tanri tapma.. aslinda onu tanima.. arama.. bulmadir. Arayip bulduktan sonra da samimi ve safi SEVME.. ciddi ve hasbi SAYMA.. bundan sonra ancak halis ve muhlis TAPMA ortaya çikabilir.
Biz arkadaşlardan GDDY yazılmış Hazır açık ve seçik Sehil ANLAŞILIR bilgileri paylaşmaktan ziyade tablolara bakıp düşünerek anladıklarını eleştirmelerini ve anlamadıklarını sormaları bekliyoruz.. bu tablo için öncelikle Aliimran suresinin 31 ile 33 ncü ayetlerini okumalarını.. tabloya bu gözle bakmalarını istiyoruz. Sözun taşidigi bilgi ve degerin.. belge ve buyrugun.. örnek ve öğudun.. çekici ve çelici düsunce ve inançlarin saglam ve sağlikli olmasina DUYARLIK dogabilmesi ve sonuçta UYARLIK olusabilmesi bir tasfiye ve kurbiye sürecine bağlidir. Böylece ortaya çikan velayet ve sahibiyet ve aidiyetc şu iki ESASA bağlabilir. Sözun tasidigi BILGININ salih ve sağlam olmasi hem GERÇEK olmasina hem DOGRU bulunmasina bağlidir. Sözun yuklendigi DEGERIN sahih olmasi hem GUZEL bulunmasina hem IYI olmasina bağlidir. Tablo da bu 4 terimin her bir acik ve secik olarak 8 kavram ile tanimlanmistir. Bu tanimlari GDDY da daha yararli bir şekilde işaret edilmiştir. Bu 4 × 8 = 32 kavramin ayrintili degerlendirilmesi ve tartişilmasi.. degiştirilmesi ve duzeltilmesi sizlere ve gelecege birakilmiştir. Saygilarimla 0Z0 12.07.2026 14 0Z0
Deneye yanila.. değiştire düzelte.. genişlete geliştire yuruyen bireysel hayatimiz bir EVRIM uzere degil mi ? Keza delalet ve görunguleri evire tevil ederek.. işaret ve gostergeleri çevire tercume ederek.. ilerleyen toplumsal yaşantimiz.. bir TEKAMUL gostermiyor mu ? Insani kâmil de boyle olmuyor mu ? Benim FIGURANI oldugum GIDERAYAK filmindeki Kamil MUCIT nasil başarili oluyor gordunuz mü ? Yaşantimiz da ihtira ve telif ile keşif ve icada yer vermediğimiz de dunyanin ikiye ayrildigini goruruz; Sag partiyi tutan bir Tanri tanirin dinciliği din sanarak ve YARATILIŞI her şey yapip her turlu değisime ve yenilige kapali olmak. Sol partiyi tutan bir Tanri tanimazin bilimciligi bilim sanarak ve EVRIMI her iş yapip her turlu degişmezlige ve gelenege karşi olmak. Elbette hayat bu boyadigim gibi siyah ve beyaz beşiktaşli degil. Bu ikisi arasinda gri ve bulanik ve karisik alanlarda bulunur. Hatta sari ve kirmizi ve mavi (lacivert) takimlar ve ideolojiler de olur. Ben ne galatasarayli gibi kizil kirmiziyim ne de fenerbahceli gibi mavi lacivertim.. ben yeşilimi SARI ettim.. taki kartallari ve arslanlari takimima alayim. Erkeklerin ve kadinlarin.. solcularin ve sagcilarin bir birine düşmanligini kaldirayim. Evrim kadar da devrim.. yaratilis kadar da buyruluş.. dayatim kadar da deneyim.. dürülus kadar da diriliş.. yazgi kadar da yargi oldugunu gosterebileyim. mamı Nursî de dünyayı şöyle ikiye ayırır ehli dünya ve ehli ahiret.. ancak Kur'an-ı Mu'cizülbeyan ashabı şimal ve ashabı yeminden önce ve önde ve ortada sabıkunu koyar. İmamı Nursi bu dünya ve ahiret ehline genişleterek şu ayırımı yapır: Nefsim ve kalbim.. felsefe şakirdleri ve Kur'an tilmizleri.. milleti küfriyye ve milleti islamiye.. bu ayırım BİN YILLIK AYIRIMDIR.. nerede ise SONSUZLAŞTIRARAK kıyamete kadar götürürler ve buradanda melhame-i kübra diye neredeyse mahkeme-i kübrayı geçen bir KIYAMET SAVAŞI ortaya çıkarırlar. Bilimin PARADİGMALARI ortaya çıkıyor.. örneğin zaman ve mekan eskiden mutlak ve değişmezdi.. oysa İzafiyet kuruma değişmez olanı ışık hızı yaptı. zamanı ve mekan da buna bağlı olarak değişmez oldu.. yani kainat illüstrosyonumuza göre kavramlarda değişiyor. Yer merkezli ve güneş merkezli ve merkezsiz dünya görüşüne göre bilimsel kavramlar da değişiyor. Din de böyle DOGMALAR bulunur. Bunlardan biri de armagedon denilen SON SAVAŞ.. toplumda bilgi ve değerlerin yükselmesi ve inmesi ile MANEVİ yaz ve kış mevsimleri her zaman olmuştur.. ve buna bağlı olarak savaşlar ve barışlar her zaman olmuştur. Nitekim dünya efendeleri yahudileri azdırarak ve müslümanları onların üzerine salarak ve böylece bir savaş çıkartarak dünya nüfüsunu azaltmak istiyorlar ki bu oyuna gelmemek gerekiyor. Tarihi örnekler bize gösteriyor ki 600 yılda din.. 1200 yıldı dil.. 2000 yılda kültür.. DEĞİŞİR. Aliimranın dördüncü ayeti de de pek çok ayetlerin işaretiyle halife arz olan insanın devreye gireceğini haber veriyor. Bu durumu dün bir MÜDAKKİK arkadaşa altı tablo ile anlattım.. geri dönüşü almadım. Uzun sözün kısası DÜŞÜNMEYİNCE ne kadar inanırsan inan sonu KÖR.. İNANMAYINCA ne kadar düşünürsen düşün sonu BOŞ.. başın ve kıçın iyicene kaybolduğu dünya da bütün OYUNLAR kör.. anlam ve anlatımın birbirine bağlanamadığı bütün ÖYKÜLER ise boş.. işte YBA davası.. ön yargılarımızın ve saplantılarımızın.. kol gezdiği aklımızda sui nazar ve niyetlerimiz ile kötü zanlarımızın cirit attığı kalbimizi SIFIRLAYARAK.. Yöntem Bilimsel Analizi kurarak KENDİMİZİN insanbilimini inşa ederek BENİMİZİN islambilimi bina etmeye çalışmak.. aslında öyle pek zor bir iş ve amaç ve dava değil.. yeter ki kendimize güvenimizi işletelim. Saygılarımla 0Z0 yontembilim.com
![]() Düzenleyen osmanziya - 12-Temmuz-2026 Saat 20:06 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|