Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Din | |
![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | ||||||||
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4008 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: 23-Aralık-2011 Saat 08:41 |
||||||||
Düzenleyen osmanziya01 - 23-Aralık-2011 Saat 11:09 |
|||||||||
![]() |
|||||||||
osmanziya01
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009 Konum: İzmir Gönderilenler: 381 ![]() Hak Puan : 10 Kidem : 7 OrtalamaHak : % 100 Irtibar :2 |
![]() |
||||||||
S.A.Vedduha.. süresinden sonraki sureler namaz sureleridir.. kysa surelerin sonlaryndakilerdendir.. Kitabyn her suresi y?yk verir ve fakat sonuna do?ru bu y?yklar artar.. öylesine parlar öylesine parlar ki namaz surelerine gelindi?inde artyk biri bir ansiklopi gibi süzme ve seçme bilgiler tutar.. diri ve canly buyruklar ta?yr.. bu verilenleri almak için almaya hazyr olmak yeter.
Almaya hazyr olmak çok çe?itli ?ekillerde olur.. Bu i?in daha gençken giri?ilelecek emin bir yolu temel dil ve mantyk bilgileriyle mücehhez olmaktyr.. Amma herkesin hele bu e?itimin resmile?ti?i ça?da ve herkesin en kysa yoldan mesleki ve i? bilgilerini edinmesi zarureti kar?ysynda TEMEL DYN YLYMLERYNY verecek medrese tahsili edinmesi zor de?ildir kaldyki klasik medrese tahsili dahi insany tek yanly ve yarym aydyn yeti?tirmekten fazla bir i? yapmaz.. nasyl ça?da? mektep tahsili yapmakta insan tek yanly ve yarym aydyn olmaktan kurtaramazsa.. Ça? kendinden önceyi hatyrlamaz kendinden sonrakini hazyrlamaz.. geçmi?i hatyrlayan ve gelece?i hazyrlayan ça?daki insanlaryn bazylarydyr bunlar öncülerdir. Amma ?urasy açyk.. matematik dili bilmeden fen ilmi.. arapça dilini bilmeden din ilmi ve ingilizce bilmeden dünya ilmi yapylamaz. Çünkü dil, bilimin temelidir. Bunlary bulundu?unuz her ça?da yeteri kadar bulursunuz fakat hiç bir O zaman sorun, ça?yn e?itim sistemini gelece?ini hazyrlamaktyr.. öyle bir e?itim olacak ki hem geçmi?in yarymly?yndan hem de günümüzün yarymly?yndan kurtulsun.. daha böyle bir bir tam e?itim veren RESMY KURUM yok.. çünkü resmi kurum dedi?imiz e?itim ve ö?retim ortamlary ÇA?DA? E?YTYM denilen insan ilimlerini evren ilimlerine feda eden bir anlayy?la yapylyrlar. Geçmi?te günümüzü ne geldi ise, ça? gere?i eskidi.. çünkü ça?y i?leten "ZAMAN" geleni de?i?tirir, eskitir ve geçmi?e atar... Örne?in geçmi? sa?cy ile ?imdi solcu ise.. gelecekte dahi bu sa? ve solu bulunacak olsa bile ZAMAN yeni bir ruh olu?turur ki bu ruh her ça?da bulunan ÖNCÜLÜK ruhudur. Bunlar öyle bedii ruhlardyr ki kendinden öncekileri toplak ve kendinden sonrakilere kaynaklyk ederler. Eshaby ?imal, eshaby yemin ve ashab-y SABIKUN... Zaman her zamanynda BEDYY ruhlar bulunmu?tur.. do?u da vardyr baty da vardyr.. bunlaryn ismi yabancy de?ildir.. Aristo, Descartes, Kant, Ymamy Gazaly, Ymamy Rabbani ve Ymamy Nursi.. Amma bu otoriteler tek ba?yna de?il.. Salih akyl HYKMET , sahih kitab gayr-y muharref KYTAB ve salim lisan YLYM ile birlikte SELYM KALB'li otorite / imam / yetke bir arada bulunursa bu dördünün ortak gücünden sa?lam ve sa?lykly BYLYM ve HUKUK çykacaktyr. Y?te ça?ymyzyn pek çok GENÇ dima?lary bu saydyklaryma sahiptir.. hem de do?unun ve batynyn kucakly?y bu co?rafyada.. geçmi? ve gelece?in kav?akla?ty?y bu tarihlerde GELECE?YMYZ UMUTLANDIRACAK kadar çok sayydalar.. Bunlar siz siniz. E?er imamynyzy buldunuz mu fende ya da hukukda ya d ilimde ya da dinde yüksek ba?arylar elde edebilirsiniz. Selim Kalbli otoriteler olarak sadece dini imamlar, evliyalar ve asfiyalar olarak anlamak dini ve dünyayy anlamamaktyr. Selim kalb sonuç için ko?ullardan sadece bir tanesidir... Hukukunda otoritesi olur.. Biliminde yetkesi olur. Hikmetinde her ça?da önde giden yazary olur. Fizi?inde ça?ynyn en son sözünü söyleyicisi olur. Dininde Son Peygamberden sonra onun varis olan Ymamy olur. Bu ça?ada ya?ayan sen bunlary bilmelisin. Bilmiyorsan bilmedi?in alanda konu?mamalysyn. Ama dünyanyn tümü hakkynda konu?mak senin de hakkyn çünkü YNSAN'syn ve ilmin, imanyn, hükmün ve amelin ile sorumlu ve yükümlüsün. O zaman sana dü?en deneme ve yanylma ile yürümün, ara?tyrma ve geli?tirme ile ilerlemen ve gereksinimin yanynda arayy?ynyn i?aretlerini takip etmendir. o zaman yazylanlar hakkynda dü?ünmedikçe.. biliyorsan ele?tirmedikçe.. bilmiyorsan sormadykça.. bu yazylary ve satyrlary okuyup zihnini KURU BYLGY ile doldurma... Çünkü hem kendimin hem ba?akalarynyn zihnini kuru bilgi ile dolduramaya zamanym ve yetkim yok. Yusuf aryyorum.. seninde Yusufu aramanyn önünde engel olmak istemem. Sende benim gibi on latifeni çaly?tyryp onu aryyorsun. Y?te bizim hasretimiz o.. e?er bulamazsak hasaretimmiz de bu.. Yçini feth edemeyen dy?ary feth edemez.. Yçimizi örten hümüze ve lümezelere azaltmak ya da son vermeye bir çare bulamazsak dü?üce?imiz veyl vadisini Asr'yn hüsranynyn ne oldu?unu açyklayan Asr suresinden sonraki sureye bak... O da seni sonraki sureye götürecektir. O da seni sonraki sureye götürecektir. O da seni.... ki böylece sonunda TEVHYD'i bulacaksyn. Ki bulduktan sonra seni dört köklü dü?me.. dört köklü saik.. dört kötülük kapysy kar?ylayacaktyr: Heva, Hyrs, Hased ve Heves. Yani iki iaze dört "H" eder. Diyagramyny gösterirsem: Heva Hyrs YZA H FY Hased Heves Yani heva (Atalet-Batalet-Dalalet) ve HASED zaman zaman gelen bir karanlyktyr. HIRS ve Heves (Kibir-Riya-Gurur) sürekli bulunan karanlyk dü?ümlerdir. Bu dü?meler insanda tabir caizse açyk kapylarydyr hacker her zaman girebilirler. Bunun için Felakyn Rabbyna, Nasyn Rabbyna sy?ynyp evrenden ve toplumdan gelen tehlikelerden sakynmak gerekmektedir. Yaz ve istiaze.. bizim gelece?e kar?y koruma kalelerimiz nasyl geçmi?imiz için isti?far ediyorsak. Çaly?anlara HIRS, tembellere ise HASED aryz olur. Hangi mikrobun hangi zaman gelece?ini iyi bilmek lazym. Bütün bunlar bize YNSANBYLYM yapylaca?ynyn kanysyny veriyor. Yöntembilimden sonra ömrüm varsa buna giri?ece?im. Belki de yöntebilimi kullanacak gelecekteki insanlar yapacaklar. Ben bir garip kel o?lanym varym yo?um bir merkebim (yöntembilim) nere gider nerde biter bilemem. Kel ba?yma aryz olan HEVA kör gönlüme musallat olan HASED ile u?ra?maktan bu i?lere yapmaya fazla vakit bulamadym. Hasyly bu dört illeti ki bunlar iki kula?yn ve iki gözün gibidir, bunlary kapatamazsyn. Bunlar iki elin ve iki aya?yn gibidir, bunlary kesemezsin. Bu dört dü?meni sökemez ve bu dört dü?ümü çözemezsin. Yapa?yn i? bunulary Ya?adykça ilmen tanyyarak, Tanydykça amalen anlayacak anladykça imanen kaçynacaksyn. Bütün bunlary bir bir aydynlandykça, teker teker anla?yldykça, nokta nokta açyldykça... Bunu ben ya da ba?kalary de?il sen yapacaksyn. Ben ya da sen yapsan bizim di?er yazarlardan ne farkymyz kalyr ? Söylediklerini yapmayan ve yalancy sayylan yazarlardan. Ysterse milyonlar okurun olsun ne kâry var.. isterse milyarlar getirsin ne yarary var ? Amma bazar, e?er yöntembilimsel analizi ö?renmek için izlersen, bu gibi içeriklerden haber veriyorum.. hani verdi?im biçimsel bilgilere içerikli bir örnek olsun diye.. Yoksa do?rudan o bilgiyi vererek hocalyk gibi bir niyetim yok. ?imdi dü?ünmek kolay de?il, bu yüzden sormak dahi kolay de?il ve bu yüzden bilinenlerden bilinmeyenlere gitmek ve bilgimizi artyrmak elbette kolay de?il. ?imdi okumak kolay de?il, bu yüzden ele?tirmek kolay de?il ve bu yüzden yanly?lary ele?tirmek ve do?rulara ilerlemek ve böylece bilgimizi arytmak kolay de?il. Oysa insanyn kemali ta?ydy?y bilgisi kadar de?il bilglisini artyrdy?y ve arytty?y kadardyr. Ta?ydy?y bilgi, bulundu?un günden önceki günlerin bir fonksiyonudur ancak önemli olan bu gün ne elde etti?i ve bunun ne kadarynun duru oldu?udur. Ynsan yapty?y kadar de?il yapaca?y kadar de?erlidir. Ynsan araç oldu?u kadar de?il amacy oldu?u kadar de?erlidir. Ynsan övündü?ü kadar de?il övüldü?ü kadar de?erlidir. Ynsan dövüne dövüne köle olur, övüle övüle kral olur. Ynsan kral ve köleli?i ile de?il kulllu?u ile övünmelidir. Yoksa onun dövünmesi ve övünmesi ya da sevilmesi ve sövülmesinin bir de?eri yoktur. Çünkü Yusufu bulmamy?sa Bünyamini, Bünyamini bulmamy?sa Yakub bulup akibetine ula?amaz. "Teveffeni müslimen bissalihîn." Diyemez. Sa?lycakla kalyn. Osmanziya Düzenleyen osmanziya01 - 25-Aralık-2011 Saat 01:03 |
|||||||||
BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4008 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
osmanziya
![]() |
||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
osmanziya
![]() |
||||||||
Karanlyk gecede yazylmy? karanlyk bir yazydyr.. belki gündüzü aydynlatan y?yk karanlyktyr.. gece ve gündüz ile y?yk ve karanlyk hep aralyk ve ararlyktyr.. çok ?eyleri adlandyran bir ar'dyr.. Arymdan utandym yazyyy kaldyrdym.. belki bir gün düzeltir yine buraya aldyryrym.
Düzenleyen osmanziya - 12-Ocak-2012 Saat 07:44 |
|||||||||
![]() |
|||||||||
osmanziya
![]() |
||||||||
64 Bu gün 52 do?umlu olan 60 senelik bir geçmi?e
sahibim.. de?i?tirebildi?im ?eyler vardy de?i?tiremedi?im i?ler vardy..
Terli?imi ve elbisemi de?i?tirebilirdim fakat yüzümü ve cildimi
de?i?tiremezdim.. görü?lerimi ve mesle?imi de?i?tirebilirdim fakat kendimi ve
inancymy de?i?tiremezdim.. De?i?tirilebilenler neyse de de?i?tirilemeyenler de
de?i?tirilebilir mi ? Elbette bunu yapacak göt ister.. öyle ötmeyle
olmaz... ?imdi biri bana höt demesin.. söylemesi ayyp ama
ot ile öt arasynda ki fark, Edebiyat edebdir.. söylenmeyecek ?eyleri
söylememektir ya da söylenemeyecek ?eyleri söylemektir.. öyle ya da böyle..
götün ötmesine senin mübarek ismini vermeleri bana çok dokundu Yusuf.. Acaba
niçin böyle yapyyorlar.. ?unun için senin güzelli?in çirkinli?indendir de
ondan.. Onlar içlerindeki çirkin yüzlerini gösteriyorlar böyle demekle amma ben
senin güzel yüzünü aryyorum.. pir tarafymyzdan pak girerken bir tarafymyzdan
pis çykmasyyla aynen bir FABRYKA'yy andyryyoruz. Hayatyn cemad ucu ile ?uur ucu birbirinden
ayry çaly?yr Yusuf. Cemad (cansyz nesne) ucunda pak girer pis
çykar.. bu bizim porselenli?imizdir. ?uur (canly kimse) ucunda ise pis girer pak
çykar.. bu da bizim personelli?imiz. Densizler bu ikisini kary?tyryrlar. Ne yaparsyn kolay de?il.. Bende
porselen NESNE ile personel KYMSEYY kary?tyryyorum... Yazacak çok ?ey var Yusuf ama buna kar?ylyk
çok az vaktim var.. çok çaly?yp az a?yndy?ymdan de?il çok ysraf
etti?imdendir vakti.. Yukaryda ?unu demi?tik özetle.. nesneleri de?i?tirmek kolay fakat kimseleri de?i?tirmek zordur.. hele kendini de?i?tirmek daha da zor.. insanlar ebeveyn, hoca, patron ve amir olarak yetkili ve etkili olduklary insanlary E?YTEBYLYR, YÖNETEBYLYR VE DE?Y?TYREBYLYRLER fakat kendileri zor mu zor de?i?itirler.. zaten zorlukla ba?kalaryny de?i?tire de?i?tire hoca, patron, amir ve ebeveyn olmu?lardyr fakat bir noktadan sonra çaly?madyklary kendini de?i?tirmek i?i zor oluyor ve hatta ba?kalaryny yenilemeyi yinelemek dahili artyk kolay olmuyor. Kendini sürekli de?i?tirebilenler de
ba?arylary bir yere kadar götürüyor ve bir noktadan sonra yenileme deniz bitiyor ve yineleme
gemisini karaya oturtuyorlar ve de?i?im bitiyor. Her halde seni bulamadan denizi
bitirecece?im Yusuf.. Ama umudumu yitirmedim.. Bir arkada?ym demi?ti kulaklary çynlasyn..
Bir toplantyda ve milletin içinde "Yazarlyk Tanry olmaktyr!" Hâ?â çok içerlemi? ve içten gücenmi?tim bu sözüyle kendisine.. fakat tanry terimimi
SANRI olarak de?i?tirirsek do?ru söylemi?. Yani yazar bir ?ey dedi?ini sayar okuyucuda
onu bir ?ey söyledi sanyr. VAR Saymak veya YOK sanmak bizim temel
i?lemimiz de?il mi ? Sayy, sany ve kanylardan KANIT'a varmak için
SAV'yn öyle geçece?i çöller, denizler, ate?ler ve fyrtynalar var ki tany ve
tanymdan TANRI'ya geçmek için baya?y bir mücadele vermek gerekir. Neyse bu ayryntyya girecek de?ilim.. okuyucu
hazyr para gibi hazyr bilgiyi buldukça ve bazen bilgide de?il yazylandan keyf
aldykça serablaryn ?arabyndan dört kö?e oldukça bu kö?eler ka?yt ya da ekranyn
kö?eleriyel e?le?ir artan SANRI'synyn an-ry'laryyla önce mübtela sonra meftun
olarak YAZAR'lary ?i?irdikçe ?i?irir. Düz yazy nazym ya da nesir olarak
?iirleri ve kyssalary için bir ankebut gibi onun etrafyny örer.. ve sonunda
KARADUL seni orgazm ederken öldürür. i?TE ben örümce?in seni sardy?y kefeni ortaya
çykarmak istiyorum YUSUF.. fakat seni bulamyyorum ki ? Ve dön de kendine bir bak ki ey yazar-i yazer
efendi! Arady?yn okuyucuda senin karadul'undur..
O'nun kollarynda kendinden geçmek için can atyyorsun ve i?in kötüsü onlary Yusufla
kary?tyryyorsun. Ö?rendi?in fakat ö?retemedi?in ilmin..
çaly?ty?yn fakat uygulayamady?yn bilgin.. ö?ütledi?in fakat tuturamady?yn irfanyn..
ba?yna yük, diline maske ve gönlüne a?yrlyk olarak yüklendikçe ve yükü artan
bir bilgisayar gibi sonunda çökmeye mahkumsun.. seni ancak format temizler. Ki bu format ?udur: DEBR DERB YRADE DEKR DERK Gelecekte yapabilece?ini göre debr edip ÖNLEM
almak.. gelecek yapamayaca?yny görü dekr edip TASALANMAK ve BU GÜNDEN ona göre davranmak
istencin yani iradenin i?idir. Geçmi?te yapty?yny görüp bu dersi DERK etmek,
idrak etmek.. geçmi?te yapty?yn çaly?ma ve aly?malarla bir i?in terbiyeysini
almak DERB etmek iradenin BU GÜNDEN yapty?y bir i?tir. Bütün bu i?ler nasyl olur.. bilgi ile olur,
yardym ile olur.. araçlar ve kaynaklar kullanmakla olur ama asyl SABIR ile
olur. Y?te SABR etmek, irade etmek demek olur. Öyle ise bizim dört tane sabrymyzy vardyr. YNAYET YBADET SABIR MASYYET MÜSYBET ?imdi bu dörtlü ile yukarydaki dörtlüyü birle?tirin:
Ne çykyyor ? Bunlary ben söylecek de?ilim siz bakyp,
görüp, bulup söyleceksiniz ? Uff çok mu i? buyurdum! Bakacaksyn bu yetmeyecek göreceksin bu da
yetmeycek bulacaksyn hadi hepsine razy olduk ta ?u söylemek yok mu beni
canymdan bezdiriyor... Neyse bir tanesi ve en zorunu ben
söyleyeyim.. YNAYETi al debr'e vur bakalym ne çykyyor ? Di?er üç tanesini Ymamy Nursi (R.A)
söylemi?ti.. dördüncüsünü de bize yöntembilimsel analiz söyledi.. inanyn ben
söylemedim.. söylediysem Allah canymy alsyn. Her ne ise gecenin bu saatinde siz okurlardan
"ses" almak için yazdym.. amma sizde es geçmeyin.. yazmanyn hakky
okunmak ise okunmanyn hakky yazmaktyr.. aksi halde ben hep yazmak KALIRIM sizde hep okumak zorunda KALIRSINIZ ve
böylece synyfta kalyryz... Bu ise KELAM'y mütekellim ve muhataptan yoksun kylar
ve maksad makamyna ula?maz.. meram muradyna eri?mez. Seksimiz sekiz kalyr. Birbirinden kopmu? iki
ayry yuvarlak iki syfyr halinde bo?a gider.. oysa biz sekizi yatyryp sonsuzlu?un
kapysyny açmak istiyoruz özgürlü?ün dikeyi ile sonsuzlu?un yatayynda öyle bir
dans ba?layacak si Garanti'nin DÖRT YAPRAKLI yoncasy gibi bize u?urlu gelecek… Amma Yusuf ben bu dersten aldy?ym ibret
?udur: inayet'i bulmak istiyorsan debr'in gerektirdi?i sabr’yna devam et ve
bundan do?an mukavemete dayanmaya ve
direnmeye müdavemet ete, rabasy sürdür,
rica'yy unutma ve revh'i bekle.. ilminle lügaty kar?yla?tyr.. soru ile yanyty
bary?tyr, utanmazly?y umutla sava?tyr sonunda zafer senindir. Çünkü Halyk-I Bâri
seni maksudunla te?ekkül ve tasavvur ettirecektir. Sa?lycakla kal. Osmanziya Bu yazyyy düzeltmeye vaktim kalmady.. düz
yazydan özür dilerim, demi?im düzelttim. Karanlyk
gecede yazylmy? karanlyk bir yazydyr.. belki gündüzü aydynlatan y?yk
karanlyktyr.. gece ve gündüz ile y?yk ve karanlyk hep aralyk ve ararlyktyr..
çok ?eyleri adlandyran bir ar'dyr.. Arymdan utandym yazyyy kaldyrdym.. belki
bir gün düzeltir yine buraya aldyryrym. Aldyryr dedim.. alaca?ym fakat gecenin
sarho?lu?unda SEX ayyby beni utanmaz etmi? ve edebsiz yapmy?.. sex ile sekiz
arasynda ba?lanty kurmu?um.. ili?ki deyince yani ile i? deyince akla ço?u zaman
cinsellik, türsellik, tensellik geliyor.. nebati güzellik ve hayvani sevgi
hatyrlanyyor.. temas ve tema?anyn insany esrik ?imdi biz bütün bu olanlaryn alanynaa HEVA diyelim.. fakat insanda ba?ka
alanlarda var ve onu gösterelim: HEVA HIRS YAZE HASED HEVES Sadece hevanyn bahsi insany utandyryr fakat hyrs, hased ve heves o kadar yüz kyzartmaz.. sadece içkinin sarho? etmesi di?er günahlaryn sarho? etmedi?inden belli olmamasy gibidir bu.. ancak ?u da var ki heva dünya ya?amynda namus ve nikahyn bircik dü?manydyr ve insanyn mayasyny bozar. Bu yüzden önemlidir ve bunun için ?eriat ciddi ve etkin tedbirler almy? ve insanyn duygularyna gereken ?ehvet ve ?iddet konulmu?tur. Ancak ?unu da unutmamak lazym ki sonuçta di?er istiaze edilecek ve euzü denilecek üç madde dahi uhrevi sonuçlary itibariyle hevadan a?a?y de?il. Belki bazylaryna ?ehvetten daha çekici fakat utandyrmasy daha az bir alandyr hased, heves, hyrs... ?imdi yukaryda söyledi?im iki dörtlü?lü buradaki dörtlükle bir araya getirdi?inizde ?unu görürsünüz YNAYET ve DEBR’e muhtaç bir alandyr HEVA… Ve biz burada bir YLYM yaptyk Yusuf.. insanbilim.. senin ilmini.. SENY tanymak u?runa her türlü hakarete ve melamete razyyym… Amma seni de bulamadym.. fakat aryyorum ve umudumu da yitirmedim.. belki sesin ve süsün suskunlu?unun sisinde sakly.. Sa?lycakla kal. Osmanziya Düzenleyen osmanziya - 14-Ocak-2012 Saat 13:21 |
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |