|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Din | |
| |
|
| Yazar | Mesaj | ||||||||
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4697 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: PUTGönderim Zamanı: 26-Mayıs-2012 Saat 18:45 |
||||||||
|
|||||||||
|
|||||||||
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4697 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: 28-Mayıs-2012 Saat 11:47 |
||||||||
|
Hadi bir oyun oynayalım.. bakalım becerebilcek miyiz ?
"TIP"
susabilecekmiyiz.. yoksa tabebet konusunda konuşmayı sürdürecek miyiz ?
Ben susamadım:
Bazı kelimeler vardır çok kullanılır ancak anlamının derinliğini yeteri kadar kavrayamıyoruz.. bunlardan biri de PUT.. input ya da output gibi ingilizce girdi çıktı kelimeleriyle bağlam arkadaşlığı olması başka bir ilginçlik.. PUT sözcüğünü ters çevirirsen TUP elde edersin.. TAP ile bir yakınlıkta kurarsan put, taptığındır.. tuttuğun tatdır. Kendini koyuverirsen ya da bir batıla oyunu verirsen ve bu oyunda hoşuna gidiyor ve yaşam öykün olmuşsa kendini koyuvermiş değil kendini oymuşsun.. sadece kendi kedini mi, ced’ini ve red’ini de delik deşik etmişsin demektir. Delmişsen iman tahtanı.. ilim gömleğini ve amel elbiseni…. Tattığım ve zamanla alışarak tuttuğum öyle tatlar var ki acaba ben onları tapıp put haline getiriyor muyum ? Nedir put ? haram ve helal sınırları ve emir ve nehiy hududları içinde karşı koyamadığın ve dayanamadığın hangi şeyler hata, hangi şeyler kizb, hangi şeyler nisyan, hangi şeyler isyan, hangi şeyler ism, hangi şeyler zenb, hangi şeyler şirk, hangi şeyler şükr.. şükr ve şirk arasında neredesin ?
Bunu neredeyim desem ve kendime ve birince tekil şahsa alsam da sonuç değişmez.. çünkü ben senim.. sen de ben.. ama şunu yaparsam sonuç değişir.. soruna yönelseM ya da yaklaşsaN.. bunların başına “Z” koy.. yani put.. çözüme Hadi bi de çözüme yaklaşsaN.. ya da yaklaşsaM.. bunuların sonuna da “Z” koy.. yani put.. yani input ve output.. böylece zamana girer ve çıkarız.. Namaz ve Zaman’ın PUT olmuşsa, ibadetin adete dönmüşse.. Tanrıyı Tanımaktan Tat almıyor ya da alamıyorsan.. bir şeylerin noksan bir şeylerin kasır kalıyor demektir.
Bu yaşamımızda yaptığımız murakebenin daha hızlı olması için tefekkür ve tezekkürün de daha hızlı olmasını gerektirir.. ama tefekkür çorbasında tuzumuz, tezekkür torbasında bezimiz yoksa.. sözün edebiyatında mest ve bilginin vazında best olmuşsak.. günahlar bir tarafa savrulmuşsa.. sevablar başımıza üşüşmüşse.. eski tamam eski tas yaşam sürüp gidiyorsa artık sürünmeden yaşamanın da bir yolunu bulmalıyız... |
|||||||||
|
|||||||||
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|