Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya01
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009 Konum: İzmir Gönderilenler: 381 ![]() Hak Puan : 10 Kidem : 7 OrtalamaHak : % 100 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12-Mart-2014 Saat 07:48 |
GLOKAL dizini içindeki dosyalar Görmek.. bilmek.. düşünmek.. anlamak.. inanmak... İşte beş adım.. Şimdi gördüğüme mi inanırsın yoksa inandığını mı görürüm.. veya gördüğüne mi inanırım yoksa inandığımı mı görürsün ? ya da gördüğüne mi inanırsın yoksa inandığınımı görürsün veya gördüğüme mi inanırım yoksa inandığımı mı görürüm ? Söz diziminde sadece M ve N harflerini değişitirerek kurduğum bu dört tümce yaladığını yutmaya hazır bir okuyucunun sanısını sıkar ve beni söz oyunu yapmakla suçlar. Amma zihin ağzında sözün tadını çıkara çıkara bilgi ve buyruğu yudumlayan damaklar için görmek ve inanmak arasında duran bilmek, düşünmek ve anlamak işi ufuk açıcı, soru çıkarıcı ve aydınlık vericidir.. kolayına kaçanlar zorluğun kilidinin arkasında duran hazineden yoksun kalırlar ve bulduğuyla yetinirler. Bu günlerde bende öyleyim ahlaksız siyasetin çirkinleştirdiği medyadan uzaklaşamıyorum.. bende hırsımı meydadan aldım.. gışave ve huda.. Kur’an’a girişte daha ilk sayfada sizi küfür ve nifak perdeleri uyarısı karşılar.. acaba bu parçaları yüzümüze peceledik ve gözümüze perdeledik mi.. parti tapısı ile paralel yapı arasında kapı gibi PARA sapısı bulduk mu ? Hasılı derin bir yara.'dır
bu para.. medyanın bir paraleli olan face'simin kenarında.. kalın mı istersin uzun mu istersin reklamı
veriyor.. Öyle ise zihin mastrubasyonundan vazgeç.. hakikati ara.. o sana kurulan ve sunulan değil
senin aradığın ve bulduğundur. MEDYA medium olan ve ortamı oluşturan imtidad ve süre giden temadidir. Hüzeme suresinde tanımı yapılan ve "Fi-amedim-mü-meddede" dünyasında görsel ve işitsel örtünün altındaki kurgusal ve kavramsal örgü tam bir SEKER ve MEKER tekeri oluşturarak bizi garib bir SEFER'in sırlı seyrine getirdi.. Şimdi yapılanlara bir SIFIR çekerek düşünme zamanı.. düşünenleri arıyorum.. arayanları düşünerek.. eğer düşünenlerdenseniz buyrun: MEDYA medium olan ve ortamı oluşturan imtidad ve süre giden temadidir. Hüzeme suresinde tanımı yapılan ve "Fi-amedim-mü-meddede" dünyasında görsel ve işitsel örtünün altındaki kurgusal ve kavramsal örgü tam bir SEKER ve MEKER tekeri oluşturarak bizi garib bir SEFER'in sırlı seyrine getirdi.. Şimdi yapılanlara bir SIFIR çekerek düşünme zamanı.. düşünenleri arıyorum.. arayanları düşünerek.. eğer düşünenlerdenseniz buyrun: Önce peşin söyleyeyim.. bu yazıyı
okumasanız dahi olur.. yeter ki bu iletinin dizini içindeki tabloları
versiyon sırasıyla izleyin.. irdeleme ve imgelemeniz harekete getirin..
istediğinizi göremez değil izlediğinizi
örersiniz.. medya.. seçici algının geçicisi.. insanlar bu çekici ve çelici geçici bilgi ve değerlere mübtela kılınınca.. yine bu nedenle kalıcı.. katı.. kesin. bilgilerden yoksun kalınca.. yine bu nedenle gündelik yaşayınca güncelin ve gündemin çok fazla etkisinde kalıyor ki bu "medya" daralmasıdır.. günlük korkular ve günlük kaygılar, günlük ihtiyaçlar kadar önemlidir elbet.. ancak bu her şey olupta içeridee ve dışarıda hiç bir şey bırakmayınca topluluklar hatta toplumlar BİREY gibi yönlendirilebilir hale geliyor ve belk ki de getiriliyor. Öngörüm şu: Doğu ve batı güçlerinin ortak ekonomik ve politik GLOBAL çıkarı.. ulusal, bölgesel LOCAL dini ve etnik ayırımların tasfiyesini öngörüyor. Bunun orta-doğuda ki ve orta-batıdaki ulusal ve bölgesel çeşitlilik birbirine düşürülüyor. Çözüm: GLOCAL önlemler. Bizim glokalımızda doğu ve batı arasında sıkışan.. birbirine düşürülen.. israil.. türkiye.. iran.. başka bir anlatımla.. eski müslümanlar.. müslümünlar.. yeni müslümanlar.. doğu ve batının kalıntı (çin-hind) ve kazıntı (ingiliz-amerikan) müslümanlığının güçlü baskısını beşeriyet yapısının kapısı olan uygarlığın ortaya çıkaracağı İNSANLIK yapısıyla ABSORBE etmeleri gerekmektedir. (beşeriyetten beslenen Ateizm özgür bırakılmadığı sürece TEİZM üzerindeki bu güçlü baskısını sürecektir) Çünkü islamiyet insaniyet-i kübradır. ilmden imana giden yürüyüşte.. insandan islama ilerleyen gidişte.. İNSAN'ı inşa etmeden.. Müslümanlık gerçekleştirilemez. İnsan bilimi math temelli FKB tekelinden kurtarmadan.. "medeniyet-i beşeriyetin"in, PSL (Psikoloji, Sosyoloji, Linguistik) ile uygarlığı ve insanlığı kötüye kullanılması engellenemez. Medeniyetin hasenatı seyyiatını yenemez. İNSANLIK YAPISININ KAPISI AÇILAMAZ. Çünkü bilim ve hukuk.. ekonomi ve politika.. yöntembilimsel analizle bir araya getirilemediğinden dinler ideloji.. ideolojiler din ürütmeyi sürdürecekler. Sonuç bu SAĞIR körler ve KÖR sağırlar savaşında KÜRESEL EFENDİLER.. ulusal köleleri farkında olmadan kullanmaya devam edeceklerdir. Bilme yeterince açık konuşabildim mi ? ![]() Düzenleyen osmanziya01 - 12-Mart-2014 Saat 08:14 |
|
BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |