Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: derin bilgi ve derin güç Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2724

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: derin bilgi ve derin güç
    Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2015 Saat 00:43
DERİN BİLGİ



PİYASA.. yasa'nın pî'sidir... Arz ve talep.. ya da dileyenin arzusu ve isteyenin talebi ciddi ise ortada REEL fiyat ve ücret oluşur. Devlet, tedavül-ü emval ve efkarın kanun dairesinde ile cerayan ettiği kompleks bir var oluştur. Piyasa reel olsun ya da olmasın yasalarla müdahale eder. Ülke-siz.. ulus-suz.. yasasız ve yasakasız örgütsüz.. sonuçta SINIFSIZ bir toplum olamaz. Önemli olan bunların dönüşümünü ve değişimi ve işleyişini anlamaktır. Evrenin yasaları üzerine inşa edilen hukuksal   yasaklarla EFKAR'ın pazarlanmasın zararı olmadığı gibi tersine yararı vardır.. fikirlerin paylaşılmamasının.. beğenilmemesin.. ve bu neden yokluğunun zararı vardır. Yasaklanan fikir daha çok parlar. Emvalin kalitesi gibi efkarın kalitesi yasaklanması ve yasaklanmaması ile değil bu beğenmediğiniz BEĞENME ile ortaya çıkar.


İbni Sina'nın dediği gibi marifet iltifata tabidir. Ancak önemli olan kimin hangi fikri ihtiyacı olduğunu BİLMEKTİR. Değerli olan bu paylaşım ve satıştan ne kazanıldığını ANLAMAKTIR. Bu yarışta, kısa, orta ve uzun vadeli pazarı, para ve parti ile gören bir PROJE'ye SEÇMEKTİR. Bu üçü ise ilgi ve inanca bağlı eylemlerdir.


Diğer taraftan bu güne kadar TEK BAŞINA başarılı olmuş bir proje yoktur. Yakın tarihte var olduğu sanılan Gates ve diğer üç kişinin BİREYSEL başarısının ardında genel birikim ve destek.. genetik ve kültürel veraset.. toplumsal ve örgütsel destek olduğunu görmek gerekiyor. Partiyi.. parayı ve pazarı aşama aşama ihzar, icra infaz eden bireysel başarılar incelendiğinde.. gelecekte hangi projenin sırada beklediğini görebiliriz.

Bilgisayar, internet, google ve face'den sonra hangi projenin sıraya girdiğini anlamak için.. onların yaptıklarını görmek ve ona göre örmek gerekiyor. Onlar bilginin içeriğiyle ilgilenmediler.. biçimiyle (DİL) ile ilgilendiler ve kodlarını ona göre yazdılar. Aksi halde böyle benlik ve beğenme ile uğraşırız.. desem umarım ayıp olmamıştır.

OSMANZİYA




DERİN GÜÇ

" Deneyüstü-derin düşünce konumunda yönlendirilmiş beyin dalgaları şuur boyutu açılımı...
Değişik toplum ve inançları içerisinde yer alan "derin düşünce-trans-meditasyon-tefekkür vb" uygulamaların, kişisel ve toplumsal düzeyde etkilerinin olduğu bilinmekte ve uygulanmaktadır.
İnsan beyni, fizik ötesinde- kuantsal alanda yönlendirilmiş dalgalar ile etki ve yaptırım gücüne sahiptir.Kuantum kelime olarak "en küçük miktar" anlamını taşır.

Yapılan bir araştırmada; Bir toplumun sayısının kare kökünün yüzde biri kadar kişinin yapacağı bilinçli ((düzenli ve amaçlı) çalışmanın yönlendirici ve etkileyici bir faktör oluşturduğu öngörülmektedir..


“Allah katında amellerin en makbul olanı hangisidir?” diye sorulunca; Peygamber Efendimiz (sav): “Az bile olsa devamlı olanıdır.” buyurmuşlar.


Dua; ibadetin özü ve kendisidir.
Rabbimizin icabetine açık teklifidir..
"Rabbiniz dedi ki: 'Bana dua edin, size icabet edeyim. " 40/60
"Şayet kullarım, sana benden sordularsa, gerçekten ben çok yakınımdır. Bana dua edince, duacının duasını kabul ederim. O halde onlar da benim davetime koşsunlar ve bana hakkıyla iman etsinler ki, doğru yola gidebilsinler." 2/186

""Doğrusu ben, kendini Allah'a verenlerdenim" diyen, yararlı iş işleyen ve Allah'a çağıran kimseden daha güzel sözlü kim vardır?" 41/33

"Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle çağır! Ve onlarla en güzel şekilde mücadele et. Şüphesiz Rabbin kendi yolundan sapanları en iyi bilendir ve O, hidayete kavuşanları da en iyi bilendir." 16/125

DERİN GÜÇ face sayfasından alınmıştır.




Yüzeysel bilgi ile yüzeysel inanç.. gereksizliği ve yetersizliği ile bizi derine inmeye ve dibe ulaşmaya çağırır.. bu da yakarı ve yalvarının yoğunluğuna ve yeğinliğine bağlıdır.. hamdi ciddi ve duası samimi olan insan Yaratan'ının İLA'sı ve Yaradan'ının RIZA'sı dışında yönelişi ve yaklaşımı olmadığından duyumsamasında dengeli olmakta yüksek bir olasılıkla BAŞARILI ve arayışında uyumlu bulunmakta büyük bir olasılıkla ERDEMLİ olacak ve böylece hem mutluluğu hem kutluluğu yaşayacaktır. Öyle ise atıldığın eyleme ve adandığın öyküye dikkat et.. yemen ve oylaman boşa gitmesin.


Öğrenme ve bilgilenme.. bilgiyi uygulama ve buyruğa uyma suretiyle kullanma deneyimi ve yararlanma kazanımıyla yeni bilgi ve öğrenmeleri başlatır.. ki biz buna tahsil ve birim adı veriyoruz. Özellikle mesleki öğrenmeler ile okulda elde edilen formasyonla mesleğini icra edenler hem geçimlerini temin edecek ücrete ve ürün, hizmet ve çalışmalarında aldıkları onurla yaşamlarını sürdürürler. Eğitim ve öğretim sürecenin hedefi de bu iş ve güç aramada, aş ve eş edinmede ve sonuçta ev ve araba bulmada sağlıklı ve başarılı bireyler oluşturmaktır. . Ancak bazıları bu geçim ve ürün gereksinimi dışında yaşam yarışının arayışına da yönelirler. İşte bu yönelişte onlara lazım olan iki derinlik var.. biri yöntem biri de inançtır.


Derin bilgi YÖNTEM ile elde edilir.. Derin güç İNANÇ ile verilir.. katı BİÇİMSEL yöntem ile kesin DİNSEL inanç arasında kalan, refleksler hariç, tüm bilgilerimiz; öğrenilmiş, koşullanmış, çalışılmış, alışılmış ve bu yüzden değiştirile-bilen, kolaysa smile ifade simgesi ve düzeltile-bilen, istersen wink ifade simgesi ve değiştirile-bilen, talihin yaver giderse frown ifade simgesi ve sonuçta iyileştirile-bilen bilgilerdir. Şimdi bize lazım olan dört BİLEN'i nerede bulacağız ? Ben birini bile bulamadım da :))









Düzenleyen osmanziya - 28-Eylül-2015 Saat 01:14
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk