Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Yöntembilim | |
YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim |
Konu: yineleme ve yenileme | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3370 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: yineleme ve yenileme Gönderim Zamanı: 17-Ağustos-2024 Saat 14:17 |
fACE de Danth Yunus NACAR paylaşımı
THOTH'UN KEHANET ŞİİRİ Mısır göklerin bir suretidir ve Kozmos tümüyle burada ikamet eder, burasıdır mabedi; ama tanrılar yeryüzünden gidecekler ve gökyüzüne dönecekler, ruhsalllığın eski vatanını geride bırakarak. Mısır terk edilmiş ve ıssız kalacak, tanrıların varlığından yoksun. Yabancıların eline düşecek, bizim kutsal adetlerimizi yadsıyacak olan. Bu kutsanmış tapınaklar ülkesi; cesetlerle, cenazelerle dolacak. Kutsal Nil kanla köpürecek ve suları yükselecek, dökülen kanlarla pislik içinde. Bu sizi ağlatıyor mu? Daha beteri gelecek. Bu ülke ki bir zamanlar, insanlığın ruhsal öğretmeniydi, bu ülke ki öyle sevmiş ve adamıştı ki kendini tanrılara onlar bile tenezzül etmişlerdi yeryüzünde ikamete, ama şimdi söylüyorum sizlere, bu ülke zulümde geride bırakacak diğerlerini. Ölülerin sayısı yaşayanları kat kat aşacak, ve hayatta kalanlar Mısırlı sayılacaklar sadece dillerinden dolayı. Çünkü davranışlarında başka bir ırkın insanlarına benzeyecekler. Ah Mısır! Dininden hiçbir şey kalmayacak, boş bir masaldan başka, buna kendi çocukların bile inanmayacaklar. Geriye hiçbir şey bırakılmayacak bilgeliğini anlatacak, eski mezar taşlarından başka. İnsanlar hayattan yorulmuş olacaklar ve vazgeçecekler görmekten saygı dolu bir hayranlığı hak ettiğini evrenin. Ruhsallık, bütün nimetlerin en büyüğü, sonuna gelmenin işaretlerini verecek ve itibar görmeyen bir yük gibi algılanacak. Dünya artık sevilmeyecek. Mısır yoksul kalacak. Her kutsal ses susturulacak. Karanlık aydınlığa tercih edilecek. Gözler gökyüzüne çevrilmeyecek. Saf olanların aklını kaçırdığı düşünülecek ve saf olmayanlar bilge diye saygı görecekler. Deliye cesur gözüyle bakılacak ve kötüler iyi sayılacak. Ölümsüz ruhun bilgisine gülünüp yadsınacak. Göklere layık saygı dolu sözler ne duyulacak ne kabul edilecek. İşte ben, Üç Kere Yüce Hermes kazıdım tanrıların sırlarını bu taş tabletler üzerine kutsal semboller ve hiyerogliflerle. Ve onları sakladım gelecekte bizim kutsal bilgeliğimizi arayacak olanlar için. Thoth PAYLAŞIM İÇİN teşekkürler. Hakikati hikaye etmek kolay olmadığı gibi hikayenin hakikatine erişmekte zordur.. ancak bir ifade ve ibarede vehim ve hayal ile haber ve hadisenin dengesi kurulabilir ki bunu BİLGİ KURAMA çerçevesinde filozoflar yapmışlardır. Resmi filoloji ve teoloji ile sivil filozofi ve teozofinin etkileşimi ve sonuçta kültür ve uygarlarımızın evrimi sürmektedir. Onun böyle bir gece ve gündüz gibi bir döngüsü bulunabileceği gibi bundan bir ilerleme de çıkarılabilir. Saygılarımla. osmanziya 17.08.2024 Düzenleyen osmanziya - 17-Ağustos-2024 Saat 17:53 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |