|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| İnsan Bilim | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4841 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: ruh hakkında size cok az bilgi verilmistirGönderim Zamanı: 25-Aralık-2025 Saat 09:41 |
|
ruh hakkında size cok az bilgi verilmistir, diyor ayet...
RUHUN EŞİĞİNDE Ruhunu serbest bırak, çünkü ruh zincir tanımaz. Zincir sandığın şey, nefsin sesidir; adını dünya koymuşlar. Beden, topraktan ödünç alınmış bir elbisedir. Vakti dolunca sessizce bırakılır. Asıl yolcu, çıplak yürümeyi bilir. Her arayış dışarı çıkmakla başlar sanırsın; oysa kapı içeridedir. Eşiği geçen, kendini geride bırakandır. Zikir dediğin, sözle değil hâl ile olur. Dil susar, kalp konuşur. Kalp sustu mu, âlem gürültüye boğulur. Dost selamı, “Ben buradayım” demek değildir. “Sen de buradasın” hatırlatmasıdır. Aynı nefesi bilenlerin işaretidir. Korku, benlikten doğar. Ben eridikçe korku çekilir. Deniz, damladan korkmaz. Zaman, sadece bekleyenler içindir. Teslim olan için an vardır. An’da duran, sonsuzluğu incitmez. Sonunda bilirsin: Ruh yürür, beden secde eder. Yol bitmez, yolcu azalır. Selam, eşiği tanıyanlaradır. Av. Arb. Selim Ateş Eskişehir, 24.12.2025 İzin almadan paylaştım lakin haber veririm kendisine.. dedim ki: Tebrik ederim. Harika bir anlatim olmuş Anlami hoş anlaması kolay. Fakat insani anlatmasi olay insan nerede başlat kainat nerede biter BILINMEZ Doga ve Döne ile Uz ve Uz GIZEMLI Biz yine de anlatalim dedik: MEKAN ZAMAN Bir raB Hur ruH --🥀💛🥀 --💛🥀💛 Nar ............. Nur Srr ................ Syr - - -MAL Zerre ..............Hucre Zumre ............ Ene ---AMEL ---🥀💛🥀 ---💛🥀💛 Nefis ................ Ruh Kalb ..................Akıl ----EMEL Kalem ............. Kelam Kitabet ........... Kiraat ---💛🥀💛 ---🥀💛🥀 Esma Husna İsmi A'zam KAINAT INSAN OSMANZIYA üstelik dediklerimizi gösteririz de.. osmanziya 25.12.2025 üçyol izmir 09:10
|
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4841 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: 25-Aralık-2025 Saat 10:02 |
|
ILIM'den usanmişsaniz size bir FILM anlatayim.
Alfabetigin başi a.. b.. c..ve sonu.. x.. y.. z.. bilinenlerde bilinenlerden bilinmeyenlere gidişimize işaret eder. Bu eşeyli ureme ile çoklugun çeşitlenerek GENETIK kodlarin artmasina benzer. Bu genetik programlamanin imami mubinidir. Bu rejisördur. Hikmeti ve rahmeti temsil eder. Numerigin başi SIFIR ve sonu.. SONSUZ bilinmeyenden bilinmeyene gidişe remz eder. Bu NUKLEER programlamanim kitabi mubindir. Bu prodüktördur. Izzeti ve kudreti temsil eder. Dava ve delil...bilinlerden bilinenlere yolculugumuzdur ki bilenenlerdeki bilinmeyen SORU ve bilinmeyenlerdeki bilinen YANIT ile sav ve kanit arama ve bulmadır ki bu cuz'i ve baz'ı deki tespit ve isbat yoludur. Bu NÖROLOJIK proglamanin ILLET çizgisidir geçmişte gelecege akan çizgisidir. Bu senaristtir. Ilmi ve inayeti temsil eder. Sagir SOL goru işitmez ve Kör SAĞ duyu görmez sadece birbirini suçlar.. ORTA YOLU bulamazlar. Orta yolu bulmak SINAV öncü olmak YARIŞTIR. Vidalar ve musluklar FECERE sola ve öne ÇEVIRMEKLE açar.. KEFERE sağa ve arkaya ÇEVIRMEE kapar.. bu da standarttır. Bu KULTUREL modların gelecekten geçmise akan AKIBET çizgisidir. Bu hakki ve batilı icra ve infaz etme izan ve ikan ve iman hurriyeti ile ihtiyar edilen bir İRADEDIR. Irade Hakki ve adaleti arar. Bu filmin öykusunde hem aktor kral.. hem aktrist kralice.. hem diger oyuncu ve figuranlar olanaklar ve olasiliklardir. Kendilerine verilen bir "isim" AR yuku ve AD yolcusunu taşiyan ATLARDIR. Ornegin benim nesne ar yüku ve kimse ad yüku taşiyan ÖZNE atimin ismi Mustafa BUGUCAM'dir Bu beygirlerin gücu byte'larla ölçulur ve kendilerin yüklenenler ve bindirilenler kadar sorunlu ve sorumludurlar. Sizde seyircisiniz. 23.12.2025 izmir 23:15 osmanziya yontembilim.com |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: 25-Aralık-2025 Saat 10:10 |
Dil; duyum, duygu, düşünce ve dilek bildirme, bilgi belirteme, buyruk yaptırma temel işlevlerinden başka selamlama ve tahiyye işlevi olan bir ifade ve ibare aracıdır, diye bir tanım yapmış.. tablosunu çizmiş.. Şimdi her türlü oyunun oynandığı defterimde boşluğa sallanan adam resminin olduğu sayfaya yaptığım bu tabloda aslında çok büyük bir UÇURUM manzarası verilmiş.. ayadın barı ile fuadın fadı arasında çok büyük bir BOŞLUK var.. ve çok kimse beline ip bağlayamadığından atlayamıyor.. korkuyor.. ürküyor.. çekiniyor ve beni anlaşılmaz yazılar yazmakla eleştiriyor.. eleştiriler baş göz üstüne.. ama acık da siz gayret edin kardaşım.. bak tam ortada bir ZEMİN var.. hakikatın hikaye edilmesi.. teşbih ve teşhislerimizin.. temsil ve tariflerimiz bulunduğu platform.. hakikatı, İŞARET VE DELALET ile hikaye etmek kolay olmadığı gibi misal ve teşbihin objektif ve okuleri ile hikayenin özüne inmekte kolay değildir. Ama biz kolay olan OLAYLARIN dolayımı ile hicv edip ironi yapmayı pek iyi beceririz.. zamanda bizi becerir ve hiç bir ecrimiz kalmadan mururu zaman ve imrarı hayat ederiz.. gözümüzü açtığımız da neler kaybettiğimiz görünce ağzımız açık kalır.. BÜTÜN çektiğimiz gözümüz ve ağzımından.. öyle ise dile saygı.. sözcüğü bilmiyorsan lügate başını vur, acırsa acısın.. o acıyla bu gün bir kelime öğrenirsin.. yarın da iki kelime bir hafta sonra yedi kelimeye çıkar kazancın.. yazi bu tabloda 11*2+3=25 sözcük var.. demek yaklaşık bir ay sonra yazıyı anlamaya başlayacaksın.. gülüyorsunu değil mi ? Köftehor gördün peşin parayı.. gülüyorsun değil mi ? ibare; tabir.. ibret.. haber.. itibar.. sözcüklerinde geçen "bir" işarettir ki Bar-i Hakiki'nin halkına yani sun'una ve say'ına ve cealine.. teşkiline ve tasvirine.. yani türlü ve çeşitli yaratışına ve yaratılışa işaret eder. Mustafa BUĞUÇAM 25.12.2014 ibare "ayad"ın tasarrufuna işaret olduğu gibi ifade de "fuad"ın tasadduruna işarettir.. yani ellerin kullanımı gibi gönlün de çıkarımı vardır.. MSL üstündekine TASARRUF altındakine TASADDUR dersek yalın bir ufuk üstü ve ufuk altı KUR'muş oluruz.. yani Üstadım sizin koni logonuz benim analitik düzlem logomun altında da üstünde de bulunuyor... OSMANZİYA 25.12.2014 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|