Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Dünya | |
YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya |
Konu: yeni aile ve yeni egitim | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3689 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: yeni aile ve yeni egitim Gönderim Zamanı: Dün Saat 15:08 |
Faruk ZEYLAN Ağabeyin paylaşımı:
eskilerin aile terbiyesi dedikleri: dedim ki: bilgi ve deger.. korku ve öfke sevgi ve saygı.. övgü ve ödgü.. yakarı ve yalvarı.. çekim ve çelim önem ve deger.. çıkar ve yarar.. gibi IŞLEVLER merak IŞK meram.. iştah AŞK iştiyak.. güdü ŞEVK dürtü erek SEVK eğilim ışk MEŞK aşk sevk CEYŞ şevk gibi YAPILAR Aile ve sokak ve okul üçlüsunün birlikteligini gerektirirler. Ailden alinan CEVHER subyan mektebinde olgunlaştirılir.. rüştuyede tamamlanir idadiyede bitirilirdi.. gerekirse medreseye gonderilirdi ve insan yavrusu TERBIYE edilirdi. Sonra ilk ve orta ve lise ile MEKTEB çiktı.. Üniversiyeye gonderdik..değişen bir şey olmadi.. bilmedigin boku git mektebinde oku..diyerek EDEBIMIZI bozduk. Butun bunlarin temelinde bulunan A ile B.. yani ana ve baba ile olan AILE yeniden yapılanması gerekiyor. Bunun içinde tartısilmasi gerekiyor. Bunun içinde eleştirilmesi gerekiyor. Bunun içinde duzeltilmesi gerekiyor. Bunun içinde degiştirilmesi gerekiyor. Bunun içinde bozulmasi gerekiyor. BOZULDU.. Bundan dolayidir ki Muslumanlar Masonlar Marksistler boşa kürek salliyorlar osmanziya 15.01.2025 dedim. dediki: Mustafa Bey o dediğiniz mektepler tarih oldu, şimdiki çocuklar ilkokullu doğuyor, televizyonla ortaokullu, el telefonuyla da liseli, üniversitede yalnızca branş eğitimi... faruk Zeylan dedim ki: Biliyorum.. alakanıza teşekkür ederim. Paylaşımımla işin başından beri olanı anlatayım dedim.. 2000 li yani yüzyılların ilkine yani yirmi birinci yüzyıla girdik. 1900 lü yani yirminci yüzyılda eğitim bu şekilde idi.. bu yüzyılın ilk çeyreğinden sonra ilk ve orta ve yüksek YENİ öğrenim denemesine giriştikten sonra bu yirmi birinci yüzyılın başında bu yeni öğrenimin de eskidiğine tanık oluyoruz. Bunun yerine DAHA YENİSİ'nin nasıl kurulacağından önce AİLE'nin nasıl kurulacağı sorunun ortaya çıktığına işaret ettim. Saygılarımla Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 15:09 |
|
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3689 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: Dün Saat 15:11 |
Malumdan mechule.. bilinenlerden bilinmeyene..
yuruyen yolculugumuzda.. marufdan münkere.. tanınanlardan taninmayana.. ilerleyen yürüyüşumuzde.. saglam ve salih bilgi ve belge ve örneklere erişme.. sağlıklı ve sahih deger ve buyruk ve öğutler ulaşma.. bize guvenilir bir zemin ve emin bir harita gerektiriyor. Biz bu konuda şu örguyu elde ettik lakin bunu başimiza perde ve kafamıza duvar yapmadik.. tartışmaya ve eleştiriye açik ettik. Zaten başimizda bir düş çorabi geçirilmis ve ustune de dil sepeti konulmuş. Saygilarimla Saglicakla kaliniz. osmanziya 15.01.2025 08:09 |
|
osmanziya
Gönderim Zamanı: Dün Saat 15:21 |
Bu resim tablo sunun evveliyatı olan 20 word tablosu dahi burada 20250115_152013_15_01_2025.zip Bu tabloları incelediğinizde zeminimizi göreceksiniz. 15.01.2025 üçyol izmir 15:21 |
|
osmanziya
Gönderim Zamanı: Bugün Saat 01:41 |
Kadir AKTAŞ kardeşim face de paylaştı:
Özgürlük üzerine! Özgürlük, yalnız kalmayı göze almaktır bir yönüyle de. Bedeli ağırdır. Batıyla doğu arasındaki en belirgin farklardan biri özgürlük mefhumudur. Batılılar için hayattaki en önemli şey özgürlüktür. Doğulu toplumlar ise özgürlük kavramından hoşlanmazlar hiç. Aile bağları, akraba ilişkileri, mahalle ve şehirleri dolayısıyla aidiyetler olmadan yaşayamazlar. Bir arada yaşayabilmek için birbirlerine daha da yaklaştıracak bir üst değere ihtiyaç duyarlar. Din veya herhangi bir ideoloji bu ihtiyacı karşılar. Asıl mesele inandıkları değerler değildir, grup içerisinde kalabilme çabasıdır. Hal böyle olunca hiç kimse dışlanmak istemez, aklına yatsa da yatmasa da o toplumun değerlerine uygun hareket eder. Batılılar kendi yurttaşlarının yaşam haklarını yasalarla garanti altına almış olmalarından dolayı insanlar herhangi başka bir üst değere ihtiyaç duymazlar. Yasalar ne kadar sağlamsa bireycilik ve özgürleşme artar. Fakat kendi düşen ağlamaz derler ya, insanlar yalnız yaşamayı hatta yalnız ölmeyi göze almak zorundadırlar. Gerçek olan şu ki batılıların çoğu yalnız ölürler. Özgürlük esasında insanın kendi çizdiği yoldan yürümesidir. Haliyle risklidir, insanın başına her şey gelebilir ama özgürlük için de bu bedeli ödemeye değer sanırım. İyi geceler... Kadir AKTAŞ dedim ki: Eger ozgurlugu mutlak bir istenç seçimi olarak tanimlarsak insanda boyle bir irade ve ihtiyar bulunamaz. Evenin koşullarina bağimli ve toplumun kurallarina bağli var oluşumuz ruhumuzu hür kilmaz. Bulumayan özgurluk ve bulunmayan özdeşlik ile kendini başi boş sayma ve sonsuz sanma ile hem bilimi ve hukuku yapabiliriz hem ticaret ve siyaset edebiliriz. Bu sayede dogum ve ölum arasina yaşami yerleştirebildigimiz gibi bu firsattan yararlanarak hem dünyayi çıkari hem ahiret yararini elde edebiliriz. Bu da rastgele olamaz.. yetenek ve beceri ve başari gerektiren bir istir. osmanziya |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |