Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Yöntembilim | |
YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim |
Konu: konu aynasi | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3797 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: konu aynasi Gönderim Zamanı: Dün Saat 23:10 |
Önceleri yani altı bin yıl önce yazılı ve altmış bin yıl önce sesli İLETİŞİM daha doğrusu BİLİŞİM yaparken bunu iletişime çevirdik ve ortaya nazım ve nesir ile müzik ve resim bulunuyordu.. sonra bunu genişlettik roman ve hikaye ve tiyatro oldu.. sonra radyo ve sinema ve audio ve video oldular ve bu gün bunların hepsi cep telefonunuzun içindeler.
Şimdi biz YENİ bir yol açtık fikre ve zikre.. lafz ve ma'anaya.. osmanziya 08.02.2025 üçyol izmir 00:37 Deryayı görmeden gemisi batan Sağırlar yurdunda gazeller atan Körler ülkesinde aynalar satan Ahmak mı, deli mi, yoksa saf mıdır Mehmet BAŞ demiş.. dedim ki: Ahmak mı, deli mi, yoksa saf mıdır demişsiniz lakin kulaklar duysaydı gazeller RİYA.. gözler görseydi aynalar RÜYA olmaz mı idi ? Bu yüzden kendimiz dinliyor.. kendimiz görüyoruz. Lakin elimize verileni dağıtmak da görev olduğundan görmeyenleri körlük ve duymayanları sağırlıkla tanımlıyoruz. Sonuçta biz ve siz bir ahmak değil de zararsız deliyiz. osmanziya yontembilim.com KONU.. Konut.. Konum.. Yer.. Yerleşim Yeri.. Siz sadece evinizde ya da arabanizda oturdugunuzu ve yerleştiginizi.. mi saniyor sunuz ? Evet kafanizdaki KONUYU sık sık degistirebilir siniz fakat oturdugunuz KONUTU boyle yapamazsiniz.IKAMETGAH denilen yasal yerleşim yerinin degişmesi ortalama beş on yılı bulur. Fakat asıl zihin ve şuurumuzda inşa ettigimiz kimlik.. kişilik.. bireysellik ; dil.. din kultur; mal.. mel.. amel.. emel.. elem; kalem.. kelam.. kitabet.. kırat ; dedigimiz vatandaşlik numarası.. imami mubın.. kitabi mubin.. defteri amel adi verilen terimlerle ifade edilen ZIHNIYET.. konular değısede.. konutlar başkalaşsa da o mental virtualiye merkezi degismeden kalir. Asıl oturdugumuz YER ve yerlestigimiz KONUT ve surekli izledigimiz KONU.. budur ki bunun şu iceriksiz bicimine de öz.. özne.. öz yineleme.. öznel denetim adi verilen BENLIKtir. işaret ve delalet işaretin ağırına alamet.. delaletin hafifine de emaret.. denilir. En ağır alamet ŞEHADETTIR En hafif emaret KARINEDIR. Biz bunlari bir kitabda okumadik ve birisinden de iktibas etmedik.. etse idik onurla adini yazardik. Sonuçta öğrenmek isteyen meraki bulunuyosa ve merami varsa bilmedigi kelimeleri sözlukten kendi ögrenerek işe başlayacak gelip benimle eleştiri ile tartisacak ve soru ile yarişacaktir. osmanziya KONU hakkinda bu tabloya önem verdiginden dikkatli ve aykılı bakan.. keza değerli oldugunu düşunup tablonun kelimelerini gören.. bu imgeleme ve tahayyulu vs şu irdeleme ve tevehumu ile goruduki tablonun sol üstune TALEM yazilmış.. buyuk bir olasilikla yabanci bir sozcuk oldugunu düşunecekti.. oysa "kalem" ya da "taleb" kelimesini yazarken YANLIŞLIKLA "talem" yazmisim.. oysa oraya "arzu" kelimesinin simetrigi olarak TALEB olacaktı.. orada bir revizyon daha yapip.. amelden onca MAL.. emelden önce MEL.. yazdim. osmanziya 08.02.2025 Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 00:44 |
|
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3797 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: Dün Saat 23:19 |
HEVA.. Hassasiyetimizin (duyarlığımızın) iştah ayağı.. kuvve-i şeheviyenin asıl ve ferileriyle etkinliği.. en başat program olan çogalma yasasının gereği olan cinsellik başta olmak üzere yemek.. içmek.. uyumak ve konuşmak eylemlerimizin alışkanliklarimıza göre biçimlenmesi hevadır. Dinde olan helal ve haramlar daha çok bu alanda cereyan eder. Bu iştah.. kuvve ve alışkanlıklara yaratılıstan ve doguştan sınir ve ölçü konulmamiştir. Insan iradi disiplin ile bunlara dini.. ahlaki ve hukuki kural ve kriterleri uygulayacak ve uyacaktır. Burada fıtratta FART olan A.. atalet.. B..batalet.. D.. dalalet olmak uzere üç yön vardir.. Dikkat edersiniz ART ve SAN’AT olarak ortaya çıkartılan yapıp etmelerimiz böyledir. Günah doludur.. hevayı nefsin uymaları ve uygulamalarıdır. Dizileri izliyoranız görürsünüz. Filimleri izliyorsanız bilirsiniz. İşte bütün bu üç yodan başka bir dorduncu yol var ki bu sırat.. bu cihet.. bu yön hadd-ı vasat olan hidayettir.. istikamettir. 07.02.2016 ATALET.. hayırda geri kalama.. BATALET.. şerr de iler gitme.. DALALET ise ataletin sağdan hayırdan ve sağ geri gitmesi ve bataletin.. soldan ve şerden geri gitmesi.. ileriye yürümenin ve gelişmenin durdurulmasıdır.. ileri hareket etmeyen ve yukarıya yükselmeyen nesne ve kimse otomatikman geri kalır ve aşağı düşer.. bu doğru yoldan.. ileri yoldan.. sapmak ve geri gitmektir. Kısaca atalet istikrarsız bir gidiş, batalet inhiraflı bir yürüyüştür. Böylece istikameti yitirmektir. Bütün bunlar ise doğal ve normaldir. Kimse sürekli ileri adım atamaz.. sağlıklı bir yürüyüş.. mehter marşında olduğu gibi bir adım geri iki adım ileridir.. bir adım ileri iki adım geriye giden sürekli geriye gider.. zenbin arkasından tevbe.. günahın ardından istiğfar etmek.. olağan bir gidiştir. Böylece kötülükleri ve günahları sürekli azaltarak gitmek asıldır. Bu beslenmede aş alma ve özümleme ile birlikte bedenin kirlenmeden kendini temizlemesi gibidir. ATAR damarlarlarımız da bile temiz kan duru ve pak temiz kan değildir.. kullanışlı ve yararlı kanın çoğunlukta olduğu kan demektir. TOPLAR damarlarımızda kirli kan.. tamamen pis kan demek değildir.. temizlenmesi gereken kanın daha çok bulunduğu akışkan anlamana gelir. Kalbin çiftli kulakçıkları ve karıncıkları beynin de sol ve sağ loblarının önü ve arkası vardır.. bu maddi yapılarımızın paraleli bizim manevi yapılarımız bulunur. Bunlar akıl ve kalb ile nefis ve ruhtur.. toplar ve damarlardaki kirli ve temiz kanlar gibi.. sinirlerdeki sodyum ve potasyum akışkanları gibi.. pak ve pis düşünceler.. duygular.. dilekler içimizde cirit atar.. bunlardan birisi de HEVA düğmesi altındaki arzular.. talepler.. dilekler.. istekler.. Atalet ve batalet ve dalalet.. ile yani kötü alışkanlıklarıyla mücadelesi insanın irade var oluşunu ve hürriyetini genişletmesini ifade eder. Bu yüzden ahlakta kötülüklerden kaçınma, iyilikleri kazanmadan daha önemli ve değerli bulunmuştur. İnsanlar iyilik yapmaktan daha çok kötülüklere dayanmak ve acılara katlanmak ile ilerler ve gelişir. Çünkü burada konu başkası ve çevresi değil kendisi ve merkezidir. 07.02.2018 Heva, daha çok HEVA-YI NEFS olarak geçer.. bedenle ilgilendirilir.. ten ile alakalıdır.. nefsin istekleri.. helal ve haram tanımaz.. sınır ve hudud bilmez.. öylesine dinamik ve oynaktır en HIZLI latifemiz olarak tanımlar Rahmeli Onk. Dr. Haluk NURBAKİ.. Ruhun dilekleri varsa nefsinde istekleri vardır. Genelde nefsin istekleri sol.. ruhun dilekleri sağ.. olarak tanımlanır. Doğrudur. Ancak İSTİKAMET.. denge.. uyum.. ılım.. orta yol ve kısa gidiş bu yani nefsin istekleri ile ruhun dileklerinin beraberliği.. bu ikisinin birlikteliği iledir. Bu Sokrat’ın en zor san’at.. insanın akordu sanatıdır, demesini aklıma getirdi.. nefis ve ruhun ayarlanması ile kalbin ve aklın reakte edilmesi. Allah yar ve yardımcımız olsun. Amin. Nefis AKIL ile çalışır.. Ruh kalb ile işletilir.. Nefsin arzuları ve istekleri Aklın düşüncesi ile birlikte iş görür.. Ruhun dilekleri ve talepleri Kalbin duygusu ile beraber ortaya çıkarlar.. diye örüyor, kuruyor ve görüyorum 07.02.2018 |
|
osmanziya
Gönderim Zamanı: Bugün Saat 00:48 |
şimdi geldik TUNELİMİZE Bu tunelin 13.ncü kilometresindeydi.. Tuneldeki macerayı burada KONU00 zip dosyasından izleyebilirsiniz: 20250208_004807_KONU00.zip Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 00:50 |
|
osmanziya
Gönderim Zamanı: Bugün Saat 00:54 |
"72 kitabım var, çoğunu 80 yaşından sonra yazdım. Bir şeye âşık oldunuz mu her şeyi unutursunuz..."
Prof. Dr. Halil İnalcık 80 yaşinda delikanlilar.. Yazmak için bir ömur bekleyenler Hayatini gelecege çekirdek edecekler lnsan olmanin zor islam olmanin kolay olmadigini bilenlere yol açik.. ister erken ister geç olsun.. yeter ki HAZIR olun. osmanziya 08.02.2025 üçyol izmir 00:54 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |